
به گزارش روز سه شنبه ایرنا، ایوانکا تاشوا در این دیدار با سفیر رژیم صهیونیستی در کشورش درباره مسائل جاری در دستور کار بینالمللی، از جمله تشدید تنشها در خاورمیانه، گفتوگو کرد.
گزارشها حاکی از آن است که در این دیدار دو طرف بر تمایل مشترک خود برای حفظ گفتوگوی سیاسی باز و مستمر میان صوفیه و تل آویو تأکید کردند.
معاون وزیر امور خارجه بلغارستان همچنین با ادعای این که چالشهای امنیتی تل آویو را درک می کند، تمام اشکال تروریسم و حملات علیه غیرنظامیان را بهشدت محکوم کرد.
تاشوا همچنین بر ضرورت دسترسی بدون مانع کمکهای بشردوستانه و بهبود وضعیت انسانی در نوار غزه تأکید کرد.
معاون وزیر امور خارجه بلغارستان همچنین استقبال خود از توافق میان رژیم اسرائیل و لبنان که با میانجیگری ایالات متحده حاصل شده را ابراز و همچنین ابراز امیدواری کرد که تلاشهای دیپلماتیک برای کاهش تنشها در خاورمیانه از سر گرفته شود و به توافقی پایدار منجر شود که امنیت و ثبات منطقه را تقویت کند.
این در حالی است که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا پیشتر در شبکه اجتماعی تروث سوشال خود از نخست وزیر بلغارستان به دلیل موافقت او برای استفاده آمریکا از پایگاههایش در جنگ علیه ایران قدردانی کرده بود.
یک روز پس از این اقدام ترامپ، رئیسجمهوری بلغارستان با وجود مصوبه مجلس کشورش برای استقرار سوخترسانهای آمریکایی در کشورش مدعی شد که حریم هوایی کشورش در اختیار هیچ قدرت خارجی قرار نگرفته و در صورت تشدید تنشهای خاورمیانه و تهدید امنیت ملی، شورای مشورتی امنیت ملی تشکیل خواهد شد.
نخستوزیر بلغارستان پیشتر اعلام کرده بود که به دنبال بی نتیجه ماندن طرح لغو روادید برای شهروندان این کشور توسط واشنگتن، هواپیماهای نظامی آمریکا تا پایان ژوئن (تیر ماه) اجازه حضور در بلغارستان را خواهند داشت.
وی روز دوشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۵ در تغییر موضعی ناگهانی اعلام کرد دولت این کشور از پارلمان خواهد خواست با استقرار حداکثر هشت فروند هواپیمای سوخترسان نیروی هوایی آمریکا در پایگاه هوایی «بزمر» موافقت کند و در نهایت کمیته دفاع پارلمان بلغارستان با استقرار موقت حداکثر هشت فروند هواپیمای سوخترسان KC-۱۳۵ آمریکا و حداکثر ۲۵۰ نیروی نظامی این …





