قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۱۴۰۵/۰۴/۳۱

تهدید صهیونیست‌ها علیه مردم درعا: روستاهایتان مانند بنت‌جبیل می‌شود! - تسنیم

یک افسر صهیونیست، ساکنان درعا در جنوب سوریه را تهدید به ویرانی روستاهایشان همچون جنوب لبنان کرد.
 تهدید صهیونیست‌ها علیه مردم درعا: روستاهایتان مانند بنت‌جبیل می‌شود! - تسنیم



۲ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

پنجاه و هفتمین سالروز آتش‌زدن مسجد الاقصی؛ جنایتی که تکرار می‌شود - تسنیم

بین الملل

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، پنجاه‌وهفت سال پیش در چنین روزی (21 اوت 1969)، «مایکل دنیس روهن»، یک یهودی تندرو و جنایتکار با اصالت استرالیایی، بخش شرقی مسجد الاقصی را به آتش کشید. شعله‌های حریق که تا نزدیکی گنبد تاریخی مسجد (که از جنس نقره خالص بود) نیز کشیده شد، خسارت‌های گسترده‌ای به این مکان مقدس وارد کرد.

از جمله آثار و نشانه های مسجد الاقصی که در این آتش سوزی خسارت دید، می توان به مسجد عمر که سقفی گلی و پل‌هایی چوبی داشت، اشاره کرد. علاوه بر این، محراب زکریا در مجاورت مسجد عمر، مقام اربعین در مجاورت محراب زکریا، 3 راهرو از مجموع 7 راهرو امتداد یافته از جنوب به شمال و ستون‌ها و نمادهای زینتی در این مکان نابود شد و بخشی از سقف نیز در جریان آتش سوزی فرو ریخت و خسارت‌های زیادی هم به درها و پنجره های مسجد وارد شد. حماس: طرح‌های یهودی‌سازی مسجد الاقصی شکست خواهد خورد

همچنین بخش هایی از نمای داخلی گنبد منقش و دیوارهای جنوبی خسارت دیده و 48 پنجره شیشه ای و گچی نابود شد و نماها و قرآن های زیادی هم در آتش سوخت.

فلسطینیان با حضور سریع خود در مسجد الاقصی، توانستند از گسترش دامنه آتش‌سوزی جلوگیری کنند. خودروهای آتش‌نشانی و امدادرسانی از الخلیل، بیت‌لحم و دیگر مناطق کرانه باختری و فلسطین اشغالی 1948 راهی قدس شدند، اما رژیم صهیونیستی با اقدامات مختلف از جمله قطع آب مناطق مجاور مسجد الاقصی و تأخیر عمدی در اعزام خودروهای آتش‌نشانی، تلاش کرد تا آتش گسترده‌تر شده و مسجد به کلی نابود شود.

آتش‌سوزی مسجد الاقصی با واکنش گسترده کشورهای اسلامی و عربی مواجه شد. روز بعد از این حادثه، هزاران مسلمان نماز جمعه را در محوطه‌های خارجی مسجد الاقصی اقامه کردند و تظاهرات‌هایی در شهر قدس برگزار شد.

از مهم‌ترین پیامدهای این جنایت، برگزاری اولین اجلاس سران اسلامی در رباط (پایتخت مغرب) و تأسیس سازمان همکاری اسلامی بود که تمام کشورهای اسلامی در آن عضو شدند. همچنین شورای امنیت سازمان ملل در 15 سپتامبر 1969، قطعنامه 271 را صادر کرد و طی آن اقدام رژیم صهیونیستی را محکوم و خواستار لغو تمام تدابیر و اقدامات این رژیم با هدف تغییر اوضاع حاکم بر قدس شد و بر ضرورت پایبندی این رژیم به توافقنامه‌های ژنو و قوانین و موازین بین‌المللی تأکید کرد.

رژیم صهیونیستی پس از بازداشت «مایکل دنیس روهن»، مدعی شد که او مشکل روانی داشته و بدین‌گونه او بدون هیچ مجازاتی و پس از مدت کوتاهی بستری در تیمارستانی در نزدیکی عکا، به کشورش استرالیا بازگردانده شد.

کمیته عمران و بازسازی مسجد الاقصی وابسته به وزارت اوقاف اردن، مسئولیت از بین بردن آثار آتش‌سوزی و مرمت و بازسازی مسجد الاقصی را بر عهده گرفت و تیم فنی این کمیته از اوایل سال 1970 کار خود را آغاز کرد.

رژیم صهیونیستی پیش و پس از این آتش‌سوزی، همواره در تلاش برای یهودی‌سازی شهر قدس و به ویژه مسجد الاقصی (قبله نخست مسلمانان و سومین حرم شریف) بوده است. با این حال، سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی از جمله یونسکو با صدور قطعنامه‌هایی، قاطعانه اعلام کرده‌اند که قدس و مسجد الاقصی متعلق به مسلمانان است و هیچ پیوندی میان این مکان و یهودیان وجود ندارد و قدس در حقیقت شهری اشغالی است.

انتهای پیام/  


۲ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

حماس: طرح‌های یهودی‌سازی مسجد الاقصی شکست خواهد خورد - تسنیم

بین الملل

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، جنبش مقاومت اسلامی حماس، امروز جمعه همزمان با پنجاه‌وهفتمین سالگرد جنایت آتش‌زدن مسجد الاقصی (21 اوت 1969)، با صدور بیانیه‌ای تأکید کرد که جنایات رژیم اشغالگر و طرح‌های یهودی‌سازی آن هرگز در محو هویت اسلامی مسجد الاقصی موفق نخواهد شد.

حماس اعلام کرد که این سالگرد در شرایطی فرا رسیده است که دولت فاشیستی رژیم اشغالگر، اقدامات خطرناک خود علیه قبله نخست مسلمانان و سومین مسجد مقدس آنان را تشدید کرده و از طریق تعرضات تحریک‌آمیز به صحن‌های مسجد الاقصی، تلاش برای تحمیل تقسیم زمانی و مکانی و جلوگیری از ورود نمازگزاران، اقامه نماز و حضور در این مسجد، به دنبال تغییر واقعیت‌های موجود است. هشدار خطیب مسجد الاقصی درباره تحرکات صهیونیست‌ها

در این بیانیه آمده است که «ایتمار بن‌گویر»، وزیر افراطی امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، با ورود کامل کتاب‌های دعای یهودی توسط افراط‌گرایان صهیونیست به صحن‌های مسجد الاقصی و برگزاری علنی و سازمان‌یافته نمازها و مناسک یهودی در داخل این مسجد موافقت کرده است؛ اقدامی تنش‌آفرین که قداست، حرمت و هویت تاریخی اسلامی مسجد الاقصی را هدف قرار می‌دهد.

حماس در این بیانیه بر چهار محور اساسی تأکید کرد:

1. جنایت آتش‌زدن مسجد الاقصی نقطه‌ای خطرناک در روند مستمر هدف قرار دادن شهر قدس، مسجد الاقصی و هویت اسلامی آن بود و آنچه امروز در این مسجد از تشدید تعرضات، برگزاری مناسک تلمودی و تلاش برای تحمیل واقعیت‌های جدید در صحن‌های آن جریان دارد، ادامه همان جنایت و تجاوزی علیه امت اسلامی، مقدسات و میراث تمدنی آن است.

2. رژیم اشغالگر هیچگونه حاکمیت و مشروعیتی بر مسجد الاقصی ندارد و طرح‌های آن برای یهودی‌سازی این مسجد، تغییر نشانه‌ها و ویژگی‌های آن، محو هویت اسلامی، تحمیل تقسیم زمانی و مکانی یا مشروعیت‌بخشی به مناسک تلمودی در صحن‌های مسجد الاقصی هرگز موفق نخواهد شد. مسجد الاقصی همچنان مسجدی کاملاً اسلامی و جایگاه تعلق قلبی مسلمانان در سراسر جهان باقی خواهد ماند.

3. حماس از مردم فلسطین در قدس، کرانه باختری و اراضی اشغالی 1948 و همچنین مرابطان در بیت‌المقدس و پیرامون آن تقدیر کرده و خواستار تقویت حضور و پاسداری آنان در مسجد الاقصی و مقابله با طرح‌های رژیم اشغالگر و افراط‌گرایان صهیونیست برای تحمیل واقعیت‌های جدید در این مسجد شد.

4. این جنبش از امت عربی و اسلامی، رهبران، ملت‌ها و سازمان‌های آن خواست مسئولیت تاریخی خود را در قبال قدس و مسجد الاقصی بر عهده بگیرند، از پایداری فلسطینیان و مرابطان در قدس و مسجد الاقصی حمایت کنند و با وحدت تلاش‌ها و اقدام جدی، برای توقف تعرضات رژیم اشغالگر و طرح‌های یهودی‌سازی آن و دفاع از هویت و جایگاه اسلامی مسجد الاقصی وارد عمل شوند.

انتهای پیام/  


۲ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

«عایشه وهاب»؛ سیاستمدار افغان‌تبار منتقد اسرائیل وارد کنگره آمریکا شد - تسنیم

بین الملل

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «عایشه وهاب»، سناتور ایالت کالیفرنیا و عضو حزب دموکرات، در انتخابات ویژه برای پرکردن کرسی «اریک سوالول» در مجلس نمایندگان آمریکا پیروز شد و به نخستین فرد افغان‌تبار راه‌یافته به کنگره آمریکا تبدیل شد. وی پیش از این نیز نخستین مسلمان و نخستین افغان‌-آمریکایی بود که به سنای ایالتی کالیفرنیا راه یافته بود. رهبر اقلیت کنگره: محاصره فلسطینیان در کرانه باختری غیرقابل پذیرش است لغو تجمع انتخاباتی نماینده فلسطینی‌تبار کنگره در فلوریدا

وهاب عضو جریان مترقی حزب دموکرات به شمار می‌رود و در جریان رقابت‌های انتخاباتی، «نسل‌کشی» مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی را محکوم کرده و گفته بود در صورت راه‌یابی به کنگره برای توقف حمایت نظامی آمریکا از رژیم صهیونیستی تلاش خواهد کرد.

این مواضع در حالی مطرح شد که وهاب در سال 2025 نیز در سنای کالیفرنیا در تهیه قطعنامه‌ای مشارکت داشت که خواستار پایان «فاجعه انسانی» در غزه شده بود.

پیروزی عایشه وهاب در حالی رقم خورد که گروه‌های سیاسی مخالف او در هفته‌های پایانی انتخابات میلیون‌ها دلار برای جلوگیری از پیروزی‌اش هزینه کردند. بر اساس گزارش پولیتیکو، کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل موسوم به آی‌پک و گروه‌های مرتبط دیگر دست‌کم 5 میلیون دلار برای پیروزی نامزد جمهوری‌خواه و جلوگیری از پیروزی وهاب در انتخابات هزینه کرده بودند.

عایشه وهاب در سال 1987 در نیویورک به دنیا آمد. خانواده او در زمان جنگ‌های ناشی از حضور شوروی در افغانستان به آمریکا مهاجرت کردند. او در دوران کودکی پدر و مادر خود را از دست داد و از 9 سالگی تحت سرپرستی بزرگ شد. وهاب در رشته‌های علوم سیاسی، مدیریت بازرگانی و مددکاری اجتماعی تا سطح دکترا تحصیل کرده است.

انتهای پیام/  




 پاسخ قاطع چین به تحریم‌های ترامپ علیه ایران
۲۳ ساعت قبل / سایت تابناک

پاسخ قاطع چین به تحریم‌های ترامپ علیه ایران

چین بزرگترین واردکننده نفت ایران است و به گمان ناظران، سیاست فشار اقتصادی جدید ترامپ به طور مشخص ۳ کشور را که بیشترین مراودات تجاری با ایران را دارند هدف قرا...

 «نبرد هرمز» روز چهل و یکم | الجزیره: کشتی‌ها در هرمز بیشتر از آمریکا، از دستورات ایران تبعیت می‌کنند
۴ ساعت قبل / سایت فراز

«نبرد هرمز» روز چهل و یکم | الجزیره: کشتی‌ها در هرمز بیشتر از آمریکا، از دستورات ایران تبعیت می‌کنند

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز چهلم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۳۵ روز می‌گذرد، مسعود پزشکیان، رئیس جمهور در خصوص...

 نگاه و ارزیابی سیستم امنیتی رژیم صهیونیستی به فرمانده جدید سپاه پاسداران/ وحشت مقامات امنیتی در تل‌آویو از حضور سردار وحیدی در راس سپاه‌ پاسداران
۲ ساعت قبل / سایت مشرق

نگاه و ارزیابی سیستم امنیتی رژیم صهیونیستی به فرمانده جدید سپاه پاسداران/ وحشت مقامات امنیتی در تل‌آویو از حضور سردار وحیدی در راس سپاه‌ پاسداران

انتصاب سردار احمد وحیدی به فرماندهی دائم سپاه پاسداران، به باور مقامات امنیتی اسرائیل، نه یک جابه‌جایی عادی، بلکه بخشی از فرایند آمادهسازی ایران برای انتخاب زمانبندی رویارویی بعدی با آمریکاست.

 توهم وزیر خزانه‌داری ترامپ درباره کنترل تنگه هرمز - تسنیم
۱۷ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

توهم وزیر خزانه‌داری ترامپ درباره کنترل تنگه هرمز - تسنیم

وزیر خزانه‌داری آمریکا امروز پنجشنبه به تکرار توهمات دونالد ترامپ علیه ایران پرداخت.

 شروط صنعا برای ریاض
۲۴ دقیقه قبل / سایت تابناک

شروط صنعا برای ریاض

عضو شورای عالی سیاسی صنعا، تأکید کرد که اگر عربستان سعودی قصد دارد از آنچه او «درخت جنایت و محاصره» علیه یمن خواند، فاصله بگیرد، باید با برداشتن گام‌های عملی...

 پیشروی ارتش رژیم اسرائیل در جنوب سوریه
۱۴ ساعت قبل / سایت تابناک

پیشروی ارتش رژیم اسرائیل در جنوب سوریه

نیروهای ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل با ۲ تانک و سه خودروی نظامی به سمت تل الداریات در حومه جنوبی قنیطره در جنوب سوریه پیشروی کردند.