قیمت طلا امروز




 سایت اقتصادنیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۰۳

عواقب بین المللی مواضع متناقض ترامپ در مورد ایران | از مزیت اقتصادی و سیاسی برای چین و روسیه تا گرفتار شدن کشورهای منطقه در جنگ

اقتصادنیوز: در حالی که دونالد ترامپ طی روزهای اخیر بارها از حمله به ایران، تشدید فشارها و همزمان از آمادگی تهران برای مذاکره سخن گفته است، تکرار این مواضع متناقض بار دیگر این پرسش را در کانون توجه قرار داده که سیاست واقعی دولت آمریکا در قبال ایران چیست و این رویکرد چه پیامدهایی برای منطقه و متحدان واشنگتن خواهد داشت.
 عواقب بین المللی مواضع متناقض ترامپ در مورد ایران | از مزیت اقتصادی و سیاسی برای چین و روسیه تا گرفتار شدن کشورهای منطقه در جنگ

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، سیاستمداران، تحلیلگران و افکار عمومی به عنوان مخاطبان سخنان «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در یک سال اخیر، به خوبی با فراز و نشیب‌های سخنان، ادعاها و مواضع وی آشنا هستند، این روند اما در چند ماه اخیر به شکل محسوسی تشدید و خود به یکی از مهمترین علامت‌های سوال و سوژه‌های تحلیلی تبدیل شده است. اینکه ترامپ از آغاز جنگ، ادامه آن، آتش‌بس و تفاهم با ایران درپی چیست، پرسشی است که گروهی در تحلیل و پاسخ به آن انواع اهداف و انگیزه‌ها را مطرح می‌کنند اما همچنان قطعیتی در این تحلیل‌ها نیست و اظهارات و ادعاهای او در حوزه‌های مختلف هم این ابهامات را افزایش داده است.

در همین ۷۲ ساعت گذشته؛ رئیس‌جمهور آمریکا چندبار ادعا کرده که «ایران آماده مذاکره نیست و تصمیم داریم به «سایت جدید هسته‌ای ایران» حمله کنیم. به ازای هر کشتی که از سوی ایران مورد حمله قرار گیرد؛ یک زیرساخت ایران را هدف قرار خواهیم داد و خسارت کشتی‌ها را از دارایی‌های بلوکه شده ایران جبران می‌کنیم.»

این تهدیدهای ترامپ، در حالی جهان را آماده گسترش و تشدید جنگ و بهای نفت را ۳ رقمی کرد که رئیس‌جمهور آمریکا در فاصله کوتاهی پس از این ادعاها، اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران در جریان مذاکرات با واشنگتن «هر روز جدی‌تر» می‌شود و مسیر مذاکره را ترجیح می‌دهد. اینکه آیا ترامپ تا پایان نگارش این گزارش، همچنان بر موضع خود درباره مذاکره یا جنگ خواهد ایستاد؛ مشخص نیست اما پرسش مهم‌تر شاید این باشد که چرا رئیس‌جمهور آمریکا در مواضع خود این میزان فراز و فرود را تجربه می‌کند و تبعات چنین رویکردی برای کشوری که خود را ابرقدرت می‌داند چه خواهد بود. چرا ترامپ رفتار سینوسی دارد؟

رفتارشناسی رئیس‌جمهور آمریکا، دو سناریو درباره چرایی این روند را پیش‌رو می‌گذارد؛ سناریوی اول این است که ترامپ بر مبنای اصلی در سیاست خارجی و مبتنی بر تئوری «صلح از طریق قدرت» گزینه‌های دیپلماسی و مذاکره را همزمان با جنگ و تهدید نظامی روی میز می‌گذارد. سناریویی که در دولت دونالد ریگان و در زمان جنگ سرد هم مورد توجه بود و از همان ابتدا بسیاری از تحلیلگران بین‌المللی و منطقه‌ای آن را مبنای اقدامات و تصمیمات رئیس‌جمهور آمریکا می‌دانستند. اساس این تئوری به زبان ساده این است که صلح واقعی نه از طریق مذاکره و امتیازدهی، بلکه از طریق ساختن قدرت نظامی و اقتصادی برتر و بازدارنده به دست می‌آید؛ به این ترتیب که دشمنان بالقوه به این نتیجه برسند که تقابل با آمریکا هزینه‌ای غیرقابل تحمل دارد و بنابراین به میز مذاکره کشیده شوند. این سیاست در دور نخست ریاست جمهوری ترامپ، با تشدید تحریم‌ها علیه ایران اجرا شد و در دور دوم با حمله نظامی و جنگی فراگیر.

موفقیت در اجرای تئوری «صلح از طریق قدرت» الزاماتی دارد که توجه به آن میزان موفقیت را مشخص‌تر می‌سازد. این راهبرد زمانی موفق است که تهدید و قدرت از نظر طرف مقابل معتبر، هدف مشخص و محدود و امکان توافق موجود باشد و هر دو طرف از تشدید درگیری پرهیز کنند. اینکه آیا چنین تئوری در قبال ایران جواب داده یا نه، موضوعی مستقل از خود سیاست است که شواهد در تایید آن هر روز کمتر و در رد آن هر روز بیشتر می‌شود.

اهداف ترامپ از این جنگ و صلح، به صورت مداوم و متناوب در حال تغییر است و دامنه آن از تلاش برای نابودی نظام سیاسی تا تاسیسات هسته‌ای ایران گسترده است، سطح بی‌اعتمادی تهران به واشنگتن بسیار بالاست و ایران این نگاه را دارد که با عقب‌نشینی از مواضع اصولی و خطوط قرمز خود، تامین امنیت یا منافع آن به خطر خواهد افتاد. همزمان دولت ترامپ سیاست فشار حداکثری را در بالاترین سطح آن بر ایران تحمیل کرده و این یعنی قدرت مورد اشاره در این تئوری، در میدان اعمال و اجرایی شده اما هیچ کدام از این واقعیات، بخش دوم تئوری یعنی ایجاد صلح را نشان نمی دهد. جنگی که نتیجه چنین رویکردی بوده؛ در عمل شعله‌ورتر شده، منافع آمریکا را به خطر انداخته و آینده نامعلومی را پیش روی واشنگتن و متحدانش در منطقه قرار داده است.

اگر این سناریو را مبنای تصمیم‌گیری‌های رئیس‌جمهور آمریکا بدانیم می‌توان آن را دلیل مواضع متناقض و متفاوت ترامپ هم دانست. ترامپ قدرتی را که مدعی داشتن آن است به کار گرفته اما صلح موردنظرش به دست نیامده است، در چنین شرایطی، اتخاذ مواضعی که نه آن موفقیت را زیر سوال ببرد و نه این شکست را برجسته سازد؛ طبیعی است.

سناریوی دیگر ریشه در هیچ نظریه‌ای در سیاست خارجی یا روابط خارجی آمریکا نداشته و مبتنی بر شخصیت نمایشی و فرافکن ترامپ است؛ شخصیتی که در آن نگاه به جهان مبتنی بر رقابت با روسای جمهور پیشین و ارائه کارنامه‌ای متفاوت (نه لزوما بهتر) از آن‌هاست. نگاهی به اظهارات یک سال اخیر ترامپ درباره سیاست‌های دولت‌های مختلف آمریکا به ویژه دوران ریاست جمهوری باراک اوباما، این سناریو را حداقل تا حدی در تصمیم‌گیری و اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا، موثر نشان می‌دهد.

در هر بار توضیح و توجیه رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ با ایران؛ ترامپ به این گزینه‌ها اشاره می‌کند که برنامه هسته‌ای ایران را اوباما گسترش داده اما او درپی نابودی آن است، دولت‌های پیشین آمریکا در جنگ‌های خود در آسیا ( ویتنام و عراق و افغانستان) تعداد بیشتری از سربازان آمریکایی را به کشتن داده‌اند اما رقم کشته‌های جنگ اخیر علیه ایران (فارغ از کیفیت و مدت زمان) بسیار کمتر بوده است.

در چنین سناریویی؛ ایران نه در سال ۲۰۲۶ که از همان روزهای نخست انقلاب اسلامی خود؛ در ذهن ترامپ دشمنی بوده که باید نابود می‌شده اما اسلاف وی توان و اراده این نابودی را نداشته‌اند و او مجبور به این اقدام شده است. در این سناریو هم ترامپ ناکام است از آن رو که نه توافقی بهتر از برجام در دولت اوباما با ایران بسته و نه بهتر از بوش پدر و پسر، حافظ جان سربازان آمریکایی بوده است.

هر کدام از سناریوهای اشاره شده در بالا، مبنای رفتار و عملکرد رئیس‌جمهور آمریکا قرار گیرد؛ چندان در تبعات و نتایج آن اثرگذار نخواهد بود. واشنگتن حملات خود علیه ایران را با شدت و ضعف ادامه می‌دهد و همزمان مدعی در جریان بودن دیپلماسی هم هست، با این همه اما چشم‌اندازی برای رسیدن به یک طرح پایدار دیده نمی‌شود. به گفته کارشناسان، ترامپ به دلایل بسیاری از تشدید جنگ حذر دارد اما به همان میزان از مذاکره‌ای که حقوق ایران را به رسمیت بشناسد هم واهمه دارد. تفاهم اسلام‌آباد؛ آخرین سند به رسمیت شناختن این حقوق بود که یک ماه هم دوام نیاورد و چند بند آن از سوی آمریکا نقض شد.

تبعات این نوسان در مواضع، شاید بیش از همه دامن متحدان آمریکا را در منطقه گرفته است؛ کشورهایی که به سبب در اختیار قرار دادن سرزمین‌ خود برای حمله به ایران، در معرض اقدامات دفاعی تهران قرار گرفته‌اند. دولت‌های منطقه که امنیت و اقتصاد خود را سال‌ها به عنصری پیش‌بینی‌پذیر در کاخ سفید گره زده بودند اکنون در مرکز جنگ خود خواسته ترامپ با ایران قرار گرفته اند.

فراز و نشیب‌های رفتاری ترامپ در سطح بین المللی و نه فقط در نحوه مواجه با ایران، گرچه برای متحدانش، کانون سردرگمی است اما برای رقبای آمریکا یعنی چین و روسیه، هم مزیت اقتصادی و هم سیاسی ایجاد کرده است. پکن و مسکو این رویکرد را نه یک راهبرد مشخص و فکر شده که نشانه‌ای از ضعف در تصمیم‌گیری واشنگتن تحلیل می‌کنند. تبعات اقتصادی رویکرد ترامپ در ماه‌های اخیر هم عیان‌تر از آن است که بار دیگر تکرار شود.

جدا از اینکه نوسان در مواضع رئیس جمهور آمریکا، محصول یک راهبرد از پیش طراحی‌شده باشد یا بازتاب سبک شخصی او در تصمیم‌گیری، نتیجه این رویکرد تاکنون به شکل‌گیری یک سیاست قابل پیش‌بینی در پرونده ایران منجر نشده است. همزمانی تهدیدهای نظامی، تاکید بر ادامه سیاست فشار حداکثری و ارسال پیام‌های مذاکره، بیش از آنکه چشم‌انداز روشنی را از آینده نشان دهد، به تداوم فضای ابهام منتهی شده است. در چنین فضایی، نه می‌توان از موفقیت راهبرد فشار سخن گفت و نه از فراهم شدن مقدمات یک توافق پایدار؛ موضوعی که نشان می‌دهد بحران جاری، حداقل در کوتاه‌مدت، بیش از آنکه به سمت حل‌وفصل حرکت کند، در حال تثبیت شدن است.

  همچنین بخوانید قهرمان‌پور: یادداشت تفاهم ایران و آمریکا راهی برای مدیریت منازعه است، نه پایان آن | دموکرات‌ها ترامپ را بازنده جنگ اعلام می‌کنند؛ جمهوری‌خواهان تندرو دنبال شروع دوباره جنگ هستند ترامپ مجوز عملیات پرخطر نیروهای نظامی آمریکا در خاک ایران را خواهد داد؟ | ایران حمله به زیرساخت‌هایش را فورا تلافی می‌کند ترامپ «پروژه آزادی پلاس» را در تنگه هرمز کلید می‌زند یا حمله به زیرساخت‌های ایران یا ...؟ | امیدها برای پایان بحران فعلی در خاورمیانه کمرنگ شد جلسه فوری ترامپ درباره ایران/ حمله نظامی از سر گرفته می شود؟



۵۷ دقیقه قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

نیویورک‌تایمز: ترامپ تمایلی به جنگ نظامی گسترده با ایران ندارد| فشار اقتصادی را تشدید می‌کند

رویداد۲۴| همزمان با تشدید فشار‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران، یک رسانه آمریکایی در گزارشی نوشته است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در شرایط کنونی تمایلی به بازگشت به یک جنگ نظامی گسترده با ایران ندارد و تلاش می‌کند فشار بر تهران را از مسیر اقتصادی افزایش دهد.

به نقل از نیویورک تایمز، ترامپ روز چهارشنبه از آغاز آنچه خود کوبنده‌ترین عملیات اقتصادی علیه یک کشور خواند، خبر داد و تهدید کرد کشور‌هایی که به ایران امکان دسترسی به تجارت و شبکه‌های مالی بین‌المللی را بدهند، با پیامد‌های اقتصادی سنگینی از سوی واشنگتن روبه‌رو خواهند شد.

به نوشته نیویورک‌تایمز، در میان تهدید‌های اخیر دولت ترامپ، یک پیام مهم نیز نهفته است؛ اینکه رئیس‌جمهور آمریکا نمی‌خواهد بار دیگر وارد یک جنگ نظامی گسترده شود. این رویکرد در اظهارات اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، نیز آشکارتر شده است.

بسنت روز پنجشنبه اعلام کرد واشنگتن قصد دارد شدیدترین تحریم‌های تاریخ خود علیه ایران را اعمال کند. او همچنین از چین خواست در اجرای این سیاست با آمریکا همکاری کند.


۲ ساعت قبل / سایت اصلاحات نیوز

اگر لازم بود برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، ۱۰۰ بار دیگر حمله می‌کردیم

به گزارش اصلاحات نیوز؛

دونالد ترامپ، از آمریکایی‌ها خواست افزایش قیمت سوخت ناشی از جنگ را تحمل کنند و درباره حمله به ایران گفت اگر برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای لازم می‌بود، ۱۰۰ بار دیگر نیز این کار را انجام می‌داد.

بخشهایی از ادعاهای وی به شرح زیر است:

اخبار مرتبط

سی‌ان‌ان: ترامپ به نمایندگان ارشد دولت خود دستور داده که گفت‌وگوهایشان با ایران را متوقف کنند/ کاخ…

ترامپ: ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت؛ آمریکا به دنبال تمدید تفاهم با تهران نیست

ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت و ما کنترل تنگه هرمز را در اختیار داریم.

اگر ایران سلاح هسته‌ای داشت، از آن استفاده می‌کرد و اسرائیل و تمام خاورمیانه را نابود می‌کرد.

ایران هنوز تعدادی موشک و پهپاد دارد، اما ظرفیت تولید آنها در مقایسه با پنج ماه قبل بسیار پایین است

ایرانی‌ها به کشورهای تقریباً بی‌طرفی موشک شلیک کردند که هیچ‌کس نمی‌دانست تا چه اندازه در این درگیری دخیل هستند.

ایرانی‌ها همه را هدف قرار دادند و اگر بمب هسته‌ای داشتند، از آن علیه همه استفاده می‌کردند.

ایران به یک قدرت سلطه‌گر در خاورمیانه تبدیل شده که دیگران را مورد زورگویی قرار می‌دهد.


۴۳ دقیقه قبل / سایت آفتاب نیوز

برخی بی‌آنکه بدانند با مذاکره مخالفند

به گزارش آفتاب نیوز،

«محسن صفرپور» در گفت‌وگو با ایرنا درباره این گفته رئیس تیم مذاکره کننده کشورمان مبنی بر اینکه مذاکره همان مبارزه است، گفت: برای رسیدن به هدف، همه راه‌ها می‌تواند مورد استفاده قرار گیرند و شیوه‌های که می‌توان از آن به عنوان مبارزه یاد کرد. بنابراین مذاکره هم در این چارچوب نوعی مبارزه محسوب می‌شود. گاهی مبارزه به شکل فیزیکی یا تسلیحاتی است و گاهی هم به اندیشه، تفکر و رأی.

برخی ذاتا با هر نوع مذاکره‌ای مخالف هستند و دلیل مخالفت را هم نمی‌دانند

وی درباره اینکه آیا تحریف مفهوم دیپلماسی و کوچک جلوه دادن مذاکره از سوی منتقدان، ناشی از شعارزدگی است یا خطای شناختی، گفت: بعید می‌دانم این موضوع خطا باشد. برخی ذاتا با هر نوع مذاکره‌ای مخالف هستند و خودشان هم دلیل مخالفتشان را نمی‌دانند.

دبیرکل حزب اتحاد ملی ایران عنوان کرد: گاهی در جلسات با برخی افراد بحث می‌کنیم، اما طرف مقابل بدون ارائه هیچ دلیلی، اساساً با مذاکره مخالف است! فردی می‌گفت من با فلانی مخالفم؛ وقتی پرسیدند چرا مخالفی، پاسخ داد: به هر دلیلی که شما فکر می‌کنید، من کلاً مخالف هستم.

عده‌ای آگاهانه شرایط کشور را نادیده می‌گیرند

صفرپور درباره اینکه چرا برخی افراد درباره اثربخشی مذاکره دچار خودسانسوری یا نادیده گرفتن اطلاعات می‌شوند، گفت: این افراد شرایط کشور نادیده می‌گیرند. بنابراین بعید می‌دانم این رفتار ناشی از خطا باشد؛ به نظر می‌رسد همه این اقدامات عاقلانه و آگاهانه صورت می‌گیرد. کسی که در عرصه سیاست فعالیت می‌کند بعید است نسبت به مسائل شناختی نداشته باشد.

جلسه احزاب با رئیس جمهور نشانه هماهنگی در مسائل کلان کشور است

صفرپور درباره این گفته رئیس‌جمهور درباره اینکه به دلیل بالا بودن میزان انسجام ملی، اکنون بهترین زمان برای دستیابی به توافق است، گفت: در جلسه‌ای که در خدمت رئیس‌جمهور بودیم، نمایندگان همه احزاب، جریان‌ها و فعالان سیاسی از هر سه فراکسیون خانه احزاب حضور داشتند. این هماهنگی و همگرایی در یک مسئله کلان نشان می‌دهد همه افراد در کلیت قضیه به دنبال حفظ منافع ملی، مصالح نظام، کشور و مردم هستند و آقای حدادعادل هم به‌درستی اشاره کرد که در شرایط کنونی و حساس کشور، وظیفه همه ما حمایت از دولت است.

با نظر رئیس‌جمهور موافقم

دبیرکل حزب اتحاد ملی ایران عنوان کرد: به اعتقاد من، اکنون بهترین زمان برای مذاکره است و از این جهت، حق با رئیس‌جمهور است. اکنون بهترین زمان است که این کار انجام شود؛ چرا که همگان در یک روند و در یک نگاه مشترک قرار دارند.

صفرپور تأکید کرد: البته کاری به جزئیات نداریم و به هر حال طبیعی است که عده‌ای با مذاکره مخالف باشند؛ چرا که وجود اختلاف نظر و دیدگاه‌های متفاوت، نتیجه کثرت اندیشه و تعدد آراست.

وی درباره رویکرد وفاق دولت چهاردهم و شخصیت دکتر پزشکیان در مدیریت جنگ اظهار کرد: رئیس‌جمهور با تاکید بر موضوع وفاق تلاش کردند از همه افکار، سلایق و اندیشه‌ها در هیات دولت و استان‌ها استفاده کنند حتی نیروهایی از جریان‌های مختلف حضور داشته باشند. به نظر من، این رویکرد تاکنون پاسخ خوب و مطلوبی داده است.

صفرپور ادامه داد: اگرچه از نظر فکری و اندیشه‌ای، برخی افراد با ما همسو و هم‌نظر نیستند، اما در مسیر وفاق ملی، منافع ملی، اتحاد و انسجام، همگامی، هم‌رأیی و همراهی، در مجموع پیشرفت خوبی حاصل شده است.

وی درباره پیام دیدار اخیر رئیس‌جمهور و رهبر انقلاب گفت: این دیدار نشان‌دهنده ارتباط تنگاتنگ میان مسئولان عالی کشور است؛ به‌ویژه در شرایط حساسی که همه تحولات از سوی دشمن رصد می‌شود و دشمن به‌دنبال ضربه زدن به کشور و ایجاد شرایط خاص امنیتی است.

دبیرکل حزب اتحاد ملی ایران افزود: این دیدار همانطور که رئیس‌جمهور گفته است بسیار خوب بوده و رئیس‌جمهور در این جلسه هفت ساعت با رهبر انقلاب دیدار و گفت‌وگو داشته‌ است و مسائل کلان کشور را بحث و بررسی کرده‌اند. این دیدار نشان‌دهنده اتحاد، انسجام و هماهنگی میان مسئولان عالی کشور است.

نیروهای مسلح برخاسته از مردم هستند

صفرپور در ادامه درباره رابطه دولت و نیروهای مسلح گفت: رئیس‌جمهور در جلسه دبیران کل احزاب بر حمایت از نیروهای مسلح، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش مقتدر، بسیج و نیروی انتظامی تأکید کرده‌اند.

عضو هیات رئیسه شورای مرکزی خانه احزاب بیان کرد: اساسا نمی‌توان دولت و نیروهای مسلح را از هم جدا دانست. همچنین ساختار جمهوری اسلامی ایران به گونه‌ای است که نیروهای مسلح از مردم جدا نیستند و خودشان نیز برخاسته از مردم هستند. اگر به سپاه، نیروی انتظامی و حتی ارتش نگاه کنیم، همه این مجموعه‌ها نیروهای مردمی هستند.

صفرپور یادآور شد: البته منظور من از نیروهای مردمی، ساختار و تشکیلات این نهادها نیست؛ بلکه منظور این است که آنها کنار مردم هستند و از مردم جدا نیستند و در چارچوب منافع ملی و مردم فعالیت می‌کنند. ما شهدای زیادی داده‌ایم و مجروحان بسیاری داشته‌ایم و همه اینها برای حفظ منافع ملی بوده است.

وی تأکید کرد: از این حیث، دولت و نیروهای مسلح هرگز از یکدیگر جدا نبوده، نیستند و نخواهند بود. آقای رئیس‌جمهور نیز در موضوعاتی مانند بودجه نیروهای مسلح، قطعاً نگاه مثبتی داشته‌اند و حتی در برخی جلسات خصوصی نیز بر اهمیت و نقش مهم نیروهای مسلح تأکید کرده‌اند.




 عارف خواستار اصلاح روند جذب هیأت علمی شد
۱۶ ساعت قبل / سایت هم میهن

عارف خواستار اصلاح روند جذب هیأت علمی شد

معاون اول رئیس‌جمهور با انتقاد از ورود شوراهای عالی به امور اجرایی دانشگاه‌ها، تأکید کرد که این نهادها باید بر سیاست‌گذاری، هدایت و نظارت متمرکز باشند و روند جذب اعضای هیأت علمی نیز با هدف حفظ جایگاه استادان اصلاح شود.

 ببینید|مصدق مردم را از خیابان به خانه فرستاد؛کودتای 28 مرداد پیروز شد! - تسنیم
۱۹ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

ببینید|مصدق مردم را از خیابان به خانه فرستاد؛کودتای 28 مرداد پیروز شد! - تسنیم

در روز 28 مرداد، هنگامی که کودتا آغاز شد، خیابان‌ها از هواداران دولت و نیروهای اجتماعی حامی نهضت خالی بود.

 قالیباف: ملت ایران و عراق نگذاشتند سرنوشت‌شان توسط غربی‌ها تعیین شود
۱۸ ساعت قبل / خبرگزاری مهر

قالیباف: ملت ایران و عراق نگذاشتند سرنوشت‌شان توسط غربی‌ها تعیین شود

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در تاریخ درباره ما خواهند نوشت که ما دو ملت ایران و عراق نپذیرفتیم پاورقی روایت‌های دیگران شویم و سرنوشت مان را در پایتخت‌های دولت‌های غربی ننوشتند.

 امارات؛ حلقه کلیدی فشار تازه آمریکا بر ایران
۱۴ ساعت قبل / سایت جماران

امارات؛ حلقه کلیدی فشار تازه آمریکا بر ایران

در حالی که دولت دونالد ترامپ از آغاز مرحله‌ای کم‌سابقه از فشار اقتصادی علیه ایران سخن می‌گوید، امارات متحده عربی به یکی از مهم‌ترین بازیگران این راهبرد تبدیل شده است. محدود کردن مبادلات مالی و تجاری با تهران، تشدید کنترل بر شبکه‌های مستقر در دبی و برخورد با مسیرهای دور زدن تحریم‌ها می‌تواند یکی از مهم‌ترین شریان‌های اقتصادی ایران را تحت فشار قرار دهد؛ هرچند ابوظبی همچنان می‌کوشد این فشار را به‌صورت تدریجی اعمال کرده و کانال‌های سیاسی با تهران را کاملاً نبندد.

 قالیباف: برقراری امنیت بدون تداوم آن با اقتصاد، پایدار نخواهد بود
۲ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

قالیباف: برقراری امنیت بدون تداوم آن با اقتصاد، پایدار نخواهد بود

رئیس مجلس شورای اسلامی، امنیت و اقتصاد را لازم و ملزوم هم دانست و گفت: توسعه روابط دوجانبه ایران و عراق با نقشه راه دقیق می‌تواند در منطقه و بر کشورهای اسلامی به ویژه عربی اثر بگذارد.

 واکنش قالیباف به نام جعلی خلیج فارس در نقشه عراق
۱۶ ساعت قبل / سایت اکوایران

واکنش قالیباف به نام جعلی خلیج فارس در نقشه عراق

قالیباف در واکنش به نقشه جعلی رئیس مجلس عراق: هر قدمی که دشمنان برای دور کردن ایران و عراق برداشتند، ما دو قدم به هم نزدیک‌تر شدیم