قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۱۴۰۵/۰۵/۰۷

روسیه در توافقات نظامی خود با قزاقستان و ازبکستان بازنگری می‌کند - تسنیم

پوتین با پیشنهاد دولت برای به‌روزرسانی مفاد توافق‌نامه‌های همکاری نظامی-فنی با قزاقستان و ازبکستان موافقت کرد.
 روسیه در توافقات نظامی خود با قزاقستان و ازبکستان بازنگری می‌کند - تسنیم

بین الملل

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه با پیشنهاد دولت این کشور برای به‌روزرسانی مفاد توافقنامه‌های همکاری‌های فنی ـ نظامی با دو جمهوری قزاقستان و ازبکستان موافقت کرده است. فرمان پوتین در این باره شب گذشته، سه‌شنبه، در پایگاه اینترنتی رسمی اطلاعات حقوقی روسیه منتشر شده است.

لازم به ذکر است که توافقنامه‌های کنونی، محورهای اصلی همکاری مسکو با آستانه و تاشکند در حوزه همکاری‌های فنی ـ نظامی را تعیین می‌کنند. این توافقنامه‌ها شامل تأمین تجهیزات و محصولات نظامی، ارائه خدمات مربوط به تعمیر و نوسازی تسلیحات روسی، اجرای طرح‌های مشترک نظامی، ایجاد واحدهای تولیدی، آموزش متخصصان و تبادل تجارب رزمی بین نیروهای نظامی است.

روسیه چنین توافقنامه‌ای را در سال 2013 با جمهوری قزاقستان امضا کرد و از آن زمان تاکنون هیچ تغییری در آن ایجاد نشده است. توافقنامه مشابهی نیز در سال 2016 با جمهوری ازبکستان به امضا رسید که این سند نیز تاکنون به همان شکل اولیه خود باقی مانده است. تأکید پوتین و علی‌اف بر تداوم توسعه روابط روسیه و جمهوری آذربایجان گفتگوی تلفنی پوتین و پاشینیان درباره روابط دوجانبه پوتین: شناورهای تندروی ایران در درگیری با آمریکا عملکردی موثر داشتند

روند توسعه همکاری‌های فنی ـ نظامی بین روسیه و این دو کشور در جریان سفر رسمی ولادیمیر پوتین به قزاقستان در ماه مه 2026 و همچنین سفر سال گذشته وی به ازبکستان مورد بررسی قرار گرفته بود.

رئیس‌جمهور روسیه 25 جولای در دیدار با قاسم توکایف، رئیس‌جمهور قزاقستان در شهر اومسک، در خصوص لزوم توسعه همکاری‌های دو کشور در عرصه‌های مختلف تأکید کرد. محورهای اصلی این نشست، گسترش ارتباطات حمل‌ونقلی، بهره‌برداری مشترک از منابع آبی و تقویت مشارکت راهبردی بین دو کشور بود. به گفته پوتین، حجم حمل‌ونقل باری میان روسیه و قزاقستان همچنان در حال افزایش است، دو کشور در حال گسترش شبکه جاده‌های فرامرزی بوده و در این رابطه روند توسعه کشتیرانی در دریای خزر و رودخانه‌هایی که روسیه و قزاقستان را به یکدیگر متصل نیز اهمیت دارد.

پوتین تأکید کرده بود که روسیه و قزاقستان از ظرفیت‌های قابل توجهی برای توسعه بیشتر همکاری‌های دوجانبه و متقابلاً سودمند در تمامی عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی و نظامی-فنی برخوردار هستند.

انتهای پیام/  



۷ ساعت قبل / سایت اسپوتنیک

مهمترین رویدادهای جهان تا شامگاه 20 اوت

مهم‌ترین رویدادهای جهان تا شامگاه 20 اوت

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه تأکید کرد: روسیه تنها کشوری در جهان است که صلاحیت‌های لازم را در تمام زنجیره انرژی هسته‌ای دارد.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، معتقد است ک احتمال ازسرگیری عملیات نظامی آمریکا علیه ایران کم است.

ایهود باراک، نخست‌وزیر اسبق اسرائیل اقدامات بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در قبال ترکیه را بی‌پروایی خواند.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد: به دلیل موضع کی‌یف، در حال حاضر هیچ زمینه‌ای برای خوش‌بینی در مسیر حل و فصل مسالمت‌آمیز در اوکراین وجود ندارد.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: روسیه تنها ضامن حاکمیت اوکراین است.

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: نیروهای مسلح روسیه شهرک‌های ماتیاشوو و نیکولایپولیه را در جمهوری خلق دونتسک آزاد کردند.

اوکراین از کمبود سامانه‌های پدافند هوایی خبر می‌دهد، اما از اتحادیه اروپا فقط تسلیحات تهاجمی درخواست می‌کند.

Sputnik Iran | Rubika | Bale | Web


۱۲ ساعت قبل / سایت نورنیوز

نیروگاه‌های اتمی جدید برای تولید 30 گیگاوات برق می‌سازیم

نورنیوز-گروه بین الملل: «ولادیمیر پوتین» روز پنجشنبه در جلسه ویدئو کنفرانس با دست‌اندرکاران صنعت هسته‌ای روسیه با محوریت شرکت روس‌اتم افزود: تولید انرژی هسته‌ای به ویژه برای عملکرد پایدار سیستم انرژی داخلی مهم است، در حالی که نقش آن در تعادل انرژی رو به افزایش است.

رئیس‌جمهور روسیه با تبریک هشتاد و یکمین سالگرد تأسیس صنعت هسته‌ای این کشور به متخصصان روس‌اتم یادآور شد: هم‌اینک، نیروگاه‌های اتمی تقریباً ۲۰ درصد از برق کشور را تأمین می‌کنند.

وی افزود:‌ بنا بر برنامه‌های بلندمدت صنعتی، روسیه قصد دارد تقریباً ۳۰ گیگاوات ظرفیت نیروگاه هسته‌ای، از جمله نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک، را راه‌اندازی کند.

پوتین گفت: واحدهای جدید جایگزین واحدهای نیروگاهی می‌شود که به تدریج به پایان عمر مفید خود می‌رسند و در مجموع،‌ ظرفیت کلی تولید انرژی هسته‌ای داخلی روسیه را نیز به طور قابل توجهی افزایش می‌دهند.

وی با بیان اینکه «قصد داریم توزیع جغرافیایی واحدهای نیروگاه‌های اتمی در روسیه را گسترش دهیم»، گفت:‌ نیروگاه‌های هسته‌ای مدرن که برق پاک و مقرون‌به‌صرفه تولید می‌کنند، در اورال، سیبری و خاور دور ساخته خواهند شد.

پوتین با بیان اینکه روسیه احتمالاً تنها کشور در جهان است که در کل زنجیره انرژی هسته‌ای تخصص دارد، گفت: این مزایای رقابتی است که به ما اجازه می‌دهد در بازار بین‌المللی ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای جایگاه پیشرو داشته باشیم. سبد صادراتی روس‌اتم در حال حاضر شامل ساخت ۲۸ واحد نیروگاه اتمی در کشورهای مختلف است.

رئیس‌جمهور روسیه گفت: ما با ساخت نیروگاه‌های اتمی قصد داریم زیرساخت‌های لازم برای توسعه بلندمدت مناطق و سرزمین‌ها، ظهور صنایع جدید انرژی‌بر، از جمله صنایع فرآوری پیشرفته منابع طبیعی در قطب شمال، سیبری و خاور دور، و همچنین برای تأمین صنایع و خدماتی که نقش آنها در اقتصاد مدرن به سرعت در حال افزایش است را تقویت کنیم.

وی با اشاره به اینکه توسعه ابزارهای هوش مصنوعی و ساخت مراکز ذخیره‌سازی و پردازش داده‌ها تقاضای فزاینده‌ای برای برق ایجاد می‌کنند، گفت: برق مورد نیاز برای توسعه روسیه در این بخش باید محاسبه و ظرفیت تولید لازم، از جمله ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای، فراهم شود.

پوتین در ادامه بر اهمیت پیشرفت فناوری و تضمین سوخت کافی برای نیروگاه‌های هسته‌ای تأکید کرد و گفت:‌ما باید برای تقویت منابع داخلی خود، انجام اکتشافات زمین‌شناسی و توسعه ذخایر تلاش کنیم.

«الکسی لیخاچف» مدیرعامل شرکت دولتی روس‌اتم نیز در سخنانی در این جلسه گفت: در راستای تأمین نیازهای روسیه به برق، قرار است ۳۸ واحد نیروگاه اتمی جدید بسازیم که تاکنون عملیات ساخت ۹ واحد آغاز شده است.

وی افزود: در مجموع، با احتساب نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک و شناور، ۱۸ واحد نیروگاهی در روسیه در دست ساخت است.

مدیرعامل شرکت روس‌اتم خاطرنشان کرد که صنعت هسته‌ای روسیه به دنبال گذار به الگوی فناوری جدید در قالب سیستم‌های انرژی نسل چهارم است که با افزایش ایمنی و حل مشکلات انباشت زباله‌های رادیواکتیو، جذابیت بیشتری برای رقابت‌ این شرکت در عرصه بین‌المللی ایجاد می‌کند.

وی اظهار داشت: در راستای اجرای دستورالعمل رئیس‌جمهور روسیه در زمینه راه‌اندازی سریع نیروگاه‌های هسته‌ای، افزایش سهم تولید برق هسته‌ای از ۲۰ درصد فعلی به ۲۵ درصد تا سال ۲۰۴۵ میلادی در دستورکار است.

همچنین به گزارش ریانووستی، لیخاچف همچنین گفت: روس‌اتم با ۶ کشور برای ساخت ۱۷ واحد نیروگاه هسته‌ای جدید به توافق رسیده است.

وی ادامه داد: با ۱۵ کشور دیگر نیز درباره ساخت واحدهای نیروگاه‌های هسته‌ای در حال مذاکره هستیم.

بنا بر این گزارش، صنعت هسته‌ای روسیه ۸۱ سال قبل در چنین روزی (۲۰ آگوست ۱۹۴۵) با تشکیل کمیته ویژه و نخستین اداره استفاده از انرژی اتمی در دوران اتحاد شوروی شکل گرفت.




 اسرائیل از دولت آمریکا برای اجرای ترورهای هدفمند در غزه، چراغ سبز گرفت
۸ ساعت قبل / سایت هم میهن

اسرائیل از دولت آمریکا برای اجرای ترورهای هدفمند در غزه، چراغ سبز گرفت

کانال «کان» گزارش داد: یک مقام امنیتی می‌گوید اسرائیل معتقد نیست حماس خلع سلاح خواهد شد.

 العبودی: عراق به توافقنامه امنیتی با ایران متعهد است/ سیاست ما تقویت روابط با همسایگان است
۱۲ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

العبودی: عراق به توافقنامه امنیتی با ایران متعهد است/ سیاست ما تقویت روابط با همسایگان است

«قاسم العبودی» مشاور امنیت ملی عراق در جریان دیدار با «محمد باقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی ایران در بغداد، به روابط دیرینه دو کشور اشاره کرد و گفت که بغداد به توافقنامه امنیتی امضا شده با تهران متعهد است.

 دفتر نتانیاهو: اسرائیل با ورود نیروی بین‌المللی به غزه موافقت نکرده است
۱۷ ساعت قبل / سایت هم میهن

دفتر نتانیاهو: اسرائیل با ورود نیروی بین‌المللی به غزه موافقت نکرده است

دفتر نخست‌وزیر اسرائیل با تکذیب گزارش‌ها درباره موافقت تل‌آویو با استقرار نیروی بین‌المللی در غزه، تاکید کرد تا زمان خلع سلاح کامل و یکباره «حماس»، اجازه استقرار نیروی بین‌المللی و بازسازی این منطقه را نخواهد داد.

 الحدث به نقل از منابع آگاه: ترامپ دستور داده مذاکرات با ایران برای چند هفته متوقف شود
۱۹ ساعت قبل / سایت هم میهن

الحدث به نقل از منابع آگاه: ترامپ دستور داده مذاکرات با ایران برای چند هفته متوقف شود

الحدث به نقل از منابع آگاه ادعا کرد که مذاکرات با ایران به دستور ترامپ برای چند هفته متوقف می‌شود.

 کوشنر با چراغ صلح آمد، اما سایه جنگ ماند
۱۸ ساعت قبل / سایت نورنیوز

کوشنر با چراغ صلح آمد، اما سایه جنگ ماند

سفر جرد کوشنر به مصر و سرزمین‌های اشغالی، در ظاهر برای احیای طرح صلح غزه انجام شد؛ اما همزمانی گفت‌وگو با حماس و حمایت از شروط تل‌آویو، دوگانگی راهبرد آمریکا و نیاز ترامپ به دستاوردسازی سیاسی را آشکارتر هم کرد.

 تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، حزب‌الله، روسیه و کوبا
۹ ساعت قبل / سایت تابناک

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، حزب‌الله، روسیه و کوبا

دولت آمریکا روز پنجشنبه افراد و نهادهای مرتبط با چند کشور را تحریم کرد.