قیمت طلا امروز




 سایت اقتصادنیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۰۷

نشانه‌های بازگشت پول به تالار شیشه‌ای/ رفتارهای هیجانی در بازار سهام پررنگ شد/ فروشندگان عقب‌نشینی کردند؟

اقتصادنیوز: استمرار ورود سرمایه‌های خرد در کنار رشد شاخص‌ها، این احتمال را تقویت کرده که نگاه معامله‌گران نسبت به ارزندگی بسیاری از سهم‌ها در حال تغییر باشد. البته هنوز نمی‌توان تنها بر مبنای چهار روز ورود پول، از بازگشت کامل اعتماد سخن گفت.
 نشانه‌های بازگشت پول به تالار شیشه‌ای/ رفتارهای هیجانی در بازار سهام پررنگ شد/ فروشندگان عقب‌نشینی کردند؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از دنیای اقتصاد، پس از خروج سنگین پول از بازار سهام در ماه گذشته، نشانه‌های بازگشت پول دوباره در تالار شیشه‌ای دیده می‌شود. معاملات بورس تهران در چهار روز گذشته با ورود مستمر سرمایه‌های خرد همراه بوده و در مجموع حدود ۸.۵هزار‌میلیارد تومان پول حقیقی‌ها وارد چرخه معاملات شده است. بسیاری از کارشناسان معتقدند؛ اتفاق مذکور حاکی از تغییر تدریجی نگاه سرمایه‌گذاران نسبت به آینده بازار است. این در حالی است که بورس تهران تنها چند هفته قبل، سخت‌ترین روزهای خود از ابتدای سال را پشت سر گذاشت. تیرماه برای سهامداران، ماهی متفاوت و نزولی بود. بازار سهام در چهارمین ماه سال و همزمان با افزایش نااطمینانی‌ها و تشدید فضای محتاطانه با خروج سرمایه مواجه شد و شاخص‌های سهامی نیز در مسیر نزولی قرار گرفتند. خبر مرتبط پیش‌بینی بورس فردا چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ | در جستجوی نشانه‌های تایید روند صعودی | خریداران امیدوار، تحلیلگران محتاط

اقتصادنیوز: پیش‌بینی بورس برای معاملات چهارشنبه همچنان بیش از هر عامل دیگری به تحولات سیاسی وابسته است. اگر شرایط مانند روزهای اخیر آرام باقی بماند، بازار می‌تواند به روند مثبت خود ادامه دهد و حتی شاهد افزایش تقاضا در برخی صنایع باشد. با وجود آنکه شاخص کل بورس پس از بازگشایی معاملات از ابتدای سال رشد قابل‌توجهی (حدود ۴۰ درصد) را تجربه کرده بود، در تیر ماه روند معاملات تغییر کرد. تشدید ریسک‌های سیاسی موجب شد سرمایه‌گذاران حقیقی ترجیح دهند بخشی از منابع خود را از بازار خارج کنند. حاصل این شرایط، خروج نزدیک به ۳۰هزار‌میلیارد تومان پول از بورس، کاهش متوسط ارزش معاملات خرد به حدود ۲۶هزار‌میلیارد تومان و ثبت افت ۴.۷درصدی شاخص کل در این ماه بود. به این ترتیب، بورس تنها بازاری بود که پرونده تیرماه را با بازدهی منفی بست.  در مقابل، بازار ارز عملکرد متفاوتی را تجربه کرد و دلار با رشد حدود ۱۸درصدی، بیشترین بازدهی را میان بازارهای موازی به ثبت رساند. همین موضوع بخشی از سرمایه‌های خرد را روانه بازارهای رقیب کرد و فشار فروش در بورس را افزایش داد. با این حال، در معاملات روزهای اخیر رفتار سرمایه‌گذاران تغییر محسوسی داشته است. ورود مستمر پول در چهار روز متوالی نشان می‌دهد، بخشی از سرمایه‌گذاران دوباره به بازار سهام بازگشته‌اند.  سیگنال جدید از ورود پول

استمرار ورود سرمایه‌های خرد در کنار رشد شاخص‌ها، این احتمال را تقویت کرده که نگاه معامله‌گران نسبت به ارزندگی بسیاری از سهم‌ها در حال تغییر باشد. البته هنوز نمی‌توان تنها بر مبنای چهار روز ورود پول، از بازگشت کامل اعتماد سخن گفت. بازار همچنان تحت تاثیر متغیرهای مختلف اقتصادی و سیاسی قرار دارد و رفتار سرمایه‌گذاران نیز به سرعت نسبت به تحولات بیرونی تغییر می‌کند.

با وجود این، تفاوت مهم معاملات اخیر با هفته‌های گذشته آن است که جریان سرمایه های خرد، برخلاف تیرماه، دوباره به سمت بورس تغییر مسیر داده است. از سوی دیگر، بررسی عملکرد بازارها از ابتدای سال نیز نشان می‌دهد با وجود افت تیرماه، بورس همچنان جایگاه خود را حفظ کرده است. بازار سهام در بازه ابتدای سال تاکنون همچنان بیشترین بازدهی را در میان بازارهای سرمایه‌گذاری به ثبت رسانده و در مقیاس یک‌ساله نیز شاخص کل حدود ۷۱درصد رشد داشته است. این آمار نشان می‌دهد؛ اصلاح تیرماه، هرچند بخشی از بازدهی بورس را تعدیل کرد، اما هنوز نتوانسته جایگاه این بازار را در مقایسه با سایر گزینه‌های سرمایه‌گذاری تغییر دهد. واکنش بازار به تغییر انتظارات

آنچه در ادامه اهمیت دارد، این است که آیا ورود بیش از ۸همت پول حقیقی‌ها در چهار روز اخیر، آغاز یک روند تازه است یا صرفا واکنشی کوتاه‌مدت پس از افت‌های اخیر محسوب می‌شود؟ پاسخ این سوال به رفتار سرمایه‌های خرد در روزهای آینده وابسته خواهد بود. اگر ورود پول ادامه یابد و ارزش معاملات در سطوح مناسب باقی بماند، می‌توان امیدوار بود؛ بورس بخشی از سرمایه‌های از دست‌رفته تیرماه را دوباره جذب کند. اما اگر این جریان متوقف شود، بازار ممکن است بار دیگر وارد فاز نوسانی و محتاطانه شود؛ موضوعی که جهت حرکت بورس در مردادماه را مشخص خواهد کرد. 

در همین رابطه ابراهیم سماوی، کارشناس بازارهای مالی در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» اظهار کرد: آنچه در معاملات اخیر بورس مشاهده شد درواقع عقب‌نشینی فروشندگان بود تا بازگشت خریداران. این تفاوت بازی با واژه‌ها نیست، بلکه مرز میان یک روند پایدار و یک واکنش رفتاری کوتاه‌مدت را مشخص می‌کند. زمانی که رشد بازار بر پایه ورود پول تازه و بهبود متغیرهای بنیادی شکل بگیرد، می‌توان به تداوم آن امیدوار بود؛ اما زمانی که این رشد عمدتا از کاهش فشار عرضه ناشی شود، باید آن را حاصل تغییر در روان‌شناسی معامله‌گران دانست.

او افزود: نکته مهم این است که در روزهای اخیر اتفاق تازه‌ای در وضعیت بنیادی شرکت‌ها رخ نداده است. نه گزارش مالی جدیدی منتشر شده است که سودآوری بنگاه‌ها را متحول کند، نه متغیرهای کلان اقتصاد تغییر محسوسی داشته‌اند و نه سیاست رسمی تازه‌ای ابلاغ شده است. بنابراین آنچه تغییر کرده، ارزش ذاتی شرکت‌ها نیست، بلکه برداشت بازار از آینده و احتمالاتی است که سرمایه‌گذاران برای ماه‌های پیش‌رو متصور هستند. به همین دلیل نیز تغییر رفتار بازار را باید در حوزه انتظارات جست‌وجو کرد، نه در عملکرد واقعی شرکت‌ها.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در روزهای گذشته گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال بازنگری در فرمول نرخ خوراک صنایع پتروشیمی و همچنین اصلاح برخی متغیرهای اثرگذار بر صنعت پالایشی مطرح شد. هرچند هنوز هیچ تصمیم رسمی در این زمینه اعلام نشده، اما بازارهای مالی معمولا پیش از وقوع رویدادها، احتمال وقوع آنها را قیمت‌گذاری می‌کنند. از همین رو حتی شکل‌گیری یک انتظار جدید می‌تواند پیش از آنکه تغییری در واقعیت اقتصادی رخ دهد، رفتار قیمت‌ها و تصمیم سرمایه‌گذاران را تغییر دهد.

سماوی با بیان اینکه بازار در روزهای اخیر نمونه روشنی از تغییر لنگر ذهنی سرمایه‌گذاران را تجربه کرده است، گفت: در هفته‌های گذشته فعالان بازار ارزش‌گذاری سهام را بر مبنای بدبینانه‌ترین سناریوهای سیاستگذاری انجام ‌دادند و تصور غالب این بود که شرایط موجود برای مدت طولانی ادامه خواهد داشت. اما همین که احتمال اصلاح برخی سیاست‌ها مطرح شد، همان چارچوب ذهنی تغییر کرد و فروشندگانی که تا چند روز قبل در هر قیمتی حاضر به عرضه بودند، ترجیح دادند فروش خود را متوقف کنند. این اتفاق نه به‌دلیل تغییر ارزش شرکت‌ها، بلکه به‌دلیل تغییر در نگاه سرمایه‌گذاران نسبت به آینده رخ داد. رفتارهای هیجانی؟

ابراهیم سماوی افزود: در کنار این موضوع، زیان‌گریزی نیز وارد مرحله تازه‌ای شده است. اگر در هفته‌های گذشته ترس از زیان بیشتر، عامل اصلی عرضه‌های هیجانی بود، اکنون ترس دیگری در حال شکل‌گیری است؛ ترس از اینکه سرمایه‌گذار درست پیش از انتشار یک خبر مثبت یا اصلاح یک سیاست مهم از بازار خارج شده باشد. جابه‌جایی میان این دو نوع ترس یکی از مهم‌ترین دلایل کاهش فشار فروش در معاملات اخیر به شمار می‌رود.

این تحلیلگر بازار سرمایه همچنین به پررنگ شدن رفتارهای هیجانی در بازار اشاره کرد و گفت: همان‌طور که در دوره اصلاح، بدون تفکیک میان سهام ارزنده و غیراقتصادی، موج فروش تقریبا کل بازار را دربرگرفت، اکنون نیز صرف شکل‌گیری یک روایت جدید باعث شده است بخش قابل‌توجهی از معامله‌گران رفتاری مشابه یکدیگر داشته باشند. در چنین شرایطی تحلیل‌های مستقل جای خود را به پیروی از رفتار جمعی می‌دهد و همین موضوع سرعت جابه‌جایی پول میان صنایع مختلف را افزایش می‌دهد.

سماوی با تاکید بر اینکه مهم‌ترین سوگیری این روزهای بازار،سوگیری روایت است، اظهار کرد: بازارها صرفا با داده‌ها معامله نمی‌کنند، بلکه روایت‌ها نیز در تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران نقش مهمی دارند. تا چند روز قبل روایت غالب این بود که فشار بر سودآوری صنایع بزرگ ادامه خواهد داشت و سیاستگذار قصدی برای بازنگری ندارد؛ اما اکنون احتمال اصلاح سیاست‌ها جایگزین آن روایت شده است. واقعیت هنوز تغییر نکرده، اما داستانی که بازار درباره آینده برای خود ترسیم می‌کند تغییر یافته و همین موضوع برای تغییر رفتار معامله‌گران کافی بوده است.

او در پایان خاطرنشان کرد: نباید چرخش اخیر بازار را به اشتباه نشانه تغییر بنیادهای اقتصادی دانست. بازار امروز در حال قیمت‌گذاری احتمال تغییر سیاست‌هاست. از این رو، پایداری روند فعلی نه به ادامه شایعات، بلکه به تبدیل این روایت‌ها به تصمیمات رسمی، شفاف و قابل اتکا وابسته است. اگر فاصله میان انتظار و تصمیم پر نشود، همان فروشندگانی که امروز عقب نشسته‌اند، می‌توانند با نخستین نشانه از تداوم ابهام دوباره به سمت عرضه بازگردند. به همین دلیل، آنچه در ادامه مسیر بازار اهمیت دارد، کیفیت سیاستگذاری و میزان اعتمادی است که نسبت به آینده در میان سرمایه‌گذاران شکل می‌گیرد. همچنین بخوانید ورود مجدد شاخص کل بورس به کانال 5 میلیون واحد | 6 همت پول وارد بازار سهام شد | صف خرید برای 542 نماد تابستان داغ پیش روی بازار سهام/ بورس دوباره به مرز روانی می رسد؟ 10 روز سخت پیش روی بورس/ بازار سهام چشم‌انتظار بازگشت تعادل ثبت رکورد جدید در بورس تهران | شاخص کل وارد کانال 5.3 میلیون واحد شد | غلبه تقاضای حقیقی در معاملات



۲۴ دقیقه قبل / روزنامه عصر اقتصاد

کمر بورس ریز بار هزینه ها خم شد، دلار می تازد

مریم غدیرپور قیمت دلار این روزها افسار گسیخته و بدون تبعیت از دستورهای رسمی، بخش مهمی از معادلات اقتصادی کشور را تحت تاثیر قرار می دهد و با عبور از مرزهای جدید، انتظارات تورمی را افزایش می دهد.

در سوی دیگر، بازار سهام نیز در روزهایی قرار گرفته است که شاخص ها به محدوده های اوج نزدیک شده اند و بسیاری از فعالان بازار، ادامه روند صعودی را پیش بینی می کنند، اما فاصله میان رشد نرخ ارز و بازدهی بورس همچنان پرسش مهمی را پیش روی سرمایه گذاران قرار می دهد.

در نگاه نخست، افزایش نرخ دلار باید ارزش ریالی فروش شرکت های صادرات محور را افزایش دهد و سودآوری بنگاه های بزرگ بورسی را تقویت کند، اما این رابطه در اقتصاد ایران به سادگی قابل تعمیم نیست و عوامل متعددی می توانند اثر رشد ارز را خنثی کنند. مطالب پیشنهادی تثبیت قیمت جهانی طلا در بالاترین سطح یک ماهه ۱۴۰۰/۰۱/۲۷ تخفیفات گسترده در بازار لوازم خانگی /قیمت تلویزیون در یک روز ۵ میلیون تومان کاهش یافت ۱۴۰۱/۰۸/۳۰

افزایش هزینه مواد اولیه، انرژی، حمل ونقل، دستمزد، تامین مالی و مالیات، بخشی از درآمد اسمی شرکت ها را جذب می کند و اجازه نمی دهد رشد فروش به همان نسبت به سود واقعی تبدیل شود.

از سوی دیگر، کاهش قدرت خرید خانوار، ضعف تقاضای داخلی، محدودیت های صادراتی، دشواری بازگشت ارز و بی ثباتی مقررات، چشم انداز سودآوری شرکت ها را با ابهام مواجه می کند و سرمایه گذار را از پذیرش ریسک بیشتر باز می دارد.

بازار سرمایه به جای واکنش مستقیم به قیمت دلار، به کیفیت سود، جریان نقد، تداوم تولید و پیش بینی پذیری اقتصاد توجه می کند و همین تفاوت، دلیل اصلی عقب ماندن بورس از دلار محسوب می شود.

ساسان باقرپناه، کارشناس ارشد مالی و اقتصاد در اقتصاد ایران، در گفت و گوی اختصاصی با عصر اقتصاد، ابعاد این شکاف را تشریح کرده است و حاصل این گفت و گو پیش روی خوانندگان قرار می گیرد. تولید به صرفه نیست

ساسان باقرپناه، کارشناس ارشد مالی و اقتصاد در اقتصاد ایران، در گفت و گوی اختصاصی با عصر اقتصاد تاکید کرد: افزایش نرخ دلار، به تنهایی نمی تواند رشد پایدار بازار سرمایه را تضمین کند.

بسیاری از بنگاه ها همزمان با افزایش نرخ فروش، با رشد هزینه مواد اولیه، انرژی، حمل ونقل، دستمزد، تامین مالی و مالیات مواجه می شوند و در نتیجه بخش مهمی از درآمد اضافی خود را از دست می دهند

به گفته وی، رشد نرخ ارز ممکن است درآمد ریالی شرکت های صادرات محور را افزایش دهد، اما زمانی این رشد به سود واقعی تبدیل می شود که حجم فروش، تولید، حاشیه سود و جریان نقد عملیاتی شرکت نیز تقویت شود.

این کارشناس ارشد مالی و اقتصاد در ادامه افزود: بسیاری از بنگاه ها همزمان با افزایش نرخ فروش، با رشد هزینه مواد اولیه، انرژی، حمل ونقل، دستمزد، تامین مالی و مالیات مواجه می شوند و در نتیجه بخش مهمی از درآمد اضافی خود را از دست می دهند. در چنین شرایطی، رشد اسمی فروش لزوما به معنای افزایش سود واقعی شرکت تلقی نمی شود.

باقرپناه معتقد است سرمایه گذار بیش از قیمت روز دلار، به چشم انداز آینده شرکت توجه می کند و می خواهد بداند آیا فروش، تولید، سودآوری و دسترسی بنگاه به سرمایه در گردش تداوم پیدا می کند. ازهمین رو، بی ثباتی مقررات، نرخ بهره بالا، ضعف تقاضای داخلی و کاهش اعتماد، مانع اصلی همراهی بورس با دلار محسوب می شود. تغییرمداوم مانع ورود پر قدرت شرکت ها به بورس

این کارشناس ارشد مالی و اقتصاد در اقتصاد ایران، می گوید سرمایه گذار در تحلیل یک شرکت تنها به این موضوع توجه نمی کند که بنگاه در سال جاری چه میزان فروش داشته است، بلکه می خواهد بداند این فروش در دوره های بعد نیز قابل تکرار خواهد بود یا خیر.

او باید بررسی کند که آیا حاشیه سود شرکت حفظ می شود، آیا بنگاه توان ادامه تولید را دارد، آیا سرمایه در گردش برای تامین مواد اولیه کافی است و آیا سیاست های جدید می تواند مسیر فعالیت شرکت را محدود کند.

به گفته باقرپناه، در اقتصادی که تصمیم های ارزی، تجاری و قیمت گذاری به صورت مداوم تغییر می کند، پاسخ دادن به این پرسش ها دشوارتر می شود و همین ابهام، بخشی از سرمایه گذاران را از ورود پرقدرت به بازار سهام باز می دارد. بازار سرمایه بیش از آنکه از یک عدد بزرگ هراس داشته باشد، از عدد نامعلوم و چشم انداز غیرقابل پیش بینی نگران می شود.

او توضیح می دهد که یک شرکت می تواند با نرخ ارز بالا، هزینه انرژی سنگین یا مالیات بیشتر برنامه ریزی کند، مشروط بر اینکه قواعد بازی در ماه های آینده مشخص بماند. زمانی که دستورالعمل ها پی در پی تغییر می کنند، نرخ های متفاوت برای ارز وجود دارد، مقررات صادرات و واردات ناگهان اصلاح می شوند و بنگاه درباره قیمت مواد اولیه یا نحوه فروش محصولات خود اطمینان ندارد، سرمایه گذار با احتیاط بیشتری تصمیم می گیرد.

باقرپناه وضعیت عمومی اقتصاد را نیز یکی از عوامل مهم رفتار بورس می داند و تاکید می کند که کاهش قدرت خرید خانوار و تضعیف تقاضای داخلی می تواند فروش واقعی بسیاری از شرکت ها را کاهش دهد. در چنین شرایطی، افزایش اسمی قیمت محصولات لزوما نمی تواند افت حجم فروش را جبران کند و رشد ارقام مالی ممکن است تنها حاصل تورم باشد.

به گفته او، اقتصاد تورمی می تواند درآمد شرکت ها را بزرگ تر نشان دهد، اما بزرگ شدن اعداد به معنای افزایش توان واقعی بنگاه نیست و حتی ممکن است شرکت در مقایسه با سال گذشته قدرت اقتصادی کمتری پیدا کرده باشد. از همین رو، تحلیل عملکرد شرکت تنها با مقایسه ارقام اسمی می تواند سرمایه گذار را گمراه کند.

او تاکید می کند که سرمایه گذار باید به کیفیت سود توجه کند و میان سود حاصل از عملیات اصلی، سود ناشی از افزایش قیمت دارایی ها، تسعیر ارز و عوامل مقطعی تفاوت بگذارد. جریان نقد عملیاتی، میزان بدهی، هزینه مالی و توان تامین سرمایه در گردش، تصویر دقیق تری از وضعیت واقعی شرکت ارائه می دهد. نقش نرخ بازده بدون ریسک

باقرپناه نرخ بازده بدون ریسک را نیز در رفتار سرمایه گذاران موثر می داند و می گوید هر اندازه سود سپرده و ابزارهای کم ریسک جذاب تر شود، بازار سهام باید بازده بیشتری برای پذیرش ریسک ارائه کند. بنابراین افزایش نرخ دلار به تنهایی نمی تواند سرمایه گذار را به خرید سهام متقاعد کند و بورس تنها زمانی می تواند همپای ارز حرکت کند که سودآوری، ثبات مقررات، اعتماد عمومی و چشم انداز اقتصاد تقویت شود.

از همین رو، بازار سرمایه بیش از گذشته به آینده نگاه می کند و درباره تداوم فروش، حفظ حاشیه سود، توان تولید و کفایت سرمایه در گردش قضاوت می کند.

این کارشناس ارشد مالی و اقتصاد در اقتصاد ایران، می گوید سرمایه گذار در تحلیل یک شرکت تنها به این موضوع توجه نمی کند که بنگاه در سال جاری چه میزان فروش داشته است، بلکه می خواهد بداند این فروش در دوره های بعد نیز قابل تکرار خواهد بود یا خیر.

باقرپناه نرخ بازده بدون ریسک را نیز در رفتار سرمایه گذاران موثر دانست و گفت هر اندازه سود سپرده و ابزارهای کم ریسک جذاب تر شود، بازار سهام باید بازده بیشتری برای پذیرش ریسک ارائه کند. بنابراین افزایش نرخ دلار به تنهایی نمی تواند سرمایه گذار را به خرید سهام متقاعد کند و بورس تنها زمانی می تواند همپای ارز حرکت کند که سودآوری، ثبات مقررات، اعتماد عمومی و چشم انداز اقتصاد تقویت شود. کلام آخر

باقرپناه در جمع بندی این بحث تاکید می کند بازار سرمایه بیش از قیمت دلار، به چشم انداز روشن و قابل پیش بينی نیاز دارد. افزایش نرخ ارز می تواند درآمد اسمی برخی شرکت ها را بالا ببرد، اما زمانی به ارزش واقعی سهام منجر می شود که تولید، فروش، حاشیه سود و جریان نقد عملیاتی نیز تقویت شود.

وی معتقد است بنگاهی که نتواند آینده هزینه های مواد اولیه، انرژی، دستمزد، مالیات، تامین مالی و مقررات را پیش بینی کند، حتی با رشد درآمد نیز نمی تواند اعتماد سرمایه گذاران را جلب کند. تغییر مداوم دستورالعمل ها، نوسان نرخ های مختلف ارز، ضعف تقاضای داخلی و جذابیت ابزارهای کم ریسک، فاصله میان رشد دلار و بورس را افزایش می دهد.

بنابراین رشد پایدار بازار سهام زمانی شکل می گیرد که ثبات اقتصادی، پیش بینی پذیری سیاست ها، کیفیت سود و اعتماد عمومی همزمان تقویت شوند و سرمایه گذار امکان ارزیابی آینده شرکت را پیدا کند. تگ هااخبار برگزیده بازار ارز قیمت دلار نرخ دلار


۳ ساعت قبل / سایت بورس نیوز

شاخص ۳۷ صنعت بورسی با افزایش همراه شد

به گزارش بورس نیوز ، 

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بررسی روند شاخص صنایع در هفته گذشته نشان می‌دهد که روند صعودی در بخش عمده صنایع بازار سهام تداوم داشته است. این در شرایطی است که در این مدت ۳۷ صنعت افزایش شاخص را تجربه کردند و میانگین عملکرد صنایع در مقایسه با هفته‌های گذشته همچنان تحت تاثیر رشد گروه‌های مختلف قرار داشت. در مقابل، فقط ۳ صنعت در محدوده منفی قرار گرفتند که در این میان سیمان بیش‌ترین کاهش هفتگی را به ثبت رساند.

شاخص صنعت سایر معادن با رشد ۱۵ درصدی، بیش‌ترین افزایش هفتگی را در میان ۴۰ صنعت فعال بازار سهام به ثبت رساند. شاخص این صنعت در پایان هفته به سطح ۵۲۲ هزار و ۱۲۶ واحد رسید و رشد آن از ابتدای سال و طی ۶۰ روز معاملاتی به ۹۴ درصد رسید.

مواد و محصولات دارویی با افزایش ۱۳.۳ درصدی دومین صنعت با بهترین عملکرد هفتگی بود. شاخص این صنعت در سطح تاریخی ۶۸۴ هزار واحد قرار گرفت و با رشد ۱۷۴ درصدی از ابتدای سال، هم‌چنان در صدر جدول عملکرد صنایع بازار سهام قرار دارد.

رادیویی نیز با رشد ۱۳.۳ درصدی در جایگاه سوم قرار گرفت. شاخص این صنعت در پایان هفته به سطح ۱۳ هزار و ۶۸۷ واحد رسید و میزان افزایش آن از ابتدای سال ۱۵۰ درصد ثبت شد.

شاخص صنعت انتشار و چاپ نیز در هفته منتهی به ۲۸ مرداد ۱۳ درصد افزایش یافت و در سطح تاریخی ۵ میلیون و ۶۷۵ هزار واحد قرار گرفت. این صنعت از ابتدای سال ۱۱۵ درصد رشد داشته است.

فنی و مهندسی پنجمین صنعت با بهترین عملکرد هفتگی بود. شاخص این صنعت با رشد ۹.۳ درصدی به سطح ۲۱ هزار و ۱۳ واحد رسید و میزان افزایش آن از ابتدای سال به ۱۳۶ درصد رسید.

در میان ۴۰ صنعت فعال بازار سهام، فقط شاخص ۳ صنعت سیمان، حمل و نقل و فرآورده‌های نفتی در هفته چهارم مرداد کاهش یافت.

شاخص صنعت سیمان با افت ۳.۸ درصدی بیش‌ترین کاهش هفتگی را به ثبت رساند و در پایان هفته به سطح ۸۶ هزار و ۷۱۶ واحد رسید. با وجود این کاهش، شاخص سیمان از ابتدای سال ۷۳ درصد افزایش داشته است.

حمل و نقل با کاهش ۲.۷ درصدی دومین صنعت کاهشی هفته بود. شاخص این صنعت در سطح ۱۳۴ هزار و ۱۵۵ واحد قرار گرفت و رشد آن از ابتدای سال به ۴۵ درصد رسید.

شاخص فرآورده‌های نفتی نیز با افت ۰.۵ درصدی سومین صنعت نزولی هفته بود و در سطح ۴۷ میلیون و ۳۲ هزار واحد قرار گرفت. با وجود کاهش هفتگی، این صنعت از ابتدای سال ۱۱۵ درصد افزایش داشته و هم‌چنان در جمع صنایع با رشد بالای شاخص قرار دارد.

در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته، شاخص ۲۶ صنعت با افزایش همراه شد. مواد و محصولات دارویی با رشد ۳.۰۲ درصدی بهترین عملکرد روز چهارشنبه را به ثبت رساند. پس از آن منسوجات با رشد ۲.۸۴ درصدی و سایر معادن با افزایش ۲.۷۹ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

در سمت مقابل، شاخص فنی و مهندسی با کاهش ۲.۳۵ درصدی بیشترین افت روز چهارشنبه را تجربه کرد. پس از آن حمل و نقل و استخراج نفت به ترتیب با کاهش ۲.۰۵ و ۲.۰۳ درصدی در رتبه‌های بعدی بیش‌ترین افت روزانه قرار گرفتند.

همچنین در پایان مبادلات روز چهارشنبه، شاخص ۱۲ صنعت به بالاترین سطح تاریخی خود رسید. مواد و محصولات دارویی با رشد ۱۷۴ درصدی از ابتدای سال در صدر این فهرست قرار دارد. پس از آن زراعت با ۱۵۱ درصد، خرده‌فروشی با ۱۳۰ درصد، محصولات غذایی با ۱۲۶ درصد و محصولات فلزی با ۱۱۹ درصد افزایش قرار گرفته‌اند.

کانی غیرفلزی با رشد ۱۱۷ درصدی و انتشار و چاپ با ۱۱۵ درصد افزایش، دیگر صنایع با رشد بیش از ۱۰۰ درصدی در جمع صنایع سقف‌شکن هفته بودند. هم‌چنین شاخص بانک‌ها و موسسات اعتباری از ابتدای سال ۸۸ درصد، زغال‌سنگ ۸۴ درصد، بیمه و بازنشستگی ۵۲ درصد، چندرشته‌ای صنعتی ۴۳ درصد و منسوجات ۴۰ درصد رشد داشته‌اند و در پایان آخرین روز معاملاتی هفته، در بالاترین سطح تاریخی خود قرار گرفتند. اشتراک گذاری : کپی لینک گزارش خطا 0 پسندیدم برچسب ها : بازار سرمایه رشد شاخص صنایع بورسی


۵ دقیقه قبل / سایت شهر بورس

پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه 31 مرداد 1405

به گزارش شهر بورس، قیمت دلار آزاد در آخرین روز کاری هفته، پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵، با رشد ۰٫۰۶ درصدی به ۱۸۹ هزار و ۲۸۰ تومان رسید. داده‌های منتشرشده برای روز جمعه نیز دلار را در محدوده ۱۸۹ هزار و ۴۰۰ تومان نشان می‌دهد؛ بنابراین بازار در آستانه آغاز معاملات شنبه، همچنان نزدیک مرز روانی ۱۹۰ هزار تومان قرار دارد. فهرست عناوین پیش‌بینی قیمت دلار فردا چه عواملی می‌تواند دلار را بالا ببرد؟ سناریوی صعودی سناریوی کاهشی جمع‌ بندیپیش‌بینی قیمت دلار فردا

با توجه به تثبیت دلار در محدوده ۱۸۹ هزار تومان، نوسان محدود روزهای اخیر و نبود سیگنال مشخصی برای یک توافق فوری، سناریوی محتمل برای شنبه، حرکت دلار در محدوده ۱۸۸ هزار و ۵۰۰ تا ۱۹۰ هزار و ۵۰۰ تومان است.

برآورد می‌شود در صورت نبود خبر سیاسی جدید، دلار معاملات شنبه را در محدوده ۱۸۹ هزار تا ۱۸۹ هزار و ۸۰۰ تومان آغاز کند و در ادامه، تلاش بازار برای عبور از مرز ۱۹۰ هزار تومان تعیین‌کننده باشد.چه عواملی می‌تواند دلار را بالا ببرد؟

یکی از مهم‌ترین ریسک‌های صعودی بازار ارز، تشدید فشارهای اقتصادی و تحریمی علیه ایران است. در روزهای اخیر مقام‌های آمریکایی از تشدید فشار اقتصادی و اقدامات جدید علیه ایران سخن گفته‌اند؛ اخباری که می‌تواند انتظارات تورمی و تقاضای احتیاطی ارز را تقویت کند.

از طرف دیگر، فاصله قابل توجه نرخ بازار آزاد با نرخ دلار حواله‌ای مرکز مبادله همچنان یکی از عوامل مهم اثرگذار بر انتظارات بازار است. نرخ حواله دلار در ۲۹ مرداد حدود ۱۵۶ هزار و ۵۴۵ تومان اعلام شده بود.سناریوی صعودی

اگر بازار تحت تأثیر اخبار سیاسی منفی قرار بگیرد یا تقاضای خرید افزایش پیدا کند، عبور دلار از ۱۹۰ هزار تومان در معاملات شنبه محتمل خواهد بود. در این حالت محدوده ۱۹۰ هزار و ۵۰۰ تا ۱۹۱ هزار و ۵۰۰ تومان می‌تواند مقصد بعدی بازار باشد.سناریوی کاهشی

در مقابل، انتشار خبر مثبت از مذاکرات یا کاهش تنش‌های سیاسی می‌تواند موجب افزایش عرضه و کاهش تقاضای احتیاطی شود. در این شرایط، احتمال عقب‌نشینی دلار به محدوده ۱۸۷ هزار و ۵۰۰ تا ۱۸۸ هزار و ۵۰۰ تومان وجود دارد.جمع‌ بندی

در مجموع، پیش‌بینی غالب برای دلار شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵، نوسان در کانال ۱۸۹ هزار تومان با تمایل خفیف به سمت صعود است. محدوده ۱۹۰ هزار تومان مهم‌ترین مقاومت روانی بازار خواهد بود و تثبیت بالای آن می‌تواند زمینه افزایش قیمت را فراهم کند؛ در مقابل، از دست رفتن محدوده ۱۸۸ هزار و ۵۰۰ تومان می‌تواند احتمال اصلاح قیمت را افزایش دهد.

پیش‌بینی نهایی: دلار آزاد در روز شنبه احتمالاً در محدوده ۱۸۸ هزار و ۵۰۰ تا ۱۹۰ هزار و ۵۰۰ تومان معامله می‌شود و نرخ میانه مورد انتظار، حدود ۱۸۹ هزار و ۵۰۰ تومان است.




 هشدار وزارت صمت درباره خاموشی صنایع
۶ ساعت قبل / سایت تابناک

هشدار وزارت صمت درباره خاموشی صنایع

قائم مقام وزیر صمت با انتقاد از قطعی برق صنعت گفت: تبعات این کار به ضرر مردم است.

 تسویه‌ حساب تاریخی در میرداماد/ چرا ۱۲۰ همت از «دارایی‌های بانک ایران‌زمین» سهم بانک مرکزی شد؟
۱۵ دقیقه قبل / سایت تابناک

تسویه‌ حساب تاریخی در میرداماد/ چرا ۱۲۰ همت از «دارایی‌های بانک ایران‌زمین» سهم بانک مرکزی شد؟

بانک مرکزی سرانجام برای تسویه بدهی بیش از ۱۰۰ همتی بانک ایران‌زمین، سند مالکیت ۷۵ همت از دارایی‌های این بانک را امضا کرد و ۴۵ همت دیگر نیز در نوبت انتقال است...

 تحلیل زرین ذرت شاهرود؛ بهبود سودآوری با اهرم نرخ فروش
۸ ساعت قبل / سایت صدای بورس

تحلیل زرین ذرت شاهرود؛ بهبود سودآوری با اهرم نرخ فروش

زرین ذرت شاهرود در سناریوی سال ۱۴۰۵، از منظر بنیادی ظرفیت مناسبی برای رشد سودآوری دارد.

 سلار شایعه تغییر نرخ گاز خوراک را شفاف‌سازی کرد
۸ ساعت قبل / سایت صدای بورس

سلار شایعه تغییر نرخ گاز خوراک را شفاف‌سازی کرد

شرکت سیمان لارستان با نماد «سلار» با انتشار نامه‌ای رسمی، شایعه تغییر نرخ گاز خوراک مصرفی را رد و تأکید کرد نرخ گاز خوراک و سوخت این شرکت بر اساس مصوبه‌های ابلاغی همچنان مشخص و شفاف است.

 رشد ۴۷ درصدی نرخ فروش دولومیت فافزا
۴ ساعت قبل / سایت صدای بورس

رشد ۴۷ درصدی نرخ فروش دولومیت فافزا

شرکت فولاد افزا سپاهان (فافزا) با دریافت ابلاغیه اصلاح نرخ از سوی مشتری عمده خود، فولاد مبارکه اصفهان، موفق به تعدیل قیمت فروش محصولات خود شد.

 کاهش ۶۳درصدی قطعی برق در کشور
۷ ساعت قبل / سایت اکونگار

کاهش ۶۳درصدی قطعی برق در کشور

مدیرعامل توانیر با بیان اینکه ناترازی برق کشور از ۱۷ تا ۱۸ هزار مگاوات در سال‌های گذشته به کمتر از ۱۰ هزار مگاوات رسیده، گفت که محدودیت‌های اعمال‌شده در شبکه عمومی نیز ۶۳ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته، با این حال شرایط موجود مطلوب و مورد قبول ما نیست و شبکه همچنان با چالش‌های جدی مواجه است.