قیمت طلا امروز




 سایت الف / ۱۴۰۵/۰۵/۰۴

به دست آوردن دلِ گاوِ شیرده !

به دست آوردن دلِ گاوِ شیرده !
 به دست آوردن دلِ گاوِ شیرده !

به تازگی مقام های ارشد آمریکایی و به طور خاص دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور تایید کردند که کشورشان به یک توافق با سعودی ها دست یافته که در قالب آن ریاض می تواند غنی‌سازی اورانیوم و فعالیت های هسته‌ای در سطح غیرنظامی را داشته باشد. موضوعی که با بازتاب های گسترده ای رو به رو شده است. با این حال، تنها یک روز پس از اعلام این توافق، ترامپ در توئیتی تاکید کرد که توافق مذکور فعلا معلق شده و تا زمانی که سعودی‌ها به توافق ابراهیم و عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر قدس نپیوندند، این توافق نیز نمی تواند ماهیت اجرایی به خود بگیرد! 

 به نظر می رسد آمریکا در پی تحولات روزها و ماه های اخیر در منطقه و رسوایی های بی پایان آن در ایجاد چالش های امنیتی برای رژیم های عربی منطقه و به ویژه شکست راهبردی از ایران، در پی آبروداری است و می خواهد نوعی قوت قلب را به متحدان عرب خود در منطقه بدهد. در این چهارچوب، از توافق هسته ای با رژیم سعودی صحبت کرده است. 

 سعودی ها سال هاست که متحد راهبردی آمریکا در غرب آسیا هستند و از هیچ کمک و همراهی با درخواست های واشینگتن دریغ نکرده اند. جالب اینکه شخص ترامپ پیشتر رژیم سعودی را شبیه به یک گاو شیرده برای آمریکا توصیف کرده بود. با این حال، اینکه علی رغم تمامی همراهی های سعودی ها با آمریکا، در نهایت آمریکا با ریاض در مورد توافق هسته ای با این کشور چنین برخورد تحقیر‌آمیزی دارد بار دیگر خاطر نشان می کند که چرا استقلال و عزت ملی، بزرگترین سرمایه هر کشوری است. 

 عربستان سعودی اخیرا سرخورده از نقش آمریکا در حمایت از امنیت ملی خود به سمت توافق دفاعی با پاکستان حرکت کرده است. حال در این وضعیت، آمریکا برای اینکه همچنان ریاض را در جبهه خود داشته باشد، از توافق هسته ای با آن و تسهیل غنی سازی اورانیوم برای این کشور سخن گفت. البته همانطور که پیشتر هم گفته شد، یک روزه زیر حرف خود زد و طبق معمول، به جای دادنِ امتیاز به سعودی ها، صرفا رویای آن را به آن ها فروخت!



۱۴ دقیقه قبل / سایت صفحه اقتصاد

جنگی که به سفره آمریکایی رسید؛ بحران گوشت چرخ کرده مسئله اصلی ترامپ شد!

صفحه اقتصاد -

تصمیم جدید دولت ترامپ برای واردات ۳۰۰ هزار تن گوشت چرخ‌کرده بدون اعمال تعرفه‌های خارج از سهمیه، در ظاهر اقدامی برای تنظیم بازار است؛ اما در لایه‌ای عمیق‌تر، تصویری از یک چالش سیاسی بزرگ‌تر ارائه می‌دهد: جنگی که قرار بود قدرت آمریکا را در خارج از مرزها به نمایش بگذارد، اکنون آثار خود را در هزینه زندگی شهروندان آمریکایی نشان می‌دهد.

ترامپ اعلام کرده گوشت وارداتی می‌تواند حدود ۲۵ درصد ارزان‌تر از قیمت فعلی بازار عرضه شود؛ با این حال، کاخ سفید هنوز جزئیات کشورهای تأمین‌کننده و سازوکار تضمین این کاهش قیمت را اعلام نکرده است. این تصمیم در شرایطی اتخاذ شده که تعداد گاو و گوساله در آمریکا به حدود ۸۶.۲ میلیون رأس رسیده؛ سطحی که از دهه ۱۹۵۰ تاکنون کم‌سابقه است.

تناقض سیاستی نیز همین‌جاست. دولتی که تعرفه و حمایت از تولید داخلی را از ابزارهای اصلی سیاست اقتصادی خود می‌دانست، برای کنترل قیمت گوشت در بازار داخلی ناچار شده به عرضه خارجی تکیه کند. پیش از این نیز دولت ترامپ در فوریه مجوز واردات سالانه ۸۰ هزار تن گوشت کم‌چرب از آرژانتین را بدون تعرفه صادر کرده بود؛ گوشتی که بخش قابل توجهی از آن در تولید گوشت چرخ‌کرده کاربرد دارد.

اما مسئله اصلی تعرفه نیست؛ مسئله، هزینه زندگی است.

جنگ ایران از همان ابتدا بازار انرژی را تحت تأثیر قرار داد و هرچند قیمت نفت از اوج اولیه فاصله گرفته، آثار شوک انرژی همچنان در بخش‌های مختلف اقتصاد آمریکا باقی مانده است. افزایش قیمت گازوئیل، هزینه فعالیت کشاورزی، حمل‌ونقل، تولید و جابه‌جایی خوراک دام را بالا می‌برد و در نهایت می‌تواند خود را در قیمت مواد غذایی نشان دهد.

این زنجیره را نمی‌توان نادیده گرفت: سوخت گران‌تر یعنی کشاورزی گران‌تر، حمل‌ونقل گران‌تر و در نهایت فشار بیشتر بر قیمت مواد غذایی. هزینه تولید و توزیع محصولات کشاورزی، به‌ویژه در آستانه فصل برداشت، مستقیماً از قیمت سوخت و نهاده‌ها تأثیر می‌گیرد.

گوشت چرخ‌کرده نیز به دلیل جایگاهش در سبد مصرف خانوار، به نمادی مناسب برای این بحران تبدیل شده است. برخلاف شاخص‌های پیچیده اقتصادی که ممکن است برای مردم ملموس نباشند، قیمت یک بسته گوشت در فروشگاه مستقیماً به مصرف‌کننده می‌گوید که هزینه زندگی افزایش یافته است.

از سوی دیگر، تصمیم دولت ترامپ یک واقعیت ساختاری را نیز آشکار می‌کند: تولید داخلی آمریکا در کوتاه‌مدت امکان افزایش سریع عرضه گوشت را ندارد. کاهش تعداد دام، محدودیت ظرفیت تولید و افزایش هزینه نهاده‌ها باعث شده است تنظیم بازار از مسیر افزایش فوری تولید داخلی دشوار باشد.

اما اهمیت این موضوع فقط اقتصادی نیست؛ ابعاد سیاسی آن برای ترامپ حتی مهم‌تر است.

در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره، افزایش هزینه‌های زندگی می‌تواند به یکی از مهم‌ترین نقاط آسیب دولت تبدیل شود. رأی‌دهنده آمریکایی ممکن است درباره سیاست خارجی، امنیت انرژی یا معادلات ژئوپلیتیکی تحلیل‌های متفاوتی داشته باشد، اما قیمت بنزین، گازوئیل و مواد غذایی را هر روز در زندگی خود لمس می‌کند.

اینجاست که جنگ خارجی به مسئله‌ای داخلی تبدیل می‌شود.

ترامپ می‌تواند درباره اهمیت تنگه هرمز، امنیت انرژی و موازنه قدرت در خاورمیانه سخن بگوید، اما اگر هزینه پر کردن باک خودرو یا خرید گوشت افزایش یابد، روایت سیاسی او با یک واقعیت ملموس اقتصادی روبه‌رو خواهد شد.

از این منظر، واردات ۳۰۰ هزار تن گوشت را نباید صرفاً یک تصمیم تجاری دانست. دولت ترامپ تلاش می‌کند بخشی از تبعات اقتصادی جنگ را پیش از آنکه به بحران سیاسی تبدیل شود، مهار کند؛ از کاهش فشار بازار سوخت گرفته تا کنترل قیمت مواد غذایی.

اما این سیاست یک سؤال مهم را بی‌پاسخ می‌گذارد: آیا می‌توان آثار اقتصادی یک بحران خارجی را با مداخلات کوتاه‌مدت در بازار داخلی خنثی کرد؟

ترامپ جنگ را با هرمز، نفت و قدرت ژئوپلیتیک آغاز کرد؛ اما اکنون بخشی از نبرد سیاسی او در جایی بسیار نزدیک‌تر جریان دارد: قفسه فروشگاه‌های مواد غذایی.

در نهایت ممکن است رأی‌دهنده آمریکایی درباره کارنامه سیاست خارجی ترامپ نه با نقشه خلیج فارس، بلکه با قیمت یک کیلو گوشت چرخ‌کرده، یک گالن بنزین و هزینه پر کردن باک خودرو قضاوت کند. مطالعه بیشتر: ترامپ تعرفه واردات گوشت را دور زد؛ ۳۰۰ هزار تن گوشت ارزان وارد آمریکا می‌شود اخبار مرتبط circle صعود بیت کوین به بالای ۷۵ هزار دلار circle ۴۰ تریلیون دلار؛ صورت‌حساب جنگ ترامپ؟ circle ادعای آمریکا درباره شکست مذاکرات ایران و عمان/ هرمز به نقطه اختلاف واشنگتن و تهران تبدیل شد circle ۴۰ تریلیون دلار بدهی؛ صورت‌حساب جنگ ترامپ از راه رسید پیشنهاد سردبیر circle تغییر محاسبات دشمنان در برابر توان دفاعی ملت ایران circle تحلیل بازار ارز امروز ۳۰ مرداد و پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه ۳۱ مرداد circle پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا شنبه ۳۱ مرداد / گرانی بیشتر طلا در راه است؟ circle پیش بینی بورس فردا شنبه ۳۱ مرداد / بورس طوفانی صعود می کند؟


۵۵ دقیقه قبل / سایت جهان نیوز

عراقچی: ما فیلم‌های دولت آمریکا را قبلا دیده‌ایم | جهان نیوز

به گزارش جهان نیوز، وزری امور خارجه ایران در پیامی نوشت:  سال پیش: «فلج‌کننده‌ترین تحریم‌های تاریخ.» شکست خورد.

وی افزود: ۸ سال پیش: «فشار حداکثری.» شکست خورد.

*۵ ماه پیش: «تسلیم بی‌قیدوشرط.» شکست خورد.

*امروز: «خردکننده‌ترین عملیات اقتصادیِ تمام دوران.» این هم محکوم به شکست است.

*ما این فیلم را قبلاً هم دیده‌ایم. همان مزخرفات؛ فقط زورگوها عوض شده‌اند.


۱ ساعت قبل / سایت اقتصاد ۲۴

پیام عراقچی خطاب به ترامپ: این فیلم را قبلا دیده‌ایم

اقتصاد ۲۴-سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به ادعای دولتمردان آمریکایی در خصوص وضع کمرشکن‌ترین عملیات اقتصادی تاریخ علیه مردم ایران، واکنش نشان داد.

عراقچی با انتشار تصویری از پیام ۱۴ سال پیش باراک اوباما، رئیس جمهور وقت ایالات متحده آمریکا نوشت:

۱۴سال پیش: «فلج‌کننده‌ترین تحریم‌های تاریخ.» شکست خورد.

 سال پیش: «فشار حداکثری.» شکست خورد.

۵ماه پیش: «تسلیم بی‌قیدوشرط.» شکست خورد.

امروز: «کمرشکن‌ترین عملیات اقتصادی تاریخ.» این هم محکوم به شکست است.

این فیلم را قبلاً دیده‌ایم؛ همان داستان همیشگی، فقط با قلدر‌های متفاوت.

باراک اوباما، مهرماه ۱۳۹۱ با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی توییتر از معاون وقت خود جو بایدن در مورد تحریم‌ها علیه ایران نقل کرده‌بود: «این‌ها فلج‌کننده‌ترین تحریم‌ها در تاریخ تحریم‌ها هستند. نقطه سر خط.»




 برکناری بی‌سابقه دو مقام ارشد موساد؛ شکست عملیات اسرائیل علیه ایران
۳۸ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

برکناری بی‌سابقه دو مقام ارشد موساد؛ شکست عملیات اسرائیل علیه ایران

وبسایت خبری اینترسپت در گزارشی نوشت که برکناری‌های خبرساز در موساد نشان می‌دهد که هیچ‌یک از وعده‌های سازمان جاسوسی اسرائیل درباره جنگ با ایران محقق نشده است.

 تقدیر رئیس‌جمهور از ۱۲ نام‌آور پزشکی ایران + اسامی
۱ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

تقدیر رئیس‌جمهور از ۱۲ نام‌آور پزشکی ایران + اسامی

رئیس‌جمهور در آستانه روز پزشک، با اهدای لوح‌های جداگانه به ۱۲ تن از نام‌آوران پزشکی ایران، از خدمات، فداکاری‌ها و دستاورد‌های علمی و پژوهشی آنان در مسیر اعت...

 اقدامات احتیاطی ناشناخته نیروهای آمریکایی در اربیل؛ بسته شدن ناگهانی همه درهای پایگاه هوایی حریر
۱۲ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

اقدامات احتیاطی ناشناخته نیروهای آمریکایی در اربیل؛ بسته شدن ناگهانی همه درهای پایگاه هوایی حریر

منابع آگاه روز جمعه فاش کردند که همه دروازه‌های پایگاه هوایی حریر در نزدیکی اربیل به دلایل نامعلومی بعدازظهر امروز به طور ناگهانی بسته شدند.

 پوتین بر تقویت امنیت روسیه در قطب شمال تأکید کرد
۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

پوتین بر تقویت امنیت روسیه در قطب شمال تأکید کرد

رئیس‌جمهور روسیه در نشست شورای امنیت این کشور، راهبرد توسعه قطب شمال و تدابیر لازم برای تأمین امنیت ملی در این منطقه را بررسی کرد.

 شروع رویایی شهاب: رکورد جهان شکست!
۵ ساعت قبل / سایت ورزش ۳

شروع رویایی شهاب: رکورد جهان شکست!

ستاره ایرانی جوهور در شروع کارش در این تیم، نخستین گل رسمی‌اش را به ثمر رساند تا شروعی شیرین و امیدوارکننده در فوتبال مالزی داشته باشد.

 شهرت لباسی عروسی تیلور سوئیفت پیش از طراحی
۱ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

شهرت لباسی عروسی تیلور سوئیفت پیش از طراحی

دنیای اقتصاد: صنعت بستنی به احیا نیاز دارد و بسیاری از فعالان این صنعت، تصمیم گرفته‌اند با طراحی طعم‌های عجیب و متفاوت، بازار این صنعت را همچنان داغ نگه دارند.