قیمت طلا امروز




 سایت جهان صنعت نیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۰۶

محدودیت جدید فنلاند علیه روسیه

ارتش فنلاند اعلام کرد در پی نگرانی از احتمال ورود پهپادهای سرگردان به نزدیکی مرز روسیه، بخشی از حریم هوایی و همچنین تردد دریایی در سواحل جنوبی این کشور را به‌طور موقت محدود کرده است.
 محدودیت جدید فنلاند علیه روسیه



۵۶ دقیقه قبل / سایت شهرآرانیوز

سفیر ایران در روسیه: در آستانه امضای قرارداد اجرایی راه‌آهن رشت-آستارا هستیم

به گزارش شهرآرانیوز، کاظم جلالی در گفت‌و‌گو با روزنامه ودوموستی چاپ مسکو افزود: در حال حاضر مذاکرات و اقدامات عملی میان ایران و روسیه درباره چند پروژه مشخص زیرساختی و اقتصادی در جریان است.

وی ادامه داد: علاوه بر راه‌آهن رشت – آستارا، درباره توسعه همکاری‌های انرژی، از جمله انتقال گاز روسیه به ایران و زیرساخت‌های لازم برای آن، مذاکرات مشخصی انجام شده است.

سفیر ایران در روسیه خاطرنشان کرد: هدف تماس‌ها و مذاکرات میان دو کشور این است که پروژه‌های مشترک - و به عنوان نمونه احداث واحد‌های دو و سه نیروگاه اتمی بوشهر - متوقف نشوند و پس از تثبیت شرایط منطقه، با سرعت بیشتری دنبال شوند.

وی ادامه داد: همکاری ایران و روسیه صرفاً در سطح سیاسی باقی نمانده است؛ بلکه پروژه‌های مشخص حمل‌ونقل، انرژی و زیرساختی در دستور کار دو کشور قرار دارند.

این روزنامه در ادامه نوشت: توافقنامه بین دولتی ایجاد کریدور حمل و نقل شمال-جنوب در سال ۲۰۰۰ میلادی توسط روسیه، هند و ایران با هدف انتقال و ترانزیت بار در مسیر اروپا امضا شد و بعداً چندین کشور دیگر نیز به آن پیوستند.

در ادامه حتما بخوانید امضای یادداشت تفاهم میان ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان برای توسعه کریدور شمال‌جنوب

وزارت حمل و نقل روسیه پیش از این به خبرگزاری ریانووستی اعلام کرد که در حال تهیه اسناد مربوط به توسعه حمل‌ونقل بار در چارچوب کریدور حمل و نقل بین‌المللی شمال-جنوب با قطر، عربستان سعودی و چندین کشور دیگر است.

پیش از این، سفیر ایران در روسیه پس از دیدار با سفیر قزاقستان در مسکو در مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: تکمیل راهگذر شمال-جنوب در بخش‌های شرقی، میانی و غربی افزون بر ارتقای همکاری کشور‌های منطقه، ارتباطات بین قاره‌ای و تجارت بین‌المللی را نیز وارد مرحله جدیدی می‌کند.

جلالی خاطرنشان کرد: علاوه بر زیرساخت فیزیکی، سازوکار‌های حقوقی واسنادی مشترک نیز باید تقویت شده تا مراودات را در این مسیر تسهیل و روان کند.


۱ ساعت قبل / سایت خبرفوری

تصور نمی‌کردیم روسیه و چین علیه ایران رأی بدهند/ مذاکره‌کنندگان از رأی روسیه و چین علیه ایران یکه خوردند

داود محمدنیا  بیان کرد: نمی خواهم بگویم تهران از رای مثبت روسیه و چین برای قطعنامه‌های تحریمی علیه ایران یکه خورد ولی خیلی افرادی که این باور را نداشتند، یعنی مذاکره‌کنندگان وقت [یکه خوردند]. چنین باوری نبود در بین آنها، [معتقد بودند] چین و روسیه وتو می کنند.

وی افزود: ببینید هزینه وتو سنگین است، در تاریخ شورای امنیت چند وتو انجام شده و هر کشوری تاکنون چند بار وتو کرده است و برای چه کسی و چه موضوعاتی؟

 


۴ ساعت قبل / سایت خبرفوری

قطب شمال، عرصه جدید رویارویی روسیه با غرب/ شورای امنیت این کشور تشکیل جلسه داد

برخلاف جلسات ماه‌های گذشته شورای امنیت روسیه که به صورت برخط برگزار می‌شدند، این جلسه به عنوان سومین جلسه پیاپی در ماه اوت (مرداد – شهریور ۱۴۰۵) با حضور فهرست بلندی از مقامات ارشد روسیه برگزار شد.

کرملین گزارش داد که در این جلسه، بحث بر استراتژی توسعه منطقه قطب شمال روسیه و تضمین امنیت ملی در قطب شمال متمرکز بود.

در این جلسه مسائل نظامی – سیاسی روسیه نیز مطرح شد و یوری تروتنف معاون نخست وزیر و فرستاده تام الاختیار رئیس جمهور این کشور به منطقه فدرال خاور دور و نیکولای پاتروشف دستیار رئیس جمهور گزارش‌هایی ارائه کردند.

در این جلسه تقریباً همه مقامات ارشد روسیه حضور داشتند، از جمله نخست‌وزیر و رئیس شورای فدراسیون (مجلس علیا) که به ترتیب پس از رئیس‌جمهور، دومین و سومین مقام بلندپایه این کشور محسوب می‌شوند.

علاوه بر دیمیتری مدودف معاون شورای امنیت روسیه، رئیس دوما (مجلس قانونگذار)، رئیس‌ دفتر اجرایی ریاست‌جمهوری، وزیران دفاع، امور خارجه و کشور، رئیس سرویس امنیت فدرال و رئیس سرویس اطلاعات خارجی نیز در این جلسه حضور داشتند.

این جلسه، سومین نشست رو در روی متوالی شورای امنیت روسیه از ابتدای ماه اوت بود. قطب شمال، منطقه‌ای برای رویارویی با روسیه

این جلسه در حالی برگزار شد که یک روز قبل، سرگئی بیلیف سفیر روسیه در استکهلم در مصاحبه‌ای با خبرگزاری ریانووستی گفت: سوئد قویاً از تقویت حضور ناتو در قطب شمال حمایت می‌کند، منطقه‌ای که سوئدی‌ها مانند دریای بالتیک آن را منطقه‌ای برای رویارویی با روسیه می‌دانند.

وی خاطرنشان کرد:‌ این رویکرد در استراتژی به‌روز شده قطب شمال سوئد که امسال تصویب شد، گنجانده شده است.

الکساندر گروشکو معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز پیش از این در مصاحبه‌ای اظهار داشت که پاسخ روسیه به چالش‌های ناتو در قطب شمال به زودی مشخص خواهد شد. آمریکا به دنبال مهار نفوذ سایر بازیگران در قطب شمال

از سوی دیگر، ایرینا استرلنیکووا مدیر مرکز مطالعات میان‌رشته‌ای قطب شمال در مدرسه عالی اقتصاد روسیه روز پنجشنبه در مصاحبه‌ای با خبرگزاری تاس گفت: ایالات متحده به دنبال مهار نفوذ سایر بازیگران اصلی در قطب شمال است.

وی در عین حال گفت:‌ با وجود برنامه‌های واشنگتن برای توسعه ناوگان خود، ظرفیت‌های محدود آمریکا در بخش یخ‌شکن‌ها همچنان نقشه ضعف ایالات متحده برای نفوذ در قطب شمال است.

این پژوهشگر ارشد موسسه تحلیل قطب شمال و تحلیل ماهواره‌ای آکادمی علوم روسیه گفت: ایالات متحده، به نوبه خود، اکنون به طور فعال تلاش می‌کند، به خصوص اکنون که ترامپ به قدرت بازگشته است، تا آزادی ناوبری را تضمین کند و همزمان ناوگان یخ‌شکن خود را توسعه دهد اما من واقعاً باور ندارم که آنها موفق شوند.

به گفته استرلنیکووا، افزایش تعداد یخ‌شکن‌های دیزلی سطح متوسط برای تضمین عملیات کامل در قطب شمال کافی نیست، این منطقه به یک ناوگان کامل نیاز دارد که قادر به فعالیت در شرایط چالش‌برانگیز یخ باشد.

به نوشته تاس، ناوگان شمالی روسیه در شهر سورومورسک در منطقه مورمانسک مستقر است. این ناوگان همچنین در سایر بنادر منطقه و در منطقه آرخانگلسک پایگاه دارد. ظرفیت برجسته ناوگان شمال روسیه، رزمناو موشکی هسته‌ای سنگین است.

وظایف ناوگان شمالی شامل حفاظت از یکپارچگی و صیانت از خاک روسیه و حفظ آمادگی مداوم نیروهای استراتژیک هسته‌ای است.

ناوگان شمال روسیه نه تنها یک بخش دریایی، بلکه یک بخش زمینی و هوایی نیز دارد. این ناوگان دربرگیرنده نیروهای ساحلی و نیروی هوایی و پدافند دفاع هوایی است و دسامبر ۲۰۱۵ تشکیل شد.

به گزارش ایرنا، پوتین رئیس‌جمهور روسیه پیش‌تر هفتم فروردین ۱۴۰۴ از مورمانسک (بزرگترین شهر جهان بالاتر از مدار قطب شمال) بازدید کرد. وی در این بازدید گفت که مورمانسک بندر اصلی ناوگان یخ شکن‌های هسته ای روسیه است که نقش تعیین کننده ای در توسعه مسیرهای کشتیرانی قطب شمال دارد.

به گفته وی، قدرتمندترین ناوگان شمالی ما در شبه جزیره کولا (در مجاورت مرزهای فنلاند و نروژ) مستقر است و امنیت مرزهای قطب شمال روسیه را تضمین می‌کند.

رئیس جمهور روسیه با اشاره به طرح‌های آمریکا در رابطه با گریلند گفت: این طرح‌ها ریشه‌های تاریخی کهنی دارند و بدیهی است که آمریکا در آینده نیز به صورت سیستماتیک منافع ژئوپلیتیکی، نظامی-سیاسی و اقتصادی را در شمالگان به پیش خواهد برد.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا طی ماه‌های گذشته بر قصد خود برای الحاق گرینلند به آمریکا تاکید کرد و از فعالیت روسیه و چین در قطب شمال به عنوان دلیلی برای این اقدام نام برد.




 اینستاگرام، صفحهٔ «رواق دارالذکر» مزار نورانی رهبر شهید انقلاب را مسدود کرد
۱ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

اینستاگرام، صفحهٔ «رواق دارالذکر» مزار نورانی رهبر شهید انقلاب را مسدود کرد

صفحهٔ اینستاگرام «رواق دارالذکر» ساعتی پیش از سوی این پلتفرم، از دسترس خارج شد.

 امیر ایرانی: به‌زودی در دریا درس تاریخی به دشمن می‌دهیم که حتی فرصت گریه کردن هم نداشته باشند
۴ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

امیر ایرانی: به‌زودی در دریا درس تاریخی به دشمن می‌دهیم که حتی فرصت گریه کردن هم نداشته باشند

فرمانده نیروی دریایی راهبردی و حیاتی و تعیین کننده ارتش با تأکید بر وحدت ارتش، سپاه، بسیج و فراجا گفت: نیرو‌های مسلح محکم و استوار تحت فرماندهی معظم کل قوا ا...

 آفریقای جنوبی می‌تواند دروازه ورود ایران به بازار گردشگری آفریقا باشد
۴ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

آفریقای جنوبی می‌تواند دروازه ورود ایران به بازار گردشگری آفریقا باشد

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در دیدار با وزیر گردشگری آفریقای جنوبی با تاکید بر ظرفیت‌های کم‌نظیر دو کشور برای توسعه همکاری‌های گردشگری، بر اتصال بخش‌های خصوصی، اجرای برنامه‌های مشترک بازاریابی و برگزاری تورهای آشناسازی برای فعالان رسانه‌ای و گردشگری تاکید کرد و گفت: آفریقای جنوبی می‌تواند دروازه ورود ایران به بازار گردشگری آفریقا باشد.

 وال‌استریت ژورنال: فشار ترامپ به «دبی»، یکی از بزرگترین شریان‌های حیاتی اقتصادی ایران | امارات نگران تلافی نظامی ایران و آسیب اقتصادی است
۴ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

وال‌استریت ژورنال: فشار ترامپ به «دبی»، یکی از بزرگترین شریان‌های حیاتی اقتصادی ایران | امارات نگران تلافی نظامی ایران و آسیب اقتصادی است

امارات تحت فشار ترامپ، تجارت و تراکنش‌های مالی با ایران را متوقف کرد تا شریان ۲۱ میلیارد دلاری واردات ایران را ببندد، اما نگرانی از تلافی نظامی و آسیب به اقتصاد دبی، این کشور را به حفظ خطوط پنهان دیپلماتیک با تهران واداشته است.

 قالیباف: ما قدر صلح را بیشتر از مدعیان صلح می‎دانیم
۲ ساعت قبل / سایت تابناک

قالیباف: ما قدر صلح را بیشتر از مدعیان صلح می‎دانیم

نشست هم‌اندیشی فعالان اقتصادی ایرانی و عراقی با دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و هیأت پارلمانی همراه، روز گذشته (پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵) در سفار...

 دست نوشته احساسی قالیباف در عراق و آرزوی شهادت
۹ ساعت قبل / سایت افکارنیوز

دست نوشته احساسی قالیباف در عراق و آرزوی شهادت

در این تصویر دست نوشته محمدباقر قالیباف در دفتر یادبود عتبه حسینی (ع) را مشاهده می‌کنید.