قیمت طلا امروز




 خبرگزاری برنا / ۱۴۰۵/۰۴/۱۹

روش جدید غربالگری ژنتیکی راز‌های رشد جنین انسان را آشکار کرد

برنا - گروه علمی و فناوری: پژوهشگران با توسعه یک روش نوین غربالگری ژنتیکی مبتنی بر CRISPR برای نخستین بار توانستند ژن‌ها را به‌صورت یکنواخت در ارگانوئید‌های...
 روش جدید غربالگری ژنتیکی راز‌های رشد جنین انسان را آشکار کرد



۱ ساعت قبل / سایت عصرایران

ریسک بالارفتن کلسترول در اثر این رژیم غذایی

 پژوهشگران دریافتند که واکنش افراد به رژیم‌های کم‌کربوهیدرات و پرچرب، به عوامل ژنتیکی آن‌ها بستگی دارد. افرادی که استعداد ژنتیکی بالاتری برای کلسترول بالا دارند، با مصرف چربی‌های جامد در این رژیم‌ها، شاهد افزایش چشمگیر کلسترول بد خود هستند.

به گزارش ایرنا به نقل از سای‌تِک‌دِیلی، پژوهشگران دانشگاه استنفورد با بررسی داده‌های بیش از ۴۰۰ نفر دریافتند که واکنش افراد به رژیم‌های کم‌کربوهیدرات و پرچرب، تحت‌تأثیر ژنتیک آن‌ها قرار دارد.

این یافته‌ها که در نشست سالانه انجمن تغذیه آمریکا (NUTRITION ۲۰۲۶) ارائه شده، نشان می‌دهد که برخی افراد به دلیل ساختار ژنتیکی خود، نسبت به افزایش کلسترول ناشی از چربی‌های جامد، به‌ویژه در رژیم‌های کم‌کربوهیدرات، حساس‌تر هستند. این یافته‌ها می‌تواند به ارائه برنامه‌های غذایی شخصی‌سازی‌شده کمک کند.

رژیم‌های کم‌کربوهیدرات معمولاً حاوی مقدار زیادی چربی‌های جامد (مانند کره، گوشت‌های چرب و فرآوری‌شده) هستند که می‌توانند کلسترول بد (نوعی چربی مضر در خون) را افزایش دهند. این مطالعه نشان می‌دهد که عوامل ژنتیکی می‌توانند تعیین کنند که هر فرد چه واکنشی به این چربی‌ها نشان می‌دهد. به همین دلیل، دو نفر ممکن است یک رژیم غذایی مشابه را دنبال کنند، اما به نتایج بسیار متفاوتی برسند.

دکتر الکسا باراد (Alexa Barad)، پژوهشگر دانشگاه استنفورد، توضیح می‌دهد: برخی افراد به دلیل ساختار ژنتیکی خود، نسبت به افزایش کلسترول ناشی از چربی‌های جامد، به‌ویژه در رژیم‌های کم‌کربوهیدرات، حساس‌تر هستند. این موضوع نشان می‌دهد که واکنش افراد به رژیم غذایی واقعاً متفاوت است و نباید یک نسخه غذایی را برای همه تجویز کرد. چگونه این نتیجه به دست آمد؟

پژوهشگران از داده‌های یک مطالعه بزرگ استفاده کردند که در آن بیش از ۶۰۰ بزرگسال به مدت یک سال از یک رژیم کم‌کربوهیدرات سالم یا یک رژیم کم‌چرب سالم پیروی کردند. در مطالعه جدید، محققان روی ۴۳۱ نفر از این شرکت‌کنندگان که اطلاعات ژنتیکی آن‌ها در دسترس بود، تمرکز کردند. آن‌ها ارتباط بین ساختار ژنتیکی، میزان مصرف چربی‌های جامد و تغییرات کلسترول بد را بررسی کردند.

تأثیر ژنتیک بر واکنش به چربی‌های جامد

نتایج نشان داد که در میان افرادی که رژیم کم‌کربوهیدرات را دنبال می‌کردند، کسانی که استعداد ژنتیکی بیشتری برای کلسترول بد بالا داشتند، با مصرف چربی‌های جامد، افزایش بیشتری در کلسترول خود تجربه کردند؛ اما این رابطه در میان افرادی که رژیم کم‌چرب داشتند، دیده نشد.

نمره ژنتیکی؛ راهنمایی برای انتخاب رژیم غذایی

پژوهشگران با ترکیب اطلاعات هزاران تغییر ژنتیکی، یک نمره ژنتیکی برای هر فرد محاسبه کردند که نشان می‌دهد آیا استعداد ذاتی برای کلسترول پایین‌تر یا بالاتر دارد یا خیر. باراد می‌گوید: چنین نمراتی می‌توانند به پزشکان کمک کنند تا بیمارانی را که احتمالاً به رژیم کم‌کربوهیدرات واکنش نامطلوب نشان می‌دهند، شناسایی کنند.

پیام اصلی؛ واکنش‌ها متفاوت است

باراد تأکید می‌کند که برای بهره‌گیری از این یافته‌ها نیازی به آزمایش ژنتیک نیست. او می‌گوید: واکنش افراد به تغییرات رژیم غذایی متفاوت است، بنابراین مهم است که افراد به جای اینکه فرض کنند یک الگوی غذایی خاص برای همه نتیجه یکسانی دارد، وضعیت بدن خود را بررسی کنند.

او همچنین توصیه می‌کند که افرادی که رژیم کم‌کربوهیدرات را ترجیح می‌دهند، به جای چربی‌های جامد مانند کره و گوشت‌های چرب، از چربی‌های مفید مانند مغزها، دانه‌ها، روغن زیتون و آووکادو استفاده کنند تا احتمال افزایش کلسترول را کاهش دهند.

پژوهشگران برای تأیید این یافته‌ها و تعمیم آن به جمعیت‌های متنوع‌تر، به تحقیقات بیشتری نیاز دارند. پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر بهاره رهنما: همه آقایان دنبال دختر همسایه هستند خبر بعد نظرات کاربران خبر قبل اشتراک گذاری : ریسک بالارفتن کلسترول در اثر این رژیم غذایی بیشتر بخوانید: کربوهیدرات ساده و پیچیده چیست؟ تماشاخانه چیتگر؛ رد یک جنایت عجیب میان درختان / درخت‌ها قبل از مرگ زخمی شده بودند حریق مرموز در قلب گرگان؛ از سیم‌کشی فرسوده تا شایعات داغ / ببینید گرگان چه چیزی را از دست داد؟ فیلم های دیگر عضویت در اینستاگرام عصر ایران ۱۵ سال پیش در چنین روزی این لحظه با حافظ گلستان سعدی آموزش زبان انگلیسی آپارات عصر ایران اپلیکیشن عصر ایران


۳ ساعت قبل / سایت عصرایران

جنگ؛ دچار بزرگنمایی و خودفریبی نشویم

دکتر یدالله کریمی پور استاد دانشگاه خوارزمی

در نبردها، فریب نه ابزاری تاکتیک‌ی، بلکه سنگ بنای استراتژی است.‌ یعنی همیشه لازم نیست حریف را از قدرت واقعی خود بترسانید؛ گاهی باید او را آن‌قدر مطمئن کنید که ضعیفید تا خودش وارد دام شود.

سون‌تزو چه عالی روشن این گزاره را بیان می کند: اگر توانمندید، ناتوان بنمایید؛ اگر نزدیکید، دور بنمایید و اگر دورید، نزدیک.

این تنها توصیه ای تاکتیکی نیست؛ بنیان «ادراک‌سازی» در جنگ است. غره سازی در تاریخ جنگ، شیوه ای رایج برای فریب دشمن بوده است. سه حالت در چنین فریبی(غره سازی) وجود دارد:

۱. بزرگنمایی قدرت؛ حریف می‌ترسد و عقب می‌نشیند.

۲. کوچک‌نمایی قدرت؛ حریف مغرور می‌شود و بیش از ظرفیتش وارد میدان می‌شود.

۳. بزرگنمایی ضعف حریف؛ حریف تصور می‌کند پیروزی آسان است و وارد جنگی می‌شود که هزینه‌اش را محاسبه نکرده است.

 ولی خطرناک‌ترین حالت، فریب دادن خود است: 

شوم‌ بختی و بی سرانجامی جای دیگر است؛ و آن وقتی است که حکومت آن‌قدر روایت بزرگنمایی قدرتش را تکرار می‌کند که دیگر حتی خودیها هم قادر نیستند تفاوت میان «قدرت واقعی» و «تصویر تبلیغاتی قدرت» را تشخیص دهند.این آخری از همه مهم‌تر است؛ چون در آن مرحله، عملیات فریب دشمن تبدیل به خودفریبی بدل می‌شود.

امروزه روز، در سپهر کشمکش های ایران- امریکا، چنین منطقی مشاهده پذیر است. 

تا جایی که به روایت های رسمی جمهوری بر میگردد‌ بخشی از رسانه‌ها و روایتسازان، قدرت ملی ایران(جنگی،‌ بی نیازی غذایی، وحدت مردمی، قدرت اطلاعاتی و...) را فراتر از ظرفیت واقعی‌اش می‌نمایانند و در مقابل، آمریکا و اسرائیل را ناتوان، خسته و در حال افول به تصویر می‌کشند. این تصویرسازی دوگانه، چنان چه ابزاری برای تأثیرگذاری بر ادراک حریف باشد، در چارچوب کلاسیک فریب جنگی می‌گنجد و از دیدگاه استراتژیک لازم و ضروری است.

 ولی اگر تصمیم‌ سازان خود نیز در دام بزرگنمایی گرفتار آیند و قدرت متعارف  عظیم آمریکا، یا برتری فناوری و اطلاعاتی اسرائیل را دستکم گیرند، آن‌گاه غره‌سازی دشمن به خودفریبی بدل می‌شود.

حقیقت آن است که در عصر جنگ‌های ادراکی، مرز میان فریب دشمن و فریب خویش‌ باریک‌تر شده است. آن‌که روایت را جایگزین ارزیابی و محاسبات واقع‌بینانه کند، نه بر دشمن، که بر خود چیره می‌شود؛ و تاریخ نشان داده است که سنگین ترین شکست‌ها از همین نقطه آغاز می‌گردند: جایی که تصویر و پندار قدرت، جای قدرت واقعی را می‌گیرد و غرور کاذب، جای محاسبه ی سرد و بی‌رحم را.

*کانال نویسنده پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران و حزب‌الله نظرات کاربران خبر قبل اشتراک گذاری : صلح شرافتمندانه/ احمد زیدآبادی بیشتر بخوانید: گران ترین برنامه های نظامی در حال توسعه تا سال ۲۰۳۰(+عکس) مقام ارشد نظامی آمریکا: هیچ راه حل نظامی برای درگیری اوکراین وجود ندارد آمریکا: به دنبال جنگ با ایران نیستیم/ اعزام نظامیان بیشتر با هدف حمایت از منافعمان است تماشاخانه چیتگر؛ رد یک جنایت عجیب میان درختان / درخت‌ها قبل از مرگ زخمی شده بودند حریق مرموز در قلب گرگان؛ از سیم‌کشی فرسوده تا شایعات داغ / ببینید گرگان چه چیزی را از دست داد؟ فیلم های دیگر عضویت در اینستاگرام عصر ایران ۱۵ سال پیش در چنین روزی این لحظه با حافظ گلستان سعدی آموزش زبان انگلیسی آپارات عصر ایران اپلیکیشن عصر ایران




 ببینید|قالیباف و هیئت پارلمانی ایران به زیارت حرم امام حسین(ع) رفتند - تسنیم
۳ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

ببینید|قالیباف و هیئت پارلمانی ایران به زیارت حرم امام حسین(ع) رفتند - تسنیم

رئیس مجلس و هیئت پارلمانی ایران در جریان سفر به عراق، به زیارت مضجع شریف امام حسین(ع) مشرف شدند.

 با ۵۹۰ میلیون از سایپا اطلس بخرید+جدول شرایط
۲ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

با ۵۹۰ میلیون از سایپا اطلس بخرید+جدول شرایط

در این گزارش شرایط فروش اقساطی اطلس را بخوانید.

 خاتون بم برای صعود به برد برابر الاتحاد نیاز دارد
۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

خاتون بم برای صعود به برد برابر الاتحاد نیاز دارد

خاتون بم در آخرین دیدار مرحله انتخابی لیگ قهرمانان زنان آسیا، برای رسیدن به مرحله گروهی باید الاتحاد اردن را شکست دهد.

 جنگ؛ دچار بزرگنمایی و خودفریبی نشویم
۳ ساعت قبل / سایت عصرایران

جنگ؛ دچار بزرگنمایی و خودفریبی نشویم

اگر تصمیم‌ سازان خود نیز در دام بزرگنمایی گرفتار آیند و قدرت متعارف عظیم آمریکا، یا برتری فناوری و اطلاعاتی اسرائیل را دستکم گیرند، آن‌گاه غره‌سازی دشمن به...

 جنگ ایران و پایان خاورمیانه آمریکایی به روایت «فارن افرز» | این آخرین فرصت تغییر است؟ | نتیجه معکوس تضمین‌های امنیتی
۴ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

جنگ ایران و پایان خاورمیانه آمریکایی به روایت «فارن افرز» | این آخرین فرصت تغییر است؟ | نتیجه معکوس تضمین‌های امنیتی

اقتصادنیوز: واشنگتن هنوز در تصور خاورمیانه‌ای گرفتار است که خود بر آن سلطه دارد و حتی پس از شکست‌های پی‌درپی، تصور جایگزینی برای نظم موجود را دشوار می‌بیند. اما این نظم در حال پایان یافتن است. اگر رهبران آمریکا نتوانند مسیر خود را تغییر دهند، شاهد محو شدن خاورمیانه آمریکایی خواهند بود؛ درست همان‌ اتفاقی برای امپراتوری‌های اروپایی در منطقه رخ داد.

 مهدی طارمی در تیم فرهاد مجیدی
۱ ساعت قبل / روزنامه هفت صبح

مهدی طارمی در تیم فرهاد مجیدی

مهدی طارمی دیگر جایی در فوتبال اروپا ندارد و گویا تنها چاره اش حضور در لیگ امارات است!