قیمت طلا امروز




 سایت فرارو / ۱۴۰۵/۰۵/۰۸

اگر بنزین گران شود حمل و نقل عمومی توان جابجایی مسافران را دارد؟

اگر اصرار مدیران دولتی برای بالابردن قیمت بنزین با هدف اصلاح میزان مصرف این نوع سوخت باشد، باید توجه داشت که «شاخص قیمت» صرفاً زمانی تنظیم کننده تقاضای یک کالا یا خدمت است که محصول جایگزین و ارزانتری در بازار وجود داشته باشد.
 اگر بنزین گران شود حمل و نقل عمومی توان جابجایی مسافران را دارد؟

روزنامه اطلاعات در یادداشتی به احتمال گران شدن بنزین و سهمیه خودروهای شخصی پرداخت.

در بخشی از این یادداشت آمده است: «اکنون بنزین به اصلی‌ترین حامل انرژی در ناوگان حمل و نقل شهری تبدیل شده و بیش از ۹۵ درصد تبادلات کالا و مسافر در شهرها به این نوع سوخت وابسته است. 

آمارهای رسمی نشان می‌دهد که میزان مصرف بنزین در کشور به بیش از ۱۳۵ میلیون لیتر در روز رسیده که فقط ۳۵ میلیون لیتر ازآن سهم مصرف ناوگان عمومی است. اگر ۲۵ میلیون لیتر دیگر از این تقاضا را به قاچاق سوخت یا تبخیر جایگاهی مرتبط بدانیم، یعنی خودروهای شخصی و غیرعمومی روزانه ۷۵ میلیون لیتر بنزین مصرف می‌کنند. 

این مصرف بالا در حمل و نقل شخصی، ناشی از نبود سیستم حمل و نقل جایگزین و اشکال سیستم احتراق خودروهای سواری است که با گران کردن بنزین قابل اصلاح نیست. 

اگر بنزین را گران کنیم، کدام ناوگان حمل‌ونقل عمومی توان انتقال جمعیت منصرف شده از مصرف خودروی شخصی را دارد؟ مگر در شرایط فعلی چند درصد از ناوگان عمومی اتوبوس و مترو در شهرها خالی از مسافر است که فکر می‌کنیم گرانی بنزین مردم را به استفاده از این ظرفیت مغفول ترغیب خواهد کرد؟ در سالهای اخیر کدام خودروی با سیستم استاندارد سوخت تولید یا وارد کرده‌ایم که اکنون از میزان مصرف روزانه بنزین گلایه داریم؟ 

البته قابل کتمان نیست که قیمت بنزین در ایران بسیار ارزانتر از کشورهای اطراف است و اتفاقاً همین مشکل باعث افزایش قاچاق این سوخت شده است. اما بهانه گرانی بنزین برای استفاده از ناوگان عمومی و کاهش مصرف سوخت بارها در ایران آزموده شده ولی هیچگاه موفق نبوده است. زیرا ظرفیت ناوگان عمومی ما کفاف تقاضای حمل و نقل درون شهری را نمی‌کند. 

اگر در سایر کشورها بنزین گران است و مردم کمتر از خودروی شخصی استفاده می‌کنند، در عوض سیستم حمل و نقل عمومی بقدری پیشترفته و با ظرفیت است که استفاده از آن برای مردم صرفه زمانی، اقتصادی و رفاهی دارد. 

میانگین مصرف سوخت خودروهای شخصی در ممالک اروپایی و کشورهای اطراف ما به کمتر از ۴.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش شهری رسیده ولی میانگین مصرف بنزین در بهترین خودروی تولید داخل هرگز از ۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر کمتر نشده است. 

علاوه بر این بخش قابل توجهی از تردد خودروهای شخصی در ایران با بنزین ارزان قیمت، به دلیل جبران بیکاری در سایر شاخه‌های اقتصادی است. طبق آخرین آمار حداقل ۷ میلیون دستگاه تاکسی اینترنتی و به همین میزان مسافرکش شخصی در خیابان‌ها فعالند که روزانه بالغ بر ۳۰ میلیون لیتر بنزین مصرف می‌کنند.

به این ناوگان بنزین سوز باید مصرف ۱۲ میلیون دستگاه موتورسیکلت غیراستاندارد در خیابان‌های شهری را بیفزاییم که بخش اعظم آن‌ها در قالب «پیک موتوری» مشغول به کار هستند. گران کردن بنزین یعنی محروم کردن این تعداد جمعیت از آخرین فرصت شغلی و تأمین درآمد. کدام رسته شغلی در ایران توان جذب این تعداد نیروی بیکار و جایگزینی اشتغال آن‌ها را دارد؟»



۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

نماینده مجلس: در طرح جدید بنزین سهمیه از ۱۹۰ لیتر به ۹۰ لیتر کاهش می‌یابد

به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین،میثم ظهوریان، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در فضای مجازی نوشت: 

یکی از اشکالات اساسی طرح سازمان بهینه‌سازی عدم وجود تحلیل ذینفعان و برندگان و بازندگان و نحوه مدیریت هر گروه در طرح است

به عنوان مثال خانوارهای دارای خودرو در حال حاضر به طور میانگین ماهیانه ۱۹۰ لیتر بنزین (با قیمت از ۱۵۰۰ تومان تا ۵۰۰۰ تومان) مصرف می‌کند که میزان این عدد در طرح جدید به ۹۰ لیتر کاهش خواهد یافت؛ در صورتی که قیمت بازاری بنزین در همان نقطه ۸۰ هزار تومان طرح کرمان متعادل شود، به طور میانگین به هر کدام از این خانوارها (که بخش مهمی از آن ها از دهک های طبقاتی پایین هستند) ۸ میلیون تومان هزینه در ماه تحمیل خواهد شد که می‌تواند به عنوان زیرساخت یک انفجار اجتماعی عمل کند.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید


۳ ساعت قبل / سایت برترینها

ادعای واشر زدن برخی خودروها پس از سوخت‌گیری!

برترین‌ها: هم‌زمانی انتشار خبر اجرای طرح اختلاط بنزین با متانول و روایت‌های متعدد کاربران درباره مشکلات به وجود آمده برای برخی خودروها پس از سوخت‌گیری، باعث شده بخشی از افکار عمومی نسبت به کیفیت بنزین عرضه‌شده حساس‌تر شود.

در این رابطه بخوانید: نسخه جدید دولت برای رفع کمبود بنزین، مردم را نگران کرد!

در این رابطه کاربری به نام "نریمان"در توییتر مدعی شد: دیروز تو یه مسیر ۱۵ کیلومتری داخل شهری بیش از ۳۰ ماشین دیدم که کنار اتوبان خراب شدن و کاپوت زدن بالا! از تیبا پراید تا شاهین و تارا و ماشینای چینی. اکثرا هم جوش آورده بودن و با یه بطری داشتن آب میریختن رو رادیات و موتور. آمپر خودمم یکی دو خط بیشتر از حالت معمول بود. علت؟ «احتمالاً» بخاطر کیفیت بد بنزین یا بهتر بگم مایع نفتا+متانول که دمای احتراق بیشتری نسبت به بنزین  استاندارد داره. امروز اگه بیرون رفتید به‌ حجم خودرو‌هایی که نقص فنی خوردن و کنار اتوبان‌ها کاپوت زدن بالا دقت کنید.

او ساعاتی بعد نوشت: امروز حتی وضعیت بدتر بود. در ۳ اتوبان مختلف و تو یه مسیر ۱۰ کیلومتری نزدیک به ۴۰ ماشین کنار خیابون کاپوت بالا زده بودن. امدادخودرو می‌گفت اکثراً واشر سرسیلندر سوزوندن!