قیمت طلا امروز




 سایت عصرایران / ۱۴۰۵/۰۵/۰۴

مواظب مذاکرات فرسایشی باشیم

از این منظر، گرفتار شدن در مذاکرات فرسایشی و بی‌نتیجه، می‌تواند به همان اندازه خطرناک باشد که ورود به یک چرخه طولانی از انسداد تنگه. هر دو مسیر، اگر بدون محا...
 مواظب مذاکرات فرسایشی باشیم

خبرگزاری فارس ؛ مهدی خسروی -  تنگه هرمز تنها یک گذرگاه دریایی نیست؛ مهم‌ترین اهرم بازدارندگی ژئوپلیتیکی ایران در معادلات انرژی جهان است. اگرچه نگاه‌ها معمولاً به توان میدانی ایران در این آبراه معطوف است، اما به نظر می‌رسد دولت ترامپ بیش از هر چیز در پی خنثی‌سازی اثر روانی این اهرم باشد؛ راهبردی که با جنگ رسانه‌ای، پیام‌های متناقض و حتی گره زدن بازگشایی مقطعی تنگه به مذاکرات، می‌تواند در بلندمدت از قدرت بازدارندگی این ابزار راهبردی بکاهد.

تنگه هرمز تنها یک گذرگاه دریایی نیست؛ مهم‌ترین اهرم ژئوپلیتیکی ایران در معادلات انرژی جهان است. هرگونه تهدید علیه امنیت این آبراه، پیش از آنکه آثار عملیاتی خود را نشان دهد، اقتصاد جهانی را درگیر یک شوک روانی می‌کند؛ شوکی که بر بازار نفت، بیمه کشتیرانی، حمل‌ونقل دریایی و تصمیم سرمایه‌گذاران اثر مستقیم دارد.

به نظر می‌رسد دونالد ترامپ نیز این واقعیت را به‌خوبی درک کرده است. از همین رو، بخشی از راهبرد او نه بر تغییر موازنه میدانی، بلکه بر خنثی‌سازی قدرت روانی تنگه هرمز متمرکز شده است. مصاحبه‌های کوتاه، توییت‌های حساب‌شده اما آشفته و اظهارنظرهای متناقض درباره تنگه هرمز را می‌توان در همین چارچوب تحلیل کرد؛ تلاش برای این‌که عنصر «ترس از بسته شدن تنگه» به تدریج اثر خود را بر بازارهای جهانی از دست بدهد.

ترامپ می‌داند ایران بر تنگه هرمز اشراف راهبردی دارد و امنیت پایدار این آبراه بدون همکاری کشوری که از عمق سرزمینی بر آن تسلط دارد، امکان‌پذیر نیست. از این رو، هدف او نه حذف این واقعیت، بلکه کاهش ارزش بازدارندگی آن است.

در این میان، به نظر می‌رسد ابزار دیگری نیز به این راهبرد افزوده شده باشد؛ ایجاد این تصور که هرگونه تنش یا محدودیت در تنگه هرمز، با چند دور مذاکره قابل رفع است. اگر چنین برداشتی در ذهن بازیگران اقتصادی جهان شکل بگیرد، هر بار که سخنی از اختلال در تنگه هرمز به میان آید، بازارها آن را صرفاً یک بحران کوتاه‌مدت تلقی خواهند کرد و واکنش‌های اقتصادی به‌مرور کاهش خواهد یافت.

از این منظر، گرفتار شدن در مذاکرات فرسایشی و بی‌نتیجه، می‌تواند به همان اندازه خطرناک باشد که ورود به یک چرخه طولانی از انسداد تنگه. هر دو مسیر، اگر بدون محاسبه دنبال شوند، ممکن است به کاهش کارایی مهم‌ترین اهرم راهبردی ایران بینجامند.

دیپلماسی ایران باید مراقب هر دو لبه این شمشیر باشد. نه باید اجازه داد اهرم تنگه هرمز بی‌دلیل مستهلک شود و نه باید این تصور در افکار عمومی و اقتصاد جهانی شکل بگیرد که هر بار اختلال در این آبراه، با چند روز مذاکره پایان می‌یابد. اگر چنین ذهنیتی تثبیت شود، اثر روانی هر اعلام بحران در تنگه هرمز کاهش پیدا می‌کند، واکنش بازار نفت کندتر می‌شود و مهم‌ترین مزیت بازدارنده این گذرگاه به‌تدریج فرسوده خواهد شد.

در نبردهای امروز، گاهی آنچه سرنوشت معادلات را تعیین می‌کند، نه حضور ناوها و موشک‌ها، بلکه تصوری است که در ذهن بازارها و تصمیم‌گیران جهانی شکل می‌گیرد. حفظ قدرت بازدارندگی تنگه هرمز، پیش از هر چیز، حفظ همین تصویر ذهنی است. پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر بازگشت دفاتر دهه 1980؛ وقتی معماری داخلی از آرشیوها الهام می گیرد (+تصاویر) نظرات کاربران خبر قبل اشتراک گذاری : بدرقه و خاکسپاری اکبر عبدی با حضور گسترده مردم و هنرمندان (عکس) بیشتر بخوانید: آمریکا و انگلیس؛ احتمال نشست وزیران دفاع 40 کشور درباره تنگه هرمز/ بررسی تشکیل ائتلاف دریایی بین‌المللی تماشاخانه کشف یک محوطه باستانی در خطر در نزدیکی شهر بهشهر ، احتمالا متعلق به بیش از یک میلیون سال قبل ۷+۱ تنگه دریایی استراتژیک جهان ؛ هرکدام بسته شوند چه اتفاقی می‌افتد فیلم های دیگر عضویت در اینستاگرام عصر ایران ۱۵ سال پیش در چنین روزی این لحظه با حافظ گلستان سعدی آموزش زبان انگلیسی آپارات عصر ایران اپلیکیشن عصر ایران



۲۵ دقیقه قبل / سایت صفحه اقتصاد

آخرین وضعیت ترافیک کشتیرانی از طریق تنگه هرمز و باب المندب

صفحه اقتصاد -

در بحبوحه نگرانی‌ها در مورد وضعیت ترافیک کشتیرانی در حالی که مذاکرات بین ایالات متحده و ایران همچنان متوقف است، داده‌های منتشر شده توسط کپلر نشان می‌دهد هفت کشتی از تنگه هرمز عبور کردند که از این کشتی‌ها، چهار کشتی وارد آبراه شدند و سه کشتی از آن خارج شدند.

طبق این داده‌ها، هیچ ابرنفتکش یا حامل گاز طبیعی مایع (LNG) وجود نداشت. با این حال، داده‌ها نشان داد که یک ابرنفتکش حامل پروپان و بوتان از طریق مسیر ایران از تنگه هرمز عبور کرد. کند شدن کشتیرانی در تنگه باب المندب

در تنگه باب المندب نیز فعالیت کشتیرانی روز پنجشنبه در مقایسه با دو روز گذشته کمی کاهش یافت. داده‌های کپلر نشان داد که تعداد کل کشتی‌های باری که از تنگه باب المندب عبور می‌کنند ۲۳ کشتی بوده است، در حالی که این تعداد در دو روز گذشته ۳۴ کشتی بوده است. روز گذشته ۱۶ کشتی وارد این تنگه شدند و هفت کشتی از آن خارج شدند.

طبق داده‌ها، در میان هفت کشتی که از این تنگه خارج شدند، دو نفتکش متوسط ​​حامل نفت خام به ویتنام و هند بودند.

پنجشنبه، هیچ ابرنفتکش یا کشتی حمل گاز طبیعی مایع (LNG) از تنگه باب المندب عبور نکرد. این داده‌ها کشتی‌هایی را که هنگام خاموش بودن فرستنده‌هایشان از این تنگه عبور می‌کنند، ردیابی نمی‌کند. مطالعه بیشتر: هشدار تلگراف از تدارک انصارالله برای بستن باب المندب منبع: ايسنا اخبار مرتبط circle هرمز و باب‌المندب؛ دو گلوگاهی که می‌توانند اقتصاد جهان را وارد عصر جدید شوک‌های انرژی کنند circle آیا بدترین سناریو برای تجارت جهانی بسته شدن باب المندب است؟ circle ادعای آمریکا درباره شکست مذاکرات ایران و عمان/ هرمز به نقطه اختلاف واشنگتن و تهران تبدیل شد circle فروش نفت آرامکو به چین در خارج از تنگه هرمز + جزئیات پیشنهاد سردبیر circle پیش بینی بورس فردا شنبه ۳۱ مرداد / بورس طوفانی صعود می کند؟ circle سرپرست وزارت دفاع: اجازه تجاوز به کشورمان را نخواهیم داد circle رئیس ستادکل نیروهای مسلح: پاسخ ایران به تهدیدات نوین دشمن ویرانگر خواهد بود circle رئیس مجلس: روابط اقتصادی ایران و عراق نیازمند نقشه راه است


۴۶ دقیقه قبل / سایت اینتیتر

خبر فوری جنگ | اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در تنگه هرمز | شمارش معکوس جنگ آغاز شد؟

به گزارش اینتیتر به نقل از مهر، یک فروند هواپیمای هشدار زودهنگام متعلق به نیروی هوایی آمریکا از نوع «بوئینگ E-۳ B سنتری» در نزدیکی تنگه هرمز، کد اضطراری ۷۷۰۰ را فعال کرد.

به گزارش خبرگزاری «ریا نووستی»، این یک سیگنال وضعیت اضطراری است.

هواپیمای مذکور از ارتفاع بیش از ۶۷۰۰ متری به ارتفاع ۵۴۰۰ متری کاهش ارتفاع داد و به سمت غرب، یعنی به عمق شبه‌جزیره عربستان تغییر مسیر داده است.

هم‌زمان، ۳ فروند هواپیمای سوخت رسان آمریکایی «بوئینگ KC-۴۶ A پگاسوس» که از پایگاه هوایی «العدید» در قطر برخاسته بودند، در آن منطقه حضور داشتند.

عمر هواپیمایی که این وضعیت اضطراری را ایجاد کرد، ۴۶ سال است.

علت بروز این وضعیت اضطراری هنوز مشخص نیست.


۴۸ دقیقه قبل / سایت خبرفوری

بازگشت ملانیا پس از غیبت مرموز یکماهه | مقامات امنیتی: او ترسیده بود | عکس

به گزارش خبرفوری، او در آغاز مراسم، رو به حاضران گفت: «عصر بخیر. شنیدم دلتان برایم تنگ شده بود. این هم من!» جمله‌ای که با واکنش جمعیت همراه شد و بازگشت او را به یکی از محورهای توجه رسانه‌های حاضر در کاخ سفید تبدیل کرد.

ملانیا ترامپ در این مراسم همراه با دونالد ترامپ، حضور داشت. این دو برای معرفی طرحی با عنوان «پرورش آینده» به باغ رز آمده بودند؛ طرحی که هدف آن ایجاد مسیرهای آموزشی و شغلی برای جوانانی است که دوران کودکی خود را در نظام سرپرستی و مراقبت از کودکان گذرانده‌اند.

بازگشت پس از هفته‌ها دوری از انظار عمومی

حضور روز پنجشنبه، نخستین حضور مهم ملانیا ترامپ در بیش از یک ماه گذشته به شمار می‌رود. پیش از آن، آخرین حضور عمومی او به ۱۹ ژوئیه بازمی‌گشت؛ زمانی که همراه با همسرش برای تماشای فینال جام جهانی فوتبال به ورزشگاه مت‌لایف در نیوجرسی رفته بود.

بیشتر بخوانید:

حضور ملانیا در لباس یک زن اغواگر برای یک شب کاملا مردانه | عکس

منوی شام سلطنتی ملانیا | ترامپ چه غذایی به خورد پادشاه داد؟

خرده جنایت‌های زناشویی | ملانیا بخاطر دستیار جذاب ترامپ از کاخ سفید رفت!

نظریه جالب درباره محل اختفای ملانیا ترامپ | جایی برای او وجود ندارد

او پیش‌تر نیز در مراسم چهارم ژوئیه با عنوان «سلام به آمریکای ۲۵۰» در منطقه نشنال مال واشنگتن، در کنار رئیس‌جمهور دیده شده بود. همچنین در ماه ژوئن، ملانیا ترامپ در رویداد *جشن دویست و پنجاه سالگی آمریکا در چمن جنوبی کاخ سفید حضور یافت و در جایگاه ویژه، در کنار اعضای خانواده ترامپ و دانا وایت، رئیس و مدیرعامل سازمان UFC، مسابقات را تماشا کرد.

با این حال، او در اواخر ژوئیه در دو مراسم مهم واشنگتن حضور نداشت: مراسم خاکسپاری سناتور لیندزی گراهام و شام تغییرزمان‌یافته انجمن خبرنگاران کاخ سفید. همین غیبت‌ها باعث شد برخی رسانه‌ها درباره محل حضور و فعالیت‌های بانوی اول آمریکا پرسش‌هایی مطرح کنند.

گمانه‌زنی‌ها و موضوع تهدید امنیتی

غیبت ملانیا ترامپ در هفته‌های گذشته، هم‌زمان با افزایش توجه رسانه‌ها به چهره‌های دیگری در اطراف رئیس‌جمهور، از جمله ناتالی هارپ، مشاور دونالد ترامپ، رخ داد. با این حال، دلیل مشخصی برای دوری او از برنامه‌های عمومی اعلام نشد.

پیش‌تر نیز سرویس مخفی آمریکا اعلام کرده بود ویدئویی منتسب به ایران را که گفته می‌شد او را تهدید به ترور کرده، بررسی کرده است. نیت هرینگ، از مسئولان ارتباطات و روابط رسانه‌ای این نهاد، به نیوزویک گفته بود سرویس مخفی هر محتوایی را که بتواند تهدیدی علیه افراد تحت حفاظت تلقی شود، مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

با وجود این، مقام‌های آمریکایی جزئیاتی درباره ارزیابی‌های امنیتی ارائه نکردند و به ملاحظات عملیاتی اشاره داشتند. همچنین هیچ نشانه عمومی یا تأیید رسمی وجود ندارد که میان غیبت اخیر ملانیا ترامپ و این موضوع امنیتی ارتباطی برقرار کند.

الگویی آشنا در حضور عمومی ملانیا

دوری‌های طولانی ملانیا ترامپ از انظار عمومی، پیشینه دارد. او در سال ۲۰۱۸ و در نخستین دوره ریاست‌جمهوری همسرش، پس از انجام عملی پزشکی برای درمان یک بیماری خوش‌خیم کلیوی، برای چند هفته در برنامه‌های عمومی حاضر نشد.

در جریان انتخابات ۲۰۲۴ نیز حضور او در مقایسه با دیگر همسران نامزدهای انتخاباتی محدودتر بود. دونالد ترامپ در آن مقطع گفته بود ملانیا بخش زیادی از وقت خود را صرف رسیدگی به پسرشان، بارون ترامپ، می‌کند؛ موضوعی که به گفته او در تصمیم بانوی اول برای حضور گزینشی‌تر در رویدادها نقش داشته است.




 نیویورک‌تایمز: ترامپ تمایلی به جنگ نظامی گسترده با ایران ندارد| فشار اقتصادی را تشدید می‌کند
۱ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

نیویورک‌تایمز: ترامپ تمایلی به جنگ نظامی گسترده با ایران ندارد| فشار اقتصادی را تشدید می‌کند

یک رسانه آمریکایی نوشت که با وجود تهدید ترامپ به فشار اقتصادی علیه ایران، او علاقه‌ای به حمله نظامی گسترده ندارد.

 مراسم چهلم تدفین «آقای شهید ایران» در حرم امام رضا(ع)
۱۵ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

مراسم چهلم تدفین «آقای شهید ایران» در حرم امام رضا(ع)

مراسم بزرگداشت چهلم تدفین «آقای شهید ایران» از سوی رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام رضا (ع) برگزار شد.

 نقشه خروج اضطراری از محاصره‌ی تمام‌عیار
۴ ساعت قبل / سایت نورنیوز

نقشه خروج اضطراری از محاصره‌ی تمام‌عیار

جنگِ اقتصادیِ ترامپ، آزمونی برایِ «اراده» و «خردِ جمعیِ» ماست. حریف به‌دنبالِ آن است که با فشارِ خارجی، ایران را به لبه‌یِ پرتگاهِ بحران‌هایِ داخلی براند. پیروزی در این کارزار، مستلزمِ یک «توافقِ نانوشته» میان حاکمیت و مردم است: حاکمیت، عدالت و حفاظت از معیشت را تضمین کند تا مردم نیز صبوری و تاب‌آوریِ تاریخیِ خود را در برابرِ فشارِ بیگانه حفظ کنند.

 قالیباف: هر چقدر قدرت نظامی داشته باشیم، اگر مردم گرسنه باشند، دوام نمی‌آوریم
۳ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

قالیباف: هر چقدر قدرت نظامی داشته باشیم، اگر مردم گرسنه باشند، دوام نمی‌آوریم

رئیس مجلس شورای اسلامی امنیت و اقتصاد را لازم و ملزوم هم دانست و گفت: اقتصاد برای پرواز به امنیت نیاز دارد و اگر امنیت برقرار نشود، سرمایه نمی‌آید؛ همچنین اگ...

 سوریه، گرفتار میان خشم ترکیه و اسرائیل/ آینده این سه کشور چیست؟
۷ ساعت قبل / سایت اکوایران

سوریه، گرفتار میان خشم ترکیه و اسرائیل/ آینده این سه کشور چیست؟

تماس رئیس موساد با وزیر خارجه دولت موقت سوریه درباره حضور نظامی ترکیه و حمله چند روز بعد اسرائیل به ابوالظهور، نشانه‌های تشدید رقابت آنکارا و تل‌آویو در سوریه را آشکار کرده است؛ رقابتی که هنوز به جنگ نرسیده، اما یک اشتباه محاسباتی یا کشته شدن نخستین نظامی ترک می‌تواند معادله را به‌کلی تغییر دهد.

 سرپرست وزارت دفاع: اجازه نخواهیم داد به کشورمان تجاوز شود
۴۱ دقیقه قبل / سایت آفتاب نیوز

سرپرست وزارت دفاع: اجازه نخواهیم داد به کشورمان تجاوز شود

سرپرست وزارت دفاع به مقایسه جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان از نظر وزارت دفاع پرداخت و گفت: در جنگ رمضان بسیار قوی‌تر و قدرتمندتر نسبت به جنگ ۱۲ روزه در میدان حضور ج...