قیمت طلا امروز




 سایت خبرآنلاین / ۱۴۰۵/۰۴/۲۵

نخست وزیر جدید عراق در پوشش مبارزه با فساد، هم پیمانان ایران را از دور خارج می کند؟/ سیاست امریکا در عراق مشابه همان کاری است که در لبنان انجام می دهد

دولت «علی الزیدی» در عراق اخیرا به دو اقدام مهم و بی سابقه دست زد: نخست مبارزه با فساد بود که طی عملیاتی ناگهانی با عنوان «صولة الفجر» (یورش سپیده دم) تعداد زیادی از شخصیت های متهم به فساد مالی و اختلاس اموال عمومی را بازداشت کرد. اقدام دوم تحت عنوان انحصار سلاح در دست دولت، به تمامی سازمان های مسلح بویژه تشکیلات مقاومت هشدار داد که تا ۳۰ سپتامبر (۸ مهر) سلاح های خود را به دولت تحویل دهند .
 نخست وزیر جدید عراق در پوشش مبارزه با فساد، هم پیمانان ایران را از دور خارج می کند؟/ سیاست امریکا در عراق مشابه همان کاری است که در لبنان انجام می دهد



۴۱ دقیقه قبل / خبرگزاری ایلنا

بغداد در مسیر خلع سلاح گروه‌ها؛ الزیدی: گزینه نظامی روی میز نیست

به گزارش ایلنا به نقل از الجزیره، علی فالح الزیدی، نخست‌وزیر عراق، امروز- جمعه- اعلام کرد دولت این کشور قصد رویارویی نظامی با گروه‌های مسلح را ندارد و گفت گفت‌وگو با این گروه‌ها برای قرار گرفتن سلاح در انحصار دولت، به‌صورت سازنده ادامه دارد.

الزیدی گفت برخی گروه‌ها سلاح‌های خود را تحویل داده، از ساختارهای مسلحانه خود خارج شده و به حشدالشعبی پیوسته‌اند؛ در همین حال، مذاکرات با گروه‌های دیگر برای طی کردن همین مسیر ادامه دارد.

نخست‌وزیر عراق تأکید کرد همه جریان‌های سیاسی بر ضرورت انحصار سلاح در دست دولت اتفاق نظر دارند و دولت در حال تدوین سازوکارهای لازم برای تحویل سلاح است.

وی انحصار سلاح در دست دولت را از زمان آغاز به کار خود یکی از اولویت‌های اصلی اعلام کرده و آن را در چارچوب قانون اساسی و قوانین عراق دانسته است. به گفته الزیدی، اجرای این سیاست به تقویت اقتدار دولت، افزایش امنیت و ثبات و ایجاد فضای مناسب برای سرمایه‌گذاری کمک می‌کند.

اختلاف بر سر نحوه تحویل سلاح

حیدر العبودی، سخنگوی دولت عراق، نیز گفت مذاکرات با گروه‌های مسلح پیشرفت کرده و اختلافات کنونی عمدتا به نحوه اجرای روند تحویل سلاح مربوط می‌شود، نه اصل زمان‌بندی آن.

او ۳۰ سپتامبر آینده را موعدی حاکمیتی مرتبط با پایان مأموریت ائتلاف بین‌المللی در عراق دانست و تأکید کرد این موعد تغییر نخواهد کرد. به گفته وی، دولت در حال تدوین سازوکارهای قانونی برای اجرای روند انحصار سلاح است.

العبودی افزود از میان ۶ گروهی که وارد این روند شده‌اند، ۳ گروه عملا تحویل سلاح و واگذاری مواضع خود را آغاز کرده‌اند، در حالی که ۳ گروه دیگر درباره نحوه اجرای این روند ملاحظاتی دارند. وی گفت دولت تلاش می‌کند این اختلافات را از طریق گفت‌وگو حل کند، بدون آنکه موعد ۳۰ سپتامبر تغییر کند.

مخالفت برخی گروه‌ها با تحویل سلاح

در مقابل، برخی گروه‌های مقاومت عراقی، از جمله کتائب حزب‌الله، با تحویل آنچه «سلاح مقاومت» می‌نامند به دولت مخالفت کرده‌اند و بر حفظ و تقویت توان نظامی خود تأکید دارند.

در همین حال، دولت عراق توانسته است برخی گروه‌های وابسته به الحشد الشعبی، از جمله سرایا السلام وابسته به مقتدی صدر، عصائب اهل‌الحق و کتائب امام علی را به تحویل سلاح‌های خود متقاعد کند.

بغداد می‌گوید هدف از این روند، تقویت حاکمیت دولت، تثبیت امنیت و ثبات داخلی و جلوگیری از تأثیرگذاری تنش‌های منطقه‌ای بر عراق است. انتهای پیام/


۱ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

مقاومت به رویای نتانیاهو پایان می‌دهد؛ درخواست برای حفظ سلاح در عراق - تسنیم

بین الملل

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، کارشناسان و صاحبنظران و سیاستمداران عراقی، بر ضرورت حفظ سلاح مقاومت با توجه به توطئه‌ های خطرناک آمریکایی صهیونیستی و ایستادگی دولت عراق در برابر فشارهای دولت تروریست آمریکا و ضرورت حفظ سلاح مقاومت برای مقابله با این توطئه ها تاکید می‌کنند. نجباء: فتنه‌انگیزی آمریکا در عراق ناکام ماند ادامه تهدیدها علیه عراق؛ چرا سلاح مقاومت خط قرمز است؟ عراق| تبرئه یک مدیر اطلاعات حشد شعبی

راهبرد رژیم صهیونیستی در ارتباط با آنچه «نقشه خاورمیانه جدید» می‌خواند، شامل خالی کردن کامل منطقه از گروه‌های مقاومت است و صهیونیستها در این زمینه از حمایت کامل دولت تروریست آمریکا بهره می برند.

در همین راستا، دولت آمریکا با فشار دونالد ترامپ رئیس تروریست و جنایتکار دولت آمریکا برای تحقق جاه‌طلبی‌های دوست و همپیمانش،‌بنیامین نتانیاهو، در حال زمینه‌سازی در منطقه برای دور کردن مقاومت و پایان دادن به وجود سلاح آن است؛ موضوعی که دولت کنونی عراق نیز با تعیین مهلتی مشخص تحت پوشش آنچه «انحصار سلاح در دست دولت» می خواند، در حال اقدام روی آن است، آن هم در حالی که این سلاح عامل اصلی حفظ کشور و تضمین بقا و استمرار آن پس از مقابله با تروریسم داعشی و تقدیم هزاران شهید در راه عراق بوده است.

از این رو، فراخوان‌های متعددی از سوی جریان‌های مختلف سیاسی برای حفظ مقاومت و عدم تن دادن به خواسته‌های آمریکا که در راستای تحقق جاه‌طلبی‌های نتانیاهو و طرح موسوم به «کشور اسرائیل» صورت می‌گیرد، مطرح شده است.

«سلام حسین»، از رهبران سازمان بدر، در گفتگو با پایگاه عراقی «المعلومه» خاطر نشان کرد که تلاش‌هایی برای یکسان دانستن سلاح باندهای تبهکار با سلاح مقاومت ملی که از عراق دفاع کرد، در جریان است که تفکیک میان این دو را ضروری کرده است.

وی در اشاره به این مسئله گفت: تفاوت و تضاد بزرگی میان سلاح بی‌ضابطه و سلاحی که اساساً برای دفاع از میهن ایجاد و به دست گرفته شده، وجود دارد.

سلام حسین هشدار داد: آنچه اکنون در حال رخ دادن است، تلاشی از سوی رژیم صهیونیستی برای برهم زدن معادلات و بازارگرمی با هدف خلع سلاح مقاومت و پیشبرد طرح صهیونیستی-آمریکایی در منطقه در راستای تضمین تشکیل رژیم جعلی اسرائیل از نیل تا فرات است.

وی خاطر نشان کرد که طرح مذکور ابتدا با جنبش مقاومت حزب‌الله در لبنان، جنبش مردمی انصارالله در یمن و نیروهای مقاومت در سوریه آغاز شد.اهداف روشن و مشخصی وجود دارد که دولت عراق نباید در برابر آنها فریب بخورد، به‌ویژه اینکه عراق همچنان تحت اشغال است و طبق منشور سازمان ملل متحد، ملت‌ها حق دارند با ابزارهای موجود در برابر اشغالگری مقاومت کنند.

«زهیر الجلبی» نماینده سابق پارلمان عراق نیز تصریح کرد که تلاش برای جمع‌آوری سلاح مقاومت، به‌ویژه در سایه تداوم اشغالگری خارجی در خاک عراق، گزینه درستی از سوی الزیدی(نخست وزیر عراق) نیست.

ولی تاکید کرد: مقاومت نمی‌تواند در سایه حضور اشغالگران سلاح خود را تحویل دهد؛علاوه بر آنکه، حرکت به سمت گزینه خلع سلاح مقاومت باید پیش از هر چیز با تقویت ارتش همراه باشد، اقدامی که دولت تروریست آمریکا با آن مخالفت می‌کند.

الجلبی با اشاره به تلاش دولت آمریکا برای ضعیف نگه داشتن عراق از نظر نظامی و دفاعی هم‌زمان با تکاپوی آن برای نابودی مقاومت، خاطر نشان کرد: تاریخ سرشار از تجربه‌هایی است که ثابت می‌کند آمریکا هرگز در کنار عراق نایستاده، بلکه خود عامل پیدایش تروریسم داعشی و تسلط آن بر بخش‌های وسیعی از کشور در بیش از یک دهه گذشته بوده است.

از سوی دیگر «عدنان الطیار» سرلشکر بازنشسته، کارشناس نظامی ابراز عقیده کرد که تنش‌آفرینی علیه سلاح مقاومت توجیهی ندارد و برنامه‌های خارجی پشت آن نهفته است؛ به‌ویژه اینکه این سلاح بزرگ‌ترین نقش را در نابودی باندهای جنایتکار و تروریستی داعش و حفاظت از روند سیاسی کشور ایفا کرد، آن هم در دورانی که ارتش فاقد دکترین نظامی بود و نیروهای آن صرفاً برای دریافت حقوق به آن پیوسته بودند.

وی تصریح کرد: اولویت‌های دولت برای دستیابی به حاکمیت کامل ملی باید با تکمیل تسلیح ارتش عراق به پیشرفته‌ترین تسلیحات زمینی، هوایی و دریایی آغاز شود و سپس برای خروج کامل نیروهای ترکیه و آمریکا از خاک عراق اقدام شود.

در پایان گفت که دولت تروریست آمریکا با آگاهی از نقش بسیار راهبردی حشد شعبی و گروههای مقاومت در خنثی سازی توطئه های شوم علیه عراق به شدت تلاش می کند با ابزارهایی همچون فشارها و تهدید به تحریم، دولت عراق را به اجرای خواسته های زیاده خواهانه خود در خلع سلاح این گروهها وادار کند.

انتهای پیام/  


۱ ساعت قبل / سایت نورنیوز

نخست‌وزیر عراق: کشور در دوره‌ای دشوار قرار دارد

نورنیوز-گروه بین الملل: علی الزیدی نخست وزیر عراق در هشتمین دوره کنفرانس بین المللی گفتگوی بغداد گفت: عراق در دوره ای دشوار قرار دارد و ما برای حل مشکلات اقتصادی، راههای متعددی در اختیار داریم. دولت در حال کار بر فعال سازی گذرگاههای مرزی و اتخاذ راههای برای مقابله با چالش های اقتصادی است.

وی بیان کرد: بسته شدن تنگه هرمز یک چالش بزرگ محسوب می شود. دولت به زودی پیش نویس قانون بودجه را به پارلمان ارسال خواهد کرد. برای مقابله با چالشهای اقتصادی، برنامه های اصلاحی در نظر گرفته شده است.

نخست وزیر عراق اعلام کرد: دولت برای حل مشکلات اقتصادی کشور بیش از یک راهکار در اختیار دارد و ما در حال کار بر اتخاذ اقدامات لازم برای مدیریت شرایط جاری و حفظ ثبات اقتصاد عراق هستیم. ما توانستیم پرداخت حقوق کارکنان را تضمین و مسیرهای جایگزینی برای صادرات نفت ایجاد کنیم. ما برنامه بودجه را که نقشه راه آینده اقتصادی عراق خواهد بود، ارائه خواهیم کرد.

الزیدی درباره موضوع انحصار سلاح در دست دولت تاکید کرد: تمام نیروهای سیاسی کاملا بر ضرورت پیشبرد عملیات انحصار سلاح در دست دولت توافق دارند و کار برای تدوین سازوکارهای تحویل سلاح و پایان دادن کامل به این وضعیت در جریان است.

نخست وزیر عراق گفت: هیچ نیت یا احتمالی برای هیچگونه وقوع درگیری نظامی وجود ندارد و به دشمنان عراق اجازه نمی دهیم که از هیچ فرصتی استفاده کنند. هیچ گونه عقب نشینی و بازگشتی از موضوع مبارزه با فساد وجود ندارد و دولت از حمایت گسترده نیروهای سیاسی برخوردار است. ما در حال کار بر توسعه صادرات نفت از طریق بندر جیهان ترکیه هستیم و کار بر صادرات از طریق بانیسان و العقبه در جریان است.

الزیدی بیان کرد: ما در حال تلاش برای افزایش سهمیه صادراتی عراق از طریق اوپک هستیم و می کوشیم تا ظرف ۶ سال آن را به ۸ تا ۱۰ میلیون بشکه در روز برسانیم. عراق به نمایندگی از منطقه و جهان با داعش تروریستی مبارزه کرد و منصفانه است که سهمی از صادرات نفت خام را دریافت کند که با جمعیت و ذخایر نفتی اش متناسب باشد. عراق فرصت ها، منابع اراده لازم برای غلبه بر چالش ها را دارد.

الزیدی تاکید کرد: ما از تبدیل نقش عراق از صحنه ای برای منازعه به پل ارتباطی برای مذاکره و تفاهم حمایت کردیم و جایگاه و وزن کشورمان، نقشی تاثیرگذار و تعیین کننده در ثبات منطقه دارد. عراق کشوری مهم در منطقه است و قطع روابط با کشورهای عربی و منطقه‌ای غیرممکن است. ما تمایل شدیدی برای گشایش به سوی عراق احساس کرده‌ایم. عراق در حال حرکت به سمت تبدیل شدن به کشوری باثبات و قدرتمند از نظر توسعه و اقتصاد است.




 معاریو: کلید مهار تنش میان ترکیه و اسرائیل در دست کاخ سفید است
۴ ساعت قبل / سایت تابناک

معاریو: کلید مهار تنش میان ترکیه و اسرائیل در دست کاخ سفید است

روزنامه عبری «معاریو» در تحلیلی پیرامون مناسبات آنکارا و تل‌آویو نوشت روابط این دو بازیگر از یک «دوستی تمام‌عیار» به «جنگ سرد» دگرگون شده است و اکنون مهار ای...

 روسیه: فقط تهران درباره مذاکره با آمریکا تصمیم می‌گیرد
۸ ساعت قبل / سایت هم میهن

روسیه: فقط تهران درباره مذاکره با آمریکا تصمیم می‌گیرد

سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد تاکید کرد: ایران کشوری مستقل است و خود درباره مذاکره با آمریکا تصمیم گیری می‌‎کند.

 فساد مالی ترامپ و خانواده‌اش در صدر تحقیقات گسترده دموکرات‌ها
۲ ساعت قبل / سایت تابناک

فساد مالی ترامپ و خانواده‌اش در صدر تحقیقات گسترده دموکرات‌ها

دموکرات‌های آمریکا از برنامه‌ای گسترده برای تحقیق درباره دونالد ترامپ، اعضای خانواده او و دولتش خبر داده‌اند؛ تحقیقاتی که به گفته آنها، بیش از هر چیز بر اتها...

 انتقام پنتاگون از افشاگر وضعیت ناو آبراهام لینکلن!
۲۰ ساعت قبل / سایت تابناک

انتقام پنتاگون از افشاگر وضعیت ناو آبراهام لینکلن!

«مکس لدرر» ناشر باسابقه روزنامه نظامی «استارز اند استرایپس» پس از انتشار گزارش‌های این رسانه درباره وخامت شرایط در ناو هواپیمابر یواس‌اس آبراهام لینکلن، پیش...

 ترکیه به‌دنبال بازداشت بین‌المللی نتانیاهو
۱ ساعت قبل / سایت تابناک

ترکیه به‌دنبال بازداشت بین‌المللی نتانیاهو

آنکارا در پیگیری اتهامات نسل‌کشی علیه بنیامین نتانیاهو، از وزارت کشور خواست تا با صدور حکم قرمز، زمینه پیگرد بین‌المللی نخست‌وزیر اسرائیل را فراهم کند.

 تداوم حملات متجاوزانه رژیم اشغالگر به جنوب لبنان
۱۰ ساعت قبل / سایت تابناک

تداوم حملات متجاوزانه رژیم اشغالگر به جنوب لبنان

جنگنده‌های رژیم اشغالگر بامداد امروز (جمعه) حملات متعددی به ارتفاعات «علی الطاهر» و اطراف «دوحه کفررمان» انجام دادند.