
به گزارش جماران، معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر اینکه حمله به آثار تاریخی و فرهنگی در دو جنگ تحمیلی اخیر نشان داد دشمن با هویت و تمدن ایرانی در جنگ است، گفت: دشمن با وجود تلاش برای نابودی میراث فرهنگی ایران، به اهداف خود نرسید و همین میراث فرهنگی و تمدنی به مهمترین عامل انسجام ملی و موفقیت کشور در برابر دشمن تبدیل شد. وی همچنین بر حفاظت، احیا و بهرهبرداری از میراث فرهنگی، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و پیگیری حقوقی حملات به آثار تاریخی ایران در مجامع بینالمللی تأکید کرد.
محمدرضا عارف در دیدار مدیران وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و پیشکسوتان این حوزه، ضمن تبریک ثبت جهانی الموت، اظهار کرد: بخش مهمی از پیروزیهای نرم جمهوری اسلامی ایران مرهون فعالیت سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است. میراث فرهنگی و تمدنی ایران سرمایهای ماندگار و امانتی ملی است که حفاظت، احیا و بهرهبرداری صحیح از آن وظیفهای همگانی به شمار میرود.
وی با اشاره به جنگ تحمیلی هشتساله، تحریمها و دو جنگ تحمیلی اخیر، افزود: نظام سلطه با وجود همه این اقدامات نتوانست به اهداف خود دست یابد و آخرین تلاش خود را نیز با تحمیل دو جنگ اخیر علیه ایران به شکست کشاند. به گفته عارف، کشور در این نبردها پیروز شد، زیرا میراث فرهنگی و تمدنی به زیربنای اصلی انسجام ملی تبدیل شد و همه مردم حول محور ایران به وحدت رسیدند.
معاون اول رئیسجمهور با قدردانی از پیشکسوتان و نخبگان حوزه فرهنگ و تمدن، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را «وزارت دفاع از تمدن و فرهنگ ایران» توصیف کرد و گفت: با وجود اقدامات انجامشده، هنوز تا حفاظت مطلوب از آثار تاریخی فاصله داریم و باید با تلاش بیشتر، این میراث را حفظ، احیا و در مسیر تقویت غرور و اقتدار ملی به کار گرفت.
عارف با اشاره به محدودیتهای اعتباری این حوزه تصریح کرد: هیچ دولتی به تنهایی قادر به …












