قیمت طلا امروز




 سایت تحلیل بازار / ۱۴۰۵/۰۴/۱۲

رونق هوش مصنوعی، موتور تولید آسیا شد؛ هند از روند منطقه عقب ماند

شاخص‌های مدیران خرید (PMI) نشان می‌دهد فعالیت کارخانه‌های آسیا در ماه ژوئن، با وجود افزایش هزینه‌ها و اختلالات ناشی از جنگ ایران، همچنان در مسیر رشد باقی مانده است.
 رونق هوش مصنوعی، موتور تولید آسیا شد؛ هند از روند منطقه عقب ماند



سود خالص علی‌بابا بیش از ۷۵ درصد سقوط کرد | علی‌بابا میان توسعه هوش مصنوعی و افت سود گرفتار شد

بورس24 : سود خالص علی‌بابا، غول تجارت الکترونیک چین، در پی افزایش چشمگیر سرمایه‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی و کاهش مصرف در بازار داخلی، بیش از ۷۵ درصد کاهش یافت؛ این افت در شرایطی رخ داده که تقاضا برای خدمات ابری این شرکت همچنان در حال رشد است.

به گزارش خبرآنلاین، به نقل از زومیت، درآمد علی‌بابا در سه‌ماهه منتهی به ژوئن با رشد ۹ درصدی همراه شد که مطابق با پیش‌بینی‌ها بود. با این حال، سود خالص این گروه با افت شدید به ۱۰.۵ میلیارد یوان، معادل ۱.۶ میلیارد دلار، رسید و خروج جریان نقدینگی آزاد نیز از ۶.۶ میلیارد دلار فراتر رفت.افت شدید سود در سایه سرمایه‌گذاری سنگین روی هوش مصنوعی

این ارقام نشان‌دهنده افزایش هزینه‌های پروژه‌های هوش مصنوعی و زیرساخت‌های محاسباتی است. در پی انتشار نتایج مالی، ارزش سهام علی‌بابا در معاملات پیش از بازار آمریکا ۴ درصد کاهش یافت.

علی‌بابا با معرفی مدل‌های هوش مصنوعی Qwen جایگاه خود را به‌عنوان یکی از بازیگران جهانی این حوزه تقویت کرده است. این شرکت میلیاردها دلار برای خرید تراشه، راه‌اندازی دیتاسنترها و توسعه هوش مصنوعی عامل‌محور هزینه می‌کند.

تلاش‌های این گروه مستقر در هانگژو برای رقابت با شرکت‌هایی مانند آنتروپیک و OpenAI نیز حاشیه سود آن را تحت فشار قرار داده است. هم‌زمان، کاهش تقاضا در بازار مصرف چین بر کسب‌وکار اصلی خرده‌فروشی آنلاین علی‌بابا اثر گذاشته است.تمرکز علی‌بابا بر Qwen و توسعه خدمات ابری

تحت مدیریت ادی وو، مدیرعامل علی‌بابا، تمرکز اصلی این گروه بر بخش‌های هوش مصنوعی و خدمات ابری قرار گرفته است. علی‌بابا بخش عمده تیم‌های پژوهشی و محصول خود را در واحد تجاری جدیدی به نام «مرکز توکن علی‌بابا» ادغام کرده که مستقیماً زیر نظر مدیرعامل فعالیت می‌کند.

وو می‌گوید «رشد هوش مصنوعی بر ملاحظات سودآوری کوتاه‌مدت اولویت دارد.» او قصد دارد سرمایه‌گذاری در این حوزه را فراتر از بودجه ۳۸۰ میلیارد یوانی مصوب برای سه سال آینده افزایش دهد.

هدف علی‌بابا، پنج برابر کردن درآمد بخش ابری و هوش مصنوعی و رساندن آن به ۱۰۰ میلیارد دلار طی پنج سال آینده عنوان شده است.

شرکت‌های هوش مصنوعی چین در شرایطی با فشار فزاینده سرمایه‌گذاران برای تبدیل هزینه‌ها به سود مواجه هستند که بسیاری از مدل‌های خود را به‌صورت رایگان یا با هزینه بسیار پایین ارائه می‌کنند.

علی‌بابا نیز با متن‌باز کردن بزرگ‌ترین مدل خود، یعنی Qwen 3.8 Max، بار دیگر رقابت برای جذب کاربر را بر کسب سود کوتاه‌مدت ترجیح داده است.


اولین اتوبوس برقی خودران آلمان رونمایی شد

اولین اتوبوس برقی خودران آلمان رونمایی شد

آلمان با بهره‌گیری از فناوری هوش مصنوعی، فصل جدیدی در صنعت حمل‌ و نقل هوشمند آغاز کرد. این اتوبوس‌های نوین با حذف نیاز به نقشه‌های پیچیده، قابلیت پیمایش مستقل در مسیرهای شهری را دارند.

صنعت حمل و نقل عمومی جهان در حال تجربه یک تغییر بزرگ است. آلمان با معرفی نخستین اتوبوس برقی خودران قدم به دنیای جدیدی گذاشته که در آن هوش مصنوعی هدایتگر سفرها خواهد بود. این وسیله نقلیه پیشرفته نه تنها برای جابجایی مسافران طراحی شده بلکه پاسخی هوشمندانه به معضل کمبود راننده در شهرهای پرجمعیت است. با آغاز به کار این اتوبوس ها از سال ۲۰۲۶ میلادی شاهد تحولی اساسی در نحوه جابجایی های شهری خواهیم بود. پایان دوران رانندگی سنتی

اتوبوسی که آلمانی ها معرفی کرده اند ۱۰.۳ متر طول داشته و تمام قطعات آن برای رانندگی بدون حضور راننده مهندسی شده است. این پروژه حاصل همکاری سه شرکت بزرگ است که هر کدام بخشی از این پازل پیچیده را حل کرده اند. شرکت انوی (UNVI) بدنه اتوبوس را می سازد و شرکت یو بی اس آی (UBSI) مسئولیت یکپارچه سازی قطعات و مسائل قانونی را بر عهده دارد. 

در نهایت شرکت ایمجری (Imagry) مغز متفکر این اتوبوس را تامین می کند که همان سیستم رانندگی خودران است. نکته جالب این است که کل فرایند یکپارچه سازی این فناوری روی اتوبوس تنها در مدت سه ماه انجام شد که سرعتی بی سابقه در صنعت خودرو محسوب می شود.جادوی هوش مصنوعی بدون نیاز به نقشه های سنگین

شاید بپرسید اتوبوس چگونه مسیر خود را بدون اشتباه پیدا می کند. فناوری های خودران قدیمی اغلب به نقشه‌های با دقت بالا (HD) وابسته بودند. این نقشه ها مانند این است که خودرو فقط روی ریل های نامرئی حرکت کند و اگر مسیر عوض شود یا تغییری در خیابان ایجاد گردد سیستم گیج می شود. اما سیستم جدید ایمجری متفاوت است. 

این اتوبوس از هوش مصنوعی استفاده می کند که درست مثل چشم و مغز انسان عمل می کند. این سیستم با استفاده از دوربین ها و حسگرهای مختلف محیط اطراف را می بیند و همزمان تصمیم می گیرد. این یعنی اتوبوس دیگر نیازی به نقشه های دقیق ندارد و می تواند در هر مسیر جدیدی با سرعت و دقت بالا حرکت کند.پاسخ به یک بحران جهانی

جهان با کمبود شدید رانندگان حرفه ای اتوبوس روبروست. آمارهای جهانی نشان می دهد حدود ۲۰ درصد از ظرفیت رانندگی اتوبوس در دنیا خالی است و هر سال این شکاف بزرگ تر می شود. اتوبوس های خودران راهکاری نجات بخش برای این بحران هستند. 

با استفاده از این فناوری سازمان های حمل و نقل می توانند ساعات کاری خود را افزایش داده و مسیرهای بیشتری را پوشش دهند بدون اینکه نگران کمبود نیروی انسانی باشند. این فناوری باعث می شود خدمات عمومی بی وقفه و با هزینه کمتر به مردم برسد.آینده از راه می رسد

این پروژه در مرحله ای بسیار هیجان انگیز قرار دارد. نخستین اتوبوس تولید شده هم اکنون در راه آلمان است تا مراحل نهایی پروژه را طی کند. طبق برنامه ریزی ها قرار است عملیات اجرایی این اتوبوس از سه ماهه سوم سال ۲۰۲۶ میلادی به صورت رسمی آغاز شود. اگرچه هنوز جزئیات دقیق درباره مکان دقیق یا اپراتور این پروژه اعلام نشده اما همین گام نخست نشان می دهد که آینده حمل و نقل دیگر دور از دسترس نیست. 

با توسعه این فناوری در سال های آینده شاهد خواهیم بود که سیستم های خودران به بخش جدایی ناپذیری از زندگی روزمره ما تبدیل می شوند و سفر با اتوبوس به تجربه ای آرام تر و کارآمدتر تبدیل خواهد شد. این تنها یک شروع برای استفاده از هوش مصنوعی در بدنه های متنوع و کاربردهای گوناگون است.بیشتر بخوانید: حمل‌ونقل عمومی ارزان است، اما چرا مردم ناراضی‌اند؟ اتوبوس‌های جدید در راه کشور! وام خرید اتوبوس؛ تلاش‌هایی ناکافی از سوی دولت شفاف‌سازی گمرک درباره اتوبوس های مانده در گمرک چرا موتور اتوبوس‌ها عقب تعبیه شده است؟ تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید. اتوبوس اتوبوس خودران




 رویای ۹ تریلیون دلاری ولیعهد سعودی در بیابان؛ چه بر سر «نئوم» آمد؟

رویای ۹ تریلیون دلاری ولیعهد سعودی در بیابان؛ چه بر سر «نئوم» آمد؟

رسانه آمریکایی با استناد به تصاویر ماهواره‌ای، اسناد مالی داخلی و گفت‌وگو با کارکنان سابق پروژه «نئوم» گزارش داد ساخت‌وساز در تمام پروژه‌های اصلی این ابرشهر عربستان متوقف شده یا رو به توقف است؛ پروژه‌ای که هزینه نهایی آن در برخی برآوردها به ۸.۸ تریلیون دلار رسیده بود!

 قیمت طلای 18عیار امروز پنجشنبه 29مرداد/ طلا در یک قدمی 20میلیونی شدن + جدول

قیمت طلای 18عیار امروز پنجشنبه 29مرداد/ طلا در یک قدمی 20میلیونی شدن + جدول

اکوایران: طلای 18عیر امروز با افزایش 19میلیون و 829هزار تومان قیمت خورد.

 آخرین قیمت طلا و سکه؛ امروز پنجشنبه 29 مرداد 1405

آخرین قیمت طلا و سکه؛ امروز پنجشنبه 29 مرداد 1405

جدیدترین قیمت طلا و سکه در بازار تهران مشخص شد.

 افزایش ظرفیت تولید بنزین در کشور

افزایش ظرفیت تولید بنزین در کشور

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به بازگشت بخش عمده ظرفیت تولید آسیب‌دیده در جریان جنگ، گفت: با افزایش تولید در پالایشگاه‌ها و استفاده از ظرفیت پتروشیمی‌ها، مجموع ظرفیت تولید بنزین کشور به حدود ۱۳۰ میلیون لیتر در روز رسیده است؛ با این حال، رشد افسارگسیخته مصرف، کاهش مصرف سی‌ان‌جی و فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل عمومی، ناترازی بنزین را به مساله‌ای جدی تبدیل کرده است.

 سهم اشتغال دولتی زنان با افزایش سن بیشتر می‌شود

سهم اشتغال دولتی زنان با افزایش سن بیشتر می‌شود

اکوایران: داده‌های مربوط به ترکیب اشتغال در بخش خصوصی و عمومی نشان می‌دهد زنان سهم به‌مراتب بیشتری از مردان در اشتغال بخش عمومی دارند. به‌طوری‌که بیش از یک‌چهارم زنان شاغل ۳۰ ساله و بیشتر در بخش عمومی مشغول به کارند، در حالی که این نسبت برای مردان تنها ۱۲ درصد است.

 طلا گران‌تر می‌شود؟توصیه مهم اتحادیه طلا به خریداران

طلا گران‌تر می‌شود؟توصیه مهم اتحادیه طلا به خریداران

نایب‌رئیس اول اتحادیه طلا و جواهر تهران با اشاره به افزایش قیمت طلا در بازار طی هفته جاری، گفت: رشد نرخ دلار و نوسانات اونس جهانی مهم‌ترین عوامل افزایش قیمت طلا بوده‌اند و با توجه به انتظارات تورمی، احتمال تداوم روند صعودی قیمت‌ها در هفته آینده وجود دارد.