قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۱۴۰۵/۰۵/۰۵

امامزاده جعفر(ع)؛ جزیره سکون در قلب خیابان هاتف اصفهان - تسنیم

بقعه امامزاده جعفر(ع) اصفهان، یادگار ارزشمند معماری ایلخانی در بافت تاریخی اصفهان است.
 امامزاده جعفر(ع)؛ جزیره سکون در قلب خیابان هاتف اصفهان - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان در میان هیاهوی خیابان هاتف، آن‌جا که غبار روزمرگی بر چهره اصفهان نشسته و صدای بوق خودروها، ریتم بی‌قرار شهر را می‌نوازد، گویی دریچه‌ای به سوی سده‌های پیشین گشوده می‌شود. امامزاده جعفر(ع)، نه تنها یک بنای مذهبی، که یک «جزیره سکون» است؛ پناهگاهی که در آن، زمان برای لحظاتی از حرکت می‌ایستد.

قدم گذاشتن در آستانه این بقعه، گویی گذار از دنیای مادی به قلمرویی از عطر بخور و طنین دعاهاست. دیوارها، با آن آجرهای کهن و فرسوده‌ای که داستان گذر سالیان را بر تن دارند، گویی زمزمه می‌کنند. اگر گوش بسپاری، صدای سنگ‌های این بنا، روایت نذرها، دعاها و اشکی است که در قرن‌های متمادی بر این آستان ریخته شده است.

صاحب این مزار، شخصیتی است که در روایت‌های مردمی، پیوند خونی‌اش را با سلاله پاک اهل بیت(ع) می‌دانند. اگرچه کتیبه‌های تاریخ گاه در برابر راز این بقاع سکوت می‌کنند، اما شکوه این آرامش، گویای جایگاه والای او در قلب مردمان اصفهان است. در این فضا، هویت امامزاده تنها در یک نام خلاصه نمی‌شود؛ بلکه در آن لبخندهای محجوب زائران و در آن آرامشی که پس از خروج از در سنگین بقعه به چهره رهگذران می‌نشیند، تجلی می‌یابد.

این بقعه، فراتر از یک مدفن، حافظه زنده محله است. در سایه‌سار آن، شاید نام بزرگان و سادات محلی در میان سنگ‌قبرهای قدیمی پنهان شده باشد، اما آنچه قطعی است، این است که امامزاده جعفر(ع)، گره‌گاه میان آسمان و زمین در بافت کهن اصفهان است؛ مکانی که در آن، تاریخ با ایمان، دست در دست می‌دهد.

موقعیت و ارزش فرهنگی

بقعه امامزاده جعفر(ع) واقع در محدوده خیابان هاتف اصفهان، از جمله زیارتگاه‌های بافت تاریخی این شهر محسوب می‌شود. موقعیت این بنا در یکی از محورهای با ترافیک و تردد بالای شهری، آن را به یکی از نقاط اتصال بافت مسکونی قدیمی با جریان‌های تجاری و شهری تبدیل کرده است.

از منظر میدانی، بنا دارای ویژگی‌های معماری سنتی اصفهان است. ساختار بنا شامل بخش‌های اصلی نظیر ضریح، شبستان و فضای محصور برای زائران است. با وجود مرمت‌های دوره‌ای، آثار بنایی که نشان‌دهنده قدمت ساختار اصلی است، در جزئیات دیوارها و عناصر تزئینی قابل مشاهده است. فضای داخلی با هدف ایجاد آرامش و جداسازی از …





 رویای نیمه شب؛ عشق، تعصب و یک رویای نیمه‌تمام

رویای نیمه شب؛ عشق، تعصب و یک رویای نیمه‌تمام

اقتباس آزاد از رمان پرفروش حجت‌الاسلام مظفر سالاری، با داستانی درباره عشق میان فتاح‌ و تلما ‌در شهر حله و دوران اولجایتو

 ویژه‌برنامه «امین ایران» با حضور یاران خراسانی رهبر شهید برگزار شد

ویژه‌برنامه «امین ایران» با حضور یاران خراسانی رهبر شهید برگزار شد

ویژه‌برنامه امین ایران با عنوان «یاران خراسانی»، به مناسبت اربعین خاکسپاری رهبر شهید با حضور وزیر ارشاد و اهالی فرهنگ و هنر در مشهد برگزار شد.

 مشاور امنیت ملی عراق در دیدار با قالیباف: دولت الزیدی در زمینه ایجاد انحصار سلاح در دست حاکمیت گام برمی‌دارد/ قانون اساسی عراق به گروه‌های مسلح که امنیت سایر کشورها را تهدید می‌کنند، اجازه حضور نمی‌دهد

مشاور امنیت ملی عراق در دیدار با قالیباف: دولت الزیدی در زمینه ایجاد انحصار سلاح در دست حاکمیت گام برمی‌دارد/ قانون اساسی عراق به گروه‌های مسلح که امنیت سایر کشورها را تهدید می‌کنند، اجازه حضور نمی‌دهد

مشاور امنیت ملی عراق در جریان دیدار با «محمد باقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی ایران در بغداد، به روابط دیرینه دو کشور اشاره کرد و گفت که بغداد به توافقنامه امنیتی امضا شده با تهران متعهد است.

 لفاظی کاخ سفید؛ ادعای وزیر خزانه‌داری ترامپ درباره رویکرد شکست خورده تحریم‌ها

لفاظی کاخ سفید؛ ادعای وزیر خزانه‌داری ترامپ درباره رویکرد شکست خورده تحریم‌ها

نیویورک –ایرنا- «اسکات بسنت» وزیر خزانه داری آمریکا درباره اعلان جنگ اقتصادی از سوی «دونالد ترامپ» در پی شکست واشنگتن در میدان جنگ نظامی علیه ایران، با تکرار لفاظی ها ادعا کرد: سخت‌ترین تحریم‌های تاریخ علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال خواهد شد.

 حملات اسرائیل به سوریه، در اصل مخابره تهدید به ترکیه بود

حملات اسرائیل به سوریه، در اصل مخابره تهدید به ترکیه بود

کارشناس مسائل منطقه گفت: شاید اسرائیل به‌دنبال باز کردن جبهه سوریه و ایجاد نوعی اختلاف و تنش با ترکیه باشد تا از این طریق برای پرونده‌هایی مانند غزه زمان بخرد و توجهات را به سمت دیگر معطوف کند.

 تازه ترین تصویر از مزار «آقای شهید ایران» در چهلم تدفین؛ ببینید

تازه ترین تصویر از مزار «آقای شهید ایران» در چهلم تدفین؛ ببینید

تصویری از مزار نورانی «آقای شهید ایران» همزمان با مراسم چهلم تدفین ایشان منتشر شد.