قیمت طلا امروز




 سایت رویداد‌ ۲۴ / ۱۴۰۵/۰۴/۱۴

رمزگشایی از کنایه‌هایی قرآنی در مراسم تشییع رهبر شهید | دیپلماسی آیات در آیین وداع هوشمندانه بود ؟

مراسم وداع با رهبر شهید فقط یک آیین سوگواری نبود؛ انتخاب آیات قرآن برای هر هیأت داخلی و خارجی، به روایتی از پیام‌های سیاسی، مرزبندی‌های دیپلماتیک و کنایه‌های آشکار و پنهان تبدیل شد؛ از واکنش سیدحسن خمینی تا پیام‌های متفاوت برای عربستان، ترکیه، حزب‌الله و حماس.
 رمزگشایی از کنایه‌هایی قرآنی در مراسم تشییع رهبر شهید | دیپلماسی آیات در آیین وداع هوشمندانه بود ؟



نامیرا| اربعین؛ چهل روز زودتر - تسنیم

ویژه نامه‌ها

گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم-زینب امیدی: امشب تهران، بوی نجف می‌دهد. بوی چای موکب‌ها،‌ بوی اسپند، بوی پرچم‌های خیس از اشک و بوی دلتنگی مردمی که آمده‌اند آخرین مسیر عاشقی‌شان را در کنار آقایشان قدم بزنند. شاید سال‌ها بعد، وقتی از این دو روز سخن بگویند، کسی از تعداد این موکب‌ها چیزی یادش نماند،‌ اما همه به خاطر خواهند سپرد که مردمی بودند که برای بدرقه رهبرشان، اربعین را یک ماه زودتر به تهران آوردند.

اربعین برای ما ایرانی‌ها یعنی عشق یعنی حسین، یعنی دلدادگی در مسیر دلدار، یعنی طریقی که رسم عاشقی در آن، بلدی می‌خواهد. و القصه ما ایرانی‌ها این رسم را خوب بلدیم. آن‌قدر خوب که برای بدرقه آقایمان از مصلی، اربعین دیگری را رقم بزنیم.

گویی دیوارهای مصلی، گنجایش این حجم از عشق مردم به رهبرشان را ندارد. انگار این عشق، از دیوارهای شبستان سرریز کرده، به خیابان‌های اطراف رسیده و مثل رودی که خودش را به دریا می‌رساند، در شهر جاری شده است. صدای اذان که از گلدسته‌های مصلی بلند می‌شود، مردم همان‌جا، میان موکب‌ها، نماز را اقامه می‌کنند. خودشان را آماده می‌کنند برای نماز دیگری. نمازی که باید فردا صبح، بر پیکر عزیز دلشان بخوانند.

.

چند قدم آن‌طرف‌تر، دیگ‌های بزرگ یکی از موکب‌ها بی‌وقفه می‌جوشد. خادمان، با شتاب، غذا آماده می‌کنند. شربت‌های خنک، در دست زائرانی می‌چرخد که پیاده، راهی طولانی را آمده‌اند تا خودشان را به مصلی برسانند. لیوان‌های آب که میان مردم پخش می‌شود، ناخودآگاه، مرا به یاد مسیر مشایه می‌اندازد. به یاد همان صداهای آشنای عراقی‌ها که «آب» تعارف می‌کنند و «هلابیکم یا زوّار الحسین» می‌گویند.

انگار تهران، امروز، به زبان اربعین سخن می‌گوید. برای زائران وداع با رهبر شیعیان جهان، همه چیز یادآور اربعین است. این پیاده آمدن تا رسیدن به دلدار، این سرهای خسته که بر خاک آرام گرفته‌اند، این لباس‌های خاکی، این عطش، این اندوه،‌ این نوحه‌های عربی که از موکب‌ها شنیده می‌شود و این شور حسینی که در رفتار خادمان موج می‌زند. انگار اربعین امام حسین(ع)، سال‌هاست ما را برای چنین روزی آماده کرده است. انگار زیر بیرق حضرت ابوالفضل العباس(ع)، معرفت، وفاداری و تا پای جان ایستادن را آموخته‌ایم برای چنین روزی.

در اربعین کسی از دیگری نمی‌پرسد از کجا آمده‌ای. همه فقط یک نشانی دارند، راهِ دلدار. و امشب، دلدار، در همین نزدیکی است. گاهی چشم‌ها را می‌بندم،‌ اگر صدای ماشین‌ها را از این خیابان بگیری، اگر برج‌های تهران را از قاب حذف کنی، اگر فقط صدای نوحه و قدم‌های مردم بماند بعید نیست خیال کنی در مسیر نجف تا کربلا ایستاده‌ای. شاید فرقش فقط همین باشد آنجا، زائران به شوق دیدار می‌روند و اینجا، مردم، با داغِ آخرین دیدار آمده‌اند. نامیرا | آخرین تقریظ در شبستان مصلی نامیرا| روایت دل‌نوشته‌ها نامیرا | مصلی، به وقت وداع نامیرا | دیدار؛ بدون کارت دعوت

* خرده‌روایت‌هایی از وداع با رهبر شهید، به مناسبت چهلمین روز تشییع و تدفین پیکر مطهر رهبر شهید حضرت آیت‌الله‌العظمی سیدعلی حسینی خامنه‌ای

انتهای پیام/  


تشکر آیت‌الله سید حسن خمینی از پیام‌های تسلیت

ایران آنلاین:

آیت‌الله سید حسن خمینی با صدور پیامی از کسانی که در مراسم بزرگداشت و تدفین مادر همسر ایشان شرکت کردند و همچنین با پیام‌های خود تسلیت‌بخش بازماندگان شدند، تشکر کرد.

متن این پیام به شرح زیر است:

«بسمه تعالی

با استعانت از خدای متعال و استدعای غفران واسع برای ارواح همه مؤمنین و مؤمنات، به ویژه سرکار فقیده سعیده خانم نساءالسادات آل‌یاسین، بر خود لازم می‌دانم از جانب خود و همه خانواده آن مرحومه، از یکایک عزیزانی که در مراسم بزرگداشت و تدفین ایشان، با حضور خود تسلیت‌بخش بازماندگان بودند و با ارسال پیام‌های خبرگانه تسلیت موجب تسلای خاطر بازماندگان شدند، تشکر نمایم. ان‌شاءالله خدای سبحان، ایشان را عزت و سلامت قرین گرداند و درگذشتگان عزیز آنان را با اولیاء خویش محشور دارد. و له الحمد اولاً و آخراً.

سید حسن خمینی

30 مرداد 1405»

انتهای پیام/




 بقایی: تحولات اخیر کلیشه‌های ساخته‌شده درباره ایران را تغییر داد

بقایی: تحولات اخیر کلیشه‌های ساخته‌شده درباره ایران را تغییر داد

سخنگوی وزارت خارجه با تأکید بر اهمیت تحولات اخیر در بازتعریف تصویر ایران در افکار عمومی دنیا، گفت: رفتار مردم ایران در جنگ‌های اخیر، بسیاری از کلیشه‌های ساخته‌شده درباره ایران تغییر داد.

 بطحایی: کارکردهای اجتماعی و فرهنگی مساجد باید احیا شود

بطحایی: کارکردهای اجتماعی و فرهنگی مساجد باید احیا شود

معاون وزیر کشور گفت: در برخی دوره‌ها مسجد از نقش اصلی خود فاصله گرفت و بیشتر به محل عبادت محدود شد و باید برای احیای ظرفیت‌های اجتماعی، فرهنگی و مردمی مساجد تلاش شود.

 ایران، آمریکا و ماجرای فیزیک جدید قدرت

ایران، آمریکا و ماجرای فیزیک جدید قدرت

جنگ‌ها اغلب همچون کوره‌ای عمل می‌کنند که تغییرات در «فیزیک» جهان پیرامون ما را آشکار می‌کند؛ اینکه چه کسی قدرت دارد، چه کسی قدرت ندارد و قدرت چگونه به کار گر...

 خبر جدید از مذاکرات ایران و عمان/ چه چیزی ترامپ را عصبانی کرد؟

خبر جدید از مذاکرات ایران و عمان/ چه چیزی ترامپ را عصبانی کرد؟

دو مقام آمریکایی مدعی شکست مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز شدند.

 آسوشیتدپرس به نقل از مقام‌های پاکستانی: اسلام‌آباد برای ازسرگیری مذاکرات، با ایران و آمریکا در تماس است

آسوشیتدپرس به نقل از مقام‌های پاکستانی: اسلام‌آباد برای ازسرگیری مذاکرات، با ایران و آمریکا در تماس است

مقام‌های پاکستانی می‌گویند رهبری سیاسی و نظامی این کشور همچنان با ایران و آمریکا در تماس است تا تلاش‌ها برای کاهش تنش و حرکت به سمت ازسرگیری مذاکرات را بررسی کند.

 ملت ایران و عراق نپذیرفتند سرنوشت‌شان را دولت‌های غربی بنویسند

ملت ایران و عراق نپذیرفتند سرنوشت‌شان را دولت‌های غربی بنویسند

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در تاریخ درباره ما خواهند نوشت که ما دو ملت ایران و عراق نپذیرفتیم پاورقی روایت‌های دیگران شویم و سرنوشت مان را در پایتخت‌های دولت‌های غربی ننوشتند.