قیمت طلا امروز




 خبرگزاری برنا / ۱۴۰۵/۰۵/۰۶

تشریح جزئیات نخستین سوگواره استانی «سوگ هنر» در قم / رقابت هنرمندان در ۶ بخش تخصصی

برنا - گروه استانها: دبیر سوگواره «سوگ هنر» در نشست خبری نخستین سوگواره استانی فرهنگی و هنری «سوگ هنر» در جمع اصحاب رسانه در ابتدا با تسلیت ایام سوگواری اباع...
 تشریح جزئیات نخستین سوگواره استانی «سوگ هنر» در قم / رقابت هنرمندان در ۶ بخش تخصصی



۱۹ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

مرکز علمی کاربردی سلفچگان از آستانه تعطیلی تا جذب ۵۴۰ دانشجو/بیش از ۹۵ درصد دانشجویان شاغل هستند

به گزارش خبرگزاری برنا از قم، ابوالفضل بهرامیان گفت: مرکز آموزش علمی کاربردی توسعه و عمران منطقه اقتصادی سلفچگان در سال ۱۳۹۸ با هدف تأمین نیروی انسانی مورد نیاز صنایع مستقر در این منطقه راه‌اندازی شد و از ابتدا رویکرد اصلی آن، ارائه آموزش‌های مهارتی متناسب با نیاز بازار کار بوده است.

 

وی افزود: منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان میزبان حدود ۱۸۰ تا ۱۹۰ شرکت است که بخشی از فعالیت آنها به واردات مواد اولیه و خطوط تولید یا صادرات محصولات اختصاص دارد و برخورداری از ظرفیت‌ها و معافیت‌های مناطق ویژه اقتصادی نیز از عوامل جذابیت این منطقه برای فعالیت‌های تولیدی و صنعتی به شمار می‌رود.

 

مرکز علمی کاربردی سلفچگان از آستانه تعطیلی تا جذب ۵۴۰ دانشجو

 

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد منطقه اقتصادی سلفچگان ادامه داد: این مرکز تا سال ۱۴۰۱ در منطقه سلفچگان فعالیت داشت، اما به دلیل شرایط موجود و کاهش ظرفیت پذیرش، فعالیت آن در آستانه توقف قرار گرفت که با آغاز مسئولیت جدید، روند فعالیت مرکز ادامه یافت و محل فعالیت آن به قم منتقل شد.

 

بهرامیان بیان کرد: در حال حاضر رشته‌های مختلفی در مقاطع کاردانی و کارشناسی در این مرکز ارائه می‌شود که از جمله آنها می‌توان به برق صنعتی، ایمنی کار و حفاظت فنی، آسانسور و پله برقی، مدیریت کسب‌وکار، حقوق ثبت اسناد و املاک، حسابداری، لوازم خانگی، امور بورس، مترو با گرایش کنترل و سیگنالینگ و مکانیک خودرو اشاره کرد.

 

وی افزود: در مقطع کارشناسی نیز رشته‌هایی همچون مهندسی الکترونیک صنعتی، حسابداری، ایمنی، سلامت و محیط زیست و مدیریت فعال است و تلاش شده با معرفی ظرفیت‌های آموزشی دانشگاه در نمایشگاه‌ها و برنامه‌های مختلف، زمینه جذب دانشجو و توسعه فعالیت‌های مرکز فراهم شود.

 

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد منطقه اقتصادی سلفچگان گفت: نتیجه این اقدامات، افزایش تعداد دانشجویان مرکز به بیش از ۵۴۰ نفر بوده است و در میان رشته‌های فعال نیز حوزه ایمنی و سلامت از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

 

بیش از ۹۵ درصد دانشجویان شاغل هستند

 

بهرامیان با بیان اینکه فلسفه اصلی دانشگاه جامع علمی کاربردی، تربیت نیروی انسانی مورد نیاز واحدهای صنعتی، تولیدی و اداری است، اظهار کرد: پذیرش دانشجو در این مرکز از طریق سازمان سنجش، بدون آزمون و بر اساس شرط معدل انجام می‌شود و در صورت افزایش تعداد متقاضیان نسبت به ظرفیت، داوطلبان دارای معدل بالاتر در اولویت قرار می‌گیرند.

 

وی افزود: کلاس‌های مرکز عمدتاً در نوبت عصر و از ساعت ۱۵ تا ۲۰ برگزار می‌شود تا دانشجویان شاغل بتوانند در طول روز به فعالیت حرفه‌ای خود ادامه دهند و همین موضوع موجب شده است بیش از ۹۵ درصد دانشجویان مرکز شاغل باشند.

 

بهرامیان ادامه داد: بیش از ۸۰ درصد دانشجویان نیز در مشاغلی فعالیت دارند که ارتباط مستقیم با رشته تحصیلی آنها دارد و بخشی از دانشجویان نیز پس از ارتقای مدرک و مهارت‌های تخصصی، از مشاغل عمومی به سمت فعالیت‌های تخصصی مرتبط با تحصیلات خود حرکت کرده‌اند.

 

کمبود نیروی کار، مانع توسعه ظرفیت صنایع سلفچگان

 

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد منطقه اقتصادی سلفچگان با اشاره به وضعیت نیروی انسانی در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان تصریح کرد: مسئله اصلی بسیاری از واحدهای صنعتی منطقه، کمبود نیروی انسانی است و برخلاف تصور عمومی، مشکل اصلی در حوزه اشتغال، نبود فرصت شغلی نیست، بلکه تأمین نیروی مورد نیاز واحدهای صنعتی است.

 

وی افزود: فاصله منطقه ویژه اقتصادی با شهر قم و وجود مشاغل خدماتی در شهر موجب شده است بخشی از نیروی کار تمایل بیشتری به فعالیت در مشاغل شهری داشته باشد و همین مسئله تأمین نیروی انسانی برای برخی واحدهای صنعتی را دشوار کرده است.

 

بهرامیان گفت: در صورت تأمین نیروی انسانی مورد نیاز، برخی شرکت‌های مستقر در منطقه ویژه اقتصادی امکان راه‌اندازی شیفت‌های دوم و سوم فعالیت را دارند، اما کمبود نیروی کار مانعی برای استفاده کامل از این ظرفیت محسوب می‌شود.

 

آموزش مهارتی در مسیر اشتغال و کارآفرینی

 

وی با تأکید بر ضرورت توانمندسازی دانشجویان اظهار کرد: فعالیت‌های مرکز تنها به ارائه واحدهای درسی محدود نمی‌شود و انجمن‌های دانشجویی، برنامه‌های فوق‌برنامه، آموزش نرم‌افزارهای تخصصی و شناسایی نیازهای بازار کار نیز در دستور کار قرار دارد.

 

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد منطقه اقتصادی سلفچگان افزود: دفتر کارآفرینی مرکز نیز با هدف هدایت دانشجویان به سمت ایجاد کسب‌وکار و توسعه فعالیت‌های اقتصادی فعال است و نمونه‌های موفقی از دانشجویان کارآفرین در این مرکز وجود دارد.

 

وی ادامه داد: برخی دانشجویان در حوزه صادرات میوه خشک، تولید محصولات فرهنگی و فعالیت‌های هنری وارد بازار کار شده‌اند و محصولاتی مانند تراریوم نیز توسط یکی از دانشجویان مرکز تولید شده است.

 

توسعه رشته‌های دانشگاهی متناسب با نیاز صنعت

 

بهرامیان گفت: دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه تلاش کرده است رشته‌های آموزشی را متناسب با نیاز واحدهای تولیدی و صنعتی طراحی و توسعه دهد و در همین راستا تفاهم‌نامه‌هایی با مجموعه‌های مختلف منعقد شده است.

 

وی افزود: راه‌اندازی رشته کاردانی لوازم خانگی با توجه به تفاهم انجام‌شده با شرکت فریدولین صورت گرفته و در حوزه مترو نیز با توجه به چشم‌انداز بهره‌برداری از متروی قم، تفاهم‌نامه‌ای با شرکت حمل‌ونقل ریلی قم به امضا رسیده است.

 

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد منطقه اقتصادی سلفچگان ادامه داد: رشته کاردانی مترو با گرایش کنترل و سیگنالینگ امسال به تصویب وزارت علوم رسیده و هدف از ایجاد آن، تربیت نیروی متخصص برای فعالیت در مجموعه‌های مرتبط با بهره‌برداری مترو است.

 

وی اضافه کرد: در رشته مکانیک خودرو نیز با توجه به حضور چند واحد خودروسازی در منطقه ویژه اقتصادی و همچنین تفاهم‌نامه با شرکت براز صنعت قم، زمینه استفاده از ظرفیت فارغ‌التحصیلان این رشته در بخش‌های مرتبط با صنعت خودرو دنبال می‌شود.

 

۴۸۰ ساعت کارورزی؛ پل ارتباطی دانشجو با صنعت

 

بهرامیان با اشاره به اهمیت کارورزی در دانشگاه جامع علمی کاربردی اظهار کرد: کارورزی یکی از بخش‌های مهم آموزش در این دانشگاه است و دانشجویان در قالب چهار واحد کارورزی، مجموعاً ۴۸۰ ساعت تجربه عملی در محیط کار کسب می‌کنند.

 

وی افزود: این دوره علاوه بر ایجاد فرصت کسب تجربه برای دانشجو، امکان ارزیابی توانمندی وی از سوی کارفرما را نیز فراهم می‌کند و در موارد متعددی، به‌ویژه در رشته ایمنی، دانشجویان در جریان دوره کارورزی پیشنهاد همکاری و اشتغال دریافت کرده‌اند.

 

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد منطقه اقتصادی سلفچگان گفت: ارتباط مرکز با انجمن ایمنی استان قم، سازمان نظام مهندسی و شرکت‌های فعال در منطقه ویژه اقتصادی نیز با هدف افزایش فرصت‌های آموزشی، مهارتی و اشتغال دانشجویان دنبال می‌شود.

 

موفقیت دانشجویان در عرصه‌های علمی و ورزشی

 

وی با اشاره به دستاوردهای دانشجویان مرکز اظهار کرد: یکی از دانشجویان مخترع مرکز موفق به طراحی و تولید ECU خودروهای گازسوز شده است که نمونه تولیدشده در چند خودروی دیزلی شرکت نفت مورد استفاده قرار گرفته و این محصول توانسته تأییدیه راستی‌آزمایی دریافت کند.

 

بهرامیان افزود: این دانشجو در جشنواره حرکت سال گذشته نیز موفق به کسب رتبه کشوری شده و برای محصول خود مشتری خارجی پیدا کرده است که این موفقیت نشان‌دهنده ظرفیت علمی و فنی دانشجویان مرکز است.

 

وی ادامه داد: دانشجویان مرکز در حوزه پژوهشی نیز موفقیت‌هایی در سطح کشور داشته‌اند و در بخش ورزشی نیز در رشته‌هایی از جمله کشتی موفق به کسب رتبه شده‌اند.

 

فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در کنار آموزش تخصصی

 

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد منطقه اقتصادی سلفچگان با اشاره به توسعه فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی گفت: توجه به قرآن، معارف اهل بیت(ع) و مشارکت اجتماعی دانشجویان از جمله محورهای این فعالیت‌هاست.

 

وی افزود: در ایام شهادت رهبر شهید، این مرکز به مدت یک ماه در میدان سالاریه قم موکب برپا کرد و علاوه بر خدمات پذیرایی، خدمات تخصصی متناسب با رشته‌های دانشگاهی نیز به مردم ارائه شد.

 

بهرامیان ادامه داد: در این موکب خدمات مشاوره شغلی، حقوقی و کسب‌وکار با حضور استادان و کارشناسان مرتبط با رشته‌های مرکز ارائه شد تا ظرفیت علمی دانشگاه در خدمت جامعه قرار گیرد.

 

وی با اشاره به ترکیب جمعیتی دانشجویان اظهار کرد: حدود ۳۰ درصد دانشجویان مرکز را بانوان تشکیل می‌دهند و در برخی رشته‌ها از جمله ایمنی، حضور و موفقیت دانشجویان زن چشمگیر است؛ به‌گونه‌ای که برخی بانوان فارغ‌التحصیل این رشته در شرکت‌ها و پروژه‌های ساختمانی به عنوان مسئول ایمنی فعالیت می‌کنند.

 

حرکت از یک مرکز آموزشی به مجموعه‌ای مهارت‌محور

 

بهرامیان خاطرنشان کرد: برگزاری کلاس‌ها در نوبت عصر، شهریه مناسب‌تر نسبت به برخی دانشگاه‌ها و امکان پرداخت اقساطی شهریه از جمله مزیت‌های این مرکز برای دانشجویان است.

 

وی تأکید کرد: مجموعه این ظرفیت‌ها در کنار ارتباط مستمر با صنعت، فعالیت دفتر کارآفرینی، اجرای دوره‌های کارورزی و ارائه رشته‌های متناسب با نیاز بازار کار موجب شده است مرکز علمی کاربردی منطقه اقتصادی سلفچگان مسیر خود را از یک واحد آموزشی صرف به سمت یک مجموعه مهارت‌محور و اشتغال‌زا دنبال کند.

 

انتهای پیام 


۱۹ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

روایت علیرضا معتمدی از سال‌ها دلبستگی به شاهنامه همزمان با اجرای «پسران فریدون»

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ علیرضا معتمدی کارگردان فیلم‌هایی چون «رضا»، «چرا گریه نمی‌کنی؟»، «دختر پری خانوم» که این روزها در تدارک نمایش «پسران فریدون» است؛ در یادداشتی درباره تئاتر جدیدش نوشت: سال ۱۳۷۵ نمایشنامه‌ای نوشتم به نام «پرنده‌ باران» بر اساس داستان‌هایی از شاهنامه. یک ملاقات خیالی میان رستم که پس از کشتن سهراب پریشان سر به بیابان‌ها زده بود و با گردآفرید مواجه می‌شد که خصومت با سهراب را فراموش کرده بود و چشم به راه بازگشت او بود تا عشقش را به او ابراز کند. این نمایش به کارگردانی و بازیگری دکتر لیلا پرویزی و بازیگری او و جهانگیر نکویی در جشنواره‌هایی در شهرهای مختلف به روی صحنه رفت و بسیار مورد توجه قرار گرفت. 

من در آن زمان بسیار جوان بودم، اما اولین‌بارم نبود که درباره شاهنامه می‌نوشتم، هم‌کلاسی‌های مدرسه‌ام که اخیراً آن‌ها را دوباره پس از سال‌ها ملاقت کردم به یادم آوردند که در روزنامه‌ی دیواری مدرسه مطالب زیادی از داستان‌های شاهنامه نوشته‌ام. بعدتر هم باز درباره شاهنامه کار کردم، نمایش «جشن بزرگان» به کارگردانی محمدعلی میاندار که اقتباسی بود از داستان سیاوش و من در آن علاوه بر دستیاری کارگردان، نقش اصلی را هم بازی می‌کردم. 

در همه این سال‌ها شاهنامه از من جدا نبوده است، در من نفس کشیده است. بیش از ۱۰ نمایشنامه و فیلمنامه با محوریت شاهنامه نوشته‌ام و ۷ سال گذشته را به طور متمرکز برای ساخت یا بر صحنه بردن آن‌ها تلاش کرده‌ام. اکنون که ایرانیان پس از سال‌های اندوهناک و پر دردی که پشت سر گذاشته‌اند در میانه‌ی جنگی بزرگ اتحاد و یکپارچگی خود را حول نام پاک ایران -سرزمین آزادگان-  بازیافته‌اند، آرزوی دیرینه ساختن داستانی از شاهنامه (اگر عمری بود) در حال برآورده شدن است.

پس به شکرانه‌ی این نعمت شما را نه تنها به تماشای «پسران فریدون» بلکه به تماشای همه‌ی نمایش‌های ملی و حماسی دیگری نیز که به زودی به روی صحنه خواهد رفت دعوت می‌کنم.

نمایش «پسران فریدون» به نویسندگی و کارگردانی علیرضا معتمدی و تهیه‌کنندگی سید عماد عامری، از سوم شهریورماه در تالار وحدت روی صحنه می‌رود.

این اثر با اقتباس از داستان فریدون در شاهنامه فردوسی، روایتی از تقسیم جهان میان سه پسر و آغاز یک تراژدی بزرگ ارائه می‌دهد.

امیر آقایی، نازنین بیاتی، امیررضا دلاوری، ساغر رجبی، پاشا رستمی، پدرام شریفی، یسنا میرطهماسب و امیرکاوه آهنین‌جان از بازیگران اصلی این اثر هستند.

همچنین مارال قادری، سارا خدادادی، حنا خواجه‌علی و سپیده مولوی دیگر بازیگران این نمایش را تشکیل می‌دهند.

انتهای پیام/


۳۷ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

افتخاری: اختتامیه پنجمین جشنواره پژواک ۹ شهریور برگزار می‌شود

به گزارش گروه فرهنگ و هنر برنا به نقل از روابط عمومی معاونت صدا؛ حمیدرضا افتخاری، دبیر پنجمین جشنواره پژواک با اعلام تغییر زمان برگزاری آیین اختتامیه این رویداد اظهار کرد: با توجه به ضرورت انجام هماهنگی‌های نهایی و برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای برگزاری آیین اختتامیه، زمان برگزاری مراسم از دوم به نهم شهریورماه تغییر پیدا کرد و تلاش شده است این جابه‌جایی، فرصت بیشتری برای برگزاری منظم و شایسته این رویداد فراهم کند.

وی افزود: پنجمین جشنواره پژواک با عنوان «پژواک؛ حماسه ایستادگی» و شعار «صدای واقعیت، پژواک حقیقت» برگزار می‌شود و در این دوره، آثار رادیویی با محوریت حماسه دفاع مقدس ۱۲ روزه و جنگ رمضان مورد توجه قرار گرفته‌اند.

وی تاکید کرد: جشنواره پژواک تنها به معرفی و تقدیر از آثار برتر محدود نمی‌شود، بلکه تلاش دارد محلی برای هم‌اندیشی، تبادل تجربه میان برنامه‌سازان و بررسی مسیر آینده برنامه‌سازی در رادیو باشد.

دبیر پنجمین جشنواره پژواک در پایان گفت: آیین اختتامیه پنجمین دوره جشنواره روز نهم شهریورماه با حضور مدیران رسانه ملی، برنامه‌سازان، داوران، اهالی رسانه و برگزیدگان در سالن همایش‌های صدا و سیما برگزار می‌شود و در این مراسم از برگزیدگان بخش‌های مختلف جشنواره تقدیر خواهد شد.

انتهای پیام/




 رشد چهار برابری قیمت موبایل در یک سال
۵۲ دقیقه قبل / سایت جهان صنعت نیوز

رشد چهار برابری قیمت موبایل در یک سال

افزایش قیمت تلفن همراه در یک سال گذشته، بازار موبایل را تحت تأثیر نوسانات نرخ ارز، افزایش هزینه‌های واردات و محدودیت‌های عرضه قرار داده است؛ به‌طوری که قیمت برخی مدل‌های پرمخاطب طی یک سال ۲ تا ۴ برابر شده و دسترسی مصرف‌کنندگان به گوشی‌های اقتصادی و میان‌رده را با مشکلاتی همراه کرده است.

 ماجرای جمع آوری کمک مالی برای پسر و عروس معصومه ابتکار چیست؟
۲۳ دقیقه قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

ماجرای جمع آوری کمک مالی برای پسر و عروس معصومه ابتکار چیست؟

سید عیسی هاشمی، فرزند معصومه ابتکار، همسرش مریم طهماسبی و پسر نوجوانشان که از آوریل ۲۰۲۶ در بازداشت ICE به سر می‌برند، حالا برای تأمین هزینه‌های حقوقی و مقابله با اخراج از آمریکا به یک کمپین جمع‌آوری کمک مالی متکی شده‌اند. این کمپین تاکنون حدود ۴۰ هزار دلار جمع کرده و بیش از یک‌سوم تعداد و مبلغ کمک‌ها نیز به‌صورت بی‌نام ثبت شده است.

 سلار شایعه تغییر نرخ گاز خوراک را شفاف‌سازی کرد
۱ ساعت قبل / سایت صدای بورس

سلار شایعه تغییر نرخ گاز خوراک را شفاف‌سازی کرد

شرکت سیمان لارستان با نماد «سلار» با انتشار نامه‌ای رسمی، شایعه تغییر نرخ گاز خوراک مصرفی را رد و تأکید کرد نرخ گاز خوراک و سوخت این شرکت بر اساس مصوبه‌های ابلاغی همچنان مشخص و شفاف است.

 ساخت کمد دیواری چقدر آب می‌خورد؟ / هزینه یک کمد ۱۰ متری ۲۸۰ میلیون تومان + جدول
۱ ساعت قبل / سایت تجارت نیوز

ساخت کمد دیواری چقدر آب می‌خورد؟ / هزینه یک کمد ۱۰ متری ۲۸۰ میلیون تومان + جدول

قیمت کمد دیواری در تابستان ۱۴۰۵ از حدود ۱۰ میلیون تومان به ازای هر متر شروع می‌شود و در مدل‌های چوبی به بیش از ۳۱ میلیون تومان می‌رسد؛ یعنی ساخت یک کمد ۱۰ متری می‌تواند حدود ۳۰۰ میلیون تومان هزینه داشته باشد.

 ادعای واشنگتن‌پست درباره تحریم ایران؛ برنامه ترامپ  لو رفت؟
۱ ساعت قبل / سایت اکوایران

ادعای واشنگتن‌پست درباره تحریم ایران؛ برنامه ترامپ لو رفت؟

واشنگتن‌پست نوشت: ترامپ گزینه‌های چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد.

 چرا عفونت‌های تنفسی در فصل تابستان شیوع پیدا کرده است؟
۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

چرا عفونت‌های تنفسی در فصل تابستان شیوع پیدا کرده است؟

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره علل وجود عفونت‌های تنفسی در فصل تابستان و همچنین بالاتر بودن برخی استان‌ها از آستانه هشدار، توضیحاتی ارائه داد.