قیمت طلا امروز




 سایت اکوایران / ۱۴۰۵/۰۴/۱۶

دلیل تورم ۱۴۰۴ چه بود؟ روایت بانک مرکزی و مرکز آمار از گرانی‌ ها در ۱۴ سال گذشته

اکوایران: در سال ۱۴۰۴ تورم مصرف‌کننده با عبور از تورم ضمنی، نشان داد فشار گرانی در اقتصاد ایران از سمت تمام کالاهای مصرفی اعم از وارداتی‌ها بوده نه صرفا کالاهای تولید شده در همان سال.
 دلیل تورم ۱۴۰۴ چه بود؟ روایت بانک مرکزی و مرکز آمار از گرانی‌ ها در ۱۴ سال گذشته



۳ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

راز گرانی خودرو در بازار بی‌مشتری/ دلار و تورم علیه قدرت خرید

به گزارش برنا، امیرحسن کاکایی، عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت ایران، در گفت‌و‌گو با برنا معتقد است:  متغیر اصلی قیمت‌گذاری خودرو در شرایط فعلی، نرخ ارز و انتظارات بازار نسبت به آینده آن است؛ در حالی که تحریم، محدودیت‌های لجستیکی، اختلالات زیرساختی و افزایش هزینه تولید نیز به این فشار افزوده‌اند.

 

مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده قیمت خودرو در بازار چیست؟

مهم‌ترین عامل، نرخ ارز و به‌خصوص نرخی است که بازار انتظار دارد ارز در آینده به آن برسد. بازار خودرو فقط به قیمت لحظه‌ای دلار نگاه نمی‌کند، بلکه انتظارات ارزی را نیز در قیمت‌گذاری لحاظ می‌کند.

برای نمونه، اگر خودرویی حدود ۱۰ هزار دلار ارزش داشته باشد، تغییر انتظارات ارزی از ۲۵۰ هزار تومان به ۲۰۰ هزار تومان، مستقیماً ارزش ریالی آن را تغییر می‌دهد. در کنار این موضوع، هزینه‌های تولید نیز افزایش پیدا کرده است.

کاهش ارزش ریال، هزینه مواد اولیه و قطعات را بالا می‌برد و در شرایط فعلی، تحریم‌ها، محدودیت‌های حمل‌ونقل، مشکلات لجستیکی و حتی آسیب به زیرساخت‌ها نیز هزینه تولید را بیشتر کرده‌اند.

با وجود رکود بازار، چرا کاهش عرضه الزاماً به جهش قیمت خودرو منجر نمی‌شود؟

چون همزمان با عرضه، تقاضا نیز به شدت کاهش یافته است. بازار خودرو امروز با رکود جدی مواجه است و همین موضوع باعث می‌شود کاهش تولید لزوماً اثر معمول خود را بر قیمت نگذارد.

مصرف‌کننده واقعی توان خرید ندارد و سرمایه‌گذار نیز خودرو را مانند گذشته یک گزینه جذاب نمی‌بیند؛ بنابراین بازار هم از طرف تقاضای مصرفی و هم از سمت تقاضای سرمایه‌ای تحت فشار قرار دارد.

چرا قیمت خودرو با قدرت خرید مردم فاصله گرفته، اما همچنان کاهش معناداری ندارد؟

قیمت خودرو مدت‌هاست با قدرت خرید مردم تناسب ندارد. تفاوت شرایط امروز با گذشته این است که خودرو علاوه بر اینکه برای مصرف‌کننده گران شده، جذابیت خود را به عنوان یک دارایی سرمایه‌ای نیز تا حدی از دست داده است.

قبلاً خودرو کالایی نسبتاً نقدشونده بود که در دوره‌هایی می‌توانست سود مناسبی ایجاد کند. اما امروز سرمایه‌گذار باید همزمان ریسک، میزان سودآوری و زمان رسیدن به سود را در نظر بگیرد.

در شرایط تورمی و پرریسک فعلی، این ترکیب دیگر مانند گذشته جذاب نیست؛ بنابراین تقاضای سرمایه‌گذاری نیز کاهش پیدا کرده است.

پس چرا کاهش قدرت خرید خانوار‌ها باعث کاهش قیمت اسمی خودرو نمی‌شود؟

چون در اقتصاد تورمی، کاهش قدرت خرید لزوماً به معنای کاهش قیمت اسمی دارایی‌ها نیست.

خودرو‌های داخلی نیز سال‌ها با قیمت‌گذاری دستوری و سرکوب قیمت مواجه بوده‌اند و معمولاً با تأخیر نسبت به افزایش نرخ ارز و هزینه‌های تولید واکنش نشان داده‌اند.

از طرف دیگر، تورم عمومی اقتصاد طی سال‌های گذشته افزایش قابل توجهی داشته است؛ بنابراین قیمت خودرو نیز به تدریج تحت تأثیر کاهش ارزش پول ملی و افزایش هزینه‌های تولید بالا می‌رود.

آیا در شرایط فعلی عرضه و تقاضا دیگر تعیین‌کننده قیمت خودرو نیست؟

عرضه و تقاضا همچنان مهم‌اند، اما در اقتصاد تورمی نمی‌توان آنها را به تنهایی مبنای تحلیل قرار داد.

وقتی پول ملی دائماً در حال کاهش ارزش است، بخشی از تقاضا برای دارایی‌ها با هدف حفظ ارزش شکل می‌گیرد. خودرو در کنار طلا، سکه، مسکن و سایر دارایی‌ها می‌تواند چنین نقشی پیدا کند؛ بنابراین ممکن است تقاضای مصرفی کاهش پیدا کند، اما ارزش اسمی دارایی همچنان افزایش یابد.

واردات خودرو تا چه اندازه می‌تواند قیمت خودرو‌های داخلی و مونتاژی را تحت فشار قرار دهد؟

این مسئله به شیوه واردات، نرخ ارز، هزینه‌های لجستیکی و نحوه تأمین منابع ارزی بستگی دارد.

اگر خودرو با ارز گران و هزینه‌های بالای حمل‌ونقل و محدودیت‌های تحریمی وارد شود، نمی‌تواند فشار قیمتی پایدار و گسترده‌ای بر بازار ایجاد کند.

ضمن اینکه درباره منابع ارزی واردات نیز باید شفافیت وجود داشته باشد و مشخص باشد منابع چگونه تأمین و چگونه وارد چرخه اقتصادی می‌شوند.

آیا واردات خودرو می‌تواند زمینه‌ساز شکل‌گیری گردش مالی غیرشفاف شود؟

هر جا منابع ارزی و سازوکار واردات شفاف نباشد، احتمال شکل‌گیری گردش‌های مالی غیرشفاف افزایش پیدا می‌کند.

موضوعاتی مانند منابع ارزی خارج از کشور، شرکت‌های واسطه، تراستی‌ها و نحوه بازگشت منابع باید مورد بررسی دقیق قرار گیرد.‌

نمی‌توان درباره یک فعالیت مشخص قضاوت مجرمانه کرد، اما از نظر اقتصادی، نبود شفافیت می‌تواند زمینه ایجاد فرآیند‌های غیررقابتی و گردش مالی غیرشفاف را فراهم کند.

چرا خودرو‌های ارزان‌قیمت لزوماً گزینه جذابی برای واردات نیستند؟

یکی از عوامل مهم، هزینه لجستیک است. هزینه حمل یک خودرو ۱۵ هزار دلاری ممکن است تفاوت چندانی با حمل یک خودرو ۲۵ هزار دلاری نداشته باشد.

اگر هزینه حمل سه هزار دلار باشد، این رقم برای خودروی ۱۵ هزار دلاری سهم بسیار بزرگ‌تری از ارزش خودرو را تشکیل می‌دهد، اما برای خودروی ۲۵ هزار دلاری سهم کمتری دارد.

از طرف دیگر، برخی هزینه‌های واردات بر اساس مشخصات فنی خودرو محاسبه می‌شوند. در چنین شرایطی ممکن است هزینه واردات خودرو‌های ارزان‌قیمت از نظر نسبت به ارزش خودرو، فشار بیشتری ایجاد کند.

به همین دلیل ساختار اقتصادی واردات ممکن است واردکننده را به سمت خودرو‌های گران‌تر و دارای حاشیه سود بیشتر سوق دهد.

چشم‌انداز بازار خودرو را در ماه‌های آینده چگونه ارزیابی می‌کنید؟

بازار خودرو در کوتاه‌مدت همچنان با ضعف تقاضا و رکود مواجه خواهد بود، اما رکود لزوماً به معنای کاهش قیمت اسمی خودرو نیست.

تا زمانی که تورم بالا باشد، ارزش پول ملی کاهش پیدا کند و هزینه‌های تولید، واردات و لجستیک افزایش یابد، فشار صعودی بر قیمت خودرو وجود خواهد داشت.

مسئله اصلی بازار خودرو فقط قیمت نیست؛ بلکه فاصله میان قیمت خودرو و درآمد خانوارهاست. ممکن است قیمت خودرو افزایش پیدا کند، اما همزمان تعداد افرادی که توان خرید آن را دارند کاهش یابد.

در چنین شرایطی، بازار می‌تواند همزمان قیمت‌های بالا، تقاضای ضعیف و رکود معاملاتی را تجربه کند؛ وضعیتی که ریشه آن را باید بیش از بازار خودرو، در ساختار تورمی اقتصاد جست‌و‌جو کرد.


۱۶ دقیقه قبل / سایت آفتاب نیوز

گرانی ۴ برابری قیمت موبایل در یک سال

به گزارش آفتاب نیوز،

بازار تلفن همراه طی یک سال گذشته یکی از نمونه‌های قابل توجه تغییر قیمت کالاهای مصرفی در ایران است؛ بازاری که بررسی قیمت مدل‌های پرمخاطب آن از مرداد ۱۴۰۴ تا مرداد ۱۴۰۵ نشان می‌دهد افزایش قیمت گوشی‌ها تنها یک تغییر عددی در برچسب کالا نیست، بلکه بازتابی از فشار همزمان نرخ ارز، هزینه‌های واردات، محدودیت‌های عرضه و کاهش قدرت خرید مصرف‌کنندگان است و در نهایت فاصله میان درآمد خانوار و هزینه تامین یک کالای ضروری و ارتباطی را بیشتر کرده است.

بررسی روند قیمت مدل‌های مختلف تلفن همراه در این بازه زمانی نشان می‌دهد اگرچه شدت افزایش قیمت در همه مدل‌ها یکسان نبوده، اما مسیر کلی بازار به شدت صعودی است و در این میان، رشد قیمت مدل‌های میان‌رده و اقتصادی اهمیت بیشتری دارد؛ چراکه این گروه سهم قابل توجهی از تقاضای بازار را به خود اختصاص داده و افزایش قیمت آن‌ها مستقیما بر انتخاب بخش بزرگی از مصرف‌کنندگان اثر می‌گذارد.

در جدول زیر میزان افزایش قیمت تعدادی از گوشی‌های پر مخاطب تلفن همراه در بازار از مرداد ماه سال گذشته تا مرداد ماه امسال بررسی و نسبت افزایش قیمت در آن ذکر شده که نشان دهنده افزایش شدید قیمت تلفن همراه طی بازه زمانی یک ساله و از میزان دو تا چهار برابر قیمت است.

امروز آنچه در بازار موبایل رخ داده را نمی‌توان صرفا با عبارت «گرانی گوشی» توصیف کرد. مسئله مهم‌تر، کاهش قدرت خرید مصرف‌کننده است. فردی که یک سال قبل با بودجه مشخص امکان خرید یک مدل معین را داشت، امروز ممکن است با همان میزان درآمد ناچار باشد به سراغ گزینه‌ای بسیار ارزان‌تر برود یا خرید خود را به تعویق بیندازد بنابراین از این منظر، افزایش قیمت موبایل را باید بخشی از روند کوچک‌تر شدن سبد مصرفی خانوار دانست.

از سوی دیگر نیز ساختار بازار تلفن همراه باعث شده این کالا نسبت به تحولات حوزه واردات و ارز حساسیت بالایی داشته باشد چراکه تلفن همراه در ایران کاملا وابسته به واردات و تولیدات خارجی است؛ ‌بنابراین هرگونه اختلال در ثبت سفارش، تخصیص ارز، ترخیص یا ورود کالا می‌تواند به سرعت در سطح عرضه و در نهایت قیمت بازار منعکس شود و این در حالی است که در ماه‌های اخیر نیز گزارش‌هایی درباره محدودیت یا توقف مقطعی ثبت سفارش تلفن همراه منتشر شد و نگرانی‌هایی درباره کاهش عرضه و افزایش قیمت ایجاد کرد.

بنابراین، روند قیمت موبایل در یک سال گذشته نشان می‌دهد که افزایش هزینه‌های واردات، نوسانات ارزی و محدودیت‌های عرضه، در کنار کاهش قدرت خرید خانوار، بازار تلفن همراه را با شرایط پیچیده‌ای مواجه کرده که در آن رشد قیمت بیشتر ناشی از کاهش عرضه و افزایش قیمت ارز است و در چنین شرایطی، ثبات در فرآیند واردات، تامین ارز و مقررات تجاری و همچنین جلوگیری از ایجاد وقفه در عرضه، می‌تواند مهم‌ترین پیش‌شرط برای کنترل قیمت‌های بازار باشد.


۱۸ دقیقه قبل / سایت نبض قیمت

قیمت طلا ۱۸ عیار امروز در آستانه مرز روانی ۲۰ میلیون تومانی؛ وضعیت ویژه در بازار | رکورد تاریخی در آستانه شکستن، همه منتظر این خبر بودند

بازار طلا در آخرین روز معاملاتی هفته، شرایطی بی‌سابقه را تجربه می‌کند. قیمت طلا ۱۸ عیار امروز با ثبت رقم ۱۹ میلیون و ۸۵۲ هزار و ۷۰۰ تومان، فاصله خود را تا مرز روانی ۲۰ میلیون تومان به کمتر از ۱۵۰ هزار تومان رسانده است. این نزدیکی به یک سقف تاریخی، معامله‌گران و سرمایه‌گذاران را در وضعیتی از انتظار و نگرانی فرو برده است. موضوعی که در نوع خود جذاب و در عین حال هشداردهنده است؛ چراکه عبور از این مرز روانی می‌تواند موج جدیدی از تقاضا را روانه بازار کند یا برعکس، فروشندگان را به عرضه و گرفتن سود وادارد. جدول قیمت طلا ۱۸ عیار امروز جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵

برای درک بهتر وضعیت کنونی بازار، جدول زیر نرخ‌های لحظه‌ای و کلیدی طلای ۱۸ عیار را امروز جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ نشان می‌دهد: شاخص قیمتی مبلغ (تومان) نرخ فعلی (هر گرم) ۱۹,۸۵۲,۷۰۰ بالاترین قیمت روز ۱۹,۹۶۹,۷۰۰ پایین‌ترین قیمت روز ۱۹,۷۵۷,۶۰۰ بیشترین مقدار نوسان روز ۱,۹۳۹,۰۰۰ درصد بیشترین نوسان روز ۰.۵٪+ نرخ بازگشایی بازار ۱۹,۷۵۷,۶۰۰ نرخ روز گذشته ۱۹,۷۵۹,۴۰۰ درصد تغییر نسبت به روز گذشته ۰.۴۷٪+ میزان تغییر نسبت به روز گذشته ۹۳۳,۰۰۰

منبع: داده‌های لحظه‌ای بازار طلا تحلیل روند قیمت طلا ۱۸ عیار؛ از ابتدای تیر تا امروز

برای درک عمق اتفاقی که امروز در بازار طلا رخ داده، لازم است نگاهی به روند چند ماه اخیر داشته باشیم. قیمت طلا ۱۸ عیار در ابتدای تیرماه ۱۴۰۵، حدود ۱۵ میلیون و ۹۳۵ هزار و ۲۰۰ تومان بود. این یعنی از ابتدای تیر تا امروز، هر گرم طلای ۱۸ عیار بیش از ۳ میلیون و ۹۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان گران شده است که معادل رشدی حدود ۲۴.۶ درصدی در کمتر از دو ماه است.

این رشد سریع و پرشتاب، زنگ خطری برای خریداران جدید محسوب می‌شود. در شرایطی که نرخ طلا با این سرعت در حال افزایش است، بازار به شدت شکننده شده و هرگونه تغییر در عوامل بنیادین می‌تواند مسیر را معکوس کند. نقش اونس جهانی در رشد قیمت طلا

یکی از مهم‌ترین عواملی که در روزهای اخیر به افزایش قیمت طلا دامن زده، صعود قابل‌توجه اونس جهانی است. قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی امروز به محدوده ۴۵۲۴ دلار رسیده است. این افزایش در قیمت اونس، به‌طور مستقیم بر قیمت طلا در ایران تأثیرگذار بوده و بخش مهمی از رشد امروز را توضیح می‌دهد. تأثیر نرخ دلار بر قیمت طلا

نرخ دلار در بازار آزاد امروز در محدوده ۱۸۹ هزار و ۹۰۰ تومان قرار دارد. هرچند دلار نسبت به روزهای گذشته افزایش چشمگیری نداشته، اما تثبیت آن در کانال ۱۸۹ هزار تومانی، همراه با رشد اونس جهانی، زمینه را برای صعود طلا فراهم کرده است. شرایط حساس بازار؛ طلا در آستانه سقف تاریخی

وضعیت کنونی بازار طلا را به‌سختی می‌توان توصیف کرد. قیمت طلا ۱۸ عیار با ثبت رقم ۱۹ میلیون و ۸۵۲ هزار و ۷۰۰ تومان، تنها ۱۴۷ هزار و ۳۰۰ تومان با مرز روانی ۲۰ میلیون تومان فاصله دارد. این فاصله ناچیز در شرایطی که نوسان روزانه طلا به‌راحتی به چند صدهزار تومان می‌رسد، به این معناست که رکورد تاریخی در هر لحظه ممکن است شکسته شود. زنگ خطر برای خریداران؛ چرا نباید هیجانی خرید کرد؟

در چنین شرایطی، بسیاری از خریداران به‌ویژه افرادی که قصد سرمایه‌گذاری دارند، ممکن است با ترس از دست دادن فرصت (FOMO) وارد بازار شوند. اما کارشناسان نسبت به این رفتار هشدار می‌دهند:

نوسان شدید قیمت: دامنه نوسان امروز طلا بیش از ۱.۹ میلیون تومان بوده است. این یعنی اگر فردی در سقف قیمتی خرید کرده باشد، ممکن است در عرض چند ساعت هزاران تومان ضرر کند.

احتمال اصلاح قیمت: پس از هر رشد سریع، بازار معمولاً با موج فروش و اصلاح قیمت مواجه می‌شود.

وضعیت شکننده بازار: با توجه به ابهامات سیاسی و اقتصادی، هر خبری می‌تواند مسیر بازار را تغییر دهد. سیگنال مهم برای معامله‌گران؛ چه کسانی برنده این بازار هستند؟

در بازارهای پرنوسان، معامله‌گران حرفه‌ای با مدیریت ریسک و استفاده از نوسانات، سودهای قابل‌توجهی به دست می‌آورند. امروز بازار زیرورو شد و بسیاری از معامله‌گران با خرید در قیمت‌های پایین‌تر (۱۹ میلیون و ۷۵۷ هزار تومان) و فروش در سقف (۱۹ میلیون و ۹۶۹ هزار تومان)، سود مناسبی کسب کردند. علت افزایش قیمت طلا امروز؛ چه عواملی بازار را به این نقطه رساند؟

برای پاسخ به این سوال که چرا قیمت طلا امروز افزایش یافت؟ باید به چند عامل کلیدی اشاره کرد: ۱. تشدید تنش‌های سیاسی و ابهامات بین‌المللی

طلا همواره به‌عنوان یک دارایی امن در زمان‌های عدم‌اطمینان سیاسی و اقتصادی شناخته می‌شود. در روزهای اخیر، تشدید ابهام‌های سیاسی و ازسرگرفته‌نشدن مذاکرات، تقاضا برای طلا را افزایش داده است. ۲. افزایش تقاضا برای دارایی‌های امن

با توجه به نوسانات بازار ارز و سهام، سرمایه‌گذاران به سمت طلا به‌عنوان یک پناهگاه امن روی آورده‌اند. این موج خرید باعث شده تا قیمت طلا با سرعت بیشتری افزایش یابد. ۳. رشد اونس جهانی طلا

همان‌طور که اشاره شد، قیمت اونس جهانی طلا به سطح ۴۵۲۴ دلار رسیده است. با توجه به اینکه قیمت طلا در ایران به‌شدت از اونس جهانی تبعیت می‌کند، این عامل تأثیر مستقیمی بر رشد قیمت داشته است. ۴. نوسان در بازار ارز

اگرچه دلار امروز افزایش چشمگیری نداشته، اما نوسانات اخیر در بازار ارز و عبور دلار از کانال‌های قبلی، زمینه را برای رشد طلا فراهم کرده است. پیش‌ بینی قیمت طلا ۱۸ عیار برای فردا شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵

با توجه به داده‌های موجود و تحلیل روند بازار، جدول زیر پیش‌بینی قیمت طلا ۱۸ عیار را برای فردا شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ نشان می‌دهد: شاخص قیمتی پیش‌بینی قیمت (تومان) نرخ پیش‌بینی شده هر گرم طلای ۱۸ عیار ۲۰,۱۰۰,۰۰۰ بالاترین قیمت پیش‌بینی شده ۲۰,۲۵۰,۰۰۰ پایین‌ترین قیمت پیش‌بینی شده ۱۹,۹۵۰,۰۰۰ پیش‌بینی نوسان روز ۳۰۰,۰۰۰ درصد تغییر پیش‌بینی شده ۱.۲۵٪+

توجه: این پیش‌بینی بر اساس تحلیل روند فعلی و عوامل مؤثر بر بازار تهیه شده است و قطعی نیست. سناریوهای محتمل برای روز شنبه

سناریوی اول (شکستن مرز ۲۰ میلیون تومان): در صورت تداوم روند صعودی اونس جهانی و عدم تغییر در نرخ دلار، احتمال دارد طلا فردا از مرز روانی ۲۰ میلیون تومان عبور کند. این اتفاق می‌تواند موج جدیدی از خریداران را وارد بازار کند و قیمت را تا محدوده ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان نیز بالا ببرد.

سناریوی دوم (اصلاح قیمت): با توجه به اینکه طلا در روزهای اخیر رشد قابل‌توجهی داشته، احتمال ریزش قیمت و اصلاح نیز وجود دارد. در صورت ورود فروشندگان به بازار، قیمت ممکن است تا محدوده ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کاهش یابد. تحلیل پیامدهای عبور از مرز ۲۰ میلیون تومان

عبور قیمت طلا ۱۸ عیار از مرز ۲۰ میلیون تومان، پیامدهای مهمی برای بازار و اقتصاد خواهد داشت: اثر بر بازار سکه

با توجه به رابطه مستقیم قیمت طلا و سکه، عبور طلا از مرز ۲۰ میلیون تومان به معنای افزایش دوباره قیمت سکه امامی و بهار آزادی خواهد بود. سکه امامی امروز در محدوده ۱۹۹ میلیون و ۵۴۰ هزار تومان معامله می‌شود و احتمال دارد فردا از کانال ۲۰۰ میلیون تومانی عبور کند. تأثیر بر بازار ارز

افزایش قیمت طلا معمولاً با افزایش تقاضا برای دلار همراه است. اگر طلا از مرز ۲۰ میلیون تومان عبور کند، ممکن است دلار نیز تحت تأثیر قرار گرفته و به سمت کانال‌های بالاتر حرکت کند. تأثیر بر قدرت خرید مردم

طلا یکی از مهم‌ترین کالاهای سرمایه‌ای در ایران است. افزایش قیمت طلا به‌معنای کاهش قدرت خرید مردم برای تهیه این فلز گرانبها است و ممکن است بسیاری از خانواده‌ها را از خرید طلا برای مراسم‌های مختلف بازدارد. نقطه عطف بازار؛ آیا روند صعودی ادامه دارد؟

بازار طلا در هفته‌های اخیر یک روند صعودی قوی را تجربه کرده است. اما این سوال مطرح است که آیا این روند ادامه خواهد یافت یا بازار به زودی با یک روند معکوس مواجه خواهد شد؟ عواملی که می‌توانند روند صعودی را متوقف کنند

ورود فروشندگان به بازار: در قیمت‌های بالا، بسیاری از سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند سود خود را برداشت کنند که این امر می‌تواند فشار فروش ایجاد کند.

کاهش اونس جهانی: اگر اونس جهانی به هر دلیلی کاهش یابد، قیمت طلا در ایران نیز کاهش خواهد یافت.

ثبات سیاسی: هرگونه خبر مثبت در زمینه مذاکرات یا کاهش تنش‌های سیاسی می‌تواند تقاضا برای طلا را کاهش دهد. عواملی که می‌توانند روند صعودی را تقویت کنند

تداوم ابهامات سیاسی: ادامه وضعیت فعلی می‌تواند تقاضا برای طلا را بالا نگه دارد.

افزایش بیشتر اونس جهانی: در صورت رشد بیشتر قیمت اونس، طلا در ایران نیز گران‌تر خواهد شد.

افزایش نرخ دلار: هرگونه افزایش در نرخ دلار، قیمت طلا را به طور مستقیم بالا می‌برد. راهنمای خرید و فروش طلا در شرایط فعلی

با توجه به وضعیت ویژه بازار طلا، رعایت چند نکته برای خریداران و فروشندگان ضروری است: برای خریداران

۱. از خرید هیجانی پرهیز کنید: در شرایطی که قیمت طلا در سقف تاریخی قرار دارد، خرید هیجانی می‌تواند ضررهای سنگینی به همراه داشته باشد.

۲. قیمت‌ها را مقایسه کنید: قبل از خرید، قیمت‌های چند سایت معتبر را بررسی کنید تا از نرخ منصفانه مطمئن شوید.

۳. به نوسانات توجه کنید: با توجه به نوسان روزانه بیش از ۱.۹ میلیون تومانی، زمان خرید بسیار مهم است.

۴. از مشاوره کارشناسان استفاده کنید: در شرایط پیچیده بازار، مشاوره با کارشناسان می‌تواند به تصمیم‌گیری بهتر کمک کند. برای فروشندگان

۱. زمان مناسب را انتخاب کنید: فروش در سقف قیمتی می‌تواند سود مناسبی به همراه داشته باشد.

۲. از فروش یکجا پرهیز کنید: در صورت داشتن مقدار قابل‌توجهی طلا، بهتر است به‌تدریج بفروشید تا از نوسانات منفی در امان بمانید.

۳. به اخبار توجه کنید: هرگونه خبر مثبت یا منفی می‌تواند مسیر بازار را تغییر دهد. تحلیل تکنیکال قیمت طلا ۱۸ عیار

از منظر تحلیل تکنیکال، قیمت طلا ۱۸ عیار در وضعیت حساسی قرار دارد: سطوح حمایت و مقاومت

مقاومت اول: ۲۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان (مرز روانی)

مقاومت دوم: ۲۰,۵۰۰,۰۰۰ تومان

حمایت اول: ۱۹,۷۰۰,۰۰۰ تومان

حمایت دوم: ۱۹,۵۰۰,۰۰۰ تومان شاخص‌های تکنیکال

شاخص قدرت نسبی (RSI): در محدوده ۷۰ قرار دارد که نشان‌دهنده اشباع خرید و احتمال اصلاح قیمت است.

میانگین متحرک ۵۰ روزه: قیمت فعلی به‌طور قابل‌توجهی بالاتر از میانگین ۵۰ روزه قرار دارد که نشان‌دهنده روند صعودی قوی است.

باندهای بولینگر: قیمت در نزدیکی باند بالایی قرار دارد که می‌تواند نشانه‌ای از احتمال اصلاح باشد. بیشتر بخوانید سکه امامی ناگهانی کانال ۱۷۰ میلیون را شکست | خریدن یا صبر کردن؛ کدام عاقلانه‌تر است؟ | تحلیل بازار سکه سه‌شنبه ۹ تیر ۱۴۰۵ زلزله مهیب وام ازدواج با سود جدید در مجلس رخ داد | جوانان ۹ تیر ۱۴۰۵ چطور ثبت‌نام کنند؟ | فشار نمایندگان بر دولت برای تخصیص بودجه قیمت طلا ۱۸ عیار امروز رکورد تاریخی ۱۹ میلیون و ۸۰۶ هزار تومانی را شکست؛ یک جهش ۴۵۵ هزار تومانی در ۲۴ ساعت | بازار طلا در شوک فرو رفت و زنگ خطر برای خریداران به صدا درآمد؛ چرا این سقف‌شکنی بی‌سابقه رخ داد؟ + واکنش فوری اتحادیه قیمت انس طلا امروز ۹ مرداد ۱۴۰۵ | بازگشت غیرمنتظره فلز زرد پس از یک هفته فشار! قیمت طلا جهانی سرمایه ایرانیان را در خطر انداخت | سرمایه‌گذاران ۹ تیر ۱۴۰۵ چطور از این بحران سود ببرند؟|هجوم شدید مردم برای خرید طلای آب‌شده




 جزئیات تامین سوخت زمستانی نیروگاه‌ها
۱۳ ساعت قبل / سایت هم میهن

جزئیات تامین سوخت زمستانی نیروگاه‌ها

معاون وزیر نیرو گفت: اکنون حدود ۳ میلیارد و ۲۱۰ میلیون متر مکعب گازوئیل ذخیره شده و نزدیک ۸۵ درصد مخازن پر شده، اما امسال سال سختی برای تامین سوخت نیروگاه‌ها است.

 بازار نفت در واکنش به اظهارات ترامپ صعودی شد
۱۵ ساعت قبل / روزنامه تعادل

بازار نفت در واکنش به اظهارات ترامپ صعودی شد

به گزارش ایرنا، قیمت آتی نفت خام برنت دریای شمال در معاملات ساعات اخیر بازار‌های آسیا، ۱.۵۹ درصد افزایش یافت و به ۹۳.۰۸ دلار در هر بشکه رسید. قیمت آتی نفت وس...

 هوا خنک تر می شود
۱۲ ساعت قبل / روزنامه تعادل

هوا خنک تر می شود

مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: دمای هوا طی روز‌های آینده در بسیاری از مناطق کشور خنک‌تر می‌شود.

 کالابرگ مرداد حذف شد یا به شهریور افتاد؟
۱۱ ساعت قبل / روزنامه تعادل

کالابرگ مرداد حذف شد یا به شهریور افتاد؟

کالابرگ مردادماه این‌بار با یک تفاوت مهم به دست خانوارها رسید؛ پرداخت مرحله‌ای شد و بخشی از مشمولان باید تا پنجم شهریور منتظر بمانند. همین تغییر کافی بود تا...

 هزینه ساخت چه می‌شود؟
۱۱ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

هزینه ساخت چه می‌شود؟

دنیای اقتصاد؛ بازار ساخت‌وساز در مردادماه بعد از ماه‌ها التهاب، بالاخره آرام گرفت؛ رشد ماهانه قیمت مصالح ساختمانی تقریبا صفر شد و قیمت برخی نهاده‌های پرمصرف مثل آهن‌آلات و سیمان هم نسبت به میانه بهار ۵ تا ۱۰ درصد کاهش پیدا کرد.

 افزایش سنگین قیمت طلا ۱۸ عیار امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵
۱۵ ساعت قبل / روزنامه تعادل

افزایش سنگین قیمت طلا ۱۸ عیار امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵

گروه اقتصادی اقتصادآنلاین؛ بازار طلا در روزهای اخیر بار دیگر تحت‌تأثیر تشدید ابهام‌های سیاسی و ازسرگرفته‌نشدن مذاکرات، مسیر افزایشی را در پیش گرفته است. افزا...