قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایرنا / ۱۴۰۵/۰۴/۲۰

«فراتر از میدان نبرد»؛ بازخوانی دستاوردهای جنگ اخیر از نگاه سفیر ایران در بوسنی

تهران- ایرنا- ابوذر ابراهیمی ترکمان در یادداشتی تحلیلی با عنوان «فراتر از میدان نبرد» نوشت: جنگ اخیر، علاوه بر خسارت‌های انسانی و مادی، به بازتعریف برخی معادلات راهبردی، تقویت انسجام داخلی و آشکار شدن ظرفیت‌های پنهان ایران انجامیده است.
 «فراتر از میدان نبرد»؛ بازخوانی دستاوردهای جنگ اخیر از نگاه سفیر ایران در بوسنی



۳ ساعت قبل / سایت افکارنیوز

تهدیدهای ترامپ به شروط ایران منجر شد نه امتیازدهی

روزنامه «نیویورک‌تایمز» در گزارشی درباره وضعیت روابط ایران و آمریکا نوشت: ۲ کشور نه در حال مذاکره جدی هستند و نه در جنگ تمام عیار، بلکه در وضعیتی ناپایدار و بینابینی قرار گرفته‌اند که می‌تواند یا به بازگشت درگیری نظامی منجر شود یا به یک بن‌بست طولانی تبدیل شود.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، مقام‌های ایرانی معتقدند مقاومت در برابر فشار اقتصادی آمریکا و حفظ کنترل بر تنگه هرمز، بیش از دادن امتیازات بزرگ در یک توافق مذاکره‌شده برای تهران منفعت دارد. در مقابل، واشنگتن ظاهراً شرط بسته است که تشدید فشار اقتصادی بتواند کاری را انجام دهد که حملات نظامی از انجام آن عاجز مانده‌اند.

آتش‌بسی که ۲ ماه پیش میان طرفین برقرار شد، قرار بود مسیر دستیابی به توافقی گسترده‌تر ظرف ۶۰ روز را باز کند؛ توافقی که برنامه هسته‌ای ایران و رفع تحریم‌های آمریکا را در بر بگیرد. اما این مهلت در هفته جاری به پایان رسید و ترامپ روز سه‌شنبه اعلام کرد هیچ «مذاکره یا گفت‌وگویی» در جریان نیست و برنامه‌ای نیز برای آن وجود ندارد.

نیکول گراجوسکی استادیار مرکز مطالعات بین‌المللی ساینس‌پو در پاریس وضعیت موجود را «برزخی دائمی» توصیف کرد و گفت در چند ماه گذشته، جز «تثبیت بیشتر موضع ایران و تلاش‌های مکرر و تاکنون ناموفق آمریکا برای یافتن نوعی راه خروج»، تغییر بنیادین چندانی رخ نداده است. شروط ایران برای تنگه هرمز

نیویورک‌تایمز نوشت تهران در ماه جاری فهرستی از مطالبات خود از واشنگتن برای بازگشایی تنگه هرمز ارائه کرده است؛ از جمله لغو تحریم‌ها، آزادسازی دارایی‌های مسدودشده ایران و پرداخت غرامت جنگی.

شرایط مشابهی پیش از این نیز به‌عنوان بخشی از یک توافق احتمالی میان طرفین مطرح شده بود و در تفاهم‌نامه‌ای که ماه ژوئن مورد توافق قرار گرفت اما خیلی زود از هم پاشید، به آنها اشاره شده بود.

طبق این گزارش، ایران طی هفته‌های گذشته با عمان نیز درباره نحوه مدیریت آینده تنگه هرمز مذاکره کرده است.

مهرزاد بروجردی رئیس کالج هنر، علوم و آموزش دانشگاه علوم و فناوری میزوری گفت: «تهران پس از عبور از شوک اولیه جنگ، اکنون مصمم است قدرت خود را نشان دهد. استفاده ایران از تنگه هرمز به‌عنوان یک سلاح و چانه‌زنی سخت آن در مذاکرات موازی با آمریکا و عمان را باید در همین چارچوب درک کرد.» تهدیدهای ترامپ نتیجه معکوس داد

نیویورک‌تایمز در بخش دیگری از گزارش خود نوشت لحن ترامپ طی چند ماه گذشته میان «تهدید به نابودی» ایران و وعده نزدیک بودن یک توافق دیپلماتیک در نوسان بوده است.

این روزنامه سپس به نتیجه این راهبرد پرداخت و نوشت اگر هدف چنین رویکردی ترساندن مقام‌های ایرانی و وادار کردن آنها به امتیازدهی بوده، ظاهراً نتیجه‌ای معکوس داشته است.

به گزارش نیویورک‌تایمز، فشار نظامی نتوانسته واشنگتن را به اهداف خود برساند و آمریکا اکنون بر تشدید فشار اقتصادی علیه ایران تأکید دارد.

«جرد کوشنر» داماد و فرستاده ترامپ روز دوشنبه به فاکس نیوز گفت مقام‌های ایرانی تمایلی به پذیرش شرایط مطلوب آمریکا ندارند. او در پاسخ به سوالی درباره وضعیت مذاکرات، به محاصره دریایی با هدف وارد کردن ضربه بیشتر به اقتصاد ایران اشاره کرد و آن را محور فعلی تمرکز ترامپ دانست.

ترامپ نیز روز سه‌شنبه اعلام کرد این محاصره همچنان به‌طور کامل برقرار است.

اسکات بسنت وزیر خزانه‌داری آمریکا نیز اخیراً در گفت‌وگو با نیوزمکس گفت وزارتخانه تحت مدیریت او قصد دارد اقداماتی علیه ایران اعمال کند که به ادعای او «در تاریخ انزوای اقتصادی» یک کشور سابقه نداشته است.

در عین حال، نیویورک‌تایمز یادآوری کرد که ایران پیش از این نیز فشارهای اقتصادی بین‌المللی را پشت سر گذاشته است. بسیاری از کارشناسان بین‌المللی نیز یادآور شده‌اند که دولت آمریکا در سال‌های گذشته تمام ابزارهای اقتصادی و دیپلماتیک خود را برای اعمال فشار بر تهران به کار گرفته و گزینه جدیدی روی میز ندارد.

نیویورک‌تایمز در ادامه نوشت در صورت آغاز دوباره یک درگیری گسترده، پیامدهای آن به ایران محدود نخواهد ماند.

به گزارش این روزنامه، ازسرگیری جنگ احتمالاً زیرساخت‌های انرژی منطقه، پایگاه‌های آمریکا در غرب آسیا و کشتیرانی تجاری را نیز وارد درگیری خواهد کرد.

با این حال، در شرایط فعلی ادامه بن‌بست نیز به همان اندازه محتمل است و مسائل اصلی اختلاف، از جمله برنامه هسته‌ای ایران و سرنوشت تنگه هرمز، همچنان بدون راه‌حل باقی مانده‌اند.

گراجوسکی با اشاره به شکست تلاش‌های واشنگتن برای یافتن راه خروج هشدار داد هرچه این وضعیت طولانی‌تر شود، مواضع طرفین نیز سخت‌تر خواهد شد.

او گفت: «هرچه این وضعیت برزخی بیشتر ادامه پیدا کند، بیشتر تثبیت می‌شود و ساختن یک راه خروج که هیچ‌یک از طرفین مجبور نباشد آن را به‌عنوان امتیازدهی معرفی کند، دشوارتر خواهد شد.»


۴ ساعت قبل / سایت جماران

ادعای وزیر خزانه‌داری آمریکا: احتمالا ازسرگیری یک درگیری نظامی گسترده در کار نخواهد بود

به گزارش جماران، این وزیر جنگ اقتصادی آمریکا علیه کشورها و نهادهای غیرهمسو با سیاست های واشنگتن روز پنجشنبه به وقت محلی در گفتگو با شبکه سی‌ان‌بی‌سی مدعی شد: ما سخت‌ترین تحریم‌های تاریخ را اعمال خواهیم کرد و این سیاست پاسخ خواهد داد.

وزیر خزانه داری ترامپ برغم دهه ها اعمال تحریم های یکجانبه علیه ایران و مقاومت در برابر این فشارها ادعا کرد: در ونزوئلا، زمانی که محاصره را اعمال کردیم جواب داد و اکنون در کوبا نیز در حال جواب دادن است و در ایران نیز پاسخ خواهد داد.

بسنت در حالیکه مردم آمریکا با پیامدهای جنگ بی دلیل علیه ایران دست و پنجه نرم می کنند، با بیان این ادعا که انزوای اقتصادی هماهنگ‌شده‌ای اعمال خواهد شد، مدعی شد: برنامه دولت ترامپ برای درهم شکستن اقتصاد ایران، احتمالا نیاز به عملیات نظامی بیشتر آمریکا را از بین خواهد برد.

این وزیر جنگ اقتصادی آمریکا ادعا کرد: «اگر ما در حال اعمال حداکثر فشار اقتصادی باشیم، پس این بدان معناست که احتمالا ازسرگیری یک درگیری نظامی گسترده در کار نخواهد بود.»

 

 

وزیر جنگ اقتصادی ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا کارزار اقتصادی علیه ایران شامل چین که شریک اصلی اقتصادی ایران است، نیز خواهد شد؟ گفت: بسیاری از گفت‌وگوها بهتر است به صورت خصوصی انجام شوند.

وزیر خزانه‌داری آمریکا، متحدان واشنگتن تهدید کرد که در ارتباط با تلاش برای ادعای انزوای اقتصادی ایران، آنها یا «با ما هستند یا علیه ما.»

وزیر جنگ اقتصادی آمریکا کشورهای جهان را تهدید کرد: «شما یا با ما هستید یا علیه ما... اگر اصرار دارید با آنها تجارت کنید، پول انتقال دهید یا نفت بخرید، وزارت خزانه‌داری آمریکا تمام قدرت و توان خود را علیه شما به کار خواهد گرفت!»

بسنت درحالیکه واشنگتن در جنگ نظامی علیه ایران در دستیابی به اهدافش ناکام مانده است، در ادامه گزافه گویی هایش مدعی شد: «این سیاست در ایران جواب خواهد داد و ما این حکومت را دچار فروپاشی خواهیم کرد.»

رئیس جمهوری آمریکا ۱۹ اوت برابر با ۲۸ مرداد ماه در شبکه اجتماعی تروث سوشال خود با تکرار لفاظی‌هایش و درحالیکه در میانه مذاکرات به ایران تجاوز کرده است، ادعا کرد: هیچ‌کس بیش از من به جمهوری اسلامی ایران فرصت نداده است تا به یک توافق دست پیدا کند. متاسفانه، (البته) برای آنها، این فرصت را از دست دادند.

ترامپ که به شدت به دلیل پیامدهای تجاوز علیه ایران تحت فشار افکار عمومی مردم آمریکا و کنگره در آستانه انتخابات میاندوره‌ای قرار دارد، مدعی شد: بنابراین، امروز خردکننده‌ترین عملیات اقتصادی‌ که تاکنون علیه هر کشوری انجام شده است را اعلام می‌کنم! این یک جنگ اقتصادی و انزوای اقتصادی در مقیاسی بی‌سابقه خواهد بود.

رئیس جمهوری آمریکا در حالیکه واشنگتن سالهاست رویکرد خصمانه فشار اقتصادی و تحریم‌ها علیه ملت ایران را در پیش گرفته است، با اشاره به نبرد نورماندی و عملیات موسوم به «روز دی / D-DAY» ادعا کرد: «این یک روز - دی (تعیین کننده) اقتصادی خواهد بود و ما به همه متحدانمان نیاز داریم تا در کنار ایالات متحده آمریکا بایستند و برای منزوی کردن و شکست تهدید ایران همکاری کنند.» و «هر کشوری که به موسسات مالی، شرکت‌ها، فرودگاه‌ها و یا نهادهای دولتی خود اجازه دهد هر نوع حمایتی از ایران ارائه دهند، با پیامدهای شدید اقتصادی روبه‌رو خواهد شد.»

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران نیز روز پنجشنبه (۲۹ مرداد ماه) با انتشار دو تصویر درباره عبور بدهی ملی آمریکا از مرز ۴۰ تریلیون دلار، «روز D اقتصادی» ادعایی دونالد ترامپ علیه ایران را تلاشی برای انحراف افکار عمومی از بحران اقتصادی و بدهی فزاینده آمریکا دانست و تاکید کرد تداوم سیاست‌های شکست‌خورده واشنگتن، جز شکست بیشتر و افزایش خصومت ایرانیان نتیجه‌ای نخواهد داشت.

 


۲۶ دقیقه قبل / سایت افکارنیوز

صالحی: برای شکستن محاصره باید اقدام نظامی کنیم

احسان صالحی، کارشناس مسائل سیاسی: محاصره دریایی و نشتی نفت در بخش جنوبی تنگه هرمز، صورتی از جنگ نظامی است و جمهوری اسلامی ایران باید با تثبیت معادله «پاسخ متقابل و تشدید در برابر تشدید»، مانع پیشروی دشمن شود.

ناوها و ناوپیکارهای آمریکایی که دست به عملیات محاصره دریایی می‌زنند، واحدهای کاملاً نظامی هستند. از این رو، همان منطقی که در جنگ ۴۰ روزه برقرار کردیم—مبنی بر اینکه «تنش و تشدید را با تشدید بیشتر پاسخ می‌دهیم»—باید در صحنه فعلی نیز برقرار باشد.

اگر نتوانیم این معادله را به صورت معتبر در برابر طرف مقابل تثبیت و برقرار کنیم، شرایط پیچیده‌تر و سخت‌تر خواهد شد و طرف مقابل مجاب می‌شود تا قدم‌های بعدی را بردارد.

 




 رونمایی از نقش نیکلاس کیج در فیلم آخرالزمانی هسته‌ای
۵ ساعت قبل / سایت هم میهن

رونمایی از نقش نیکلاس کیج در فیلم آخرالزمانی هسته‌ای

نیکلاس کیج در فیلم اکشن‌تریلر «پریش» در نقش یکی از آخرین بازماندگان یک آخرالزمان هسته‌ای ظاهر می‌شود؛ مردی که پس از سه دهه زندگی در انزوا، با ورود زنی به همراه نوزادش به پناهگاه او، ناخواسته درگیر نبردی مرگبار با گروهی از آدم‌خوارهای خشن می‌شود.

 غیررسمی؛ پل پوگبا به فورتونا سیتارد هلند پیوست
۳ ساعت قبل / سایت فوتبالی

غیررسمی؛ پل پوگبا به فورتونا سیتارد هلند پیوست

پایگاه خبری فوتبالی- پل پوگبا در آستانه آغاز فصل جدید، مقصد جدید خود را پیدا کرده است. به گزارش فوتبالی، طبق گزارش‌های منتشرشده، هافبک فرانسوی پس از جدایی از موناکو به صورت بازیکن آزاد، با فورتونا سیتارد به توافق شفاهی رسیده و انتقال او وارد مراحل نهایی شده است.این انتقال در شرایطی رقم می‌خورد که موناکو و پوگبا روز گذشته رسما به همکاری خود پایان دادند. دو طرف قراردادشان را با توافقی دوجانبه فسخ کردند؛ قراردادی که قرار بود تا ژوئن ۲۰۲۷ ادامه داشته باشد. پل پوگبا در دوران حضورش در موناکو با مشکلات ...,فورتونا سیتارد,لیگ هلند,پل پوگبا,موناکو,پیشنهاد سردبیر,نقل و انتقالات

 ۱۲ نیروی صلیب سرخ و هلال احمر از ابتدای سال جان باختند/  هشدار درباره عادی‌ شدن حمله به امدادگران
۴ ساعت قبل / سایت رکنا

۱۲ نیروی صلیب سرخ و هلال احمر از ابتدای سال جان باختند/ هشدار درباره عادی‌ شدن حمله به امدادگران

اجتماعی رکنا، رؤسای فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ همزمان با روز جهانی بشردوستی، با هشدار نسبت به افزایش خطر برای کارکنان امدادی، خواستار اقدام عملی دولت‌ها و طرف‌های درگیر برای حفاظت از نیروهای بشردوستانه و تضمین امنیت فعالیت‌های امدادی شدند.

 قیمت جدید انواع روغن موتور خودرو در بازار + جدول ۲۹ مرداد ۱۴۰۵
۲ ساعت قبل / روزنامه تعادل

قیمت جدید انواع روغن موتور خودرو در بازار + جدول ۲۹ مرداد ۱۴۰۵

گروه اقتصادی اقتصادآنلاین، قیمت روغن موتور خودرو در مردادماه همچنان تحت تأثیر موج تازه‌ای از تغییرات هزینه‌ای قرار دارد و بررسی بازار نشان می‌دهد خریداران با...

 میلان به دنبال اندریک؛ رئال مادرید فعلا با جدایی مخالف است
۲ ساعت قبل / سایت فوتبالی

میلان به دنبال اندریک؛ رئال مادرید فعلا با جدایی مخالف است

پایگاه خبری فوتبالی- باشگاه میلان علاقه خود به جذب اندریک، مهاجم جوان رئال مادرید، را به باشگاه اسپانیایی اعلام کرده و شرایط انتقال قرضی این بازیکن را زیر نظر دارد. به گزارش فوتبالی، با این حال، موضع فعلی رئال مادرید روشن است یعنی باشگاه در مقطع فعلی اجازه جدایی اندریک را نمی‌دهد. اندریک در تابستان ۲۰۲۴ از پالمیراس به رئال مادرید پیوست و به‌عنوان یکی از مهم‌ترین استعدادهای نسل جدید فوتبال برزیل وارد سانتیاگو برنابئو شد. با این حال، مسیر او در مادرید آن‌طور که انتظار می‌رفت سریع پیش نرفت. رقابت ب ...,میلان,رئال مادرید,نقل و انتقالات,اندریک,پیشنهاد سردبیر

 ۳ هزار میلیارد تومان برای انتقال آب ارس؛ پروژه بزرگ وارد فاز تازه شد
۲ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

۳ هزار میلیارد تومان برای انتقال آب ارس؛ پروژه بزرگ وارد فاز تازه شد

معاون رئیس‌جمهور گفت: پروژه انتقال آب ارس با دستور رئیس‌جمهور دوباره فعال شد‌.