قیمت طلا امروز




 سایت آفتاب نیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۰۸

کاهش قدرت خرید، مصرف مرغ را نشانه گرفت!

در سال ۱۴۰۵ با وجود تخصیص کالابرگ به مرغ، همچنان مصرف روند نزولی داشت به گونه‌ای که فدراسیون طیور کشور اعلام کرد سرانه مصرف مرغ بین ۲۵تا ۳۰درصد کاهش یافته و...
 کاهش قدرت خرید، مصرف مرغ را نشانه گرفت!
به گزارش آفتاب نیوز،

مرغ یکی از مهم‌ترین منابع پروتئینی است که سهم ۹۷درصدی در سبد گوشت خانوار ایرانی دارد و طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی سرانه مصرف مرغ ۳برابر گوشت قرمز در کشور است. با این حال افزایش قیمت مرغ، زنگ خطر افت شدید سرانه مصرف را به صدا درآورده است. 

براساس آمار‌های رسمی سرانه مصرف مرغ از حدود ۳۲ کیلوگرم در سال ۱۳۹۹ به حدود ۲۴ کیلوگرم در سال ۱۴۰۴ رسیده، با این حال کانون پرورش دهندگان مرغ گوشتی اعلام کرد که سرانه مصرف مرغ زیر ۲۱کیلوگرم است. به عبارتی طی ۶سال اخیر کاهش بیش از ۲۵درصدی داشته است. 

سال ۱۴۰۴ و همزمان با حذف ارز ترجیحی، قیمت مرغ جهش سنگینی را تجربه کرد، به گونه‌ای که از میانگین هر کیلو ۱۰۰هزار تومان به بیش از ۲۷۰هزار تومان رسید. روند افزایش قیمت مرغ در سال ۱۴۰۵ هم ادامه داشت و در حال حاضر به حوالی ۳۶۰هزار تومان رسیده است. با یک حساب سرانگشتی می‌توان گفت که هر کیلو مرغ از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا کنونی ۲۶۰هزار تومان افزایش قیمت داشته و جهش قیمتی حدود ۳۵۰درصدی را به ثبت رسانده است. 

براساس آمار‌های رسمی از سال ۱۳۹۹ تا سال ۱۴۰۴ قیمت هرکیلو مرغ بیش از ۵.۵ برابر شده و سرانه مصرف آن بیش ۱۰کیلو کاهش یافته است. 

طبق آمار در سال ۱۳۹۹ سرانه مصرف مرغ بیش از ۳۲کیلو گرم بود که با نزول ۶درصدی در کمتر از ۲سال (۱۴۰۱) به ۲۹کیلو رسید. شیب سرانه کاهش مصرف مرغ از سال ۱۴۰۲ با نزول ۷درصدی بیشتر شد و به ۲۷کیلو رسید. این روند با حذف ارز ترجیحی، افزایش دو برابری قیمت دلار برای واردات نهاده‌های دامی، افزایش ۵برابری قیمت نهاده‌های دامی، قطعی مکرر برق، افزایش ۱۰۰درصدی هزینه‌های تولید و... در سال ۱۴۰۵ ادامه یاقت و رکورد کاهش بیش از ۱۱کیلویی سرانه مصرف مرغ را برجای گذاشت. 

افزایش قیمت مرغ از سال ۱۳۹۹ تا کنون هم با شیب تندی در حال حرکت بود و هرکیلو مرغ از ۲۰هزار تومان در این سال به بیش از ۳۱هزار تومان در سال ۱۴۰۰ رسید که رشد ۵۵درصدی را نشان می‌داد. در سال ۱۴۰۱ قیمت مرغ بیش از ۹۵درصد افزایش یافت و به حوالی ۶۰هزار تومان رسید. طی ۴ساله ۱۳۹۹ تا ابتدای ۱۴۰۴ قیمت مرغ از هرکیلو ۲۰هزار تومان به ۱۱۲هزار تومان رسید که رشد ۴۶۰درصدی را نشان می‌دهد. 

در سال ۱۴۰۵ با وجود تخصیص کالابرگ به مرغ، همچنان مصرف روند نزولی داشت به گونه‌ای که فدراسیون طیور کشور اعلام کرد سرانه مصرف مرغ بین ۲۵تا ۳۰درصد کاهش یافته و عرضه و تقاضا در بازار مرغ نامتعادل شده است. 

آمار کشتارگاه‌های رسمی نشان می‌دهد در اردیبهشت ۱۴۰۵، عرضه گوشت مرغ ۱۵۷ هزار و ۳۴ تن بوده که نسبت به اردیبهشت ۱۴۰۴ حدود ۳۵ درصد کاهش داشته است.



 دیدار رئیس سازمان بسیج ورزشکاران تهران بزرگ با مدیر تیم‌های غیر فوتبالی باشگاه استقلال

دیدار رئیس سازمان بسیج ورزشکاران تهران بزرگ با مدیر تیم‌های غیر فوتبالی باشگاه استقلال

برنا - گروه ورزشی: رئیس سازمان بسیج ورزشکاران تهران بزرگ بامدیر تیم‌های غیر فوتبالی باشگاه استقلال دیدار کردند.

 تأمین کالاهای اساسی در اولویت تخصیص ارز دولت قرار دارد

تأمین کالاهای اساسی در اولویت تخصیص ارز دولت قرار دارد

قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر اطمینان‌بخش بودن وضعیت ذخایر کالاهای اساسی کشور گفت: تأمین کالاهای اساسی در اولویت تخصیص ارز دولت قرار دارد.

 پرادعای تنها در جنگ با ایران

پرادعای تنها در جنگ با ایران

درخواست‌های ترامپ از دیگر کشورها برای ورود به جنگ به در بسته برخورد کرده است و برخی کشورها هم خواستار استقلال نظامی از آمریکا شده اند.

 ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران

۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران

دولت انگلیس با تکرار ادعاهای ضدایرانی، هفت فرد و نهاد مرتبط با جمهوری اسلامی ایران را ذیل تحریم‌های خود قرار داد.

 تکلیف افزایش قیمت بنزین مشخص شد/ آیا افزایش قیمت بنزین منتفی شد؟

تکلیف افزایش قیمت بنزین مشخص شد/ آیا افزایش قیمت بنزین منتفی شد؟

رئیس فراکسیون تسهیل تجارت مجلس اعلام کرد: قیمت بنزین افزایش نمی‌یابد و به جای گرانی، با استفاده از هوش مصنوعی و داده‌های برخط، مصرف سوخت بهینه‌سازی می‌شود.

 اینجا، گرانیگاه نظم جدید منطقه‌ است - تسنیم

اینجا، گرانیگاه نظم جدید منطقه‌ است - تسنیم

رئیس مجلس تصویری که در آن خلیج فارس و دریای عمان دیده می‌شوند، در اکانت خود در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد.

 «سولو گل» غیرمنتظره در شهربابک؛ خودتی زبیر؟ (ویدیو)

«سولو گل» غیرمنتظره در شهربابک؛ خودتی زبیر؟ (ویدیو)

پایگاه خبری فوتبالی- گل تیم مس شهربابک در برابر خیبر خرم‌آباد می‌تواند بهترین گل هفته دوم لیگ برتر باشد.به گزارش فوتبالی، در یکی از بازی‌های هفته دوم لیگ برتر، تیم مس شهر بابک میزبان خیبر خرم‌آباد بود که این بازی با تساوی یک - یک به پایان رسید. این بازی شاید از نظر جدولی یکی از بازی‌هایی بود که توجه چندانی به آن نمی‌شد اما گلی که تیم میزبان زد، یکی از جذاب‌ترین و احتمالا زیباترین گل هفته دوم خواهد بود.جدا از این که کمتر کسی پیش‌‎بینی می‌‎کرد بهترین گل هفته در شهر بابک به ثمر برسد، زننده این گل ه ...,محمدزبیر نیک‌نفس,خیبر خرم آباد,مس شهربابک,لیگ برتر ایران,پیشنهاد سردبیر

 تأکید استاندار تهران بر شتاب‌بخشی به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

تأکید استاندار تهران بر شتاب‌بخشی به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

استاندار تهران توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را از محورهای مهم مدیریت ناترازی انرژی دانست و بر تسریع روند اجرای پروژه‌های خورشیدی و رفع موانع پیش‌روی طرح‌های این حوزه تأکید کرد.