قیمت طلا امروز




 سایت تابناک / ۱۴۰۵/۰۴/۲۳

صنعت انرژی در ایران؛ قفل اتاق‌های سیاست‌گذاری را باز کنید!

ایران با کمبود نفت و گاز روبه‌رو نیست؛ نیاز به یک معماری جدید برای حکمرانی انرژی دارد؛ معماری‌ای که در آن قفل اتاق‌های سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری با کلید‌های جدید باز شود تا با دور ریختن نقشه‌های قدیمی، طرح‌هایی نو طراحی و اجرا شود.
 صنعت انرژی در ایران؛ قفل اتاق‌های سیاست‌گذاری را باز کنید!



 آمریکا با هوش مصنوعی به جنگ زباله‌های هسته‌ای می‌رود
۲ دقیقه قبل / سایت تجارت نیوز

آمریکا با هوش مصنوعی به جنگ زباله‌های هسته‌ای می‌رود

به گزارش تجارت نیوز، پاکسازی تأسیسات هسته‌ای یکی از دشوارترین، پرهزینه‌ترین و حساس‌ترین پروژه‌های فنی در جهان است. این عملیات معمولاً با مواد خطرناک، زیرساخت‌های قدیمی، محیط‌های آلوده و شرایطی روبه‌روست که حضور مستقیم انسان در آنها می‌تواند خطرناک باشد. به همین دلیل، استفاده از ربات‌ها، سامانه‌های خودکار و فناوری‌های هوش مصنوعی می‌تواند تحول مهمی در شیوه مدیریت این پروژه‌ها ایجاد کند.

اکنون محققان در ایالت کارولینای جنوبی آمریکا تلاش می‌کنند با استفاده از فناوری‌های پیشرفته، ابزارهایی را برای حل بخشی از این مشکلات توسعه دهند. این تحقیقات در مرکز همکاری‌های پیشرفته تولید یا AMC در شهر آیکن انجام می‌شود؛ مرکزی تحقیقاتی با مساحت ۶۳ هزار فوت مربع که بخشی از آزمایشگاه ملی ساوانا ریور یا SRNL است.

این مرکز در ۷ اوت ۲۰۲۵ فعالیت خود را آغاز کرد و از همان ابتدا با هدف ایجاد محیطی برای همکاری میان محققان، مهندسان، دانشجویان، شرکت‌های فناوری و دانشگاهیان شکل گرفت. تمرکز اصلی AMC بر فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی، رباتیک، تولید افزایشی و مواد پیشرفته است؛ فناوری‌هایی که می‌توانند در آینده نه‌تنها در صنعت هسته‌ای، بلکه در حوزه انرژی، محیط زیست و امنیت ملی آمریکا نیز کاربرد داشته باشند. مرکز AMC؛ آزمایشگاهی برای نسل جدید فناوری‌های هسته‌ای

مرکز همکاری‌های پیشرفته تولید تنها یک مرکز تحقیقاتی معمولی نیست. ایده اصلی این مجموعه آن است که فناوری‌های مختلف در کنار یکدیگر توسعه پیدا کنند تا فاصله میان یک ایده علمی و تبدیل آن به یک ابزار قابل استفاده در دنیای واقعی کاهش یابد.

محققان در این مرکز روی طراحی و پردازش مواد، تولید افزایشی، رباتیک، اتوماسیون و هوش مصنوعی کار می‌کنند. قرار گرفتن این فناوری‌ها در یک محیط مشترک به پژوهشگران اجازه می‌دهد راهکارهایی را توسعه دهند که بتوانند همزمان چند مشکل را برطرف کنند.

جانی گرین، مدیر آزمایشگاه ملی ساوانا ریور، حدود یک سال پس از آغاز فعالیت این مرکز اعلام کرد که AMC در حال افزایش ظرفیت‌های فناورانه آمریکا، ایجاد فرصت‌های جدید و سرعت بخشیدن به توسعه فناوری‌های اثرگذار است.

به گفته او، تجربه سال نخست این مرکز نشان داده است که ترکیب تخصص‌های مختلف می‌تواند به پیشرفت فناوری‌های …



 مصرف روزانه بنزین به ۱۳۵ میلیون لیتر رسید
۱۰ دقیقه قبل / سایت مشرق

مصرف روزانه بنزین به ۱۳۵ میلیون لیتر رسید

به گزارش مشرق ، یاسر میرزایی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به شرایط کنونی بخش انرژی کشور اظهار کرد: اگر ۶ ماه یا یک سال پیش درباره مساله بنزین صحبت می‌کردیم، بیشتر با مجموعه‌ای از مسائل بنیادی و بلندمدت مواجه بودیم؛ اما امروز و در این مقطع، با یک موضوع بحرانی روبه‌رو هستیم که نیازمند راه‌حل فوری است.

وی افزود: البته حل بحران‌های فوری نباید باعث شود عوامل اصلی و بلندمدت ناترازی انرژی نادیده گرفته شود؛ چراکه حتی برای حل مسائل کوتاه‌مدت نیز ناچاریم به ریشه‌های این ناترازی بپردازیم.

میرزایی با بیان اینکه مصرف بنزین کشور به حدود ۱۳۵ میلیون لیتر در روز رسیده است، یادآورشد: این میزان مصرف در شرایطی ثبت شده که کشور با وضعیت اقتصادی عادی مواجه نیست و آثار حملات تجاوزکارانه و مشکلات رشد اقتصادی نیز وجود دارد.

معاون سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی گفت: در شرایط عادی، برآورد می‌شد میزان مصرف روزانه بنزین به ۱۴۰ تا ۱۴۵ میلیون لیتر برسد. بخشی از کاهش فعلی مصرف نیز ناشی از شرایط خاص اقتصادی و مدیریت مصرف است، اما نیاز واقعی کشور در ماه‌های آینده افزایش خواهد یافت؛ به‌ویژه در اواخر تابستان و اوایل پاییز که اغلب با اوج مصرف روبه‌رو هستیم.

وی درباره ظرفیت تولید بنزین خاطرنشان کرد: بخشی از افزایش تولید، از طریق استفاده از مواد و ترکیبات شیمیایی و اختلاط فرآورده‌ها حاصل می‌شود. این روش، جایگزین توسعه زیرساخت‌های سخت‌افزاری پالایشگاهی نیست؛ زیرا افزایش واقعی ظرفیت تولید، نیازمند سرمایه‌گذاری‌های سنگین و زمان‌بر است.

میرزایی ادامه داد: افزایش تولید از مسیر اختلاط ممکن است به افت کیفیت سوخت منجر شود و کاهش کیفیت نیز می‌تواند مصرف خودروها را افزایش دهد. بنابراین، افزایش حجم تولید بدون توجه به کیفیت فرآورده، همیشه به معنای بهبود تراز بنزین نیست.

این مقام مسئول با اشاره به ضرورت واردات بنزین گفت: با توجه به میزان مصرف و توان تولید موجود، دست‌کم به حدود ۱۵ میلیون لیتر واردات روزانه نیاز داریم؛ این در حالی است که تامین مالی، دسترسی ارزی و مسائل لجستیکی، به‌ویژه در مسیرهای جنوبی کشور، محدودیت‌هایی ایجاد کرده است.

وی اعلام کرد: بخشی از مسیرهای تامین خارجی نیز با محدودیت مواجه شده و حتی …



 هشدار نارنجی هواشناسی برای ۱۴ استان؛ رگبار و رعدوبرق سهمگین و امواجی که خلیج‌فارس را به کام خود می‌کشد | سازمان هواشناسی نسبت به سیل‌گیری محلی و آب‌گرفتگی معابر هشدار داد؛ آیا فردا وضعیت جوی کشور بحرانی‌تر می‌شود؟ (تاریخ:پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵)
۳۵ دقیقه قبل / سایت نبض قیمت

هشدار نارنجی هواشناسی برای ۱۴ استان؛ رگبار و رعدوبرق سهمگین و امواجی که خلیج‌فارس را به کام خود می‌کشد | سازمان هواشناسی نسبت به سیل‌گیری محلی و آب‌گرفتگی معابر هشدار داد؛ آیا فردا وضعیت جوی کشور بحرانی‌تر می‌شود؟ (تاریخ:پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵)

پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵، روزی که معادلات جوی کشور بار دیگر ورق خورد. در حالی که بسیاری از مردم ایران خود را برای یک آخر هفته آرام و تابستانی آماده می‌کردند، سازمان هواشناسی با انتشار یک پیام مهم، پرده از اتفاق غیرمنتظره‌ای برداشت که همه را غافلگیر کرد. بر اساس آخرین داده‌های دریافتی از مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، یک سامانه بارشی جدید از سمت جنوب و غرب وارد کشور شده و به تدریج مناطق وسیعی از جمله استان‌های ساحلی خلیج‌فارس و دریای عمان را فرا می‌گیرد.

این تحول بزرگ نه تنها موج جدیدی از بارش‌های تابستانی و رعد و برقهای سهمگین را به همراه دارد، بلکه خطر افزایش ارتفاع موج به بیش از ۲ متر در خلیج‌فارس را نیز به دنبال داشته است که می‌تواند وضعیت بحرانی برای صنعت دریانوردی و صیادی ایجاد کند. اما این وضعیت ویژه تا چه زمانی ادامه خواهد داشت و کدام مناطق بیشترین آسیب را از این چرخش ناگهانی شرایط جوی خواهند دید؟ در ادامه، به بررسی دقیق این سیگنال قوی هواشناسی و پیش‌بینی غافلگیرکننده برای ساعات آینده می‌پردازیم. چرا سازمان هواشناسی این بار هشدار نارنجی صادر کرد؟

وضعیت قرمز در کمین؛ زنگ خطری برای ۱۴ استان

برخلاف هشدارهای معمول که اغلب با رنگ زرد همراه هستند، سازمان هواشناسی کشور برای ۱۴ استان هشدار سطح نارنجی صادر کرده است. این اقدام نشان از وضعیت بحرانی و شرایط حساسی دارد که در ساعات آینده حاکم خواهد شد. بر اساس این هشدار، تشدید فعالیت سامانه بارشی در استان‌های هرمزگان، کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، یزد، سمنان، تهران، البرز و مازندران پیش‌بینی می‌شود. صادق ضیاییان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، با اشاره به این موضوع تأکید کرده است که رگبار باران، رعد و برق و وزش باد شدید موقت از مهم‌ترین مخاطرات این سامانه هستند. اما سوال اینجاست که چرا شدت این پدیده تا این حد مورد تأکید قرار گرفته است؟

تحلیل‌های صورت‌گرفته از نقشه‌های پیش‌یابی نشان می‌دهد که این سامانه بارشی که منشأ آن به سمت جنوب کشور بازمی‌گردد، با فشار سنگین بر روی جو، به سمت مرکز و شمال کشور در حال حرکت است. این سامانه نه تنها بارش‌های رگباری را به همراه دارد، بلکه …



 قطعی برق تهران فردا جمعه 30 مرداد+ لینک
۴۴ دقیقه قبل / سایت نورنیوز

قطعی برق تهران فردا جمعه 30 مرداد+ لینک

نورنیوز-گروه اقتصادی: جدیدترین وضعیت قطعی برق تهران در روز جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ اعلام شد.

جهت اطلاع از برنامه خاموشی روی لینک زیر کلیک کنید؛  وب‌سایت شرکت توزیع نیروی برق تهران: https://tbtb.ir/ صفحه برنامه خاموشی‌ها: https://tbtb.ir



 بهای نفت برنت به ۹۳ دلار افزایش یافت
۴۸ دقیقه قبل / سایت جوان آنلاین

بهای نفت برنت به ۹۳ دلار افزایش یافت

جوان آنلاین: قیمت آتی نفت خام برنت دریای شمال در معاملات ساعات اخیر بازار‌های آسیا، ۱.۵۹ درصد افزایش یافت و به ۹۳.۰۸ دلار در هر بشکه رسید.

به گزارش ایرنا، قیمت آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز برای تحویل در ماه سپتامبر (شهریور) نیز در معاملات صبح با ۱.۶۳ درصد افزایش به ۸۷.۲۳ دلار رسید.

رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در شبکه اجتماعی تروث سوشال خود با تکرار لفاظی‌هایش، ادعا کرد: هیچ‌کس بیش از من به جمهوری اسلامی ایران فرصت نداده است تا به یک توافق دست پیدا کند. متاسفانه، (البته) برای آنها، این فرصت را از دست دادند.

وی که به شدت به دلیل پیامد‌های تجاوز علیه ایران تحت فشار افکار عمومی مردم آمریکا و کنگره در آستانه انتخابات میاندوره‌ای قرار دارد، مدعی شد: بنابراین، امروز خردکننده‌ترین عملیات اقتصادی که تاکنون علیه هر کشوری انجام شده است را اعلام می‌کنم!

ترامپ در حالیکه واشنگتن سال‌ها ایران را به صورت یکجانبه تحریم کرده است، ادعا کرد: این یک جنگ اقتصادی و انزوای اقتصادی در مقیاسی بی‌سابقه خواهد بود.





پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
 وام ۲ میلیاردی مسکن چقدر قدرت خرید ایجاد می‌کند؟
سایت هم میهن

وام ۲ میلیاردی مسکن چقدر قدرت خرید ایجاد می‌کند؟

یک پژوهشگر حوزه معماری و شهرسازی می‌گوید: افزایش سقف فعلیِ دو میلیاردی هنوز فاصله زیادی با قیمت مسکن در تهران دارد؛ چرا که اگر هزینه خرید اوراق را از آن کم بکنیم، آنچه باقی می‌ماند یک میلیارد و ۶۰۰ یا ۶۵۰ میلیون خواهد بود.
 فروش جهانی کامیون و اتوبوس‌های برقی تقریبا دو برابر شد
سایت تجارت نیوز

فروش جهانی کامیون و اتوبوس‌های برقی تقریبا دو برابر شد

بر اساس گزارش منتشرشده در روز پنجشنبه (۲۰ اوت) سازمان تحقیقاتی «شورای بین‌المللی حمل‌ونقل پاک»، فروش کامیون‌ها و اتوبوس‌های برقی در سطح جهان طی سال ۲۰۲۵ تقریبا دو برابر شده است.
 پذیره‌نویسی چهاردهمین صندوق نقره از اول شهریور؛ جزییات پذیره نویسی صندوق نقرآمد
سايت نبض بورس

پذیره‌نویسی چهاردهمین صندوق نقره از اول شهریور؛ جزییات پذیره نویسی صندوق نقرآمد

پذیره‌نویسی صندوق سرمایه‌گذاری کالای کارآمد۱ با نماد «نقرآمد» به‌عنوان چهاردهمین صندوق نقره بازار سرمایه، از روز یکشنبه اول شهریورماه ۱۴۰۵ در بورس کالای ایرا...
 آپارتمان‌های نوساز همیشه گران‌ترند؟ | رابطه سن بنا و قیمت مسکن در منطقه ۲۱ تهران | خانه‌های دهه ۸۰ و ۹۰ گران‌تر از ساختمان‌های دهه ۱۴۰۰
سایت اقتصادنیوز

آپارتمان‌های نوساز همیشه گران‌ترند؟ | رابطه سن بنا و قیمت مسکن در منطقه ۲۱ تهران | خانه‌های دهه ۸۰ و ۹۰ گران‌تر از ساختمان‌های …

اقتصادنیوز: در مقایسه قیمت خانه‌ها بر اساس سن بنا، در منطقه ۲۱ با یک نتیجه غیرمنتظره مواجه شدیم. در محاسبات اولیه، خانه‌های ساخته‌شده در دهه ۸۰ و ۹۰ گران‌تر از ساختمان‌های دهه ۱۴۰۰ دیده می‌شدند؛ اما بررسی دقیق‌تر و مقایسه داده‌ها در سطح محله، تصویر دیگری از بازار مسکن این منطقه نشان داد.
 منشا دود غلیظ جنوب تهران مشخص شد
سایت هم میهن

منشا دود غلیظ جنوب تهران مشخص شد

روابط عمومی شرکت پالایش نفت تهران در توضیح علت انتشار دود غلیظ در آسمان جنوب تهران اعلام کرد: این دود ناشی از وقوع سانحه برای 2 دستگاه تانکر در محل بارگیری نفت سفید پالایشگاه تهران و آتش‌سوزی متعاقب آن بوده است.
 پیش‌بینی آب‌وهوا؛ امروز پنجشنبه 29 مرداد 1405
سایت هم میهن

پیش‌بینی آب‌وهوا؛ امروز پنجشنبه 29 مرداد 1405

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور با اشاره به وقوع رگبار و رعدوبرق در ارتفاعات برخی نقاط کشور، وزش باد شدید را مهم‌ترین پدیده جوی در بیشتر مناطق کوهستانی ذکر کرد.
 شروع فروش آریا، پارس نوا و کوییک بدون قرعه‌کشی -شهریور۱۴۰۵ (+زمان و شرایط فروش)
سایت پرشین خودرو

شروع فروش آریا، پارس نوا و کوییک بدون قرعه‌کشی -شهریور۱۴۰۵ (+زمان و شرایط فروش)

شرایط فروش مشارکت در تولید سایپا برای متقاضیان عادی اعلام شد؛ جزئیات ثبت‌نام آریا، پارس نوا، کوییک GX-L و کوییک S، مبلغ پیش‌پرداخت، زمان تحویل، ظرفیت و سود مشارکت را بخوانید.
 قیمت اجاره آپارتمان در مناطق لوکس تهران
سایت تابناک

قیمت اجاره آپارتمان در مناطق لوکس تهران

مستاجران برای اجاره آپارتمان در گران‌ترین مناطق تهران باید حدود چهار میلیارد تومان پول‌پیش و ۷۸ میلیون تومان کرایه پرداخت کنند.