قیمت طلا امروز




 سایت خبرآنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۰۸

اکنون که سخگوی دولت، گران شدن بنزین را تکذیب کرده، حتما قیمتش افزایش می یابد!

حکایت بنزین و قیمت آن همچنان باقی است و همه معطل مانده‌اند که با این زخم عمیق و کهنه چه کنند و این روزها هم دوباره شاهد زمزمه‌های گرانی آن هستیم.
 اکنون که سخگوی دولت، گران شدن بنزین را تکذیب کرده، حتما قیمتش افزایش می یابد!

به گزارش خبرآنلاین روزنامه اطلاعات نوشت: البته سخنگوی دولت چون همیشه افزایش قیمت را شایعه دانسته و آن را تکذیب کرده است اما بسیاری از مردم درست یا غلط و البته به تجربه، آن را تقریباً قطعی دانسته‌اند چرا که معتقدند معمولا وقتی دولت چیزی را تکذیب می‌کند اتفاقا اتفاق می‌افتد! 

در اینکه بهای بنزین در ایران چیزی در حد شوخی است و یک فاجعه اقتصادی با برون دادهای تخریب محیط زیستی به شمار می‌رود، تردیدی نیست. و اینکه سالها قبل باید برایش کاری می‌کردیم و تدبیری می‌اندیشیدیم نیز کسی تردیدی ندارد اما در ایران معمولا همه عادت کرده‌ایم به اجبار به تصمیم‌گیری در شرایط ناگزیر و لابد.

اصولا نظام تصمیم‌گیری شوربختانه گرفتار عدم قطعیت و امر موقت است. گویی به نوعی نظم ناشی از بی‌نظمی همه خو گرفته و با  آن کنار آمده‌ایم. کارد که به استخوان برسد تازه به یاد راه چاره می‌افتیم که حال چه کنیم و چه باید کرد؟

تا به حال پیشنهادهای مختلفی در این باره مطرح شده که به نظر یکی از بهترین آنها به جای تخصیص یارانه به هر اتومبیل، تخصیص سهمیه یارانه‌ای به هر فرد است. یعنی مثلا یک لیتر در روز به هر فرد بالای ۱۵ سال بدون افزایش قیمت و حتی به صورت رایگان که می‌شود ۷۵ میلیون لیتر در روز.

 با رصد اطلاعاتی و تشخیص فعالان بخش اینترنتی و شبکه توزیع و موتورسیکلتی هم می‌توان تا ۲۵ میلیون لیتر سهمیه برای آنان تعیین کرد تا کمترین آسیب به این بخش اشتغال وارد شود و ناترازی بنزین به حداقل برسد و مصرف اضافی متکی به واردات هم توسط بخش خصوصی و با هزینه تمام شده و بدون اتکا به ارز بانک مرکزی تامین گردد.

 البته این یک طرح است و شاید راهکارها و راه‌حل‌های بهتر و قابل اجراتری هم به فکر ظرفیت فکری و نخبگانی موجود برسد که مشکل را حل کند اما در هر حال همان‌طور که گفته آمد مهمتر از همه، طرح صادقانه مساله با جامعه و ایجاد بستری برای اقناع عمومی قبل از اتخاذ هر تصمیمی آنهم در شرایط کنونی است.

صداوسیما، مطبوعات و رسانه‌های رسمی اهل کرسی و منبر، دانشوران و اساتید، چهره‌ها و شخصیت‌های اثرگذار اجتماعی و حتی شبکه گسترده فضای مجازی موظفند که با احساس مسئولیت در قبال این بحران و لزوم حل آن به عنوان یک وظیفه ملی به کمک بیایند و مهمتر از همه، اینکه تنها نگاه سلبی نداشته باشند. بلکه بگویند چه کاری باید بکند تا به این اوضاع خاتمه دهد. به راه حل فکر کنیم. 

17302 کد مطلب 2253616



۴ ساعت قبل / سایت اندیشه معاصر

کاهش سهمیه بنزین از ۱۹۰ لیتر به ۹۰ لیتر؛ جزئیات طرح جدید بنزین و تاثیر آن بر هزینه خانوارها / سهمیه بنزین ۹۰ لیتری؛ آیا سهمیه بنزین از ۱۹۰ لیتر به ۹۰ لیتر کاهش می‌یابد؟ جزئیات طرح جدید / طرح جدید بنزین و کاهش سهمیه؛ سهمیه ۹۰ لیتری چه تاثیری بر هزینه حمل و نقل و معیشت مردم دارد؟

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی  اندیشه معاصر ؛ میثم ظهوریان، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در صفحه شخصی خود نوشت: «یکی از اشکالات اساسی طرح سازمان بهینه‌سازی عدم وجود تحلیل ذینفعان و برندگان و بازندگان و نحوه مدیریت هر گروه در طرح است.

به عنوان مثال خانوارهای دارای خودرو در حال حاضر به طور میانگین ماهیانه ۱۹۰ لیتر بنزین (با قیمت از ۱۵۰۰ تومان تا ۵۰۰۰ تومان) مصرف می‌کند که میزان این عدد در طرح جدید به ۹۰ لیتر کاهش خواهد یافت؛ در صورتی که قیمت بازاری بنزین در همان نقطه ۸۰ هزار تومان طرح کرمان متعادل شود، به طور میانگین به هر کدام از این خانوارها (که بخش مهمی از آن ها از دهک های طبقاتی پایین هستند) ۸ میلیون تومان هزینه در ماه تحمیل خواهد شد که می‌تواند به عنوان زیرساخت یک انفجار اجتماعی عمل کند.

حداقل تاکنون گزارش‌هایی که در دسترس مجلس از طرح بوده است نشان می‌دهد، هیچ مطالعه قابل اتکایی در مورد اثرات اجتماعی طرح (به عنوان مثال همین که هزینه یک باک بنزین برای مازاد سهمیه به حدود ۴ میلیون تومان ممکن است افزایش پیدا کند) و نحوه مدیریت این تبعات وجود ندارد.»


۶ ساعت قبل / سایت برترینها

قیمت پیشنهادی جدید بنزین ۱۷ هزار تومان تعیین شد!

برترین‌ها: مالک شریعتی، عضو کمیسیون انرژی مجلس، با رد محاسبه قیمت‌های بالاتر برای بنزین گفت: عددهایی مانند ۸۷ هزار تومان بر اساس یک رابطه غلط دلاری به دست آمده است.

او اعلام کرد که با محاسبه هزینه‌های استخراج، انتقال، پالایش، توزیع، جایگاه‌داری، مالیات و عوارض، هزینه تمام‌شده هر لیتر بنزین داخلی حدود ۱۷ هزار تومان محاسبه شده است.


۷ ساعت قبل / سایت خبرفوری

هشدار جنجالی درباره بنزین؛ «اگر قیمت را بالا نبرید، تیرماه در پمپ‌بنزین‌ها خون به پا می‌شود»

ظهوریان، نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، با اشاره به اظهارات یک مسئول دولتی در سال گذشته درباره قیمت بنزین گفت: این مسئول در جمع نمایندگان مجلس هشدار داده بود که اگر همان زمان قیمت بنزین افزایش پیدا نکند، تیر ۱۴۰۵ در پمپ‌بنزین‌ها «خون به پا خواهد شد».

این نماینده مجلس با نقل این اظهارات، درباره پیش‌بینی مطرح‌شده از سوی این مسئول دولتی و ارتباط آن با وضعیت قیمت و عرضه بنزین در کشور توضیح بیشتری ارائه نکرد.




 شوک مثبت در بازار کریپتو / بیت‌کوین دوباره اوج گرفت
۱۱ ساعت قبل / روزنامه تعادل

شوک مثبت در بازار کریپتو / بیت‌کوین دوباره اوج گرفت

قیمت بیت‌کوین در معاملات روزانه نزدیک به ۶ درصد افزایش یافت و پس از ماه‌ها فشار فروش، به بالای ۶۹ هزار دلار صعود کرد.

 واردات خودروهای کارکرده قانون دارد، اما اجرایی نمی‌شود!
۱۸ ساعت قبل / سایت هم میهن

واردات خودروهای کارکرده قانون دارد، اما اجرایی نمی‌شود!

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو با اشاره به برخی اخبار منتشر شده درباره آزاد شدن واردات خودروهای کارکرده سه تا پنج ساله، گفت: واردات خودروهای کارکرده موضوع جدیدی نیست و قانون آن وجود دارد، اما تاکنون این قانون اجرایی نشده و همچنان جزئیات اجرای آن مشخص نیست.

 وام ۲ میلیاردی مسکن چقدر قدرت خرید ایجاد می‌کند؟
۱۹ ساعت قبل / سایت هم میهن

وام ۲ میلیاردی مسکن چقدر قدرت خرید ایجاد می‌کند؟

یک پژوهشگر حوزه معماری و شهرسازی می‌گوید: افزایش سقف فعلیِ دو میلیاردی هنوز فاصله زیادی با قیمت مسکن در تهران دارد؛ چرا که اگر هزینه خرید اوراق را از آن کم بکنیم، آنچه باقی می‌ماند یک میلیارد و ۶۰۰ یا ۶۵۰ میلیون خواهد بود.

 هزینه ساخت چه می‌شود؟
۹ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

هزینه ساخت چه می‌شود؟

دنیای اقتصاد؛ بازار ساخت‌وساز در مردادماه بعد از ماه‌ها التهاب، بالاخره آرام گرفت؛ رشد ماهانه قیمت مصالح ساختمانی تقریبا صفر شد و قیمت برخی نهاده‌های پرمصرف مثل آهن‌آلات و سیمان هم نسبت به میانه بهار ۵ تا ۱۰ درصد کاهش پیدا کرد.

 با اقساط ۲۴ ماهه خودرو بخرید + تحویل ۳۰ روزه
۱۳ ساعت قبل / سایت اقتصاد ایرانی

با اقساط ۲۴ ماهه خودرو بخرید + تحویل ۳۰ روزه

اقتصادایرانی: در این گزارش شرایط ثبت نام فروش فوری و فوق العاده سایپا در مرداد ماه ۱۴۰۵ را بخوانید.

 اطلاعات محرمانه دولت درباره افزایش قیمت بنزین لو رفت!
۱۲ ساعت قبل / سایت اقتصاد ایرانی

اطلاعات محرمانه دولت درباره افزایش قیمت بنزین لو رفت!

اقتصادایرانی: ادعای تازه درباره تعیین قیمت جدید بنزین، پرونده افزایش نرخ سوخت را وارد مرحله‌ای تازه کرده است.