قیمت طلا امروز




 روزنامه دنیای اقتصاد / ۱۴۰۵/۰۵/۰۸

واگرایی نماگرهای تالار شیشه‌ای

واگرایی شاخص کل و شاخص هموزن، مهم‌ترین پیام معاملات آخرین روز کاری هفته بود. درحالی‌که افت نمادهای بزرگ شاخص کل را به محدوده منفی کشاند؛ شاخص هموزن با رشد همراه شد. این موضوع حاکی از توجه بازار به سهام کوچک و متوسط بازار است.
 واگرایی نماگرهای تالار شیشه‌ای
علی عبدالمحمدی:  معاملات چهارشنبه بورس تهران با تصویری دوگانه به پایان رسید؛ شاخص کل تحت فشار نمادهای بزرگ 0.66درصد عقب نشست، اما شاخص هموزن با رشد 0.44درصدی از تداوم تقاضا در بخش وسیعی از بازار حکایت داشت. همزمان، خروج ۲هزار و ۱۴۵‌میلیارد تومان پول توسط سرمایه‌گذاران حقیقی و قرار گرفتن ارزش معاملات خرد در کانال ۲۷همت نشان داد که بخشی از معامله‌گران در آستانه تعطیلات دو روزه، استراتژی نقد ماندن را بر نگهداری سهام ترجیح داده‌اند.  صعود زیر سایه بزرگان

معاملات آخرین روز کاری هفته در حالی به پایان رسید که دو نماگر اصلی بازار سهام مسیر متفاوتی را پیمودند. شاخص کل با افت 0.66درصدی مواجه شد؛ اما شاخص هموزن 0.44درصد رشد کرد؛ رخدادی که بار دیگر از تفاوت رفتار سهام بزرگ و کوچک در بورس تهران پرده برداشت. در همین حال، ۲هزار و ۱۴۵‌میلیارد تومان پول توسط سرمایه‌گذاران حقیقی از بازار خارج شد و ارزش معاملات خرد نیز در کانال ۲۷ هزار‌میلیارد تومان قرار گرفت. در نگاه نخست، افت شاخص کل می‌تواند این تصور را ایجاد کند که فضای عمومی بازار منفی بوده است؛ اما آمار پایان معاملات روایت دیگری ارائه می‌دهد.

در پایان دادوستدهای دیروز، ۵۹درصد از نمادهای بازار در محدوده مثبت قرار گرفتند و تنها ۴۱درصد از نمادها با کاهش قیمت بسته شدند. این آمار نشان می‌دهد که اکثریت سهم‌ها عملکرد مثبتی داشتند، اما فشار فروش در تعداد محدودی از شرکت‌های بزرگ و شاخص‌ساز، نماگر اصلی بورس را به محدوده منفی کشاند. از سوی دیگر، نزدیکی به تعطیلات پایان هفته نیز بر رفتار معامله‌گران اثرگذار بود. بسیاری از فعالان بازار ترجیح دادند پیش از 2روز تعطیلی، بخشی از پرتفوی خود را نقد کنند تا در صورت وقوع هرگونه تحول سیاسی، اقتصادی یا بین‌المللی، با ریسک کمتری وارد هفته آینده شوند. خروج بیش از ۲هزار‌میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها را می‌توان در همین چارچوب ارزیابی کرد؛ رفتاری که معمولا در آستانه تعطیلات طولانی یا مقاطع افزایش نااطمینانی شدت می‌گیرد. چرا شاخص کل و هموزن از هم فاصله می‌گیرند؟

شاخص کل بورس بر اساس ارزش بازار شرکت‌ها محاسبه می‌شود؛ بنابراین هرچه یک شرکت بزرگ‌تر باشد، اثر بیشتری بر تغییرات این نماگر دارد. در مقابل، شاخص هموزن به همه شرکت‌ها وزن یکسان می‌دهد و تغییرات قیمت یک شرکت کوچک به اندازه یک شرکت بزرگ در آن اثرگذار است. به همین دلیل، اگر فشار فروش بر نمادهای بزرگ متمرکز باشد؛ اما همزمان اغلب شرکت‌های کوچک و متوسط با رشد قیمت همراه شوند، شاخص کل کاهش می‌یابد؛ اما شاخص هموزن می‌تواند مثبت بماند. رخداد دیروز دقیقا از همین جنس بود. افت قیمت در برخی نمادهای بزرگ، شاخص کل را پایین کشید؛ درحالی‌که رشد گسترده‌تر سهام کوچک و متوسط موجب شد شاخص هموزن مسیر صعودی خود را حفظ کند.  پیام واگرایی برای بازار

واگرایی میان دو نماگر اصلی معمولا به معنای ضعف کلی بازار نیست، بلکه از جابه‌جایی نقدینگی میان گروه‌های مختلف سهامی حکایت دارد. زمانی که سرمایه‌گذاران از سهام بزرگ خارج شده و به سمت شرکت‌های کوچک‌تر حرکت می‌کنند، شاخص هموزن عملکرد بهتری نسبت به شاخص کل ثبت می‌کند. در چنین شرایطی، ارزیابی وضعیت بازار صرفا بر اساس شاخص کل می‌تواند تصویری ناقص از معاملات ارائه دهد. البته تداوم این واگرایی به رفتار نقدینگی در روزهای آینده وابسته است. اگر پول جدید وارد بازار شود و دوباره به سمت نمادهای بزرگ حرکت کند، امکان همسو شدن دو شاخص وجود دارد. اما اگر تمرکز سرمایه‌گذاران همچنان بر شرکت‌های کوچک باقی بماند، احتمال ادامه برتری شاخص هم‌وزن نسبت به شاخص کل نیز افزایش خواهد یافت.

در مجموع، معاملات چهارشنبه بیش از آنکه نشانه‌ای از ضعف فراگیر بازار باشد، بیانگر تغییر آرایش نقدینگی و افزایش احتیاط معامله‌گران در آستانه تعطیلات بود. مثبت بودن بخش عمده نمادها در کنار رشد شاخص هموزن نشان داد که جریان تقاضا هنوز از بازار خارج نشده است؛ اما فشار فروش در چند سهم بزرگ و تصمیم بخشی از سرمایه‌گذاران برای نقد ماندن، مانع از سبزپوشی شاخص کل شد. همین موضوع سبب شد آخرین روز معاملاتی هفته با تصویری متفاوت از آنچه نماگر اصلی بورس نشان می‌دهد، به پایان برسد. این مطلب برایم مفید است 0 نفر این مطلب را پسندیده اند کپی شد



 خیلج فلوریدا را مین‌گذاری کنیم؛ مین‌روب‌های آمریکا زنگ زده

خیلج فلوریدا را مین‌گذاری کنیم؛ مین‌روب‌های آمریکا زنگ زده

مصطفی خوش چشم کارشناس شبکه افق تاکید کرد: «باید خلیج فلوریدا را با مین‌های هوشمند مین‌گذاری کنیم... دستگاه‌های مین‌روب آمریکا زنگ‌زده است؛ اگر آن خلیج را ببن...

 مراسم چهلمین روز تشییع رهبر شهید در حرم حضرت معصومه (س) + فیلم

مراسم چهلمین روز تشییع رهبر شهید در حرم حضرت معصومه (س) + فیلم

مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: خون‌خواهی امام شهید مطالبه‌ای فراگیر برای امت اسلامی و ملت ایران است؛ ملت ایران تا تحقق کامل انتقام امام شهید بر عهد خود می‌ماند.

 اگر بیشتر از این ساعت می‌خوابید، شما در معرض ابتلا به آلزایمر هستید

اگر بیشتر از این ساعت می‌خوابید، شما در معرض ابتلا به آلزایمر هستید

زیاد خوابیدن همیشه نشانه سلامت نیست؛ پژوهشی جدید ارتباط خواب طولانی با یکی از نشانگرهای آلزایمر را نشان داده است.

 صدر به رنگ سرخ درآمد +جدول رده بندی لیگ برتر

صدر به رنگ سرخ درآمد +جدول رده بندی لیگ برتر

هفته دوم لیگ برتر با برگزاری پنج دیدار به پایان رسید و پرسپولیس در صدرجدول قرار گرفت.

 معاون وزیر صمت: محدودیت برق صنایع به یک روز کاهش یافت

معاون وزیر صمت: محدودیت برق صنایع به یک روز کاهش یافت

معاون برنامه‌ریزی و توسعه محیط کسب‌وکار وزارت صمت با هشدار نسبت به آغاز «پدیده صنعت‌زدایی» در کشور گفت: با پیگیری‌های انجام‌شده، محدودیت برق در اکثر شهرک‌های صنعتی به حداکثر یک روز کاهش یافته و وزارت صمت برای تأمین سوخت جایگزین صنایع در فصل سرما نیز برنامه‌ریزی کرده است.

 تماس تلفنی وزیر امور خارجه با فرمانده ارتش پاکستان

تماس تلفنی وزیر امور خارجه با فرمانده ارتش پاکستان

عراقچی عصر امروز با فیلد مارشال عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان به صورت تلفنی گفت‌وگو کرد.

 تصادف سمند با کشنده دانگ‌فنگ در محور مشهد ـ تهران/۲ زن جان باختند

تصادف سمند با کشنده دانگ‌فنگ در محور مشهد ـ تهران/۲ زن جان باختند

رئیس پلیس راه راهور فراجا، از وقوع تصادف مرگبار سمند با کشنده دانگ‌فنگ در محور مشهد ـ تهران خبر داد.

 همکاری مردم، ضامن برق پایدار در روزهای کنکور

همکاری مردم، ضامن برق پایدار در روزهای کنکور

معاون برق و انرژی وزارت نیرو با اشاره به برگزاری آزمون سراسری در روزهای پنجشنبه و جمعه، از مردم خواست برای جلوگیری از هرگونه اختلال احتمالی در حوزه‌های امتحانی، مصرف برق خود را از ساعت ۷ تا ۱۸ کاهش دهند.