قیمت طلا امروز




 سایت عصرایران / ۱۴۰۵/۰۵/۰۴

چه کسی کولر گازی را اختراع کرد؟

نخستین دستگاه تهویه مطبوع در سال ۱۹۰۲ ساخته شد، اما پیشینه مفهوم خنک‌سازی مکانیکی هوا به اواسط سده نوزدهم بازمی‌گردد.
 چه کسی کولر گازی را اختراع کرد؟
در طول قرن گذشته، تهویه مطبوع در بخش بزرگی از ایالات متحده از یک کالای لوکس به یک ضرورت تبدیل شده است. با گرم‌تر شدن تابستان‌ها به دلیل تغییرات اقلیمی، این فناوریِ نجات‌بخش از گرمازدگی افراد جلوگیری می‌کند. در عین حال، فناوری تهویه مطبوع خود محرک تغییرات اقلیمی است و وضعیتی را پدید آورده که یونیسف از آن با عنوان «معضل سرمایش» یاد می‌کند.

به گزارش خبرآنلاین، اما در وهله اول، چه کسی تهویه مطبوع (AC) را اختراع کرد؟ و چرا؟ داستان به اواسط سده نوزدهم بازمی‌گردد؛ با جان گوری، پزشکی در فلوریدا که معتقد بود دستگاه‌های خنک‌کننده می‌توانند فواید سلامتی داشته باشند. دهه‌ها بعد، ویلیس کریر جایگاه خود را به عنوان پدر تهویه مطبوع مدرن تثبیت کرد. جان گوری که بود؟

در اوایل دهه ۱۸۴۰، جان گوری، پزشک اهل فلوریدا، دستگاهی برای خنک‌سازی هوا اختراع کرد که با دمیدن هوا از روی سطل‌های یخ، اتاق بیماران مبتلا به تب زرد را خنک نگه می‌داشت. او درنهایت یک دستگاه یخ‌ساز برای این دستگاه ابداع کرد تا دیگر مجبور نباشد برای واردات یخ هزینه بپردازد. این دستگاه یخ‌ساز در سال ۱۸۵۱ به ثبت رسید.

اگرچه گوری هرگز موفق نشد مکانیسم‌های خنک‌سازی هوا یا یخ‌سازی خود را بازاریابی کند یا به فروش برساند، اما این دستگاه‌های اولیه، راه را برای تهویه مطبوع و تبرید مدرن هموار کردند. پیشرفت عمده بعدی در تهویه مطبوع در اوایل قرن بیستم رخ داد، زمانی که یک مهندس تصمیم گرفت به یک شرکت چاپ و نشر کمک کند تا از پخش شدن جوهر روی صفحات در فصل تابستان جلوگیری کند. ویلیس کریر که بود؟

در سال ۱۹۰۲، مهندسی به نام ویلیس کریر شروع به کار روی دستگاهی کرد تا به شرکت چاپ و لیتوگرافی «سکت و ویلهلمز» کمک کند. این شرکت که در بروکلین نیویورک مستقر بود، دریافته بود صفحاتی که در روزهای شرجی تابستان چاپ می‌شدند، دارای ناهماهنگی بوده و جوهرشان پخش می‌شد. شرکت برای محافظت از محصولات خود در برابر رطوبت، به راهکاری نیاز داشت.

کریر برای حل این مشکل، ماشینی ابداع کرد که می‌توانست با دمیدن هوا از روی کویل‌های پر از آب سرد، اتاق را خنک و رطوبت‌زدایی کند. او در سال ۱۹۰۶ برای این ماشین حق ثبت اختراع دریافت کرد و بعدها «شرکت مهندسی کریر» (Carrier Engineering Corporation) را تأسیس نمود. مدل‌های جدیدتر تهویه مطبوع چگونه باعث گسترش استفاده از آن شدند؟

در اوایل دهه ۱۹۲۰، کریر نوعی تهویه مطبوع گریز از مرکز، معروف به «چیلر» (chiller) ابداع کرد که در سالن‌های سینما محبوبیت یافت. دیری نپایید که سایر اماکن تفریحی، کسب‌وکارها و محیط‌های کاری نیز اقدام به خرید دستگاه‌های تهویه مطبوع کردند. در سال‌های ۱۹۲۸ و ۱۹۲۹، شرکت کریر نخستین سیستم‌های تهویه مطبوع را به ترتیب در مجلس نمایندگان و مجلس سنای ایالات متحده نصب کرد.

واحدهای تهویه مطبوع پنجره‌ای که زاییده فکر مخترعانی به نام‌های اچ. اچ. شولتز (H.H. Schultz) و جی. کیو. شرمن (J.Q. Sherman) بودند، در سال ۱۹۳۲ به بازار آمدند. سال بعد، کریر تهویه مطبوع جدیدی اختراع کرد که دارای یک واحد چگالنده (کندانسور) تسمه‌ای، دمنده، کنترل‌های مکانیکی و کویل تبخیرکننده (اواپراتور) بود؛ اصول اولیه این طراحی هنوز در دستگاه‌های تهویه مطبوع امروزی دیده می‌شود.

نخستین دستگاه‌های تهویه مطبوع برای بیشتر خانوارها بسیار بزرگ و گران‌قیمت بودند. با این حال، طی چندین دهه بعد، مهندسان سیستم‌های جدیدی ابداع کردند که برای خانه‌ها و آپارتمان‌ها مناسب‌تر بودند. امروزه، بیش از ۹۰ درصد خانوارهای ایالات متحده از تهویه مطبوع استفاده می‌کنند.

منبع: www.history.com پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر این ۹ گروه دارویی بیشترین تداخل را با قهوه دارند خبر بعد نظرات کاربران خبر قبل اشتراک گذاری : چه کسی کولر گازی را اختراع کرد؟ بیشتر بخوانید: ۱۰ نقل‌قول بامزه از آلبرت اینشتین؛ نابغه‌ای که شوخ‌طبع هم بود تماشاخانه کشف یک محوطه باستانی در خطر در نزدیکی شهر بهشهر ، احتمالا متعلق به بیش از یک میلیون سال قبل ۷+۱ تنگه دریایی استراتژیک جهان ؛ هرکدام بسته شوند چه اتفاقی می‌افتد فیلم های دیگر عضویت در اینستاگرام عصر ایران ۱۵ سال پیش در چنین روزی این لحظه با حافظ گلستان سعدی آموزش زبان انگلیسی آپارات عصر ایران اپلیکیشن عصر ایران



 یک خوشامدگویی معنادار! ؛ کنایه محسن رضایی به آمریکایی ها

یک خوشامدگویی معنادار! ؛ کنایه محسن رضایی به آمریکایی ها

دبیر شورای عالی امنیت ملی در کنایه‌ای به مقامات آمریکا نوشت: فاصله‌ی میان ناتوانی آمریکا در باز کردن تنگه هرمز و ادعای مالکیت بر آن، از فاصله ۷۰۰۰ مایلی واشنگتن تا تنگه هرمز هم بیشتر است!

 پاشنه آشیل محاصره دریایی ایران | برنامه‌ آمریکا برای ضربه زدن به صادرات نفت ایران

پاشنه آشیل محاصره دریایی ایران | برنامه‌ آمریکا برای ضربه زدن به صادرات نفت ایران

اقتصادنیوز: ناوهای آمریکایی به تعمیر و نگهداری منظم نیاز دارند و استقرار طولانی‌مدت آنها می‌تواند توان عملیاتی نیروی دریایی آمریکا را کاهش دهد. از سوی دیگر، ایران همچنان تنگه هرمز را در اختیار دارد و می‌تواند با استفاده از ابزارهای نامتقارن و فشار بر زیرساخت‌های انرژی منطقه، هزینه‌های ادامه جنگ را افزایش دهد.

 چه کسانی نباید جلوی باد پنکه بخوابند؟

چه کسانی نباید جلوی باد پنکه بخوابند؟

همیشه از اطراف می‌شنویم یا می‌خوانیم که خوابیدن زیر باد پنکه در طول شب خطرناک است، اما آیا روشن گذاشتن پنکه در طول شب واقعا می‌تواند خطر جدی برای سلامتی ما ب...

 چگونه جنگ‌‌ ایران و اوکراین به شوک انرژی تبدیل شدند؟

چگونه جنگ‌‌ ایران و اوکراین به شوک انرژی تبدیل شدند؟

اقتصادنیوز: جنگ‌های ایران و اوکراین دیگر شوک‌های موازی نیستند. آن‌ها اکنون در حال ترکیب هم‌افزایی هستند و پیامدهایشان اقتصاد و سیاست را در سراسر جهان متاثر ساخته است.

 هشدار مهم به بازنشستگان برای تعیین تکلیف بیمه تکمیلی

هشدار مهم به بازنشستگان برای تعیین تکلیف بیمه تکمیلی

به گزارش فرکانس، بازنشستگان و وظیفه‌بگیران کشوری باید تا پایان ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ وضعیت بیمه تکمیلی خود و افراد تحت تکفل را در سامانه خدمات الکترونیک صندوق بازنشستگی کشوری بررسی و در صورت نیاز اصلاح کنند. بر اساس این اطلاعیه، افرادی که در قرارداد سال گذشته تحت پوشش بیمه تکمیلی بوده‌اند، به‌صورت پیش‌فرض در طرح [ ]

 حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

منابع خبری از حملات جدید ارتش رژیم صهیونیستی علیه چندین هدف در جنوب لبنان خبر می‌دهند.

 انتقاد صریح روزنامه جمهوری اسلامی: مسئولان ارشد وزارت خارجه با طالبان قوم و خویش هستند؟ | سخن از به رسمیت شناخته شدن طالبان گفته می‌شود

انتقاد صریح روزنامه جمهوری اسلامی: مسئولان ارشد وزارت خارجه با طالبان قوم و خویش هستند؟ | سخن از به رسمیت شناخته شدن طالبان گفته می‌شود

اقتصادنیوز: چه اتفاقی در راهروهای وزارت خارجه افتاده که سخن از به رسمیت شناخته شدن طالبانی می‌گویند که رسماً اعلام کرده هرگز به آراء مردم مراجعه نخواهد کرد چون اعتقادی به آن ندارد؟

 قیمت طلا امروز در بازار - نرخ گرم، مثقال و اونس جهانی

قیمت طلا امروز در بازار - نرخ گرم، مثقال و اونس جهانی

طلا امروز با افزایش ۰٫۰۰ درصدی، از ۱۹٬۳۰۴٬۰۰۰ (نوزده میلیون و سیصد و چهار هزار ) تومان به ۱۹٬۳۰۴٬۰۰۰تومان رسید.