قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایرنا / ۱۴۰۵/۰۵/۰۵

۲ همت از مطالبات گندم‌کاران اردبیل پرداخت شد

اردبیل - ایرنا - مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان اردبیل از تداوم پرداخت مطالبات گندم‌کاران خبر داد و گفت: تاکنون حدود ۲ همت از مطالبات به حساب کشاورزان سخت‌کوش واریز شده و روند پرداخت با تامین اعتبارات لازم در جریان است.
 ۲ همت از مطالبات گندم‌کاران اردبیل پرداخت شد



۴ ساعت قبل / سایت جوان آنلاین

اردبیل در مسیر توسعه گردشگری خارجی

جوان آنلاین: استان اردبیل با پیشینه‌ای غنی از آثار تاریخی، فرهنگی و طبیعی، ظرفیت‌های خود را برای تثبیت جایگاهش در نقشه گردشگری ایران و بازار‌های خارجی فعال می‌کند. مجموعه جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی و کاروانسرای سنگی صائین که در فهرست یونسکو قرار می‌گیرند، در کنار ثبت بیش از ۹۰۰اثر غیرمنقول تاریخی در فهرست آثار ملی، پشتوانه‌ای مهم برای جذب گردشگر داخلی و خارجی به شمار می‌آیند. این استان ۱۲شهرستانی در شمال‌غرب ایران، با برگزاری جشنواره‌ها، طراحی مسیر‌های روستایی، رفع موانع طرح‌های سرمایه‌گذاری و توسعه زیرساخت‌ها، گردشگری را به محور رونق اقتصادی و معرفی هویت بومی خود تبدیل می‌کند. 

 

اردبیل، سرزمین چشمه‌های آب‌گرم، دامنه‌های سبلان، روستا‌های دارای بافت ارزشمند، آیین‌های کهن و بنا‌های تاریخی، در سال‌های اخیر گام‌های تازه‌ای برای توسعه گردشگری برمی‌دارد. این استان که در کنار جاذبه‌های طبیعی، از میراث فرهنگی و تاریخی کم‌نظیری بهره می‌برد، تلاش می‌کند حضور خود را در بازار گردشگری خارجی پررنگ‌تر کند و در عین حال، مسیر سرمایه‌گذاری در طرح‌های گردشگری را هموار سازد. 

قرار گرفتن مجموعه جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی و کاروانسرای سنگی صائین در فهرست یونسکو، به همراه بیش از ۹۰۰اثر غیرمنقول ثبت‌شده در فهرست آثار ملی، تصویری از گستره تاریخی و فرهنگی اردبیل ارائه می‌دهد. این ظرفیت‌ها در کنار اقلیم متنوع استان، به‌ویژه در فصل‌های گرم سال، اردبیل را به یکی از مقاصد اصلی سفر برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل می‌کنند. 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل، از کسب رتبه برتر این اداره‌کل در ارزیابی توسعه گردشگری خارجی در کشور برای دومین سال متوالی خبر می‌دهد و می‌گوید: «این موفقیت بر اساس اعلام اداره کل ارزیابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و در حوزه بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی در سال گذشته به دست می‌آید.»

جلیل جباری با اشاره به سابقه موفق استان در این حوزه بیان می‌کند: «استان اردبیل در سال ۱۴۰۳ نیز در زمینه بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی رتبه اول را به دست می‌آورد و تداوم این روند، استمرار فعالیت اداره‌کل در معرفی ظرفیت‌های گردشگری استان در خارج از مرز‌ها را نشان می‌دهد.»

 جشنواره‌ها، ویترین فرهنگ و هویت 

گردشگری اردبیل در سال‌های گذشته در سطح کشور تا حد قابل توجهی معرفی می‌شود و نتیجه آن را می‌توان در جذب مسافر از نقاط مختلف ایران مشاهده کرد. اما توسعه گردشگری خارجی، همچنان یک ضرورت راهبردی برای استان به شمار می‌آید. جباری در این‌باره می‌گوید: «نیاز داریم همچنان در حوزه توسعه گردشگری خارجی تلاش کنیم تا با بهبود شرایط کشور و منطقه، شاهد جذب گردشگران خارجی بیشتری باشیم.»

وی تأکید می‌کند که برگزاری رویداد‌ها و جشنواره‌های ملی و بین‌المللی، یکی از مسیر‌های معرفی چهره فرهنگی و بومی اردبیل است. جشنواره کوچ عشایر، انگور، انار، هیوا یا به، چومچه خاتون، سیب، آش و غذا‌های محلی و چیله‌گئجه‌سی یا شب چله، در سال‌های گذشته برگزار می‌شوند و ظرفیت‌های فرهنگی، آیینی و خوراکی استان را به مخاطبان معرفی می‌کنند. 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل می‌گوید: «با برگزاری این رویداد‌ها و جشنواره‌های ملی و بین‌المللی، گردشگری استان بیش از سال‌های گذشته مورد توجه مردم و مسافران قرار می‌گیرد.» 

این جشنواره‌ها تنها رویداد‌هایی مناسبتی نیستند، بلکه فرصتی برای پیوند دادن صنایع‌دستی، غذا‌های محلی، فرهنگ عشایری، تولیدات بومی و جاذبه‌های طبیعی با اقتصاد گردشگری محسوب می‌شوند. 

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز با اعلام نتایج ارزیابی عملکرد استان‌ها در سال ۱۴۰۴ معتقد است: «استان اردبیل با تداوم عملکرد برتر خود، برای دومین سال پیاپی رتبه نخست کشور را در میان ادارات‌کل استانی به دست می‌آورد و قزوین و آذربایجان شرقی به ترتیب در جایگاه‌های دوم و سوم قرار می‌گیرند.»

مسلم شجاعی ادامه می‌دهد: «نتایج ارزیابی عملکرد حوزه بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی در سال ۱۴۰۴، استمرار رویکرد‌های هدفمند استان‌های فعال در عرصه بین‌المللی و میزان انطباق اقدامات آنان با سیاست‌ها و دستورالعمل‌های ابلاغی معاونت گردشگری را نشان می‌دهد.» 

به گفته این مسئول، کسب رتبه اول از سوی استان اردبیل و تداوم آن، ظرفیت‌سازی، برنامه‌ریزی و پیگیری مستمر این استان در حوزه بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی را نشان می‌دهد. 

 روستا‌ها مسیر توسعه را هموار می‌کنند

در کنار بازاریابی خارجی و معرفی رویداد‌های فرهنگی، توجه به روستا‌های دارای بافت ارزشمند نیز در برنامه توسعه گردشگری اردبیل قرار می‌گیرد. روستا‌های استان، با معماری بومی، چشم‌انداز‌های طبیعی، شیوه‌های زندگی محلی و ظرفیت‌های فرهنگی، می‌توانند مقصدی تازه برای گردشگران باشند؛ مشروط بر آنکه زیرساخت و کاربری‌های متناسب با گردشگری در آنها تعریف شود. 

چندی قبل، مدیرکل میراث‌فرهنگی استان در دیدار با مدیرکل بنیاد مسکن استان اردبیل گفته که روستا‌های استان اردبیل در مناطق مختلف دارای ظرفیت ویژه‌ای در حوزه گردشگری و بافت روستایی هستند و این موضوع به توجه ویژه و طراحی بافت روستایی نیاز دارد. 

وی ادامه داد: «برای تهیه مشترک طرح‌های ویژه بافت‌های روستایی دارای ارزش، با هدف توسعه گردشگری در این مناطق، آماده همکاری با اداره کل بنیاد مسکن هستیم.»

جباری تصریح کرد: «لازم است در قالب این طرح‌ها و به‌وسیله بنیاد مسکن، فضا‌هایی با کاربری گردشگری در روستا‌های مستعد تعریف شود تا از ظرفیت این روستا‌ها در توسعه صنعت گردشگری استان بهره‌مند شویم.»

همزمان، مسیر رفع موانع سرمایه‌گذاری نیز در اردبیل دنبال می‌شود. براساس اعلام مرکز سرمایه‌گذاری و امور اقتصادی وزارت میراث‌فرهنگی، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اردبیل از ابتدای سال ۱۴۰۴ تاکنون در جمع سه استان برتر کشور در رفع موانع پروژه‌های گردشگری قرار می‌گیرد. 

به گفته مسئولان، در این مدت، با استفاده از ظرفیت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، موانع ۳۰۰پروژه گردشگری در سطح کشور رفع می‌شود که اردبیل با رفع موانع ۳۰پروژه گردشگری، رتبه سوم را به دست می‌آورد. 

اکنون بیش از ۹۰ پروژه سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری استان در حال اجراست و هلدینگ‌های بزرگ کشور نیز در قالب تفاهمنامه‌های سرمایه‌گذاری، پروژه‌های پیشران را در استان تعریف می‌کنند. 

مدیرکل میراث‌فرهنگی اردبیل، آغاز قریب‌الوقوع اجرای طرح «دهکده سلامت» در شهرستان نیر را نمونه‌ای از این پروژه‌ها معرفی می‌کند که می‌تواند ظرفیت‌های درمانی، اقامتی و گردشگری اردبیل را در کنار یکدیگر فعال کند. 

 هر روستا یک مقصد مستقل گردشگری

با وجود برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای معرفی جاذبه‌ها، برگزاری رویدادها، جذب سرمایه‌گذار و توسعه بازار‌های گردشگری، تکمیل زیرساخت‌ها باید به عنوان رکن اصلی توسعه پایدار گردشگری اردبیل مورد توجه قرار گیرد. ظرفیت گردشگرپذیری این استان تنها به شهر اردبیل، مجموعه شیخ صفی‌الدین، سرعین یا دامنه‌های سبلان محدود نمی‌شود؛ تقریباً هر شهرستان، بخش و روستای استان با برخورداری از طبیعت بکر، شیوه زندگی محلی، معماری روستایی، آیین‌ها، خوراک‌های سنتی، صنایع‌دستی و چشم‌انداز‌های کم‌نظیر، می‌تواند به یک مقصد مستقل گردشگری تبدیل شود. 

از روستا‌های کوهستانی و ییلاقی تا مناطق مرزی، دشت‌های سرسبز، نواحی عشایری و روستا‌های دارای بافت تاریخی، هر نقطه از اردبیل ظرفیتی ویژه برای جذب گردشگر دارد. اما تبدیل این ظرفیت‌ها به فرصت اقتصادی، نیازمند فراهم شدن امکاناتی متناسب با حجم و نوع سفر است. راه دسترسی ایمن، تابلو‌های راهنما، اقامتگاه‌های بوم‌گردی، سرویس‌های بهداشتی، پارکینگ، روشنایی، پوشش ارتباطی، امکانات امدادی، مراکز اطلاع‌رسانی و بازارچه‌های عرضه محصولات محلی، از جمله نیاز‌هایی است که باید همزمان با معرفی مناطق دنبال شود. 

گردشگر زمانی سفر خود را تکرار می‌کند که در کنار دیدن جاذبه‌های طبیعی و فرهنگی، خدمات مناسب، امنیت، دسترسی آسان و تجربه‌ای مطلوب دریافت کند. در این میان، توجه به آموزش جوامع محلی و توانمندسازی روستاییان نیز اهمیت دارد زیرا مردم هر منطقه، اصلی‌ترین میزبانان گردشگران و مهم‌ترین حافظان میراث طبیعی و فرهنگی آن هستند. 

توسعه گردشگری روستایی می‌تواند زمینه اشتغال پایدار جوانان، رونق صنایع‌دستی، فروش محصولات کشاورزی و دامی، معرفی غذا‌های بومی و حفظ آیین‌های محلی را فراهم کند. ضروری است طرح‌های توسعه گردشگری در اردبیل، با نگاه متوازن به همه مناطق استان طراحی شوند تا منافع گردشگری تنها در چند نقطه متمرکز نماند. اردبیل با چنین رویکردی می‌تواند شبکه‌ای از مقصد‌های متنوع، چهارفصل و گردشگرپذیر ایجاد کند؛ شبکه‌ای که هر روستا در آن، روایتگر بخشی از هویت، طبیعت و فرهنگ غنی این استان باشد.


۹ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

اردبیل، قطب پزشکی کشور است

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، منصور جعفری نمین، رئیس مجمع نظام پزشکی کشور، در آیین تجلیل و تکریم از پزشکان در مجتمع فدک اردبیل اظهار داشت: روز پزشک فرصتی است تا ما قدردان تلاش‌ها و زحمات اطبا باشیم که در سخت‌ترین روز‌ها در کنار مردم بوده و لحظه‌ای از مجاهدت بهداشتی-درمانی مضایقه نکردند.

 وی گفت: از سال ۵۷، پزشکان این استان در همه عرصه‌های انقلاب اسلامی از پیروزی انقلاب گرفته تا دوران دفاع مقدس و زلزله و سایر حوادث، در کنار مردم بوده و با تقدیم شهدا، جانبازان، آزادگان و ایثارگران فداکار، سعی کردند تا نقش‌آفرینی خود را انجام دهند. 

در ادامه حتما بخوانید افزایش حیوان گزیدگی در اردبیل ۴ مصدوم در اثر واژگونی خودروی سواری در جاده سرچم اردبیل

رئیس مجمع نظام پزشکی کشور مجاهدت پزشکان را در جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان در خدمت‌رسانی به مردم در صحنه دفاع از این مرز و بوم یادآور شد و ادامه داد: استان اردبیل قطب پزشکی کشور است و این استان توانسته با تربیت متخصصانی در عرصه‌های ملی و بین‌المللی خوش بدرخشد. 

وی افزود: در حال حاضر، در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان، این پزشکان بی‌ادعا شبانه‌روزی ارائه خدمات می‌کنند و بزرگ‌ترین افتخار ما این است که خدمت‌رسان مردم هستیم و خط قرمز ما نیز خدمات‌رسانی شایسته و بهتر به جامعه پزشکی است.

جعفری نمین بیان کرد: تربیت نسل آینده به همت این پزشکان در حال انجام است و به یقین این پیشرفت‌ها و توسعه‌ها زمینه‌ساز یک حرکت بی‌بدیل خواهد بود. 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در این مراسم با تبریک روز پزشک خاطرنشان کرد: پزشکان استان اردبیل زبانزد عام و خاص هستند و همواره در سنگر خدمت‌رسانی به مردم، تلاش و مجاهدتی بی‌نظیر می‌کنند.

بابک رضازاده گفت: اگر دشمنان به این کشور طمع کردند، ایستادگی ملت در ابعاد مختلف، این طمع دشمن را به ناکامی سوق داد تا برای همیشه آمریکا و رژیم صهیونیستی از تجاوز به این ملت پشیمان و سرافکنده باشند.

 وی حضور پزشکان را در صحنه، حضوری قدرتمند و با صلابت همراه با ارائه خدمات بی‌منت عنوان کرد و ادامه داد: در سخت‌ترین روزها، پزشکان در کنار مردم بودند و لحظه‌ای سنگر را خالی نگذاشتند و به یقین در آینده نیز این همدلی و وفاق بین جامعه پزشکی و مردم ماندگار خواهد بود. 

در این مراسم، از پزشکان خیری که سرپرستی بیش از ۵۰۰ کودک یتیم و فاقد سرپرست را عهده‌دار شدند، قدردانی و تجلیل شد. در این مراسم، از تندیس مناف‌زاده، پزشک و طبیب پیشکسوت اردبیلی، رونمایی شد و در کنار آن، از پزشکان خیر و خوش‌نام دیار سبلان که در سال‌های طولانی در سنگر خدمت به مردم حاضر بودند، با اهدای لوح سپاس، تندیس و هدایایی تجلیل و تکریم شد.


۹ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

اجرای ۳۰ طرح اقتصادی در اردبیل از محل مصوبات سفر رئیس‌جمهور

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، مسعود امامی یگانه، استاندار اردبیل در همایش فرمانداران استان اظهار کرد: این اعتبار در جریان سفر‌های اخیر به شهرستان‌های استان اختصاص یافته است.

 وی با تأکید بر ضرورت پیگیری اجرای این پروژه‌ها، افزود: فرمانداران باید با همکاری دستگاه‌های اجرایی، روند جذب و هزینه‌کرد اعتبارات را به‌صورت مستمر رصد کنند تا شاهد توقف یا طولانی شدن اجرای طرح‌های عمرانی نباشیم.

 استاندار اردبیل همچنین تأمین منابع مالی برای واحد‌های اقتصادی را دارای اهمیت دانست و ادامه داد: تاکنون از محل تسهیلات بانکی سفر رئیس‌جمهور، ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای تأمین مالی طرح‌های اقتصادی استان پرداخت شده و پیگیری برای پرداخت بقیه تسهیلات نیز در دستور کار قرار دارد.

در ادامه حتما بخوانید قطار اختصاصی اردبیل - تهران راه‌اندازی می‌شود ۹۵۰۰ میلیارد از تسهیلات سفر رئیس‌جمهور به استان اردبیل پرداخت شد

امامی یگانه افزود: فرمانداران باید با همکاری دستگاه‌های اجرایی و بانک‌های عامل، روند پرداخت تسهیلات به واحد‌ها و طرح‌های اقتصادی را پیگیری کنند تا منابع پیش‌بینی شده در سریع‌ترین زمان ممکن در اختیار طرح‌های واجد شرایط قرار گیرد.

وی بیان کرد: ۳۰ طرح اقتصادی نیز از محل مصوبات سفر رئیس‌جمهور و همایش سرمایه‌گذاری استان با حجم سرمایه‌گذاری ۷۴ هزار میلیارد تومان در حال اجراست که عمده این طرح‌ها عملیات اجرایی خود را آغاز کرده‌اند.

استاندار اردبیل حضور مستمر فرمانداران در بخش‌ها و روستا‌ها را ضروری دانست و گفت: فرمانداران باید با حضور میدانی در مناطق مختلف، مطالبات مردم به‌ویژه در حوزه‌های اقتصادی و معیشتی را شناسایی و پیگیری کنند.

امامی یگانه ادامه داد: تأمین اقلام اساسی مورد نیاز مردم و نظارت بر بازار نیز باید در قالب قرارگاه اقتصادی شهرستان‌ها با جدیت دنبال شود تا نیاز‌های مردم به‌موقع تأمین و از بروز اختلال در بازار جلوگیری شود.

وی با اشاره به سیاست‌های دولت در حوزه تأمین انرژی اظهار کرد: طرح‌های مرتبط با تأمین انرژی از محل صرفه‌جویی و همچنین توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر باید در شهرستان‌ها با جدیت پیگیری و بر روند اجرای آنها نظارت شود.

استاندار اردبیل توسعه فضا‌های آموزشی و مدرسه‌سازی را از شاخص‌های مهم ارزیابی عملکرد استان و فرمانداری‌ها عنوان کرد و گفت: فرمانداران باید موضوع مدرسه‌سازی و توسعه فضا‌های آموزشی را در اولویت برنامه‌های شهرستانی قرار دهند.




 بقائی: جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، به منزله تلاش برای اعمال حاکمیت فراسرزمینی آمریکا بر کلیه دولت‌های مستقل عضو سازمان ملل متحد به شمار می‌رود
۱۲ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

بقائی: جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، به منزله تلاش برای اعمال حاکمیت فراسرزمینی آمریکا بر کلیه دولت‌های مستقل عضو سازمان ملل متحد به شمار می‌رود

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: اعلام تحریم‌های اقتصادی جدید آمریکا علیه ایران، بسیار فراتر از ادامهٔ «جنگ اقتصادی» غیرقانونی علیه یک کشور واحد است و به منزله تلاش برای اعمال حاکمیت فراسرزمینی آمریکا بر کلیه دولت‌های مستقل عضو سازمان ملل متحد به شمار می‌رود.

 میگنا - خطاهای رایج در تشخیص «شوخی» با «تمسخر»/ تاثیر شوخی بر شخصیت کودکان
۱ ساعت قبل / سایت میگنا

میگنا - خطاهای رایج در تشخیص «شوخی» با «تمسخر»/ تاثیر شوخی بر شخصیت کودکان

سبک شوخی در محیط خانواده، نه تنها بر فضای خانه تأثیر می‌گذارد، بلکه شخصیت و شیوه‌های ارتباطی کودک را در آینده شکل می‌دهد و والدین نقش کلیدی در آموزش قواعد احترام، شوخ‌طبعی و مرزهای ارتباطی به فرزندان دارند.

 حضور غافلگیر کننده رایان سرلک در تولید یک برنامه پرطرفدار و نوستالژیک | پسر جانشین پدر شد
۲ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

حضور غافلگیر کننده رایان سرلک در تولید یک برنامه پرطرفدار و نوستالژیک | پسر جانشین پدر شد

تولید سری جدید برنامه «صبح جمعه با شما» با حضور جمعی از هنرمندان باسابقه و چهره‌های جوان عرصه هنر آغاز شد.

 سازمان ملل خواستار تسهیل حضور مقامات فلسطینی در آمریکا شد
۵ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

سازمان ملل خواستار تسهیل حضور مقامات فلسطینی در آمریکا شد

سازمان ملل متحد ضمن ابراز بی‌اطلاعی از دریافت هرگونه اطلاعیه رسمی از واشنگتن درباره ممانعت احتمالی از سفر محمود عباس به نیویورک، از آمریکا به عنوان کشور میزبان خواست به تعهدات خود در قبال تسهیل ورود مقامات و دیپلمات‌ها برای حضور در نشست‌های این سازمان پایبند باشد.

 جمهوری اسلامی: ایران به تصمیمی شجاعانه و یک تفاهم بزرگ نیاز دارد | اصلاحات اقتصادی همزمان با اصلاحات در سیاست خارجی و ترمیم سرمایه اجتماعی پیش برود
۱ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

جمهوری اسلامی: ایران به تصمیمی شجاعانه و یک تفاهم بزرگ نیاز دارد | اصلاحات اقتصادی همزمان با اصلاحات در سیاست خارجی و ترمیم سرمایه اجتماعی پیش برود

اقتصادنیوز: یک استاد ارتباطات اجتماعی نوشت: ایران به نقشه‌ای روشن، تصمیمی شجاعانه و سخن‌گفتن صادقانه با مردم نیاز دارد. تصمیمی که هزینه‌هایش را پنهان نکند و افق عبور از بحران را نشان دهد.

 ادعای ترامپ: ایرانی‌ها هنوز برای یک توافق درست و مناسب آماده نیستند؛ من فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم/ وال استریت ژورنال: وزیر ارتش آمریکا که متحد ونس است، تا پایان سال کناره‌گیری می‌کند
۸ ساعت قبل / سایت انتخاب

ادعای ترامپ: ایرانی‌ها هنوز برای یک توافق درست و مناسب آماده نیستند؛ من فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم/ وال استریت ژورنال: وزیر ارتش آمریکا که متحد ونس است، تا پایان سال کناره‌گیری می‌کند

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز چهل و دوم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۳۷ روز می‌گذرد، سازمان عملیات تجارت دریایی ب...