قیمت طلا امروز




 سایت عصرایران / ۱۴۰۵/۰۵/۰۴

رایانه مایع طراحی شد

پژوهشگران آلمانی نوعی رایانه ساختند که به جای تراشه‌ها و ترانزیستورهای الکترونیکی، از حرکت صدها ذره میکروسکوپی درون مایع برای انجام محاسبات استفاده می‌کند.
 رایانه مایع طراحی شد

تصور کنید که اگر رایانه‌ها به جای تراشه‌های الکترونیکی و میلیاردها ترانزیستور، با حرکت ذرات بسیار کوچک درون مایع کار کنند، چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ اکنون این ایده آینده‌نگرانه در آزمایشگاهی به واقعیت تبدیل شده است. دانشمندان رایانه کاملا متفاوتی ساختند که محاسبات را با استفاده از حرکت طبیعی ذرات میکروسکوپی انجام می‌دهد.

به گزارش ایسنا، دانشمندانی دانشگاه کنستانس و دانشگاه اشتوتگارت در آلمان اظهار کردند: فناوری آنان در آینده می‌تواند به ساخت رایانه‌هایی منجر شود که با مصرف انرژی بسیار کمتر، قادر به حل مسائل پیچیده باشند.

رایانه‌های امروزی اطلاعات را با استفاده از میلیاردها کلید الکترونیکی کوچک به نام ترانزیستور پردازش می‌کنند. این کلیدها با سرعت بسیار بالا روشن و خاموش می‌شوند تا عملیات محاسباتی انجام شود. سیستم‌های هوش مصنوعی، ازجمله مدل‌های زبانی بزرگ، نیز بر شبکه‌های عظیمی از واحدهای پردازشی ساده متکی هستند که هرچه قدرتمندتر می‌شوند، به سخت‌افزار بیشتر و انرژی بیشتری نیاز دارند.

اما سیستم جدید رویکردی کاملا متفاوت دارد؛ پژوهشگران به جای مدارهای الکترونیکی، مایعی را با چند صد ذره میکروسکوپی پر کردند. این ذرات به‌طور پیوسته در الگویی نوسانی و تکرارشونده حرکت می‌کنند. هنگامی که اطلاعات وارد سیستم می‌شود، ذرات از طریق حرکت مایع اطراف خود با یکدیگر تعامل می‌کنند.

حرکت این ذرات جریان‌های بسیار کوچکی در مایع ایجاد می‌کند که بر حرکت ذرات مجاور اثر می‌گذارند. در نتیجه، مجموعه‌ای از الگوهای پیچیده شکل می‌گیرد که اطلاعات ورودی را به‌طور طبیعی پردازش می‌کند. در این روش، برخلاف رایانه‌های معمولی، لازم نیست هر مرحله از محاسبه به‌صورت جداگانه برنامه‌ریزی شود بلکه رفتار فیزیکی خود سیستم بخشی از فرآیند پردازش را انجام می‌دهد.

این فناوری بر پایه روشی به نام «رایانش مخزنی» ساخته شده است. در این شیوه، سیستم فیزیکی پیچیده، اطلاعات ورودی را به الگوهای غنی و قابل تحلیل تبدیل می‌کند. سپس پژوهشگران ویژگی‌های مشخصی از این الگوها را اندازه‌گیری می‌کنند تا نتیجه موردنظر به دست آید. در این روش نیازی نیست دانشمندان تمام جزئیات عملکرد داخلی سیستم را بدانند فقط کافی است سیستم بتواند به‌طور پایدار و قابل پیش‌بینی به ورودی‌ها پاسخ دهد.

این گروه پژوهشی اعلام کرد: این نخستین بار است که «رایانش مخزنی» با استفاده از مجموعه بزرگی از ذرات میکروسکوپی تعامل‌کننده در یک مایع نمایش داده می‌شود.

پژوهشگران برای آزمایش این رایانه جدید، چند وظیفه پیش‌بینی دشوار را به آن سپردند. یکی از این آزمایش‌ها شامل پیش‌بینی سری‌های زمانی آشوبناک بود؛ سیستم‌هایی مانند الگوهای آب‌وهوایی که به دلیل حساسیت شدید به تغییرات کوچک، پیش‌بینی آنها بسیار دشوار است. با وجود این پیچیدگی، رایانه مبتنی بر ذرات توانست پیش‌بینی‌هایی با دقت بالا ارائه دهد.

این فناوری قادر بود نشانه‌های بسیار کوچک و پنهان را در داده‌هایی که با حجم زیادی از نویز مخدوش شده بودند، تشخیص دهد. این توانایی اهمیت زیادی دارد، زیرا بسیاری از اندازه‌گیری‌های واقعی شامل حجم زیادی از اطلاعات اضافی هستند که یافتن نشانه‌های مهم را دشوار می‌کنند.

دانشمندان هنگام بررسی زمین‌لرزه‌ها داده‌های لرزه‌ای را تحلیل می‌کنند که اغلب با ارتعاشات بی‌ارتباط همراه است. پژوهشگران اقلیم نیز مجموعه‌داده‌های پیچیده‌ای را بررسی می‌کنند تا تغییرات اندکی را پیدا کنند که ممکن است نشانه مشکلات زیست‌محیطی آینده باشند. رایانه‌هایی که بتوانند چنین نشانه‌های ضعیفی را شناسایی کنند، می‌توانند به ابزارهای ارزشمندی برای تحقیقات علمی تبدیل شوند.

با وجود آنکه این فناوری هنوز تنها در مرحله آزمایشگاهی قرار دارد، پژوهشگران معتقدند نتایج آن نشان می‌دهد، پردازش اطلاعات فقط به فناوری‌های الکترونیکی سنتی وابسته نیست. سیستم‌های فیزیکی پیچیده نیز می‌توانند به‌صورت طبیعی عملیات پردازشی انجام دهند.

در آینده، این ایده ممکن است به توسعه نسل جدیدی از رایانه‌های کم‌مصرف و حسگرهای هوشمند منجر شود که اطلاعات را در همان محل جمع‌آوری و تحلیل می‌کنند، بدون آنکه نیاز باشد همه داده‌ها به مراکز بزرگ پردازش منتقل شوند.

ساینس گزارش کرد، اگرچه این فناوری هنوز راه زیادی تا ورود به دنیای واقعی دارد اما نتایج این پژوهش، مسیر جدیدی را در دنیای محاسبات باز کرده است و نشان می‌دهد، حتی ذرات بسیار کوچک در حال حرکت در یک مایع نیز می‌توانند در کنار یکدیگر مسائل پیچیده را حل کنند.

نتایج این پژوهش در نشریه Communications AI & Computing منتشر شده است. پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر تصاویری از تشییع پیکر اکبر عبدی بازیگر سینما و تلویزیون نظرات کاربران خبر قبل اشتراک گذاری : تاریخ به روایت تصویر/ جوان ترین فردی که در قرن بیستم در آمریکا اعدام شد تماشاخانه کشف یک محوطه باستانی در خطر در نزدیکی شهر بهشهر ، احتمالا متعلق به بیش از یک میلیون سال قبل ۷+۱ تنگه دریایی استراتژیک جهان ؛ هرکدام بسته شوند چه اتفاقی می‌افتد فیلم های دیگر عضویت در اینستاگرام عصر ایران ۱۵ سال پیش در چنین روزی این لحظه با حافظ گلستان سعدی آموزش زبان انگلیسی آپارات عصر ایران اپلیکیشن عصر ایران



۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

هشدار مهم: نسخه لورفته بازی GTA 6، یک بدافزار خطرناک است

به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از زومیت، لینک‌های دانلود جعلی و فایل‌های آلوده به بدافزار با ادعای ارائه‌ی نسخه‌ی آزمایشی و قابل بازی GTA 6 در سایت‌های دانلود غیرقانونی منتشر شده‌اند. ماجرا از اوایل هفته و پس از انتشار ویدیوهایی از گیم‌پلی منسوب به Grand Theft Auto 6 توسط افشاگری با نام CyberLeek آغاز شد که موجی از اخبار نادرست و جعل هویت را در شبکه‌های اجتماعی رقم زد.

بر اساس بررسی‌های کارشناسان شرکت امنیت سایبری NordVPN، این فایل‌ها به‌شدت آلوده هستند و امنیت سیستم کاربران را تهدید می‌کنند. متخصصان امنیتی تأکید دارند که با هر بار مطرح‌شدن نام GTA 6، مهاجمان از هیجان گیمرها برای سرقت اطلاعات سوءاستفاده می‌کنند.

ماریوس بریدیس، مدیر ارشد فناوری در NordVPN، می‌گوید: «هر بار که GTA 6 به سرتیتر اخبار تبدیل می‌شود، تصاویر و ویدیوهای لو‌رفته از طریق آپلودهای مجدد و لینک‌های دیسکورد دست‌به‌دست می‌شوند؛ فضایی که دقیقا بستر مناسبی برای رشد دانلودهای جعلی و صفحات سرقت اطلاعات حساب‌های کاربری به شمار می‌رود. طرفدارانی که به‌دنبال محتوای فاش‌شده یا ویدیوهای حذف‌شده هستند وارد سایت‌های ناآشنا می‌شوند و به محتوای آن اعتماد می‌کنند. هکرها نیز دقیقا از همین فرصت بهره می‌برند.»

انتشار نسخه‌های لو‌رفته‌ی بازی‌ها پیش‌تر سابقه داشته است. در اواخر سال ۲۰۲۳ و پس از هک شرکت Insomniac Games، بیلد قابل بازی Marvel's Wolverine در اینترنت پخش شد.

شرکت‌های راک‌استار گیمز و Take-Two Interactive تاکنون واکنشی به این ادعاها نشان نداده‌اند. طبق برنامه‌ریزی‌ها، تریلر رسمی گیم‌پلی بازی در هفته‌ی آینده از طریق نتفلیکس و سپس یوتیوب نمایش داده می‌شود و بازی در ۲۸ آبان برای کنسول‌های ایکس باکس و پلی استیشن عرضه خواهد شد.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید


۲۶ ساعت قبل / سایت سیتنا

زنگ خطر امنیت سایبری در منطقه؛ عربستان زیر بار هشدارهای پیاپی برای آسیب‌پذیری زیرساخت‌های دیجیتال

به گزارش سیتنا، بر اساس اعلام مرکز ملی امنیت سایبری عربستان سعودی،  زیرساخت‌های دیجیتال عربستان سعودی طی روزهای اخیر با مجموعه‌ای از هشدارهای امنیتی مواجه شده‌اند و مرکز واکنش به رخدادهای رایانه‌ای این کشور چندین آسیب‌پذیری با سطح خطر «بالا» را به سازمان‌ها و شرکت‌های فعال در بخش‌های مختلف اعلام کرده است.

بر اساس اطلاعات منتشرشده در پایگاه رسمی مرکز ملی امنیت سایبری عربستان، در روزهای ۱۳ تا ۱۷ اوت هشدارهای متعددی درباره محصولات شرکت‌های فناوری از جمله اف۵، مانیج‌انجین، اپل، پالوالتو و فورتی‌نت منتشر شده است.

در میان بخش‌های هدف این هشدارها، ارتباطات و فناوری اطلاعات، رسانه، حمل‌ونقل، تأسیسات دولتی، آب و خدمات شهری قرار دارند؛ موضوعی که اهمیت آسیب‌پذیری‌های شناسایی‌شده را برای زیرساخت‌های حیاتی عربستان افزایش می‌دهد.

مرکز امنیت سایبری عربستان در هشدارهای خود از سازمان‌ها خواسته است وصله‌های امنیتی مربوط به محصولات آسیب‌پذیر را در سریع‌ترین زمان ممکن اعمال کنند و اقدامات لازم برای کاهش خطر بهره‌برداری از این آسیب‌پذیری‌ها را انجام دهند.

این هشدارها در شرایطی منتشر می‌شوند که کشورهای حاشیه خلیج فارس طی سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در دولت الکترونیکی، مراکز داده، خدمات ابری، هوش مصنوعی و زیرساخت‌های متصل به اینترنت انجام داده‌اند و در نتیجه، سطح وابستگی آنها به زیرساخت‌های دیجیتال افزایش یافته است.

از سوی دیگر، به گزارش سبتنا، گلف نیوز به نقل از مقام‌های امنیت سایبری امارات گزارش دادکخ مقام‌های امارات نیز اخیراً اعلام کرده‌اند که سامانه‌های امنیت سایبری این کشور روزانه صدها هزار حمله را شناسایی و دفع می‌کنند. بر اساس اعلام رئیس شورای امنیت سایبری امارات، این کشور روزانه حدود ۶۰۰ هزار حمله سایبری را مسدود می‌کند؛ رقمی معادل حدود ۴۱۶ حمله در هر ثانیه.

افزایش هشدارهای امنیتی در عربستان و اعلام حجم بالای حملات سایبری در امارات نشان می‌دهد که زیرساخت‌های دیجیتال کشورهای عربی خلیج فارس به یکی از اهداف مهم حملات سایبری تبدیل شده‌اند و توسعه سریع خدمات دیجیتال، همزمان سطح آسیب‌پذیری این کشورها را نیز افزایش داده است.

انتهای پیام




 رشته «بازی‌سازی» وارد دانشگاه‌ها شد
۲۴ دقیقه قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

رشته «بازی‌سازی» وارد دانشگاه‌ها شد

دنیای اقتصاد: رشته کارشناسی بازی‌سازی پس از تصویب در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، از مهرماه امسال در دانشگاه اصفهان به‌عنوان نخستین دانشگاه مجری، پذیرش دانشجو را آغاز می‌کند. این تصمیم در نشست مشترک بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و دانشگاه علم و فرهنگ جهاد دانشگاهی اعلام شد. هم‌زمان، دانشکده هوش مصنوعی و کامپیوتر دانشگاه علم و فرهنگ نیز تا دو هفته دیگر افتتاح می‌شود تا زمینه آموزش تخصصی در این حوزه‌ها فراهم شود. 

 خشم بی‌دلیل را جدی بگیرید
۱۵ ساعت قبل / سایت تابناک

خشم بی‌دلیل را جدی بگیرید

خشم همیشه از یک بحث خانوادگی، فشار کاری یا روزی سخت آغاز نمی‌شود. گاهی تغییر ناگهانی در خلق‌وخو، زودرنجی و طغیان‌های عصبی می‌تواند نشانه‌ای از اختلال در کارک...

 باتری‌های فرسوده، آنتن‌های خاموش؛ خاموشی‌های مکرر چه بر سر شبکه موبایل ایران آورده است؟
۱ ساعت قبل / سایت سیتنا

باتری‌های فرسوده، آنتن‌های خاموش؛ خاموشی‌های مکرر چه بر سر شبکه موبایل ایران آورده است؟

تداوم خاموشی‌های برق، یک ضعف قدیمی در زیرساخت شبکه تلفن همراه را بیش از گذشته آشکار کرده است؛ باتری‌های پشتیبان سایت‌های BTS که باید هنگام قطع برق، برای مدتی تج

 تاکسی‌های بدون راننده تسلا راهی خیابان می‌شوند
۱۹ ساعت قبل / سایت تابناک

تاکسی‌های بدون راننده تسلا راهی خیابان می‌شوند

تسلا آزمایش نسخه‌های تولیدی Cybercab را در خیابان‌های عمومی آغاز کرده است.

 توضیح رئیس سازمان سنجش در خصوص قطع برق یکی از حوزه‌های امتحانی کنکور
۱۳ ساعت قبل / سایت تابناک

توضیح رئیس سازمان سنجش در خصوص قطع برق یکی از حوزه‌های امتحانی کنکور

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در خصوص قطع برق در یکی از حوزه‌های امتحانی روز گذشته، گفت: برای تکرار نشدن، تمام تمهیدات در نظر گرفته شده است.

 جای زخم ۱۸متری ایلان ماسک بر چهره ماه
۲۲ ساعت قبل / سایت تابناک

جای زخم ۱۸متری ایلان ماسک بر چهره ماه

برخورد بقایای موشک فالکون ۹ متعلق به شرکت فضایی ایلان ماسک، با سطح ماه، دهانه‌ای ۱۸ متری بر جای گذاشت.