قیمت طلا امروز




 سایت فرارو / ۱۴۰۵/۰۵/۰۴

مدت زمان انتظار برای خرید خانه در ایران چقدر است؟

مدت زمان انتظار برای خرید خانه در ایران، براساس گزارش سازمان ملل متحد، 25 سال است و عربستان سعودی و امارات متحده عربی آسان‌ترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین بازارهای مسکن جهان را در اختیار دارند
 مدت زمان انتظار برای خرید خانه در ایران چقدر است؟

مسافتی که زوج‌ها در برخی کشورها برای رسیدن به «خانه‌اول» طی می‌کنند، ۳ تا ۴ سال است؛ در ایران اما ۲۵ سال، در چین ۳۴ و در سوریه ۸۷سال است. این مدت‌زمان البته با کل درآمد افراد محاسبه شده نه پس‌انداز سالانه‌شان.

به گزارش دنیای اقتصاد، دفتر اسکان بشر ملل متحد با تهیه یک نقشه از «فاصله زمانی شهروندان ۱۸۱ کشور تا کلید مسکن»، مسافت‌نرمال برای دسترسی به خانه‌اول را مشخص کرد.

جزئیات این نقشه که به تازگی منتشر شده اما ارقام آن برای سال ۲۰۲۳ است، نشان می‌دهد: زوج‌ها در جهان به‌طور متوسط بعد از ۱۱ سال و ۲ماه،‌ می‌توانند با درآمد سالانه‌شان صاحب مسکن شوند. در عین حال، وضعیت مطلوب این شاخص، یعنی شاخص «دسترسی به مسکن»، زیر ۱۰ و حداکثر ۱۰سال است.

براساس درآمد سالانه شهروندان کشورهای مختلف در سال۲۰۲۳ و همچنین متوسط قیمت مسکن در شهرهای اصلی کشورهای منتخب در این نقشه برای همان سال، «مسافت لازم برای خانه‌دارشدن در آمریکا ۴.۵سال» است؛ اما در ایران (شهر تهران) ۲۴سال و در چین ۳۴سال.

بررسی‌ها از پشت‌صحنه نقشه جهانی «سطح دسترسی زوج‌ها به اولین مسکن» حاکی است، «هبیتات» از دو شاخص برای تشخیص سطح رفاه خانوارها از بابت توان تصرف مسکن اول استفاده می‌کند. اولین شاخص، «دسترسی به مسکن» است که قدرت خرید کل درآمد سالانه خانوار را مورد سنجش قرار می‌دهد. دومی نیز شاخص «مدت زمان انتظار تا مسکن‌اول» است که قدرت خرید «پس‌انداز سالانه» را محک می‌زند. این شاخص می‌گوید: افراد با پس‌انداز نرمال معادل حدود ۳۰درصد درآمدشان در سال، بعد از چه مدت می‌توانند صاحب یک خانه متعارف دو خواب شوند.

اگر کشوری دارای شرایط مناسب اقتصادی به لحاظ «تورم پایین» و «رشد اقتصادی بالا» باشد و در عین حال سیاست‌های حوزه مسکن در آن کشور بر مدار «یارانه‌های هدفمند برای کم‌درآمد، عدم مداخله در بازار، نظام تامین مالی مسکن مکفی و تسهیل سرمایه‌گذاران ساختمانی و در عین حال بازدارندگی سفته‌بازی ملکی» حرکت کند، شهروندان آن کشور زمانی مناسب، حداکثر ۵سال با درآمد کامل و حداکثر ۱۵سال با پس‌انداز نرمال، می‌توانند صاحب‌خانه شوند.

در عین حال، کشورهای با تورم بالا و رشد اقتصادی پایین، در مسیری قرار می‌گیرند که خانه‌اولی‌ها از دو جا در مسیر دسترسی به مسکن ضربه می‌خورند. ضربه اول، درآمد سرانه پایین توام به جهش قیمت مسکن ناشی از تورم بالا است که این خود باعث طولانی‌شدن مسافت دسترسی می‌شود. ضربه دوم نیز از خریدهای سرمایه‌ای افراد برای حفظ ارزش واقعی دارایی‌شان برابر تورم، به تقاضای مصرفی وارد می‌شود،‌ آن هم به شکل تحریک قیمت.

برخی کشورها مثل چین نیز چون سیاست‌های اقتصادی به سمتی می‌رود که ملاکی در سطح وسیعی از جامعه به یک رویه تبدیل می‌شود، بازار مسکن از حالت مصرف به مسیر خریدهای غیرمصرفی منحرف می‌شود که این خود باعث بزرگ‌شدن سطح قیمت مسکن در برابر درآمد خانوارها می‌شود.

در مقابل سیاست‌های محرک سفته‌بازی ملکی، در برخی کشورها از جمله آمریکا و عمده کشورهای اروپایی، سیاستگذار با نوعی از مالیات تحت عنوان مالیات سالانه محلی، جلوی «سفته‌بازی» و بلااستفاده نگه‌داشتن خانه توسط چندخانه‌ای را می‌گیرد تا عرضه‌های مسکونی دست‌کم به بازار اجاره تزریق شود.

بر اساس این گزارش، عربستان سعودی و امارات متحده عربی با ثبت نسبت۳، آسان‌ترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین بازارهای مسکن جهان را در اختیار دارند. ایالات متحده آمریکا با نسبت ۴.۵ در جایگاه هفتم جهان قرار گرفته است. این در حالی‌است که کشور ما، ایران با ثبت عدد ۲۵.۱ در رتبه ۱۷۳ از میان ۱۸۱ کشور ایستاده است.

در آن سوی این رتبه‌بندی، سوریه با ثبت عدد باورنکردنی ۸۶.۷ در صدر این جدول ایستاده و سخت‌ترین بازار مسکن جهان را دارد. پس از آن، سریلانکا (۴۰.۸) و چین (۳۴.۶) در رتبه‌های بعدی جای گرفته‌اند. اروپا نیز از این بحران برکنار نمانده است. کشورهایی مانند پرتغال (۱۲.۶)، فرانسه (۱۱.۸)، لوکزامبورگ (۱۱.۵) و آلمان (۱۰.۷) فاصله‌ای چشم‌گیر با آمریکا دارند.



۸ ساعت قبل / سایت بورس 24

بازار مسکن منتظر افزایش وام بود

بورس24 : با تصویب افزایش مبلغ وام خرید مسکن و همچنین وام جعاله مسکن کارشناسان پیش‌بینی کردند بازار خرید و فروش واحدهای مسکونی بزودی از رکود خارج شود.

بانک مرکزی سقف وام خرید مسکن در تهران را از ۵۰۰ میلیون به یک میلیارد تومان افزایش داد. همچنین مبلغ وام خرید در مراکز استان‌ها و شهرهای بزرگ کشور نیز از ۴۰۰ میلیون تومان به ۸۰۰ میلیون و در شهرهای کوچک از ۳۰۰ میلیون به ۶۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.اهرم خروج از رکود یا تسهیلات ناکافی؟

کارشناسانی که معتقدند به رونق معاملات مسکن در پی افزایش وام‌های خرید در همه شهرهای کشور هستند، رشد ۱۰۰ درصدی تسهیلات بانکی را اهرم خروج از رکود مسکن می‌دانند.

اما گروهی از تحلیلگران بازار مسکن نگاه دیگری از به تاثیرگذاری وام‌های جدید دارند.

درست است که وام خرید مسکن نسبت به سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش یافته اما قیمت مسکن در طول سال‌های گذشته از این نرخ بیشتر رشد کرد.

در بازار مسکن تهران واحدهای ارزان اغلب بیش از ۳ تا ۴ میلیارد تومان قیمت دارند. همچنین در نقاطی که خریداران مسکن بیش از سایر نقاط دیگر شهر حضور دارند کف قیمت‌ها از ۶ تا ۷ میلیارد تومان شروع می‌شود.

در چنین شرایطی نمی‌توان انتظار داشت وام مسکن به ارزش یک میلیارد تومان باعث کمک به جیب خریداران شود.

البته در یکسری از شهرهایی که هنوز قیمت مسکن زیر یک میلیارد تومان یا حداکثر ۲ میلیارد تومان است می‌شود پیش‌بینی کرد وام‌های ۶۰۰ و ۸۰۰ میلیونی قادر به کمک‌رسانی به خریداران مسکن است.افزایش وام جعاله و سقف تسهیلات زوجین

بانک مرکزی در کنار افزایش وام خرید مسکن سقف وام جعاله را نیز از ۲۸۰ میلیون به ۴۰۰ میلیون افزایش داد.طی یکی دو دهه گذشته خانواده‌ها برای خرید مسکن فقط و صرفا از وام خرید استفاده نکردند و در کنار این تسهیلات سراغ وام جعاله هم رفتند.

بانک‌ها علاوه بر وام خرید مسکن برای کمک به متقاضیان وام جعاله را هم توام پرداخت می‌کنند.از طرف دیگر سقف وام زوجین به ۲ میلیارد تومان در تهران رسیده است.

بنابراین یک زوج تهرانی که قصد خرید مسکن دارد با ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان می‌تواند وارد بازار خرید خانه شود.

کارشناسان قسط ماهانه وام ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومانی را ۵۱ میلیون تومان اعلام می‌کنند.

این رقم از توان خیلی از زوجین حقوق‌بگیر خارج است چرا که مخارج زندگی بعضاً به این رقم هم نمی‌رسد و مبلغی که برای اجاره خانه پرداخت می‌کنند نصف این میزان است.

بنابراین تردیدهایی نسبت به خروج از رکود معاملات مسکن وجود دارد.شرایط متفاوت شهرهای کوچک و متوسط

در شهرهای کوچک و متوسط اما موضوع کمی متفاوت است. در این شهرها قیمت‌ها کمتر از تهران است و البته که مبلغ وام خرید نیز کمتر است اما سهم وام از جبران هزینه خرید بیشتر از شهر تهران خواهد بود.

بانک مرکزی در تصویب‌نامه جدید خود سقف وام ساخت را نیز افزایش داده است.وام‌های جدید ساخت با همان ارزش وام‌های خرید در شهرهای مختلف پرداخت می‌شود.پرداخت تسهیلات با اوراق مسکن

این تسهیلات چه خرید چه ساخت و چه جعاله با اوراق مسکن پرداخت می‌شود.متقاضیان وام باید اوراق ۵۰۰ هزار تومانی به تعدادی که برابر با ارزش وام شود از بورس خریداری کنند.

قیمت اوراق نیز در روزهای گذشته در کانال ۸۰ هزار تومان قرار داشت.




 اعلام قیمت جدید انواع میوه در بازار
۱۶ ساعت قبل / سایت تابناک

اعلام قیمت جدید انواع میوه در بازار

طبق نرخنامه سازمان میادین میوه و تره‌بار، قیمت میوه اعلام شد.

 آخرین قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵/ طلا به قله رسید، سکه گران شد + جدول
۱۶ ساعت قبل / روزنامه شرق

آخرین قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵/ طلا به قله رسید، سکه گران شد + جدول

قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ با جهش قابل توجهی همراه شده است. طلای جهانی در آستانه ورود به محدوده ۴۵۰۰ دلاری قرار گرفته و همزمانی این روند صعودی با ثبات قیمت دلار و سیگنال‌های سیاسی، موج تازه‌ای از التهاب را در بازار داخلی طلا رقم زده است.

 برای نخستین‌بار در ایران؛ ارسال رایگان پیام‌های تراکنش بانک ملی در بله
۱۴ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

برای نخستین‌بار در ایران؛ ارسال رایگان پیام‌های تراکنش بانک ملی در بله

بانک ملی ایران برای نخستین‌بار امکان دریافت و مشاهده رایگان پیام‌های تراکنش‌های بانکی را در اپلیکیشن بله برای مشتریان خود فراهم کرد.

 هوا خنک تر می شود
۸ ساعت قبل / روزنامه تعادل

هوا خنک تر می شود

مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: دمای هوا طی روز‌های آینده در بسیاری از مناطق کشور خنک‌تر می‌شود.

 یادداشت توماس فریدمن درباره ایران و آمریکا | طرف کوچک می‌تواند بزرگ، دقیق و ارزان عمل کند | کفه ترازو ظاهراً به نفع طرف کوچک سنگینی می‌کند
۱۰ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

یادداشت توماس فریدمن درباره ایران و آمریکا | طرف کوچک می‌تواند بزرگ، دقیق و ارزان عمل کند | کفه ترازو ظاهراً به نفع طرف کوچک سنگینی می‌کند

اقتصادنیوز: توماس فریدمن با بررسی جنگ آمریکا و ایران، تغییر معادله قدرت در جنگ‌های مدرن را تشریح کرد؛ جایی که طرف‌های کوچک با سلاح‌های دقیق و ارزان می‌توانند در برابر قدرت‌های بزرگ مقاومت کنند و هوش مصنوعی نیز این روند را تشدید خواهد کرد.

 شرایط جدید فروش اقساطی اطلس در بازار+ جدول مردادماه ۱۴۰۵
۵ ساعت قبل / روزنامه تعادل

شرایط جدید فروش اقساطی اطلس در بازار+ جدول مردادماه ۱۴۰۵

گروه خودرو اقتصادآنلاین؛ اطلس به‌عنوان یکی از جدیدترین محصولات سایپا، با طراحی به‌روزتر، امکانات رفاهی بیشتر و مشخصات فنی ارتقایافته نسبت به خانواده کوییک، ت...