قیمت طلا امروز




 سایت خبرآنلاین / ۱۴۰۵/۰۴/۱۲

حراج کت چرم ۶ میلیاردی مدیر «انویدیا» / عکس

اگر از طرفداران دوآتشه «جنسن هوانگ»، مدیرعامل انویدیا، هستید و حداقل ۴۰ هزار دلار (حدود ۶ میلیارد تومان) بودجه کنار گذاشته‌اید، این فرصت را دارید که صاحب یک یادگار ارزشمند از مدیرعامل ارزشمندترین شرکت جهان شوید. البته نه یک تراشه، بلکه یکی از معروف‌ترین کت‌های چرمی او.
 حراج کت چرم ۶ میلیاردی مدیر «انویدیا» / عکس



۷ ساعت قبل / سایت سیتنا

سه کنسول دستی قدرتمندتر از Ally X

به گزارش سیتنا، در ادامه با ۳ کنسول دستی برتر از نظر عملکرد و مشخصات فنی آشنا می‌شوید.

۱. MSI Claw 8 EX AI+ پردازنده: Intel G3 Extreme رم: ۲۴ یا ۳۲ گیگابایت عملکرد در Cyberpunk 2077: ۶۸ فریم بر ثانیه (Steam Deck presets) در مقابل ۵۱ فریم در Ally X قیمت: حدود ۱۸۰۰ دلار (۸۰۰ دلار گران‌تر از Ally X) مزیت: عملکرد بهتر در بازی‌ها، پشتیبانی از XESS 3 با Frame Generation

۲. OneXPlayer 3 پردازنده: Intel G3 Extreme رم: ۲۴ یا ۳۲ گیگابایت صفحه نمایش: AMOLED (بهتر از IPS در Ally X) قابلیت: سه حالته (دستی، تبلت، کیبورد) مشابه نینتندو سوییچ عملکرد: امتیاز ۴۹۵۶ در 3DMark Time Spy در مقابل ۲۹۱۷ برای Legion Go 2 قیمت: بالاتر از Ally X

۳. Ayaneo Next 2 پردازنده: AMD Ryzen AI Max+ 395 (با گرافیک 8060S معادل RTX 4070 لپ‌تاپ) رم: ۳۲ تا ۱۲۸ گیگابایت عملکرد در Assassin's Creed: Shadows: ۸۵ فریم بر ثانیه در مقابل ۳۸ فریم در Ally X قیمت: ۲۹۹۹ تا ۵۲۹۹ دلار (به دلیل بحران رم بسیار گران شده)

یک کامپیوتر گیمینگ بخرید

اگرچه این ۳ کنسول عملکرد بهتری از Xbox Ally X دارند، اما قیمت‌های بسیار بالایی دارند. در شرایط فعلی که قیمت رم به دلیل تقاضای مراکز داده افزایش یافته، خرید یک کامپیوتر گیمینگ یا لپ‌تاپ ممکن است گزینه بهتری باشد.

جدول اطلاعات کلیدی کنسول پردازنده رم قیمت (دلار) مزیت اصلی MSI Claw 8 EX AI+ Intel G3 Extreme ۲۴/۳۲ گیگابایت ~۱۸۰۰ عملکرد بهتر در بازی OneXPlayer 3 Intel G3 Extreme ۲۴/۳۲ گیگابایت بالاتر از Ally X صفحه AMOLED، حالت سه‌گانه Ayaneo Next 2 AMD Ryzen AI Max+ 395 ۳۲-۱۲۸ گیگابایت ۲۹۹۹-۵۲۹۹ بالاترین عملکرد

انتهای پیام


۱۱ ساعت قبل / سایت سیتنا

انقلاب ربات‌های انسان‌نما نزدیک است

به گزارش سیتنا به نقل از رویترز، «وانگ شیائوگانگ»، رئیس شرکت چینی «اِیس رباتیکس»، امروز جمعه ۲۱ اوت اعلام کرد که «مغز» ربات‌های انسان‌نما ممکن است تا پایان سال آینده میلادی شاهد یک پیشرفت اساسی باشد؛ تحولی که از نظر تأثیر بر صنعت رباتیک می‌تواند مشابه جهشی باشد که ظهور چت‌جی‌پی‌تی در استفاده عمومی از هوش مصنوعی ایجاد کرد.

این تحول بر توسعه «هوش مصنوعی تجسم‌یافته» استوار است؛ فناوری‌ای که به سامانه‌های هوشمند امکان می‌دهد به جای فعالیت صرف در فضای دیجیتال، محیط فیزیکی اطراف خود را درک کرده، درباره آن تصمیم بگیرند و اقدامات مناسب را انجام دهند.

مدل‌های موسوم به «مدل جهان» در این مسیر نقش مهمی دارند. این مدل‌ها قابلیت‌هایی مانند ادراک محیط، درک چندوجهی، شبیه‌سازی فیزیکی و برنامه‌ریزی برای انجام عمل را با یکدیگر ترکیب می‌کنند تا ربات بتواند رفتار محیط را پیش‌بینی و برای انجام وظایف واقعی تصمیم‌گیری کند.

با این حال، رئیس اِیس رباتیکس تأکید کرده است که رسیدن به این نقطه عطف به معنای حضور فوری و گسترده ربات‌های هوشمند در زندگی روزمره نیست. به گفته او، حتی در صورت وقوع این جهش تا پایان ۲۰۲۷، احتمالا چهار تا پنج سال دیگر برای استفاده تجاری گسترده از این فناوری در صنایع مختلف زمان لازم خواهد بود.

یکی از موانع اصلی در مسیر توسعه این ربات‌ها، کمبود داده‌های آموزشی است. به گفته وانگ، کل صنعت رباتیک طی سال‌های گذشته حدود ۱۰۰ هزار ساعت داده برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی تجسم‌یافته گردآوری کرده که برای توسعه مدل‌های پیشرفته کافی نیست. اِیس رباتیکس قصد دارد با جمع‌آوری داده از فعالیت انسان‌ها در خطوط تولید واقعی، طی دو سال آینده این میزان را به ده‌ها میلیون ساعت برساند.

این شرکت همچنین برنامه بلندپروازانه‌ای برای ورود ربات‌ها به محیط‌های واقعی دارد. اِیس رباتیکس می‌خواهد فناوری خود را طی یک سال آینده در دست‌کم هزار فروشگاه به‌کار گیرد و ظرف دو سال این تعداد را به ۱۰ هزار فروشگاه افزایش دهد. انبارهای تحویل سریع، فروشگاه‌های بدون نیروی انسانی و خدمات هتل از جمله حوزه‌هایی هستند که برای استفاده از این فناوری در نظر گرفته شده‌اند.

اِیس رباتیکس که در ژوئیه ۲۰۲۵ تأسیس شده و از حمایت شرکت‌هایی از جمله «اَنت گروپ» و «سنس‌تایم» برخوردار است، در نیمه نخست سال جاری بیش از ۱۰۰ میلیون دلار سرمایه جذب کرده است. این شرکت برای آموزش مدل‌های خود علاوه بر تراشه‌های هوش مصنوعی انویدیا، از تراشه‌های تولیدکنندگان چینی نیز استفاده می‌کند.

پیش‌بینی وانگ در شرایطی مطرح می‌شود که رقابت بر سر توسعه ربات‌های انسان‌نما و هوش مصنوعی تجسم‌یافته در جهان شدت گرفته است. شرکت‌های مختلف در تلاشند ربات‌هایی بسازند که به جای اجرای مجموعه‌ای محدود از دستورات از پیش تعیین‌شده، بتوانند محیط‌های ناشناخته را بهتر درک کنند و وظایف متنوع‌تری را با استقلال بیشتر انجام دهند.

در صورت تحقق این پیش‌بینی، سال‌های پیش رو می‌تواند نقطه آغاز مرحله تازه‌ای از صنعت رباتیک باشد؛ مرحله‌ای که در آن رقابت شرکت‌ها دیگر تنها بر سر ساخت سخت‌افزار پیشرفته‌تر نخواهد بود، بلکه توانایی «مغز» ربات‌ها برای فهم و تعامل با جهان واقعی به یکی از مهم‌ترین میدان‌های رقابت فناوری تبدیل خواهد شد.

انتهای پیام


۱۲ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

متا Pocket را برای ساخت مینی‌گیم با هوش مصنوعی عرضه کرد

شرکت متا اپلیکیشن جدید خود با نام Pocket را که برای ساخت و اشتراک‌گذاری تجربه‌های تعاملی و مینی‌گیم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی مولد طراحی شده است پس از یک دوره آزمایشی کوتاه در برزیل، در آمریکا عرضه کرد.

به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری برنا به نقل از انگجت، Pocket که متا آن را یک پلتفرم برای ساخت و اشتراک‌گذاری گیزمو‌ها (Gizmos) توصیف می‌کند به کاربران اجازه می‌دهد تنها با ارائه دستور‌های متنی تجربه‌های تعاملی و بازی‌های کوچک تولید کنند. این محتوا‌ها پس از ساخته‌شدن در یک فید قابل اسکرول منتشر می‌شوند و به این ترتیب قابلیت‌های تولید محتوا با ویژگی‌های شبکه اجتماعی ترکیب شده است. ساخت مینی‌گیم با چند دستور ساده

کاربران Pocket می‌توانند ایده خود را در قالب یک پرامپت برای هوش مصنوعی توضیح دهند تا برنامه بر اساس آن یک گیزمو ایجاد کند. این گیزمو‌ها لزوما بازی نیستند و می‌توانند شامل تجربه‌های ساده و تعاملی نیز باشند، برای مثال کاربر می‌تواند یک بوم نقاشی دیجیتال ایجاد کند و با آن تعامل داشته باشد.

یکی از ویژگی‌های قابل توجه Pocket استفاده از قابلیت‌های سخت‌افزاری تلفن‌های هوشمند امروزی است. گیزمو‌ها می‌توانند به لمس صفحه و حتی حرکت یا کج‌شدن گوشی واکنش نشان دهند. همچنین امکان استفاده از عکس‌ها و موسیقی در این تجربه‌های تولیدشده وجود دارد. امکان ذخیره، بازنشر و Remix

Pocket علاوه بر ساخت محتوا امکاناتی شبیه شبکه‌های اجتماعی نیز در اختیار کاربران قرار می‌دهد. کاربران می‌توانند گیزمو‌های مورد علاقه خود را ذخیره کنند آنها را در فید خود بازنشر کنند و حتی پس از ذخیره یک گیزمو در پروفایل آن را تغییر داده و با استفاده از آن یک نسخه جدید و متفاوت بسازند.

به این ترتیب یک گیزمو می‌تواند نقطه شروعی برای ساخت تجربه‌ای جدید توسط سایر کاربران باشد، قابلیتی که متا از آن با مفهوم Remix یاد می‌کند.

بیشتر بخوانید نبرد غول‌های گیمینگ در خط پایان EWC ۲۰۲۶؛ جام ۲ میلیون دلاری در راه است! اسامی تیم ملی ایران در ورزش‌های الکترونیک بازی‌های آسیایی ناگویا ژاپن اعلام شد/مخالفت با اعزام تیم موبایل لجندز با وجود کسب سهمیه جزئیات اعزام تیم ملی ورزش‌های الکترونیک به بازی‌های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶ اعلام شد چرا متا آنها را گیزمو می‌نامد؟

متا به جای استفاده از عنوان مینی‌گیم از واژه Gizmo برای این ساخته‌ها استفاده کرده است. یکی از دلایل احتمالی این انتخاب آن است که Pocket تنها برای ساخت بازی طراحی نشده و کاربران می‌توانند انواع تجربه‌های تعاملی ساده را نیز ایجاد کنند.

از سوی دیگر، تیم سازنده اپلیکیشن Pocket ارتباط نزدیکی با برنامه‌ای به نام Gizmo دارد. متا تقریبا تمام اعضای تیم پشت آن اپلیکیشن را استخدام کرده است، اقدامی که در نهایت به تعطیلی Gizmo منجر شد. اپلیکیشن Gizmo نیز ایده‌ای مشابه Pocket داشت و برای توصیف ساخته‌های کاربران از اصطلاح Gizmos استفاده می‌کرد. عرضه رایگان Pocket در آمریکا

Pocket اکنون در آمریکا در دسترس قرار گرفته و استفاده از آن رایگان است. این اپلیکیشن پس از یک دوره آزمایشی کوتاه در برزیل وارد مرحله عرضه گسترده‌تر شده است.

عرضه Pocket بخشی از رویکرد جدید متا برای ادغام هوش مصنوعی مولد با تولید محتوای سرگرمی و اجتماعی است، رویکردی که پیش از این نیز نمونه‌هایی از آن در محصولات این شرکت دیده شده است. حرکت جدید متا به سمت محتوای تولیدشده با هوش مصنوعی

Pocket تنها اقدام اخیر متا در زمینه توسعه قابلیت‌های مبتنی بر هوش مصنوعی نیست. این شرکت سال گذشته قابلیتی به نام Vibes را برای اپلیکیشن Meta AI معرفی کرد که یک فید برای نمایش و انتشار محتوای تولیدشده با هوش مصنوعی ایجاد می‌کند.

همچنین شبکه اجتماعی فیسبوک اخیرا امکان تغییر و متحرک‌سازی تصاویر پروفایل با استفاده از هوش مصنوعی را نیز ارائه کرده است.

به این ترتیب Pocket جدیدترین تلاش متا برای تبدیل هوش مصنوعی مولد به ابزاری برای ساخت محتوای تعاملی و سرگرمی است، ابزاری که در آن کاربران نه‌تنها مصرف‌کننده محتوا بلکه سازنده و بازآفرین آن نیز هستند.

انتهای پیام/




 چت‌جی‌پی‌تی دیگر می‌تواند پیغام بفرستد
۶ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

چت‌جی‌پی‌تی دیگر می‌تواند پیغام بفرستد

دنیای اقتصاد: چت‌جی‌پی‌تی اکنون می‌تواند با افزونه جدید Apple Messages برای شما پیامک ارسال کند. اگر تا به حال می‌خواستید تمام مکالمات دیجیتالی خود با اوپن‌آی را به اشتراک بگذارید، خبر خوبی برای شما داریم: آزمایشگاه هوش مصنوعی به‌تازگی افزونه Apple Messages را برای چت‌جی‌پی‌تی راه‌اندازی کرده است که به کاربران علاقه‌مند اجازه می‌دهد صندوق ورودی پیام‌های خود را به این چت‌بات متصل کنند. اوپن‌ای‌آی استدلال می‌کند که مزایای انجام این کار بی‌شمار است. کاربران می‌توانند از این افزونه برای مرتب‌سازی، تجزیه و تحلیل یا ویرایش پیام‌های خود مستقیما از چت‌جی‌پی‌تی استفاده کنند. این افزونه همچنین با کدِکس و ChatGPT Work کار می‌کند، بنابراین کاربران می‌توانند از آن به صورت حرفه‌ای، نه فقط شخصی، استفاده کنند.

 آغاز رقابت بیش از ۴۶۳ هزار داوطلب در دومین روز کنکور
۲۲ ساعت قبل / سایت تابناک

آغاز رقابت بیش از ۴۶۳ هزار داوطلب در دومین روز کنکور

رقابت بیش از ۴۶۳ هزار داوطلب در دو گروه علوم انسانی و ریاضی و فنی در دومین و آخرین روز کنکور ۱۴۰۵ آغاز شد.

 باتری‌های فرسوده، آنتن‌های خاموش؛ خاموشی‌های مکرر چه بر سر شبکه موبایل ایران آورده است؟
۷ ساعت قبل / سایت سیتنا

باتری‌های فرسوده، آنتن‌های خاموش؛ خاموشی‌های مکرر چه بر سر شبکه موبایل ایران آورده است؟

تداوم خاموشی‌های برق، یک ضعف قدیمی در زیرساخت شبکه تلفن همراه را بیش از گذشته آشکار کرده است؛ باتری‌های پشتیبان سایت‌های BTS که باید هنگام قطع برق، برای مدتی تج

 بمب عمل‌نکرده تعهدات پنهان
۶ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

بمب عمل‌نکرده تعهدات پنهان

هر سه ماه، شرکت‌های بزرگ فناوری، هزینه‌های سرمایه‌ای خود را در زیرساخت‌های هوش مصنوعی، از مراکز داده گرفته تا تراشه‌ها، فاش می‌کنند. اما این ارقام به هیچ وجه میزان کامل هزینه‌های آینده‌ای را که شرکت‌های مادر گوگل، آلفابت، متا پلتفرمز، اوراکل و بسیاری دیگر متعهد به انجام آن شده‌اند نشان نمی‌دهد. دلیل این امر آن است که بخش بزرگی از تعهدات مالی آتی آنها در ترازنامه‌هایشان منعکس نشده است. بر اساس تحلیل وال‌استریت ژورنال از پاورقی‌های جدیدترین پرونده‌های اوراق بهادار، 9 شرکت برتر فناوری، 3تریلیون دلار تعهدات خارج از ترازنامه داشتند که عمدتا مربوط به هوش مصنوعی بود. این تعهدات سریع‌تر از «هزینه‌های سرمایه‌ای» سنتی در حال رشد هستند که طبق گزارش آنها در سال گذشته حدود ۶۰۰‌میلیارد دلار بوده و حدود سه برابر بدهی شرکت‌ها تحت اجاره‌های معوقه و وام‌های بلندمدت آنها بوده است.

 رشته «بازی‌سازی» وارد دانشگاه‌ها شد
۶ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

رشته «بازی‌سازی» وارد دانشگاه‌ها شد

دنیای اقتصاد: رشته کارشناسی بازی‌سازی پس از تصویب در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، از مهرماه امسال در دانشگاه اصفهان به‌عنوان نخستین دانشگاه مجری، پذیرش دانشجو را آغاز می‌کند. این تصمیم در نشست مشترک بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و دانشگاه علم و فرهنگ جهاد دانشگاهی اعلام شد. هم‌زمان، دانشکده هوش مصنوعی و کامپیوتر دانشگاه علم و فرهنگ نیز تا دو هفته دیگر افتتاح می‌شود تا زمینه آموزش تخصصی در این حوزه‌ها فراهم شود. 

 گوگل با اختلال مواجه شد؛ از مشکل در جست‌وجو تا بارگذاری محتوا
۱۱ ساعت قبل / سایت سیتنا

گوگل با اختلال مواجه شد؛ از مشکل در جست‌وجو تا بارگذاری محتوا

همزمان با افزایش گزارش کاربران از بروز مشکل در استفاده از گوگل، شماری از کاربران از اختلال در جست‌وجو، بارگذاری محتوا و دسترسی به وب‌سایت این شرکت خبر داده‌اند؛