قیمت طلا امروز




 روزنامه دنیای اقتصاد / ۱۴۰۵/۰۵/۰۸

سه تصویر از آمریکای لاتین

مریم رحیمی: در سرتاسر این کره خاکی، کمتر نقطه‌ای از جهان را می‌توان یافت که به اندازه آمریکای لاتین، رازآلود و غیرقابل پیش‌بینی باشد. آمریکای لاتین، توأمان که خاستگاه بزرگ نویسندگان زبردست ادبیاتی است، صحنه تحولات پرشتاب اقتصادی و سیاسی هم هست. آمریکای لاتین را بسیاری با رمان‌هایش می‌شناسند؛ با جهان جادویی گابریل گارسیا مارکز و شگفتانه‌های فوئنتس. آمریکای لاتین بیشتر به شعرهای پابلو نرودا و داستان‌های خورخه لوئیس بورخس شناخته می‌شود و تاریخش، از انقلاب و کودتا تا بحران‌های اقتصادی و مهاجرت را دل خود نگه داشته است.
 سه تصویر از آمریکای لاتین
با این همه، واقعیت آمریکای لاتین از ادبیاتش کم‌رمز و رازتر نیست؛ تاحدی که گاه تصور می‌شود که شاید این شگفتانه‌ها از دل تخیلات نویسنده‌ها و هنرمندان به‌وجود آمده باشد. این بخش از جهان، جز در بزنگاه‌های سیاسی یا وقوع بحران‌های بزرگ، کمتر در کانون توجه رسانه‌های بین‌المللی و حتی رسانه‌های فارسی‌زبان قرار می‌گیرد؛ گویی آمریکای جنوبی تنها زمانی دیده می‌شود که حادثه‌ای غیرمنتظره رخ دهد؛ اما تحولات ماه‌های اخیر نشان می‌دهد این قاره، بار دیگر به یکی از مهم‌ترین صحنه‌های اقتصاد سیاسی جهان تبدیل شده است.

تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران و آشفتگی بازارهای انرژی، برخلاف بسیاری از پیش‌بینی‌ها، اقتصادهای بزرگ آمریکای لاتین را از پا درنیاورد و حتی نشانه‌هایی از بلوغ و تاب‌آوری اقتصاد کلان در این کشورها آشکار شد؛ همزمان، تغییر موازنه‌های اقتصادی، مسیر مهاجرت را در بخشی از منطقه معکوس کرد و بخشی از متخصصانی که سال‌ها پیش منطقه را ترک کرده بودند، اکنون بازگشت به وطن را در دستور کار قرار داده‌اند. در سوی دیگر، آمریکای لاتین هنوز هم چهره تاریک خود را حفظ کرده است.

برخی حکومت‌ها دیگر حتی ضرورتی برای حفظ ظواهر دموکراسی و برگزاری انتخابات صوری نیز احساس نمی‌کنند و بی‌پرده از تداوم قدرت سخن می‌گویند. این همزمانی، تصویری متفاوت از آمریکای لاتین امروز پیش روی ما می‌گذارد؛ قاره‌ای که در آن اقتصاد، جامعه و سیاست با سرعتی متفاوت حرکت می‌کنند. جایی که ثبات اقتصاد کلان، الزاما به گسترش نهادهای دموکراتیک نمی‌انجامد، مهاجرت می‌تواند مسیر خود را معکوس کند و شوک‌های ژئوپلیتیک، برخلاف انتظار، بیش از آنکه ویرانگر باشند، به محک سنجش استحکام بنیان‌های اقتصادی بدل شوند. پرونده پیش روی باشگاه اقتصاددانان تلاشی است برای خواندن آمریکای لاتین از سه زاویه متفاوت؛ سه روایتی که در کنار هم تصویری پیچیده‌تر و واقعی‌تر از این قاره پیش روی خواننده قرار می‌دهند. این مطلب برایم مفید است 0 نفر این مطلب را پسندیده اند کپی شد



 از جنگ تا هوش مصنوعی؛ پشت پرده جهش بازده اوراق بلندمدت جهان

از جنگ تا هوش مصنوعی؛ پشت پرده جهش بازده اوراق بلندمدت جهان

بازار اوراق قرضه جهان در هفته‌های اخیر شاهد موجی کم‌سابقه از افزایش بازده بوده است. بازده اوراق ۳۰ ساله آمریکا به بالاترین سطح از سال ۲۰۰۷ رسیده، اوراق بلندمدت آلمان به رکوردی از سال ۲۰۱۱ دست یافته و بازده اوراق بلندمدت بریتانیا نیز در بالاترین سطح خود از سال ۱۹۹۸ قرار گرفته است. اگرچه هر کشور با چالش‌های مالی خاص خود روبه‌رو است، اما نیروهای اصلی این روند، ماهیتی جهانی دارند و از تغییر انتظارات سرمایه‌گذاران نسبت به تورم، نرخ بهره و آینده اقتصاد جهانی ناشی می‌شوند.

 قیمت طلا امروز چهارشنبه ۲۸ مرداد 1405/ کاهش قیمت طلا

قیمت طلا امروز چهارشنبه ۲۸ مرداد 1405/ کاهش قیمت طلا

اقتصادنیوز: قیمت طلا امروز با کاهش 70 دلاری نسبت به روز گذشته، 4334 (چهار هزار و سیصد و سی و چهار) دلار نرخ‌گذاری شد.

 فیلم | غنی‌نژاد: لیبرال‌ها بزرگترین منتقدان وضع موجودند | دخانچی: نظام حکمرانی ما دستوری است

فیلم | غنی‌نژاد: لیبرال‌ها بزرگترین منتقدان وضع موجودند | دخانچی: نظام حکمرانی ما دستوری است

اقتصادنیوز: محور اصلی مناظره موسی غنی‌نژاد و میلاد دخانچی این است که آیا می‌توان از دل میراث علی شریعتی و پروژه روشنفکری دینی، قرائتی تازه و قابل‌دفاع از «چپ» بیرون کشید، یا اینکه این عناوین صرفاً بازتولید همان سنت شکست‌خورده چپ با زبانی جدید هستند.

 شرایط جدید فروش اقساطی پراید وانت در بازار+ جدول مردادماه ۱۴۰۵

شرایط جدید فروش اقساطی پراید وانت در بازار+ جدول مردادماه ۱۴۰۵

گروه خودرو اقتصادآنلاین؛ همزمان با افزایش قیمت خودروهای تجاری سبک و رشد تقاضا برای خودروهای کار، طرح‌های فروش اقساطی پراید وانت بار دیگر مورد توجه متقاضیان ق...

 تغییر مسیر دلار

تغییر مسیر دلار

روز سه‌شنبه نرخ دلار با هزار تومان افزایش نسبت به ‌روز دوشنبه به ۱۸۴هزار تومان رسید. همزمان بازار فیزیکی طلا شاهد افزایش قیمت اغلب قطعات بود. قیمت هر گرم طلای ۱۸عیار با ثبت رشد پنجمین روز متوالی، به ۱۹‌میلیون و ۲۳۰ هزار تومان رسید؛ سطحی که از اواخر اردیبهشت‌ماه تاکنون مشاهده نشده بود. در بازار سکه نیز سکه طرح جدید و نیم‌سکه به بالاترین قیمت خود از ابتدای خردادماه رسیدند.

 ببینید| وزیر اقتصاد: فشارهای اقتصادی و نظامی دشمن، بی‌نتیجه خواهد ماند - تسنیم

ببینید| وزیر اقتصاد: فشارهای اقتصادی و نظامی دشمن، بی‌نتیجه خواهد ماند - تسنیم

سید علی مدنی زاده گفت: فشارهای اقتصادی و نظامی دشمن، بی‌نتیجه خواهد ماند.

 قربانیان بی‌ثباتی

قربانیان بی‌ثباتی

همان‌طور که آگاه هستید تحولات اخیر و تجربه تنش‌های نظامی و اجتماعی متناوب صنعت تبلیغات کشور را دچار چالش‌های متعددی کرده‌ و از پس هر کدام، این صنعت توقف‌های طولانی‌مدتی را تجربه کرده ‌است.

 یارانه

یارانه