قیمت طلا امروز




 سایت خبرآنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۰۹

مقام عبودیت؛ جایی که انسان از عالم اسباب عبور می‌کند

در این نگاه، پایان یافتن عالم اسباب به معنای نفی اصل علت و معلول نیست، بلکه اشاره به مرتبه‌ای از وجود دارد که در آن، انسان از وابستگی به اسباب ظاهری عبور می‌کند و به حقیقت بی‌نیازی و عبودیت می‌رسد؛ مقامی که در آن، «هیچ‌بودنِ خود» را درمی‌یابد و همه چیز را از آنِ مولا می‌بیند.
 مقام عبودیت؛ جایی که انسان از عالم اسباب عبور می‌کند

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، عبودیت، حقیقتی بنیادین در سلوک انسان به سوی کمال است و تمام مراتب رشد معنوی در پرتو آن معنا پیدا می‌کند.در فرهنگ دینی، عبودیت تنها یک عنوان ظاهری نیست، بلکه حالتی درونی است که انسان را به درک فقر ذاتی خویش و وابستگی کامل به پروردگار می‌رساند

عبور از عالم اسباب و وصول به مقام عبودیت؛

بنابر روایت حوزه، در ادامه، گزیده‌ای از سخنرانی آیت‌الله جاودان درباره اهمیت عبودیت تقدیم می‌شود.

«پایان یافتن عالم اسباب» به این معنا نیست که نظام علت و معلول، یا رابطه سبب و مسبب، به‌کلی از میان می‌رود؛ بلکه مقصود آن است که این جهان، جهان اسباب است و هر کاری در آن باید از طریق اسباب خود انجام گیرد و هر چیزی نیز از راه سبب مناسب خویش به دست آید. اما در آن نشئه، دیگر از این مناسبات خبری نیست.

آنجا عالم اسباب پایان یافته است؛ یعنی آنچه در این دنیا شناخته‌شده و مألوف ماست، دیگر وجود ندارد. انسان به مرتبه‌ای از «بی‌چیزی» می‌رسد؛ بی‌چیزی‌ای به وسعت عالم. خوشا به حال کسی که در همین دنیا به چنین مقامی رسیده باشد. اگر کسی در این جهان به این حقیقت دست یابد، درمی‌یابد که خود، هیچ نیست و هیچ ندارد.

چنین انسانی را «عبد» می‌نامند. عبد کسی است که نه مالک خویش است و نه مالک آنچه در اختیار دارد. این دست و این انگشت، اگر از آنِ عبد باشد، در حقیقت ملک او نیست؛ زیرا عبد مالک چیزی نیست. عبد نه بر خود مالکیت دارد و نه بر هیچ‌یک از متعلقاتش.

از همین رو گفته‌اند: «العبد و ما فی یده کان لمولاه»؛ یعنی بنده و هرآنچه در اختیار اوست، از آنِ مولای اوست. او و همه داشته‌هایش تعلق به آقا و صاحب او دارد.

برای دانلود و شنیدن صوت کلیک کنید.

منبع:حوزه کد مطلب 2254031





 اسرائیل از دولت آمریکا برای اجرای ترورهای هدفمند در غزه، چراغ سبز گرفت

اسرائیل از دولت آمریکا برای اجرای ترورهای هدفمند در غزه، چراغ سبز گرفت

کانال «کان» گزارش داد: یک مقام امنیتی می‌گوید اسرائیل معتقد نیست حماس خلع سلاح خواهد شد.

 نجات زن جوان از آدم‌ربایی

نجات زن جوان از آدم‌ربایی

مرکز اطلاع‌رسانی پلیس تهران بزرگ از دستگیری یکی از اوباش سابقه‌دار خبر داد که با انتشار تصاویر مسلحانه در فضای مجازی، قصد قدرت‌نمایی و ایجاد رعب و وحشت داشت.

 نقد فیلم The Last House؛ اجرای متقاعدکننده واگنر مورا و گرتا لی در تریلری خفقان‌آور

نقد فیلم The Last House؛ اجرای متقاعدکننده واگنر مورا و گرتا لی در تریلری خفقان‌آور

خاطرات شما از قرنطینه دوران همه‌گیری کرونا در برابر سناریوی آخرالزمانی «آخرین خانه» رنگ می‌بازد؛ فیلمی از لویی لتریه که به لطف فضای سنگین و نمور خود تا حد زیادی موفق است، هرچند اتفاقاتش همیشه منطقی به نظر نمی‌رسند.

 درخشش صیادمنش در پلی‌آف لیگ اروپا/ نقش‌آفرینی لژیونر ایرانی در پیروزی ۷ گله

درخشش صیادمنش در پلی‌آف لیگ اروپا/ نقش‌آفرینی لژیونر ایرانی در پیروزی ۷ گله

برنا - گروه ورزشی: لژیونر ایرانی در پیروزی پرگل لخ‌پوزنان مقابل تون، روی سه گل تیمش نقش مستقیم داشت تا شبی درخشان را در پلی‌آف لیگ اروپا پشت سر بگذارد.

 سازمان لیگ: دیدار تراکتور و پرسپولیس بدون تماشاگر برگزار می‌شود

سازمان لیگ: دیدار تراکتور و پرسپولیس بدون تماشاگر برگزار می‌شود

دیدار دو تیم تراکتور تبریز و پرسپولیس در هفته سوم لیگ برتر بدون تماشاگر است.

 انیمیشن ۲ هزار دلاری که در گیشه چین نولان و مارول را پشت سر گذاشت

انیمیشن ۲ هزار دلاری که در گیشه چین نولان و مارول را پشت سر گذاشت

نیو لای قرار بود یکی از شکست‌های فراموش‌شده سینمای چین باشد؛ اما یک موج تمسخر در شبکه‌های اجتماعی، این انیمیشن دو نفره و کم‌هزینه را به یکی از عجیب‌ترین پدیده‌های گیشه تبدیل کرد.