قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایرنا / ۱۴۰۵/۰۴/۲۸

پزشکیان: توسعه سامانه‌های چندجانبه منطبق با استانداردهای جهانی از اولویت‌های وزارت نفت است

تهران- ایرنا- رئیس‌جمهور ایجاد شبکه‌های ارتباطی و سامانه‌های مدیریتی یکپارچه در حوزه نفت و گاز را الزامی خواند و با تقدیر از اقدامات فعلی در زمینه رصد و مانیتورینگ، گفت: با وجود پیشرفت‌های قابل‌ تقدیر، همچنان ممکن است از برخی مسائل غافل باشیم. تطبیق با استانداردهای جهانی، آموزش فناوری‌های نوین و توسعه سامانه‌های چندجانبه و مؤثر، از اولویت‌های وزارت نفت در ارتقاء عملکرد مهندسان و متخصصان است.
 پزشکیان: توسعه سامانه‌های چندجانبه منطبق با استانداردهای جهانی از اولویت‌های وزارت نفت است



۱۷ دقیقه قبل / سایت جماران

توصیه تاجگردون به پزشکیان: وقت جراحی اصلاح قیمت انرژی الان نیست

به گزارش جماران، غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۵ در مطلبی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس، خطاب به مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور، نوشت:

«‌دوست عزیز، جناب دکتر ⁧‫پزشکیان‬⁩ 

‌اگر کسی یا کسانی تاکید دارند الان وقت جراحی اصلاح قیمت انرژی هست، توجه نکن. ‌وقتش الان نیست. با کنترل مصرف و بالا بردن توان تولید سال را جلو رویم. مشکلات مردم خیلی بالاتر از این حرف‌هاست. 

‌از من گفتن بود. توجه بفرما چه کسانی این نسخه را تنظیم کردند.»

 


۴۴ دقیقه قبل / سایت مشرق

قیمت نفت به ۹۳ دلار و ۶۴ سنت رسید

به گزارش مشرق، قیمت نفت در معاملات روز جمعه هرچند کاهش یافت اما همچنان در آستانه ثبت دومین رشد هفتگی متوالی قرار دارد. تداوم نگرانی‌ها درباره اختلال در عرضه نفت خاورمیانه، مهم‌ترین عامل حمایت از قیمت‌ها در بازار نفت است.

بهای هر بشکه نفت برنت پس از رشد ۲.۴ درصدی در معاملات روز گذشته، امروز ۱۴ سنت کاهش یافت و به ۹۳ دلار و ۶۴ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) نیز که پنجشنبه ۲.۳ درصد رشد کرده بود، با کاهش ۲۱ سنتی در سطح ۸۶ دلار و ۶۲ سنت معامله شد.

برنت طی پنج جلسه معاملاتی اخیر بیش از ۷ درصد و نفت آمریکا بیش از ۸ درصد افزایش قیمت داشته‌اند و هر دو به بالاترین سطوح خود از ۲۴ ژوئیه رسیده‌اند.

نگرانی از اختلال عرضه در خاورمیانه

ادامه تنش‌های منطقه‌ای و احتمال کاهش عرضه از سوی تولیدکنندگان بزرگ نفت خاورمیانه، از جمله عربستان سعودی، عراق، امارات متحده عربی و کویت، همچنان یکی از مهم‌ترین محرک‌های بازار نفت محسوب می‌شود.

جیووانی استانوو، تحلیلگر مؤسسه یو بی اس، با اشاره به بالا ماندن سطح تنش‌ها در خاورمیانه، اظهار کرد که احتمال بروز اختلالات بیشتر در عرضه همچنان وجود دارد و کاهش صادرات نفت منطقه می‌تواند محدودیت عرضه در بازار جهانی را تشدید کند.

یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های بازار، وضعیت تنگه هرمز است؛ مسیر راهبردی که بخش قابل توجهی از تجارت جهانی نفت از آن عبور می‌کند. بر اساس آخرین داده‌های کشتیرانی، تنها ۹ کشتی در روز چهارشنبه از این آبراه عبور کردند؛ رقمی که فاصله قابل توجهی با سطح تردد پیش از جنگ دارد.

پیش از آغاز جنگ، حدود یک‌پنجم مصرف جهانی نفت از طریق تنگه هرمز جابه‌جا می‌شد و هرگونه محدودیت پایدار در این مسیر می‌تواند آثار قابل توجهی بر عرضه جهانی و قیمت انرژی داشته باشد.

کاهش ذخایر سوخت آمریکا

تنش‌های منطقه‌ای علاوه بر بازار نفت خام، بازار فرآورده‌های نفتی را نیز تحت تأثیر قرار داده است. کاهش دسترسی پالایشگاه‌ها به نفت خام می‌تواند موجودی فرآورده‌های سوختی را تحت فشار قرار دهد.

بر اساس داده‌های اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ذخایر سوخت‌های تقطیری این کشور، شامل گازوئیل و نفت گرمایشی، هفته گذشته برای سومین هفته متوالی کاهش یافت.

با این حال، ذخایر نفت خام آمریکا برخلاف انتظار بازار افزایش یافت و در هفته گذشته ۴.۴ میلیون بشکه بیشتر شد؛ موضوعی که می‌تواند تا حدی از شدت فشار صعودی بر قیمت نفت بکاهد.


۱ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

کریدور شبانه ارتش آمریکا علیه بستن تنگه هرمز

کد خبر: 787388 | ۱۴۰۵/۰۵/۳۰ ۱۲:۱۴:۴۰ اعتمادآنلاین |

اکسیوس گزارش داد که ارتش آمریکا در اقدامی محرمانه، یک کریدور دریایی در مسیر ورود و خروج کشتی‌ها از تنگه هرمز ایجاد کرده است تا روزانه میلیون‌ها بشکه نفت از این مسیر عبور کند؛ اقدامی که به گفته دو مقام آمریکایی، با وجود بن‌بست در جنگ، موفقیتی قابل توجه برای واشنگتن محسوب می‌شود.

این عملیات طی چند هفته گذشته در جریان بوده و هر شب حدود ۱۵ تا ۲۰ نفتکش از طریق یک مسیر جنوبی در امتداد سواحل عمان وارد تنگه هرمز شده یا از آن خارج می‌شوند.

مقام‌های آمریکایی می‌گویند روزانه حدود ۱۰ میلیون بشکه نفت، معادل تقریبا نیمی از حجم انتقال نفت پیش از جنگ، از تنگه هرمز عبور کرده و وارد بازار جهانی انرژی می‌شود.

بر پایه این گزارش، این عملیات به رهبری آمریکا بخشی از مهم‌ترین پیامدهای جنگ، یعنی اختلال در عرضه نفت و جهش قیمت جهانی نفت خام، را کاهش داده است. اگرچه حجم نفت عبوری همچنان پایین‌تر از سطح پیش از جنگ است، مقام‌های آمریکایی می‌گویند این روند تاثیر محسوسی بر عرضه جهانی انرژی گذاشته است.

عملیات چگونه انجام می‌شود؟

این عملیات تنها به اسکورت نفتکش‌های حامل نفت محدود نمی‌شود. ارتش آمریکا به نفتکش‌های خالی نیز کمک می‌کند تا از دریای عرب وارد خلیج فارس شوند، از تنگه هرمز عبور کنند، در بنادر کشورهای منطقه نفت بارگیری کنند و سپس از همان مسیر خارج شوند.

جزئیات این عملیات تاکنون به‌طور عمومی منتشر نشده بود.

یکی از مقام‌های آمریکایی که مستقیما در جریان این عملیات قرار دارد، به اکسیوس گفت: «ما دو ماه است مسیر جنوبی تنگه هرمز را کنترل می‌کنیم. سپاه پاسداران می‌تواند مزاحمت ایجاد کند، اما کنترل تنگه در دست آنها نیست؛ در دست ماست.»

مدیریت عملیات از فورت براگ

به نوشته اکسیوس، کارگروه مسئول عملیات تنگه هرمز از مقر ارتش آمریکا در فورت براگ در ایالت کارولینای شمالی هدایت می‌شود و با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس هماهنگی دارد.

این کارگروه هر روز فهرست کشتی‌هایی را که قصد خروج از خلیج فارس از طریق تنگه هرمز به سمت دریای عرب دارند، تهیه می‌کند. هم‌زمان، نفتکش‌های خالی اجاره‌شده نیز برای ورود به خلیج فارس و بارگیری نفت برنامه‌ریزی می‌شوند.

کشتی‌ها هر شب در بازه‌های زمانی مشخص و در قالب دو صف بزرگ، یکی برای ورود و دیگری برای خروج، از مسیر جنوبی تنگه عبور می‌کنند و تحت هدایت ارتش آمریکا قرار دارند.

در همین حال، جنگنده‌های نیروی هوایی آمریکا نیز برای مقابله با موشک‌های کروز و پهپادهای ایرانی از این مسیر محافظت می‌کنند.

کاهش توان رصد ایران

مقام‌های آمریکایی می‌گویند این عملیات پس از یک کارزار نظامی دو هفته‌ای توسط فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) امکان‌پذیر شد؛ کارزاری که به ادعای آنها توان راداری و سامانه‌های نظارت دریایی ایران را کاهش داده است.

بر اساس این گزارش، ایران اکنون دید محدودی نسبت به تردد کشتی‌ها در مسیر جنوبی تنگه هرمز دارد و تنها از چند رادار بازسازی‌شده و نیروهای دیده‌بانی مستقر در قایق‌های تندروی سپاه برای رصد این مسیر استفاده می‌کند.

مقام‌های آمریکایی مدعی‌اند به دلیل کاهش توان شناسایی ایران، حملات پهپادی و موشکی این کشور عمدتا به‌صورت تقریبی و به سمت مناطقی انجام می‌شود که احتمال می‌رود کشتی‌ها از آن عبور کنند.

به گفته یکی از مقام‌های آمریکایی، برخی کشتی‌ها در حملات ایران هدف قرار گرفته‌اند، اما بسیاری از حملات نیز توسط نیروهای آمریکایی رهگیری شده‌اند. او مدعی شد که نیروهای آمریکا در اوایل هفته جاری هشت پهپاد و دو موشک کروز ایرانی را سرنگون کرده‌اند.

صادرات نفت در حال افزایش است

مقام‌های آمریکایی می‌گویند طی دو هفته گذشته، هر شب حدود ۱۵ تا ۲۰ نفتکش از مسیر جنوبی تنگه هرمز عبور کرده‌اند و صادرات نفت از خلیج فارس همچنان ادامه داشته است.

به گفته آنها، میانگین صادرات روزانه اکنون به حدود ۱۰ میلیون بشکه رسیده است. در برخی شب‌های هفته‌های اخیر نیز حجم نفت خارج‌شده از خلیج فارس به ۱۵ تا ۲۰ میلیون بشکه رسیده است.

بر اساس این گزارش، در یکی از شب‌های همین هفته بیش از ۲۰ کشتی برای عبور از مسیر جنوبی تنگه برنامه‌ریزی شده بودند و امکان انتقال حدود ۱۵ میلیون بشکه نفت وجود داشته است.

ترامپ: حجم عظیمی از نفت از هرمز خارج می‌شود

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز چهارشنبه در گفت‌وگو با آکسیوس گفت: «حجم عظیمی از نفت از تنگه هرمز خارج می‌شود.»

ترامپ همچنین گفت آمریکا در حال حاضر با ایران مذاکره نمی‌کند و افزود: «آنها وقت تلف می‌کنند. مذاکره با آنها اتلاف وقت است.»

او درباره وضعیت ایران نیز گفت: «ایرانی‌ها هنوز مقداری توان مبارزه دارند، اما در مجموع، دیگر چیزی جز سایه‌ای از گذشته خود نیستند.»

  اخبار مرتبط ادعای جنجالی وزیر انرژی آمریکا درباره تردد نفت از تنگه هرمز؛ کپلر: قابل تطبیق نیست مسیرهای جایگزین تنگه هرمز کدام هستند؟




 هشدار وزارت صمت درباره خاموشی صنایع
۱ ساعت قبل / سایت تابناک

هشدار وزارت صمت درباره خاموشی صنایع

قائم مقام وزیر صمت با انتقاد از قطعی برق صنعت گفت: تبعات این کار به ضرر مردم است.

 عرضه اولیه سمهریز؛ زمان جلسات معارفه شرکت سیمان تجارت مهریز اعلام شد
۱ ساعت قبل / سايت نبض بورس

عرضه اولیه سمهریز؛ زمان جلسات معارفه شرکت سیمان تجارت مهریز اعلام شد

جلسات معارفه شرکت گروه صنعتی و معدنی سیمان تجارت مهریز با نماد «سمهریز» برای آماده‌سازی عرضه اولیه سهام این شرکت در فرابورس برگزار می‌شود.

 واکنش دفتر عارف به اعلام نرخ بنزین ۸۰هزار تومانی
۳۶ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

واکنش دفتر عارف به اعلام نرخ بنزین ۸۰هزار تومانی

معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر معاون اول رئیس‌جمهور، ادعای ساختگی برخی کانال‌های غیررسمی مبنی بر اظهارات «محمد رضا عارف» درباره نرخ بنزین ۸۰ هزار تومانی را تکذیب کرد.

 فاطمی: نان عده‌ای در اختلاف‌افکنی است/ هنوز فکر می‌کنند فصل انتخابات است/ دشمن در مذاکره هم چیزی به دست نخواهد آورد
۱ ساعت قبل / سایت اکوایران

فاطمی: نان عده‌ای در اختلاف‌افکنی است/ هنوز فکر می‌کنند فصل انتخابات است/ دشمن در مذاکره هم چیزی به دست نخواهد آورد

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه دشمن در مذاکره هم مانند جنگ چیزی بدست نخواهد آورد، درباره وحدت شکنی برخی افراد گفت: نان عده‌ای در اختلاف‌افکنی است و هنوز فکر می‌کنند دوره انتخابات است و تصور می‌کنند اگر دولت را به گوشه رینگ ببرند در انتخابات آینده پیروز خواهند شد.

 ثبت دومین کلین‌شیت متوالی فرزین گروسیان دروازه‌بان گل‌گهر در دو بازی ابتدایی فصل
۵۵ دقیقه قبل / سایت پارس فوتبال

ثبت دومین کلین‌شیت متوالی فرزین گروسیان دروازه‌بان گل‌گهر در دو بازی ابتدایی فصل

فرزین گروسیان در شروع فصل جدید خیلی زود نشان داد که قصد دارد برای حضور در ترکیب اصلی گل‌گهر به سادگی جای خود را به رقیب نامدارش ندهد.

 در جنگ رمضان بسیار قوی‌تر از جنگ ۱۲ روزه وارد میدان شدیم
۲۴ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

در جنگ رمضان بسیار قوی‌تر از جنگ ۱۲ روزه وارد میدان شدیم

سرپرست وزارت دفاع به مقایسه جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان از منظر وزارت دفاع پرداخت و گفت: در جنگ رمضان بسیار قوی‌تر و قدرتمندتر نسبت به جنگ ۱۲ روزه در میدان حضور پیدا کردیم.