قیمت طلا امروز




 روزنامه دنیای اقتصاد / ۱۴۰۵/۰۴/۲۳

عقب نشینی تورم آمریکا

دنیای اقتصاد: قیمت‌های مصرف‌کننده در آمریکا برای نخستین بار در شش سال گذشته روند نزولی به خود گرفت.
 عقب نشینی تورم آمریکا



۱ ساعت قبل / سایت افکارنیوز

عراقچی درباره تحریم‌ها: این فیلم تکراری نیز محکوم به شکست است

سید عباس عراقچی وزیر خارجه کشورمان در واکنش به ادعای دولت تروریست آمریکا مبنی بر کمرشکن ترین عملیات اقتصادی تاریخ با اعمال تحریمهای خصمانه علیه ایران اعلام کرد: چهارده سال پیش: «فلج‌کننده‌ترین تحریم‌های تاریخ.» شکست خورد.

وی تصریح کرد که هشت سال پیش: «فشار حداکثری.» شکست خورد.

عراقچی ادامه داد: پنج ماه پیش: «تسلیم بی‌قیدوشرط.» شکست خورد.

وی تاکید کرد: امروز: «کمرشکن‌ترین عملیات اقتصادی تاریخ.» این هم محکوم به شکست است.این فیلم را قبلاً دیده‌ایم؛همان داستان همیشگی، فقط با قلدرهای متفاوت.

 


۲ ساعت قبل / سایت صفحه سیاست

راغفر: گرانی انرژی، فشار اصلی را به جیب طبقات پایین می‌زند

صفحه سیاست-

حسین راغفر در همایش «انرژی، معیشت و امنیت ملی» با اشاره به سابقه چند دهه‌ای سیاست افزایش قیمت نهاده‌های انرژی در کشور اظهار کرد: این تفکر که با افزایش قیمت بنزین، برق، آب و گاز می‌توان مشکلات اقتصادی را حل کرد، سابقه‌ای ۳۸ ساله دارد و پس از جنگ هشت‌ساله بارها شاهد افزایش قیمت‌ها بوده‌ایم.

وی ادامه داد: از نظر نظری، هدف این سیاست‌ها حاکم شدن بازار و مناسبات اقتصادی بر کشور بوده است؛ رویکردی که پس از بحران جهانی بدهی‌ها در سال ۱۹۸۲ و تحت عنوان سیاست‌های «تعدیل ساختاری» به کشورهای بدهکار توصیه شد.

راغفر گفت: این سیاست‌ها به‌تدریج در ایران نیز مستقر شد و دولت‌های مختلف، صرف‌نظر از گرایش‌های سیاسی، عملاً مسیر مشابهی را در حوزه اقتصاد دنبال کردند. افزایش قیمت‌ها و تشدید نابرابری

این اقتصاددان با بیان اینکه دولت به‌تدریج مدیریت اقتصاد را به بازار واگذار کرد، افزود: در ۳۸ سال گذشته پیامدهای این سیاست‌ها را شاهد بوده‌ایم که یکی از مهم‌ترین آنها رشد گسترده نابرابری در کشور است.

وی اظهار کرد: بسیاری از وعده‌ها درباره واگذاری امور به بازار محقق نشده و برخلاف ادعاهای مطرح‌شده، توسعه بخش خصوصی به افزایش سرمایه‌گذاری، اشتغال و عدالت اجتماعی منجر نشده است.

راغفر همچنین بی‌انضباطی مالی و افزایش کسری بودجه را از دیگر مشکلات سیاست‌های اقتصادی چند دهه گذشته دانست و گفت: فاصله میان درآمدها و هزینه‌های دولت هر سال بیشتر شده است. انتقاد از افزایش نرخ ارز

راغفر افزایش نرخ ارز را یکی از عوامل تشدیدکننده مشکلات اقتصادی عنوان کرد و گفت: افزایش قیمت ارز بر همه کالاها اثر می‌گذارد، هزینه تولید را بالا می‌برد و همزمان با سرکوب دستمزدها، شکاف درآمدی میان نیروی کار و تولیدکنندگان را افزایش می‌دهد.

وی افزود: در سال‌هایی که تورم به ۵۰ تا ۶۰ درصد رسیده، افزایش دستمزدها حداکثر حدود ۲۰ درصد بوده و همین مسئله موجب کاهش قدرت خرید مردم شده است.

این اقتصاددان افزایش نرخ ارز را نوعی «مالیات تورمی» دانست و مدعی شد که تنها در سال ۱۴۰۲، به‌دلیل افزایش قیمت ارز، از هر ایرانی یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان از قدرت خریدش کاسته شده است. «افزایش قیمت انرژی به طبقات پایین فشار می‌آورد»

راغفر با تأکید بر لزوم جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت حامل‌های انرژی گفت: راه‌های دیگری برای تأمین منابع دولت وجود دارد و این ادعا که دولت پول ندارد، درست نیست.

وی تأکید کرد: افزایش قیمت ارز و حامل‌های انرژی، اصلی‌ترین فشار را به طبقات پایین جامعه وارد می‌کند؛ یعنی همان افرادی که از ثروت بالایی برخوردار نیستند.

راغفر درباره قیمت بنزین نیز گفت: افزایش قیمت بنزین از سال‌های گذشته ادامه داشته و امروز نیز گفته شده است که دیگر بنزین ۱۵۰۰ تومانی وجود ندارد. هشدار درباره فرسایش اعتماد عمومی

این اقتصاددان با انتقاد از نحوه اطلاع‌رسانی درباره قیمت حامل‌های انرژی اظهار کرد: اعلام تدریجی قیمت‌ها می‌تواند باعث شود جامعه به مرور افزایش قیمت‌های بالاتر را بپذیرد.

وی این روند را عامل آسیب به اعتماد عمومی دانست و گفت: بزرگ‌ترین سرمایه هر جامعه اعتماد مردم به حاکمان است و آسیب دیدن این سرمایه، پیامدهای جدی به همراه دارد.

راغفر در پایان با اشاره به تضعیف سرمایه اجتماعی تأکید کرد که بدون اعتماد و سرمایه اجتماعی، امکان حل بحران‌های موجود کشور دشوار خواهد بود.




 علم‌الهدی: رهبر شهید در علوم غریبه وارد بودند؛ گاهی معجزه و غیب‌گویی می‌کردند / پوتین گفت مسیح را در رهبر ایران دیدم
۱ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

علم‌الهدی: رهبر شهید در علوم غریبه وارد بودند؛ گاهی معجزه و غیب‌گویی می‌کردند / پوتین گفت مسیح را در رهبر ایران دیدم

امام جمعه مشهد با اشاره به نقش رهبر شهید انقلاب در بیداری، دشمن‌شناسی، فردسازی، جامعه‌سازی و شکل‌گیری جریان مقاومت، گفت: شش ماه پس از شهادت ایشان، ملت ایران...

 تداوم صدرنشینی تیم والیبال زیر ۱۷ سال ایران با شکست پاکستان
۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

تداوم صدرنشینی تیم والیبال زیر ۱۷ سال ایران با شکست پاکستان

تیم والیبال زیر ۱۷ سال پسر ایران در دومین دیدار خود در قهرمانی جهان دوحه موفق به شکست پاکستان شد و در صدر جدول گروه پنجم مرحله مقدماتی باقی ماند.

 پرداخت 3500 میلیارد تومان خسارت خودروهای آسیب دیده از جنگ/وام 1419 شهید جنگی تسویه شد
۴۳ دقیقه قبل / سایت اقتصادنیوز

پرداخت 3500 میلیارد تومان خسارت خودروهای آسیب دیده از جنگ/وام 1419 شهید جنگی تسویه شد

اقتصادنیوز: اف‌بی‌آی در روزهای اخیر به اداره‌های پلیس در ایالت کالیفرنیا هشدار داده است که ایران ممکن است در واکنش به حملات آمریکا، با پهپاد به سواحل غربی ایالات متحده حمله کند؛ این موضوع بر اساس هشداری است که شبکه ABC News به آن دست یافته است.

  گزارش تصویری | رهاسازی حیوانات در زیستگاه‌هایشان
۴۵ دقیقه قبل / سایت نورنیوز

گزارش تصویری | رهاسازی حیوانات در زیستگاه‌هایشان

لحظه رهاسازی ؛ زمانی که گونه های مختلف حیوانات پس از درمان یا به عنوان بخشی از تلاش‌های افزایش جمعیت گونه ها، یا صرفاً برای کمک به رشد یک اکوسیستم، دوباره به زیستگاه‌های طبیعی خود بازگردانده شدند. نوشته

 خودروهای ایرانی تست ایمنی نمی شوند؟ | آزمون تصادف خودرو از نگاه استاندارد
۲ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

خودروهای ایرانی تست ایمنی نمی شوند؟ | آزمون تصادف خودرو از نگاه استاندارد

مسئولان سازمان ملی استاندارد می‌گویند: براساس استانداردهای اجباری که از سوی این سازمان برای خودروهای تولید یا مونتاژ داخل صادر شده، خودروها ملزم به رعایت استانداردهای تعیین شده هستند و پایش این موضوع نیز از سوی سازمان ملی استاندارد انجام می شود.

 راز انفجارهای کیهانی با اندازه‌گیری‌های هسته‌ای فاش شد
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

راز انفجارهای کیهانی با اندازه‌گیری‌های هسته‌ای فاش شد

پژوهشگران با اندازه‌گیری دقیق واکنش‌های هسته‌ای در اَبَرنواَخترها و انفجارهای پرتو ایکس، گامی بلند به سوی درک مرگ ستارگان و منشأ عناصر شیمیایی برداشته‌اند.