قیمت طلا امروز




 سایت تابناک / ۱۴۰۵/۰۵/۰۸

تاثیر متفاوت ترور رهبر شهید بر معماری تصمیم گیری نظام

به گزارش تابناک ، حسین قتیب تحلیلگر مسائل سیاسی در یادداشتی متفاوت به تأثیرات خاص ترور رهبر شهید انقلاب پرداخت.
 تاثیر متفاوت ترور رهبر شهید بر معماری تصمیم گیری نظام
‏از نگاه من، مهم‌ترین پیامد ترور آیت‌الله خامنه‌ای نه تغییر افراد، بلکه تغییر در معماری تصمیم‌گیری راهبردی جمهوری اسلامی است. 

طی بیش از سه دهه، بازیگران غربی، اسرائیل و کشور‌های منطقه، الگوی نسبتاً روشنی از فرآیند تصمیم‌گیری نظامی ایران به دست آورده بودند. آنان می‌دانستند که اگرچه تصمیمات از نهاد‌هایی مانند ستاد کل نیرو‌های مسلح، سپاه، شورای عالی امنیت ملی و دفتر رهبری عبور می‌کند، اما در نهایت یک مرجع واحد وجود دارد که اختلافات را حل می‌کند و تصمیم نهایی را می‌گیرد. این ویژگی، هرچند ایران را برای رقبا خطرناک می‌کرد، اما در عین حال آن را قابل پیش‌بینی‌تر نیز ساخته بود.

در این تحلیل عمده است:

پس از ترور آیت‌الله خامنه‌ای، این ویژگی تا حدی از میان رفته است. مسئله اصلی این نیست که چه کسی رهبر شده، بلکه این است که تصمیم نهایی چگونه و توسط چه سازوکاری اتخاذ می‌شود. در شرایط جدید، بازیگران خارجی با ساختاری مواجه هستند که هنوز قواعد درونی آن به طور کامل شناخته نشده است. این امر سطح ابهام راهبردی را به شکل محسوسی افزایش می‌دهد.

اما پس از تحولات اخیر، شرایط تا حدی دستخوش تغییر شده است. اگرچه بخش مهمی از ساختار نهادی و دکترین دفاعی ایران همچنان پابرجاست، اما سبک رهبری نظامی، فرآیند تصمیم‌گیری و نحوه اعمال فرماندهی در حال ورود به مرحله‌ای جدید است. این بدان معناست که بسیاری از فرضیات پیشین درباره الگو‌های رفتاری ایران دیگر با همان میزان اطمینان قابل اتکا نیستند.

با وجود آنکه هنوز عناصر مهمی از این ساختار در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، نشانه‌هایی از الگو‌های جدید نیز قابل مشاهده است؛ از جمله تغییر در شیوه مدیریت فرماندهی، بازآرایی شبکه تصمیم‌گیری، نحوه استفاده از بازدارندگی، میزان تمرکز یا تفویض اختیار، و سرعت واکنش به تهدیدات. این مؤلفه‌ها، هرچند هنوز در حال شکل‌گیری هستند، می‌توانند مبنایی برای تحلیل ویژگی‌های نسل جدید رهبری نظامی و پیامد‌های آن برای محاسبات راهبردی بازیگران غربی باشند.



 انگلیس کاردار رژیم صهیونیستی را احضار کرد

انگلیس کاردار رژیم صهیونیستی را احضار کرد

وزارت امور خارجه انگلیس با احضار کاردار رژیم صهیونیستی، اعتراض خود را به برگزاری مناقصه برای پروژه شهرک‌سازی E۱ اعلام و از دولت بنیامین نتانیاهو خواست فوراً از اجرای این طرح عقب‌نشینی کند.

 قتل پدر، مادر و برادر همسر با اسلحه

قتل پدر، مادر و برادر همسر با اسلحه

مردی که مادر، پدر و برادر همسرش را با شلیک گلوله در شهرستان نور کشته بود دستگیر شد.

 بانک مرکزی اموال بانک ایران‌زمین را توقیف کرد

بانک مرکزی اموال بانک ایران‌زمین را توقیف کرد

بانک مرکزی ۷۵ همت از اموال بانک ایران‌زمین را برای وصول مطالبات توقیف کرد.

 قطب‌نمای رشد اقتصادی

قطب‌نمای رشد اقتصادی

نگاه جدید و متفاوتی به تجارت بین‌الملل و رشد اقتصادی در حال شکل‌گیری است. این نگاه تجارت را نه یکی از اجزای رشد بلکه هدایت‌کننده آن می‌داند. ریکاردو ‌هاوسمن، استاد اقتصاد دانشگاه‌ هاروارد، در فصل «رشد صادرات‌محور» کتاب اجماع لندن به این سوال پاسخ می‌دهد که نسبت میان رشد اقتصادی و تجارت خارجی چیست؟‌

 محمدرضا شریفی‌نیا: مجید مظفری طلاست

محمدرضا شریفی‌نیا: مجید مظفری طلاست

آرمان امروز : محمدرضا شریفی‌نیا روز سه‌شنبه در آیین اعطای نشان درجه یک هنری به مجید مظفری در سالن سیف‌الله داد اظهار کرد: اسمش هم با مسماست با کارهای آقای بیضایی واقعا طلا فروخت. این موقعیت بسیار عالی برای آقای مجید مظفری بود. کارهای نمایشی هم که انجام داده در حد طلای ۱۸ تا ۲۴ [ ]

 هزینه پنهان ابهام در اقتصاد دیجیتال

هزینه پنهان ابهام در اقتصاد دیجیتال

خلق ارزش، در ساده‌ترین تعریف، یعنی فهم شرایط، ایجاد تغییری مثبت در آن، دریافت بازخورد و تکرار این چرخه. اما این چرخه یک پیش‌شرط اساسی دارد: شرایط باید قابل فهم و قابل پیش‌بینی باشد.

 تحویل ۱۰۰۰ واحد نهضت ملی مسکن گیلان تا پایان سال

تحویل ۱۰۰۰ واحد نهضت ملی مسکن گیلان تا پایان سال

آرمان امروز :مدیرکل راه و شهرسازی گیلان، از تحویل حدود یک هزار واحد از پروژه های نهضت ملی مسکن استان طی امسال خبر داد و گفت: بخشی از این واحدها در هفته دولت به بهره برداری می رسد. محمدمهدی علیزاده در حاشیه مراسم تجلیل از خبرنگاران، با اشاره به شرایط کشور در جریان دو جنگ تحمیلی اخیر، اظهار [ ]

 آرایشگر زن در حال گرفتن شپش سر یک زن جوان در دوره قاجار + عکس

آرایشگر زن در حال گرفتن شپش سر یک زن جوان در دوره قاجار + عکس

تصویری قدیمی از یک آرایشگر زن را در حال گرفتن شپش سر یک زن جوان و در دوره قاجار می‌بینید.