قیمت طلا امروز




 سایت جماران / ۱۴۰۵/۰۵/۰۹

میان اشک و آفتاب…

امسال، اربعین بیش از همیشه رنگ و بوی مقاومت و نشان از نخستین زائر، یعنى آقاىِ شهیدِ ایران دارد. در طول مسیر، پرچم‌ها، تصاویر، دست‌نوشته‌ها و شعارهایی که زائران با خود حمل می‌کنند، نشان می‌دهد که عاشورا برای آنان تنها رویدادی تاریخی نیست، بلکه مکتبی زنده و الهام‌بخش برای ایستادگی در برابر ظلم و پاسداری از کرامت انسانی است و بیش از همیشه می‌توان پژواک مقاومت و ایستادگی را دید.
 میان اشک و آفتاب…

به گمانم از همان نخستین قدم که در این جاده گذاشتم، دیگر مسافر یک راه نبودم؛ گویی خودِ راه، مرا با خود می‌برد. هر چه پیش‌تر می‌رفتم، فاصله‌ام با دنیا کمتر و نزدیکی‌ام با آسمان بیشتر می‌شد. اینجا، اربعین تنها یک مراسم نیست؛ تپش مشترک میلیون‌ها دل است که از اقصی‌نقاط جهان، به یک قبله عشق می‌تپند.

در این مسیر، زمین بوی آسمان گرفته است. جاده، زیر گام‌های میلیون‌ها زائر، به رودی خروشان از ایمان و محبت بدل شده؛ رودی که از دل روستاها و شهرها، از کوه‌ها و دشت‌ها می‌گذرد و سرانجام در دریای بی‌کران کربلا آرام می‌گیرد. من نیز قطره‌ای کوچک از این اقیانوس بی‌انتها هستم؛ قطره‌ای که هر قدمش، تمنای رسیدن است.

هوای این راه، آمیخته با عطر خاک باران‌خورده، نان(صمون) تازه تنور و مهربانی مردمانی است که همه دارایی خود را بی‌دریغ نثار زائران حسین(ع) می‌کنند. کودکانی را می‌بینم که با دستان کوچکشان، لیوان آب را ملتمسانه چون گوهری گران‌بها به زائران تعارف می‌کنند؛ پیرزنانی که با قامتی خمیده، سفره‌ای از عشق می‌گسترانند؛ جوانانی که غبار جاده را می‌روبند تا مبادا قدمی از زائران، رنجی مضاعف بردارد. اینجا، زبان‌ها متفاوت است، اما همه با یک واژه سخن می‌گویند؛ «حسین».

در این راه، مرزها رنگ می‌بازند. عرب و عجم، ترک و فارس، افغان و آفریقایی، مسلمان و حتی آنان که از آیین‌های دیگر آمده‌اند، شانه‌به‌شانه یکدیگر گام برمی‌دارند. هیچ‌کس غریبه نیست؛ همه اعضای یک خانواده‌اند که محبت سیدالشهدا(ع) آنان را گرد یک سفره نشانده است.

امسال، بیش از هر زمان دیگری، در میان گام‌های زائران، عطر استقامت را احساس می‌کنم. گویی اربعین، تنها یادآور حماسه عاشورا نیست؛ تجلی دوباره روح مقاومت در روزگار ماست. در نگاه زائران، در پرچم‌هایی که بر دوش دارند، در دعاهایی که زیر لب زمزمه می‌کنند و در اراده‌ای که خستگی را از یادشان می‌برد، این حقیقت را می‌توان دید که مکتب حسین(ع)، همچنان الهام‌بخش آزادگان جهان است؛ مکتبی که انسان را به ایستادگی در برابر ظلم، دفاع از کرامت و وفاداری به حقیقت فرا می‌خواند.

هر قدم که برمی‌دارم، گویی صدای تاریخ را می‌شنوم؛ صدای «هَلْ مِنْ ناصِرٍ یَنْصُرُنی»، نوای استقامت زینب کبری(س)، اشک کودکان خیمه‌ها و در کنار آن، خنده‌های کودکانی که امروز در مسیر اربعین می‌دوند و امید را در دل‌های خسته زنده می‌کنند. گذشته و حال، در این جاده به هم می‌رسند و عاشورا، از ورق‌های تاریخ، به متن زندگی انسان‌ها بازمی‌گردد.

در تماشای این صحنه‌های شگفت، انگار صدای نخستین راوی عاشورا در گوش جانم طنین می‌اندازد؛ بانویی که از میان آن همه داغ و خون، با نگاهی الهی فرمود: «ما رأیتُ إلّا جمیلاً» و امروز، اربعین، روایت زنده همان زیبایی است؛ زیباییِ ایمانی که قرن‌هاست خاموش نشده و هنوز در گام‌های عاشقان حسین(ع) جاری است.

امسال، اربعین بیش از همیشه رنگ و بوی مقاومت و نشان از  نخستین زائر،  یعنى  آقاىِ شهیدِ ایران دارد. در طول مسیر، پرچم‌ها، تصاویر، دست‌نوشته‌ها و شعارهایی که زائران با خود حمل می‌کنند، نشان می‌دهد که عاشورا برای آنان تنها رویدادی تاریخی نیست، بلکه مکتبی زنده و الهام‌بخش برای ایستادگی در برابر ظلم و پاسداری از کرامت انسانی است و بیش از همیشه می‌توان پژواک مقاومت و ایستادگی را دید.

در میان این سیل خروشان عاشقان، بیش از هر زمان دیگری احساس می‌کنم که کربلا، گذشته نیست؛ حقیقتی جاری است که در دل میلیون‌ها انسان تپش دارد. گویی میلیون‌ها قدم، تنها به سوی کربلا برداشته نمی‌شود؛ بلکه هر گام، تجدید بیعتی است با آرمان آزادی، عزت و مبارزه با ظلم؛ همان پیامی که از عاشورا آغاز شد و امروز نیز در دل‌های عاشقان حسین(ع) زنده و جاری است. اینجا، اربعین تنها یاد گذشته نیست؛ روایت زنده‌ای از استمرار راه حق در روزگار ماست. 

می‌گویند اربعین، بزرگ‌ترین گردهمایی صلح‌آمیز جهان است؛ اما حقیقتِ این اجتماع را نمی‌توان در اعداد و آمار خلاصه کرد. حقیقت اربعین را باید در گرمای دست‌های میزبان، در اشک بی‌اختیار زائران، در خستگیِ شیرین قدم‌ها و در نوری جست‌وجو کرد که از گنبد طلایی حرم، بر دل‌ها می‌تابد.

آنگاه که از دور، گنبد نورانی و پرچم برافراشته بر فراز حرم را می‌بینم، زانوهایم سست می‌شود، قلبم تندتر می‌تپد و اشک، بی‌اختیار بر گونه‌هایم جاری می‌شود. آنجا دیگر زمین نیست؛ آسمان است که بر خاک فرود آمده است. پیشانی بر آستان دوست می‌گذارم و با تمام وجود زمزمه می‌کنم: «یالَیتَنا کُنّا مَعَک». در همان لحظه، با خود عهدی دوباره می‌بندم؛ عهدی که این راه، تنها به کربلا ختم نشود، بلکه تا پایان زندگی در اندیشه، گفتار و رفتار ادامه یابد.

آری… من به کربلا آمده‌ام، اما می‌دانم مقصد نهایی این سفر، تنها حرم حسین(ع) نیست؛ مقصد، ساختن انسانی است که راه حسین(ع) را در هر زمان و هر سرزمین ادامه دهد؛ زیرا اربعین، سفر به کربلاست، اما مقصدش آسمان است.



۲ ساعت قبل / سایت مشرق

قالیباف: نیروهای خارجی در آستانه خروج نهایی و قطعی از عراق هستند

به گزارش مشرق، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس پس از سفر به عراق، گفت: سفری سه‌روزه به کشور همسایه، دوست و برادرمان عراق داشتیم.

وی ادامه داد: در منطقه جنوب غرب آسیا تحولات بزرگی در جریان است که این تحولات حکایت از آن دارد که نظم منطقه‌ای در حال تغییر و تحول جدی است.

رئیس مجلس بیان کرد: در این سفر با رئیس‌جمهور عراق، نخست‌وزیر عراق، همچنین رئیس پارلمان و رئیس بخش قضایی جمهوری عراق و دبیر شورای عالی امنیت ملی و مشاور امنیت ملی عراق صحبت شد. نشستی هم با مجموعه اقتصادی از تجار عراقی و اتاق بازرگانی عراق و همچنین هموطنان عزیزم برگزار شد که در عرصه اقتصادی در عراق فعال هستند.

فضای حاکم بر مذاکرات با مسئولان رتبه اول عراق حاکی از یک صمیمیت، گرمی و برادرانه بود

وی توضیح داد: فضای حاکم بر مذاکرات با مسئولان رتبه اول عراق حاکی از یک صمیمیت، گرمی و برادرانه بود. این صحبت‌ها نشان داد که نیروهای خارجی و ائتلاف خارجی که در این کشور بودند و چندین سال بعد از اشغال عراق هنوز در آن حضور داشتند، در آستانه خروج نهایی و قطعی هستند و سرزمین عراق و آسمان این کشور از اشغال آن‌ها، خارج خواهد شد و استقلال و حاکمیت کامل عراق و مردم و دولت این کشور، بدون حضور نیروهای خارجی برقرار می‌شود.

قالیباف تاکید کرد: این گام بسیار مهم و اساسی است که اتفاق می‌افتد و فرصت مناسبی بود که ما در حوزه مسائل امنیتی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی صحبت کنیم.

ما هرگز در امورات داخلی عراق دخالتی نداریم

رئیس مجلس همچنین گفت: بخش از این صحبت‌ها در حوزه مسائل امنیتی بود؛ یک قرارداد و تفاهم‌نامه مفصل بین ایران و عراق در حوزه مسائل امنیتی و امنیت مرزها امضا شده است؛ در مورد بخش اجرایی آن صحبت و پیگیری شد. در رابطه با مسائل امنیتی عراق و گروه‌های عراق هم صحبت شد؛ البته این را با صراحت عرض کنم که ما هرگز در امورات داخلی عراق دخالتی نداریم.

وی‌ تاکید کرد: هر توافقی که گروه‌های عراقی و مسئولان عراقی در چارچوب قانون اساسی کشورشان با حفظ استقلال و حاکمیت و حکمرانی خودشان به اجماع برسند، طبیعتا ما به عنوان جمهوری اسلامی و همسایه عراق، کشور برادر و دوست آن‌ها که در امنیت هم دخیل هستیم و به امنیت هم می‌توانیم کمک کنیم تا پایدار باشد، از آن حمایت کرده و می‌کنیم.

وی با بیان اینکه ایران و عراق می‌توانند برای برقراری امنیت پایدار منطقه در نظم نوین منطقه‌ای تاثیرگذار باشند، گفت: همان‌طور که پیش از این در زمان جنگ ۴۰ روزه به این موضوع اشاره کردم، امروز بیش از هر زمان دیگری امت اسلامی، دولت‌های اسلامی و کشورهای منطقه به‌ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس، ایمان آوردند و این واقعیت باورشان شد که حضور اشغالگران و حضور آمریکا در منطقه و شیطنت‌های رژیم صهیونیستی، نه‌تنها امنیت را برقرار نخواهند کرد بلکه جز تولید ناامنی و خسارت چیز دیگری ندارند.

آماده برقراری امنیت پایدار درون‌زا با همکاری و همدلی بین همه کشورهای منطقه هستیم

رئیس مجلس یادآور شد: این امر امروز به‌وضوح برای کشورهای منطقه روشن است و من دو، سه نوبت در یک مصاحبه، در دو سه یادداشت در وسط جنگ گفتم که ما بیش از هر زمان دیگری آماده هستیم تا بتوانیم امنیت پایدار درون‌زا با همکاری و همدلی بین همه کشورهای منطقه برقرار کنیم.

همکاری‌های اقتصادی ایران و عراق پیگیری می‌شود

رئیس مجلس در ادامه توضیح داد: با دوستانمان در عراق، هم بخش خصوصی و هم بخش دولتی عراق، مفصل در حوزه مسائل اقتصادی صحبت کردیم. طبیعتا تحریم‌ها هم عراق و هم ایران را تحت فشار قرار داده اما خود این هم باز فرصت بزرگی است تا بتوانیم همکاری‌های نزدیکی با هم داشته باشیم.

وی افزود: از آنجایی که فرصت کم بود، مقرر شد برای دو هفته آینده جلسه‌ای برگزار کنیم که اتاق بازرگانی و دوستان ما در عراق سفری به تهران داشته باشند و اتاق بازرگانی و تجار ما در این جلسه حضور داشته باشند تا با حضور مسئولان ذی‌ربط در وزارتخانه‌های مختلف بتوانیم یک کار کاملا میدانی و عملیاتی برای همکاری‌های اقتصادی در زمینه‌های مختلف فراهم کنیم و پیش برویم.

ابلاغ پیام مقام معظم رهبری به مردم عراق در سفر هیات پارلمانی ایران

رئیس مجلس با اشاره به مراسم چهلم رهبر شهید در عراق گفت: فرصتی فراهم شد تا در مراسمی که در شهر کربلا در شب جمعه مصادف با چهلمین روز مراسم تدفین پیکر رهبر شهید در مسجد امام حسن عسگری (ع) برگزار شد، حضور پیدا کنیم؛ این مراسم با حضور همه مسئولان و مردم تشکیل شد و با مردم صحبت کردیم و پیام ملت ایران و در رأس آن، پیام مقام معظم رهبری و تشکر بیت امام شهید و رهبر عزیزمان را به مردم عزیز عراق و مسئولان این کشور ابلاغ کردیم.

سفر هیات پارلمانی ایران به عراق از سفرهای موفق و کاربردی در همه عرصه‌ها بود

قالیباف ادامه داد: در نشست هایی که داشتیم درباره همکاری ها برای مراسم اربعین که هر سال برگزار می شود و مباحث حوزه زیارتی و توریستی صحبت شد.

وی تاکید کرد: این سفر از سفرهای موفق و کاربردی در همه عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی بود به ویژه در شرایط حساسی که الان در آن قرار داریم.

رئیس مجلس در پایان گفت: از همه ملت عراق و مسئولان تقدیر و تشکر می‌کنم که با مهمان‌نوازی، برگزاری جلسات بسیار فشرده و مفید و روحیه کاملا برادرانه و گفت‌وگوهای گرم و صمیمی و اثربخش باعث شدند جمع‌بندی خوبی را در این سفر داشته باشیم که حتما در همه زمینه‌ها و در همه عرصه‌ها برای هر دو ملت، مفید و مؤثر خواهد بود.




 خدمات حمل‌ونقل و اجرای طرح‌های مسکن در شرایط جنگی بدون وقفه ادامه یافت
۸ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

خدمات حمل‌ونقل و اجرای طرح‌های مسکن در شرایط جنگی بدون وقفه ادامه یافت

وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه اولویت اول وزارتخانه در شرایط جنگی، «استمرار خدمات» بوده است، گفت: تلاش حداکثری برای استمرار خدمات در حوزه‌های حمل‌ونقل و اسکان انجام شد و با وجود آسیب به بخشی از زیرساخت‌های کشور، خدمات‌رسانی بدون وقفه ادامه یافت.

 پزشکیان: به جای بیان دردها، برای درمان مشکلات باید چاره کرد/ لازمه حفظ قدرت، وحدت است
۸ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

پزشکیان: به جای بیان دردها، برای درمان مشکلات باید چاره کرد/ لازمه حفظ قدرت، وحدت است

رئیس جمهور جایگاه جامعه پزشکی در نظام سلامت را اثرگذار و مورد اعتماد مردم برشمرد و گفت که به‌جای بیان صرف دردها، باید برای درمان آنها گام برداریم و با صداقت در خدمت مردم باشیم و بدانیم با وجود برخورداری از قدرت، اگر اختلاف باشد، نابود خواهیم شد.

 چین و امارات رزمایش مشترک برگزار می‌کنند/ «سپر شاهین ۲۰۲۶» در سین‌کیانگ به پرواز درمی‌آید
۷ ساعت قبل / سایت اکوایران

چین و امارات رزمایش مشترک برگزار می‌کنند/ «سپر شاهین ۲۰۲۶» در سین‌کیانگ به پرواز درمی‌آید

وزارت دفاع چین اعلام کرد که نیروهای هوایی چین و امارات از اواخر ماه اوت تا اواسط سپتامبر، رزمایش مشترکی را در سین‌کیانگ در شمال‌غرب چین، برگزار خواهند کرد

 زن مرموز کنار ترامپ کیست؟/ این زن مسئول پوشک ترامپ است! + عکس و فیلم
۷ ساعت قبل / سایت اکوایران

زن مرموز کنار ترامپ کیست؟/ این زن مسئول پوشک ترامپ است! + عکس و فیلم

خسرو معتضد، تاریخ‌نگار و پژوهشگر، در اظهاراتی درباره نتالی هارپ یکی از زنان نزدیک به دونالد ترامپ، گفت که او مسئول رسیدگی به امور شخصی رئیس‌جمهور آمریکا از جمله پوشک اوست.

 پزشکیان: منکر کمبود‌ها و کاستی‌ها نیستیم
۹ ساعت قبل / سایت تابناک

پزشکیان: منکر کمبود‌ها و کاستی‌ها نیستیم

رئیس جمهور با تأکید بر جایگاه اثرگذار و مورد اعتماد جامعه پزشکی در نظام سلامت کشور، خواستار نقش آفرینی فعال پزشکان و کادر درمان در حل مشکلات مردم و ارتقای کی...

 آفریقای جنوبی می‌تواند دروازه ورود ایران به بازار گردشگری آفریقا باشد
۴ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

آفریقای جنوبی می‌تواند دروازه ورود ایران به بازار گردشگری آفریقا باشد

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در دیدار با وزیر گردشگری آفریقای جنوبی با تاکید بر ظرفیت‌های کم‌نظیر دو کشور برای توسعه همکاری‌های گردشگری، بر اتصال بخش‌های خصوصی، اجرای برنامه‌های مشترک بازاریابی و برگزاری تورهای آشناسازی برای فعالان رسانه‌ای و گردشگری تاکید کرد و گفت: آفریقای جنوبی می‌تواند دروازه ورود ایران به بازار گردشگری آفریقا باشد.