قیمت طلا امروز




 سایت اقتصادنیوز / ۱۴۰۵/۰۴/۱۰

قبض جنگ که رسید، ترامپ پای میز مذاکره با ایران نشست | بار مالی جنگ بر دوش خانوارها و مالیات دهندگان آمریکایی | اصل اقتصاد است، احمق!

اقتصادنیوز:زمانی که رئیس جمهوری آمریکا از سیاست رویارویی نظامی با ایران به سمت آتش‌بس و دیپلماسی تغییر موضع داد، بسیاری از مفسران انگیزه‌های سیاسی این تغییر موضع را برجسته کردند؛ اما شاید عامل مهم‌تری در پشت این چرخش نهفته باشد.
 قبض جنگ که رسید، ترامپ پای میز مذاکره با ایران نشست | بار مالی جنگ بر دوش خانوارها و مالیات دهندگان آمریکایی | اصل اقتصاد است، احمق!



ناوهواپیمابر آمریکایی روبرو چابهار و در برد موشک های ایرانی +عکس

ناوهواپیمابر آمریکایی روبرو چابهار قرار دارد  و در برد موشک های ایرانی.


پشت پرده یک همکاری عجیب میان تهران و واشنگتن

ایلنا: مکاتبات افشاشده میان مقام‌های مهاجرتی آمریکا نشان می‌دهد واشنگتن و تهران، با وجود تشدید تنش‌های سیاسی و نظامی، در ماه‌های پایانی ۲۰۲۵ و ابتدای ۲۰۲۶ برای بازگرداندن اتباع ایرانی از آمریکا با یکدیگر هماهنگ کرده‌اند.

به نقل از آسوشیتدپرس، ایمیل‌های ردوبدل‌شده میان مقام‌های اداره مهاجرت و گمرک آمریکا و مسئولان ایرانی از وجود یک کانال ارتباطی میان دو طرف برای برنامه‌ریزی و اجرای اخراج اتباع ایرانی حکایت دارد.

بر اساس این مکاتبات، سه پرواز اخراج در سپتامبر و دسامبر ۲۰۲۵ و ژانویه ۲۰۲۶ با هماهنگی دو کشور انجام شده و بیش از ۱۰۰ تبعه ایرانی به کشور بازگردانده شده‌اند.

نکته قابل توجه این است که این هماهنگی حتی در جریان جنگ ۱۲روزه ایران و رژیم صهیونیستی در ژوئن ۲۰۲۵ نیز ادامه داشته و روند اخراج اتباع ایرانی همچنان در دستور کار مقام‌های دو طرف بوده است.

اسناد منتشرشده همچنین نشان می‌دهد مقام‌های ایرانی در برخی مراحل روند اخراج نقش داشته‌اند و در فهرست افراد مشمول بازگرداندن اعمال نظر کرده‌اند؛ به‌گونه‌ای که نام برخی افراد حتی در آخرین لحظات تغییر یافته است.

ابهام درباره سرنوشت اخراج‌شدگان

افشای این مکاتبات، درباره نحوه همکاری تهران و واشنگتن و وضعیت افرادی که به ایران بازگردانده شده‌اند، پرسش‌هایی ایجاد کرده است؛ به‌ویژه آنکه برخی از اخراج‌شدگان متقاضی پناهندگی بوده‌اند یا ممکن است پس از بازگشت با خطراتی مواجه شوند.

شماری از این افراد نیز مدعی شده‌اند در دوران بازداشت در آمریکا مجبور شده‌اند با نمایندگان دولت ایران دیدار کنند. مکاتبات داخلی آمریکا نیز نشان می‌دهد مقام‌های ایرانی به برخی از بازداشت‌شدگان دسترسی داشته‌اند.

انتشار این اسناد در شرایطی است که روابط ایران و آمریکا طی سال‌های اخیر با تحریم، تهدید و رویارویی نظامی همراه بوده است؛ با این حال، این مکاتبات نشان می‌دهد در موضوع اخراج اتباع ایرانی، کانالی برای هماهنگی میان دو طرف وجود داشته که حتی در اوج تنش‌ها نیز فعال مانده است.


اولیانوف: آمریکا اهداف خود در قبال ایران را با فشار محقق نمی‌کند

به گزارش شهرآرانیوز، اولیانوف در واکنش به خبر‌هایی مبنی بر تهدید دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به مجازات هر کشوری که از ایران حمایت اقتصادی کند، این اظهارات را مطرح کرد.

به نقل از روسیا الیوم، او در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «ایران چندین دهه است که تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارد. تهران در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ نشان داد که توان ایستادگی در برابر سیاست فشار حداکثری را دارد. اگر واشنگتن واقعاً می‌خواهد به هر یک از اهداف خود دست یابد، راه نادرستی را برگزیده است. نتایج مثبت تنها از طریق دیپلماسی صادقانه قابل دستیابی است. هرچه ایالات متحده زودتر به این واقعیت پی ببرد، بهتر خواهد بود.»

پیش‌تر، ترامپ از آغاز یک عملیات اقتصادی علیه ایران خبر داده و در حالی که آمریکا از دست یابی به اهداف خود علیه ایران عاجز مانده است، ترامپ از متحدان آمریکا خواست به واشنگتن بپیوندند.

منبع: ایسنا

در ادامه حتما بخوانید پوتین: ۳۰ گیگاوات ظرفیت هسته‌ای جدید در روسیه راه‌اندازی می‌شود | روسیه، پیشرو در زنجیره انرژی هسته‌ای جهان


آمریکا مجوز فروش سوخت‌رسان به قطر را صادر کرد

باشگاه خبرنگاران: آمریکا با فروش احتمالی هواپیمای سوخت‌رسان KC-۴۶A و تجهیزات مرتبط به قطر به ارزش ۴.۵ میلیارد دلار موافقت کرد.

وزارت امور خارجه آمریکا امروز پنجشنبه اعلام کرد که با فروش احتمالی هواپیمای سوخت‌رسانی هوایی KC-۴۶A و تجهیزات مرتبط با آن به قطر، به ارزش تخمینی ۴.۵ میلیارد دلار، موافقت کرده است.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد که پیمانکاران اصلی این قرارداد، بوئینگ، موتور‌های نظامی پرات‌اند ویتنی، آرتی‌ایکس و نورثروپ گرومن هستند و خاطرنشان کرد که این قرارداد هنوز منوط به طی مراحل نهایی و تأییدیه‌های مربوطه است. 

 


امارات؛ حلقه کلیدی فشار تازه آمریکا بر ایران

محدود کردن مبادلات مالی و تجاری با تهران، تشدید کنترل بر شبکه‌های مستقر در دبی و برخورد با مسیرهای دور زدن تحریم‌ها می‌تواند یکی از مهم‌ترین شریان‌های اقتصادی ایران را تحت فشار قرار دهد؛ هرچند ابوظبی همچنان می‌کوشد این فشار را به‌صورت تدریجی اعمال کرده و کانال‌های سیاسی با تهران را کاملا نبندد.

برای افزایش فشار بر ایران، آمریکا به همراهی امارات نیاز دارد. امارات در آن سوی خلیج فارس قرار دارد و با وجود اختلافات مکرر میان دو دولت، پیوندهای عمیق تجاری، تاریخی و فرهنگی با همسایه بزرگ‌تر خود، ایران، دارد.




 بقایی: تحولات اخیر کلیشه‌های ساخته‌شده درباره ایران را تغییر داد

بقایی: تحولات اخیر کلیشه‌های ساخته‌شده درباره ایران را تغییر داد

سخنگوی وزارت خارجه با تأکید بر اهمیت تحولات اخیر در بازتعریف تصویر ایران در افکار عمومی دنیا، گفت: رفتار مردم ایران در جنگ‌های اخیر، بسیاری از کلیشه‌های ساخته‌شده درباره ایران تغییر داد.

 بطحایی: کارکردهای اجتماعی و فرهنگی مساجد باید احیا شود

بطحایی: کارکردهای اجتماعی و فرهنگی مساجد باید احیا شود

معاون وزیر کشور گفت: در برخی دوره‌ها مسجد از نقش اصلی خود فاصله گرفت و بیشتر به محل عبادت محدود شد و باید برای احیای ظرفیت‌های اجتماعی، فرهنگی و مردمی مساجد تلاش شود.

 ایران، آمریکا و ماجرای فیزیک جدید قدرت

ایران، آمریکا و ماجرای فیزیک جدید قدرت

جنگ‌ها اغلب همچون کوره‌ای عمل می‌کنند که تغییرات در «فیزیک» جهان پیرامون ما را آشکار می‌کند؛ اینکه چه کسی قدرت دارد، چه کسی قدرت ندارد و قدرت چگونه به کار گر...

 خبر جدید از مذاکرات ایران و عمان/ چه چیزی ترامپ را عصبانی کرد؟

خبر جدید از مذاکرات ایران و عمان/ چه چیزی ترامپ را عصبانی کرد؟

دو مقام آمریکایی مدعی شکست مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز شدند.

 آسوشیتدپرس به نقل از مقام‌های پاکستانی: اسلام‌آباد برای ازسرگیری مذاکرات، با ایران و آمریکا در تماس است

آسوشیتدپرس به نقل از مقام‌های پاکستانی: اسلام‌آباد برای ازسرگیری مذاکرات، با ایران و آمریکا در تماس است

مقام‌های پاکستانی می‌گویند رهبری سیاسی و نظامی این کشور همچنان با ایران و آمریکا در تماس است تا تلاش‌ها برای کاهش تنش و حرکت به سمت ازسرگیری مذاکرات را بررسی کند.

 ملت ایران و عراق نپذیرفتند سرنوشت‌شان را دولت‌های غربی بنویسند

ملت ایران و عراق نپذیرفتند سرنوشت‌شان را دولت‌های غربی بنویسند

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در تاریخ درباره ما خواهند نوشت که ما دو ملت ایران و عراق نپذیرفتیم پاورقی روایت‌های دیگران شویم و سرنوشت مان را در پایتخت‌های دولت‌های غربی ننوشتند.