قیمت طلا امروز




 سایت رکنا / ۱۴۰۵/۰۵/۰۵

۳۵ میلیون ایرانی زیر سایه تنش آبی قرار دارند/ هشدار تازه درباره بحران آب

اجتماعی رکنا، در حالی که آمارهای ملی از قرار گرفتن ایران در وضعیت «نرمال بارشی» خبر می‌دهند، واقعیت در بسیاری از استان‌ها متفاوت است؛ ۱۲ استان کشور کمتر از میزان معمول بارش داشته‌اند و حدود ۳۵ میلیون نفر با پیامدهای کم‌بارشی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. تهران، البرز، خراسان رضوی و چند شهر بزرگ دیگر اکنون در میان مناطق دارای بالاترین سطح تنش آب شرب قرار گرفته‌اند؛ نشانه‌ای از اینکه بحران آب دیگر فقط به میزان بارندگی وابسته نیست، بلکه به مدیریت منابع و فشار فزاینده بر ذخایر آبی گره خورده است.
 ۳۵ میلیون ایرانی زیر سایه تنش آبی قرار دارند/ هشدار تازه درباره بحران آب

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا،  در نگاه اول، آمارها تصویری آرام ارائه می‌کنند؛ میزان بارش کشور از ابتدای سال آبی جاری (اول مهر ۱۴۰۴) تاکنون حدود ۲۳۶ میلی‌متر اعلام شده؛ رقمی که به گفته سخنگوی صنعت آب، اختلاف معناداری با میانگین بلندمدت ندارد و از نظر شاخص‌های آماری، کشور در وضعیت «نرمال بارشی» قرار گرفته است. اما پشت این عدد کلی، واقعیتی متفاوت در جریان است؛ واقعیتی که زندگی میلیون‌ها نفر را تحت تأثیر قرار داده است.

بر اساس اعلام سخنگوی صنعت آب، ۱۲ استان کشور همچنان کمتر از میزان نرمال بارش دریافت کرده‌اند و حدود ۳۵ میلیون نفر از جمعیت کشور در معرض کم‌بارشی قرار دارند. این یعنی اگرچه میانگین کشوری شرایط بحرانی را نشان نمی‌دهد، اما توزیع نامتوازن بارش‌ها باعث شده بخش‌هایی از ایران با فشار جدی منابع آبی مواجه شوند. بحران در شهرهای پرجمعیت؛ آب شرب در خط هشدار

تهران، البرز و خراسان رضوی، به‌ویژه شهر مشهد، در میان مناطقی قرار دارند که تنش آب شرب در آن‌ها شدیدتر گزارش شده است. شهرهایی که جمعیت بالا، توسعه شهری گسترده و افزایش مصرف، فشار مضاعفی بر منابع محدود آبی وارد کرده‌اند.

در استان مرکزی نیز شهرهایی مانند اراک و ساوه با چالش‌های آبی روبه‌رو هستند؛ مناطقی که همزمان با رشد جمعیت و فعالیت‌های صنعتی، نیاز بیشتری به منابع پایدار آب دارند. تناقض بزرگ آب ایران؛ بارش نرمال، بحران واقعی

کارشناسان حوزه آب بارها تأکید کرده‌اند که بررسی وضعیت منابع آبی تنها با میانگین بارش سالانه امکان‌پذیر نیست. پراکندگی زمانی و مکانی بارندگی، میزان ذخایر سدها، وضعیت سفره‌های زیرزمینی و الگوی مصرف، عواملی هستند که تصویر واقعی بحران را مشخص می‌کنند.

به همین دلیل ممکن است کشوری در مجموع «نرمال بارشی» باشد، اما برخی استان‌ها و شهرهای آن با کمبود جدی آب مواجه شوند. ایران نیز در سال‌های اخیر با کاهش منابع آب زیرزمینی، افت سطح سفره‌ها، خشکسالی‌های متوالی و افزایش مصرف روبه‌رو بوده است. زندگی زیر فشار کم‌آبی

تنش آبی فقط یک عدد در گزارش‌های رسمی نیست؛ اثر آن در زندگی روزمره مردم دیده می‌شود؛ از نگرانی درباره قطعی یا افت فشار آب در شهرها گرفته تا محدودیت‌های احتمالی برای بخش کشاورزی و افزایش هزینه تأمین آب.

برای میلیون‌ها نفری که در مناطق کم‌بارش زندگی می‌کنند، مسئله آب دیگر یک بحران آینده‌نگرانه نیست؛ بخشی از واقعیت امروز است.

با وجود بارش نزدیک به میانگین بلندمدت در سطح کشور، قرار گرفتن ۳۵ میلیون نفر در معرض کم‌بارشی نشان می‌دهد بحران آب در ایران بیش از آنکه تنها به میزان بارندگی وابسته باشد، به مدیریت منابع، الگوی مصرف و تاب‌آوری زیرساخت‌ها مرتبط است.

اکنون پرسش اصلی این است که آیا سیاست‌های مدیریت آب می‌تواند پیش از رسیدن تابستان‌های سخت‌تر، فشار را از روی شهرهای در معرض تنش کاهش دهد یا خیر؛ چراکه برای بسیاری از مناطق، هر میلی‌متر بارش دیگر فقط یک عدد آماری نیست، بلکه تفاوت میان آرامش و بحران است.

  پایان خبر / رکنا / کدخبر 1233960

اخبار وبگردی را در اینجا بخوانید: جادوی هوش مصنوعی؛ پشت صحنه ساخت فیلم مشاهده خبر

اخبار تاپ حوادث فیلم اعتراف مرد جوان به سرقت از خانه های شمال تهران با کمک یک زن + شگرد عجیب دزدان رکورد کوتاهترین ازدواج و طلاق بازیگران ایرانی / حامد کمیلی و تینا آخوندتبار عجیب ترین! + عکس فیلم عجیب ترین جشن عروسی سال/ عروس و داماد با دیدن این میهمان هر دو گریه کردند ! عجیب ترین مردان 2 زنه جهان ! / آنها همزمان داماد و عروس شدند ! این مرد زشت ترین هیولای جهان شد / فیلم بیماری ای که باور نمی کنید چهره این مرد را سنگی کرد عکس تولد عجیب ترین دوقلو های جهان / آنها 30 سال منجمد بودند ! حمله گسترده ویلاسازها به طبیعت گیلان؛ از مراتع ماسال تا جنگل‌های هیرکانی / منابع طبیعی منطقه؛ فقط با ۴۲۷ جنگلبان از ۱۶۰ هزار هکتار باید حفاظت کند! + فیلم و عکس تبلیغات تبلیغات





 امید متعهد پذیره‌نویسی و بازارگردانی اوراق شهرداری بجنورد شد
۶ دقیقه قبل / سایت صدای بورس

امید متعهد پذیره‌نویسی و بازارگردانی اوراق شهرداری بجنورد شد

شرکت تأمین سرمایه امید از پذیرش تعهد پذیره‌نویسی و بازارگردانی اوراق مشارکت شهرداری بجنورد به ارزش خدماتی یک‌هزار و ۱۵۲ میلیارد ریال خبر داد.

 گزارش ویژه؛ ۱۰ نکته از نساجی - استقلال در قائمشهر؛ سه امتیاز با پنجره بسته!
۶ ساعت قبل / سایت فوتبالی

گزارش ویژه؛ ۱۰ نکته از نساجی - استقلال در قائمشهر؛ سه امتیاز با پنجره بسته!

پایگاه خبری فوتبالی- یک: وفادار به ترکیب برنده: یک قانون ساده در فوتبال وجود دارد، به تیمی که برنده شده دست نزنید و بیخودی دنبال جنگولک بازی نروید. منطق حکم می‌کند، مربیان موفق در دنیای فوتبال اکثرا با چرخه محدودی از بازیکنان ترکیب را می‌چینند و به ندرت دست به تغییر می‌زنند.دو: تیمهای مجتبی حسینی در سالهای اخیر یک ویژگی مشترک داشته‌اند. جمع شدن در زمین خودی، بازی فشرده و استفاده از ضدحمله. هر چند آنها به دروازه استقلال فشار خاصی نیاوردند چون زورش را نداشتند. تارتار در کنفرانس مطبوعاتی قبل از باز ...,استقلال,نساجی,مجتبی حسینی,سهراب بختیاری‌زاده,صالح حردانی,یاسر آسانی,عارف آقاسی,پیشنهاد سردبیر

 بازگشت ویژه سیدجلال حسینی به پرسپولیس
۱۱ ساعت قبل / سایت ورزش ۳

بازگشت ویژه سیدجلال حسینی به پرسپولیس

باشگاه پرسپولیس در مذاکره با تیم فولاد موفق شده امتیاز تیم دوم این که که راهی لیگ آزادگان شده خریداری و قصد دارد هدایت آن را به کاپیتان اسبق خود بسپارد.

 جای زخم ۱۸متری ایلان ماسک بر چهره ماه
۶ ساعت قبل / سایت تابناک

جای زخم ۱۸متری ایلان ماسک بر چهره ماه

برخورد بقایای موشک فالکون ۹ متعلق به شرکت فضایی ایلان ماسک، با سطح ماه، دهانه‌ای ۱۸ متری بر جای گذاشت.

 قیمت یک عدد شلیل به ۴۱ هزار تومان رسید!
۷ ساعت قبل / سایت خبرفوری

قیمت یک عدد شلیل به ۴۱ هزار تومان رسید!

انتشار این ویدیو از قیمت سرسام‌آور شلیل در بازار میوه طی ساعات اخیر مورد توجه کاربران قرار گرفته است.

 تداوم حملات متجاوزانه رژیم اشغالگر به جنوب لبنان
۳۱ دقیقه قبل / سایت تابناک

تداوم حملات متجاوزانه رژیم اشغالگر به جنوب لبنان

جنگنده‌های رژیم اشغالگر بامداد امروز (جمعه) حملات متعددی به ارتفاعات «علی الطاهر» و اطراف «دوحه کفررمان» انجام دادند.