قیمت طلا امروز




 سایت جهان صنعت نیوز / ۱۴۰۵/۰۴/۲۹

اصابت یک پرتابه به یک کشتی یونانی در تنگه هرمز

منابع خبری از اصابت یک پرتابه به یک کشتی یونانی در تنگه هرمز خبر دادند.
 اصابت یک پرتابه به یک کشتی یونانی در تنگه هرمز



۱۰ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

دیدار روبیو با سفیر عمان در واشنگتن پس از تهدید ترامپ علیه مسقط

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که این دیدار میان مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا با طلال الرحبی، سفیر عمان در ایالات متحده، در حاشی مراسمی برگزار شد که این وزارتخانه در مؤسسه صلح در واشنگتن ترتیب داده بود.

سفارت عمان در واشنگتن هم در پستی در شبکه اجتماعی «ایکس» اعلام کرد که دو طرف دربار شماری از موضوعات مورد علاق مشترک تبادل نظر کرده و از سطح همکاری میان عمان و ایالات متحده ابراز رضایت کردند. آنان همچنین بر اهمیت ادامه هماهنگی برای رسیدگی به مسائل و چالش‌های مشترک تأکید نمودند.

این دیدار پس از آن صورت گرفت که ترامپ روز دوشنبه عمان را به بمباران تهدید کرد؛ کشوری که درباره توافقی احتمالی مرتبط با ترافیک دریایی در تنگه هرمز با ایران مذاکره می‌کند.

ترامپ در مصاحبه‌ای با شبکه «فاکس‌نیوز» گفت: «اگر عمان بر سر راه ما بایستد، آن را به‌شدت بمباران خواهیم کرد» و در سخنان خود از عبارتی توهین‌آمیز نیز استفاده کرد.

این نخستین تهدید ترامپ یا مقام‌های دولت او علیه عمان نیست. او پیش‌تر نیز از احتمال اتخاذ اقدامات نظامی و اعمال تحریم علیه این کشور سخن گفته بود؛ این در حالی است که مسقط طی سال‌های گذشته شریک اصلی واشنگتن در تلاش‌های مربوط به گفت‌وگو و میانجی‌گری در خاورمیانه بوده است.

انتهای پیام


۲۰ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

دیدار روبیو با سفیر عمان پس از تهدید ترامپ به بمباران این کشور - تسنیم

بین الملل

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "مارکو روبیو"، وزیر خارجه دولت تروریستی آمریکا با "طلال الرحبی"، سفیر عمان در واشنگتن، دیدار و درباره مسائل مورد علاقه مشترک و ادامه همکاری میان دو کشور گفتگو کرد.

این دیدار در روز پنجشنبه و چند روز پس از تهدید دونالد ترامپ، رئیس‌ دولت تروریستی آمریکا به بمباران عمان انجام شد. عمان: عبور امن از تنگه هرمز به امنیت منطقه گره خورده است طرح جدید برای محدودکردن اختیارات جنگی ترامپ مقابل عمان

انتهای پیام/  


۲۰ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

تحریم اقتصادی ایران شدت می‌گیرد / خطوط انتقال دورزننده می‌توانند جایگزین تنگه‌هرمز شوند؟

کد خبر: 787459 | ۱۴۰۵/۰۵/۳۱ ۰۸:۵۵:۴۷ اعتمادآنلاین |

نوشین محجوب-  با گذشت دو ماه پس از توافق آتش‌بس موسوم به «سند اسلا‌م‌آباد»، نه مسیر گفت‌وگو میان تهران و واشنگتن هموار شده و نه نشانه روشنی از عبور بحران از سطح رویارویی دیده می‌شود، دولت ترامپ مدعی آغاز جنگ اقتصادی علیه کشورمان است. رییس‌جمهوری ایالات‌متحده ادعا کرد که مرحله تازه‌ای از فشار علیه ایران با محوریت اقتصاد را دنبال خواهد کرد؛ مسیری که با تهدید به اعمال تحریم‌ها و محدودیت‌های بیشتر علیه کشورها، شرکت‌ها و شبکه‌هایی دنبال می‌شود که با ایران همکاری تجاری و مالی دارند و در کنار آن، حضور نظامی امریکا در آب‌های منطقه نیز تداوم خواهد یافت. در برابر، تهران تاکید دارد که تهدیدهای اقتصادی، جایگزین راه‌حل مبتنی بر گفت‌وگو، احترام متقابل و رفع فشارهای غیرقانونی نخواهد شد. با این حال دونالد ترامپ در مواضع ادعایی تازه خود از آغاز آنچه «عملیات اقتصادی خردکننده» علیه ایران خوانده، سخن گفته و آن را Economic D-Day نامیده؛ تعبیری که در ادبیات امریکایی با هدف القای آغاز عملیاتی بزرگ و تعیین‌کننده به کار می‌رود. در همین راستا وزیر خزانه‌داری و معاون رییس‌جمهور امریکا نیز از «شدیدترین تحریم‌ها» و ورود به «مرحله تازه برای فشار اقتصادی» گفته‌اند. همزمان جی‌دی ونس، معاون رییس‌جمهور امریکا پنجشنبه مدعی شد واشنگتن وارد «مرحله جدیدی» در مواجهه با ایران شده و فشار اقتصادی مستمر را موثرترین ابزار خود می‌داند.او مدعی شد: امریکا به توان نظامی متعارف و زیرساخت‌های صنعتی ایران آسیب زده و اکنون می‌کوشد با فشار اقتصادی، مانع بازسازی توانمندی‌هایی شود که واشنگتن آنها را مرتبط با برنامه هسته‌ای و تولید تسلیحات ایران می‌خواند. 

 ایران دور تازه تحریم‌ها را تروریسم اقتصادی خواند- مواضع ادعایی مقام‌های رسمی امریکا در کنار وعده دولت ترامپ برای اعلام تحریم‌های جدید، نشان می‌دهد کاخ سفید پس از بن‌بست گفت‌وگوها، در پی انتقال کانون فشار از عملیات نظامی به شبکه تجارت، انرژی و مبادلات مالی ایران است. با این حال، مقام‌های امریکایی هنوز جزییات اجرایی، فهرست کشورهای هدف و سازوکار اعمال مجازات علیه طرف‌های ثالث را مشخص نکرده‌اند. تحلیلگران معتقدند همین ابهام، اجرای تهدید فشار فراگیر را برای واشنگتن پیچیده می‌کند، زیرا تحریم کشورهایی که به تجارت یا مبادلات مالی با ایران ادامه می‌دهند، می‌تواند دامنه تنش میان تهران و واشنگتن را گسترده کند. در مقابل عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش مواضع ادعایی ترامپ را تلاشی برای انحراف افکار عمومی امریکا از بحران‌های داخلی، ازجمله بدهی‌های سنگین و افزایش هزینه‌های بهره، توصیف کرد. او تاکید کرد: ادامه سیاست‌های شکست‌خورده، شکست بیشتری برای واشنگتن و دشمنی بیشتر ایرانیان به همراه خواهد داشت و «تروریسم اقتصادی» امریکا اقتصاد جهانی و حاکمیت ملی کشورها را تهدید می‌کند. بر پایه این موضع، تهران می‌کوشد پیامدهای تحریم‌های ثانویه امریکا برای دیگر کشورها و اقتصاد جهانی را نیز برجسته کند.

هرمز در کانون تنش‌ها- در شرایطی که جنگ اقتصادی امریکا علیه ایران کلید خورده، تنگه هرمز همچنان در مرکز این جدال قرار دارد. مقام‌های امریکایی مدعی‌اند با اتکا به ظرفیت نظامی، انتقال بخشی از نفت و گاز از این آبراه را ممکن کرده‌اند؛ اما داده‌های شرکت کپلر که رویترز نیز به آن استناد کرده، نشان می‌دهد شمار عبور کشتی‌ها در روز پنجشنبه به هفت فروند کاهش یافت؛ رقمی که نصف تردد ثبت ‌شده در روز پیش از آن بود. چهار کشتی وارد تنگه و سه کشتی خارج شدند و در میان آنها نفتکش بسیار بزرگ حامل نفت خام یا کشتی حامل گاز طبیعی مایع‌شده دیده نشده؛ هر چند یک کشتی بزرگ حامل گازهای مایع پروپان و بوتان از مسیر ایران از تنگه خارج شد. برخی ناظران این داده‌ها را نشانه تداوم اختلال و احتیاط سنگین در بازار می‌دانند و معتقدند ادعای باز بودن هرمز، لزوما به معنای بازگشت کامل، عادی و کم‌هزینه جریان کشتیرانی و انرژی نیست. در این فضا، موضوع مسیرهای جایگزین و خطوط انتقال دورزننده هرمز بیش از گذشته برجسته شده.  به باور کارشناسان انرژی، این گزینه‌ها در میان‌مدت ممکن است بخشی از آسیب‌پذیری صادرکنندگان را کاهش دهند، اما در کوتاه‌مدت نمی‌توانند جایگزین کامل ظرفیت هرمز شوند؛ زیرا بخش مهمی از زیرساخت صادرات انرژی منطقه و تجارت نفت همچنان به این شاهراه وابسته است. بر همین اساس، برخی تحلیلگران هرمز را محل تلاقی منافع ایران، دولت‌های ساحلی، بازار جهانی نفت و مصرف‌کنندگان بزرگ انرژی توصیف می‌کنند؛ واقعیتی که هرگونه تصمیم یک‌جانبه درباره آن را پرهزینه می‌سازد.

معادلات آشفته غرب آسیا-  با افزایش گمانه‌زنی‌ها درباره آینده رویارویی ایران و امریکا، ناوگروه «جورج واشنگتن» به حوزه عملیاتی سنتکام وارد دریای عرب شد. سنتکام مدعی است که این ناوگروه در چارچوب ماموریتی از پیش برنامه‌ریزی‌شده وارد منطقه شده است. با این حال، برخی تحلیلگران زمان‌بندی استقرار ناو را مهم می‌دانند و مدی‌اند کنش امریکا نشان از تداوم حضور و بازدارندگی نظامی واشنگتن است. این گروه تاکید دارند که افزایش توان دریایی، به‌تنهایی گره‌های سیاسی بحران، ازجمله اختلاف درباره تحریم‌ها، امنیت کشتیرانی و چارچوب مذاکره را حل نمی‌کند. اخبار مرتبط کنترل تنگه‌هرمز بالاخره دست کیست؟ ایران یا آمریکا؟ رئیس کمیسیون امنیت ملی: آمریکا با عذرخواهی از مردم ایران، منطقه را ترک خواهند کرد




 فرمانده نداجا به ترامپ: چرا جرات نمی‌کنی یک متر جلوتر بیایی؟
۱ ساعت قبل / سایت روزنو

فرمانده نداجا به ترامپ: چرا جرات نمی‌کنی یک متر جلوتر بیایی؟

امیردریادار شهرام ایرانی: اگر دشمن ادعای محاصره اقتصادی دریایی دارد پس بخشی از کشتی‌های ما کجا می‌روند و در بنادر حضور پیدا می‌کنند و این همان تنگه احد ولایت...

 سرمقاله همشهری/ آخرین برگ ترامپ و چه باید کرد؟ | آخرین خبر
۴۰ دقیقه قبل / سایت آخرین خبر

سرمقاله همشهری/ آخرین برگ ترامپ و چه باید کرد؟ | آخرین خبر

همشهری/ «آخرین برگ ترامپ و چه باید کرد؟» عنوان یادداشت روز در روزنامه همشهری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: ترامپ از «تحریم‌های سخت و شکننده اقتصادی» علیه ایران گفته است. این یعنی چه؟ بازگشت از میدان به اقتصاد. شکست مطلق در میدان و دیپلماسی و حالا دوباره به همان ابزاری برگشته که پیش از ج

 پیش‌بینی وضعیت جوی ۵ روز آینده؛ رگبار و رعدوبرق شدید در ۸ استان
۱۳ دقیقه قبل / خبرگزاری مهر

پیش‌بینی وضعیت جوی ۵ روز آینده؛ رگبار و رعدوبرق شدید در ۸ استان

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از احتمال وقوع رگبار و رعدوبرق در ۸ استان خبر داد و گفت: وزش باد شدید و گردوخاک نیز در برخی مناطق کشور پیش‌بینی می‌شود.

 بنزین گران تر می شود، اما با چه کیفیتی؟/ ورود متانول به بنزین و یک سؤال بزرگ برای میلیون ها راننده / شرکت نفت ستاره خلیج فارس شفاف سازی کند!
۵۲ دقیقه قبل / سایت رکنا

بنزین گران تر می شود، اما با چه کیفیتی؟/ ورود متانول به بنزین و یک سؤال بزرگ برای میلیون ها راننده / شرکت نفت ستاره خلیج فارس شفاف سازی کند!

رکنا اقتصادی: در شرایطی که دولت و وزارت نفت با کمبود تولید بنزین، دشواری واردات و سناریوهای تغییر نرخ و سهمیه سوخت روبه رو هستند، خبر استفاده از متانول در بنزین پالایشگاه ستاره خلیج فارس، یک نگرانی تازه را به پرونده پرچالش بنزین اضافه کرده است؛ نگرانی از اینکه در آینده نزدیک، شهروندان نه تنها باید برای بنزین بیشتر بپردازند، بلکه همچنان ندانند دقیقاً چه سوختی، با چه ترکیبی و با چه تبعاتی برای خودروهایشان دریافت می کنند.

 دومینوی کناره‌گیری در دولت ترامپ؛ معاون وزیر جنگ کنار می رود
۹ دقیقه قبل / سایت جوان آنلاین

دومینوی کناره‌گیری در دولت ترامپ؛ معاون وزیر جنگ کنار می رود

یک روزنامه آمریکایی فاش کرد که وزیر ارتش ایالات متحده به علت درگیری با وزیر جنگ این کشور، پنتاگون را ترک می کند.

 سازمان تجارت دریایی بریتانیا: افزایش ۲۷ درصدی شمار کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز طی هفته گذشته/ سخنگوی وزارت خارجه: اعلام تحریم‌های اقتصادی جدید آمریکا علیه ایران، اعلان جنگ به همه دولت‌ها است/ ادعای ترامپ: ایرانی‌ها هنوز برای یک توافق درست و مناسب آماده نیستند؛ من فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم/ وال استریت ژورنال: وزیر ارتش آمریکا که متحد ونس است، تا پایان سال کناره‌گیری می‌کند
۳۰ دقیقه قبل / سایت انتخاب

سازمان تجارت دریایی بریتانیا: افزایش ۲۷ درصدی شمار کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز طی هفته گذشته/ سخنگوی وزارت خارجه: اعلام تحریم‌های اقتصادی جدید آمریکا علیه ایران، اعلان جنگ به همه دولت‌ها است/ ادعای ترامپ: ایرانی‌ها هنوز برای یک توافق درست و مناسب آماده نیستند؛ من فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم/ وال استریت ژورنال: وزیر ارتش آمریکا که متحد ونس است، تا پایان سال کناره‌گیری می‌کند

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز چهل و دوم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۳۷ روز می‌گذرد، سازمان عملیات تجارت دریایی ب...