قیمت طلا امروز




 خبرگزاری همشهری‌آنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۰۹

عربستان در حال آماده شدن برای حمله دریایی یا زمینی است

روزنامه گاردین گزارش داد که عربستان سعودی در حال آماده‌سازی برای راه‌اندازی یک عملیات نظامی گسترده علیه حوثی‌ها از طریق دریا و احتمالاً از مسیر زمینی در مناطق مرکزی یمن است.
 عربستان در حال آماده شدن برای حمله دریایی یا زمینی است
به گزارش همشهری آنلاین، نیروهای سعودی در روزهای اخیر در حال عقب‌نشینی از مناطق شرقی یمن مشاهده شده‌اند؛ اقدامی که ممکن است مقدمه‌ای برای آغاز یک تهاجم زمینی باشد. هم‌زمان، ریاض در تلاش است یک ائتلاف دریایی برای حفاظت از کشتیرانی در برابر حملات حوثی‌ها در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب سازمان‌دهی کند.

وزارت دفاع عربستان روز پنج‌شنبه اعلام کرد که ۱۴ کشور، از جمله ترکیه، پاکستان، مصر، سودان و جیبوتی، با صدور بیانیه‌ای مشترک از تشکیل یک ائتلاف چندملیتی برای دفاع دریایی حمایت کرده‌اند.

حوثی‌های که کنترل پایتخت یمن، صنعا، و بخش عمده‌ای از سواحل این کشور در دریای سرخ را در اختیار دارند، روز ۲۰ جولای اعلام کردند که محاصره کشتی‌های سعودی را به اجرا گذاشته‌اند، اما تأکید کردند که قصد ندارند از کشتی‌ها عوارض عبور دریافت کنند. این گروه می‌گوید به محض آنکه عربستان سعودی محاصره خود علیه یمن را لغو کند، محاصره کشتی‌های سعودی نیز پایان خواهد یافت..

ریاض همچنین از آمریکا و شماری از کشورهای اروپایی، از جمله آلمان، فرانسه، بریتانیا و ایتالیا، درخواست کرده است که به ائتلاف دریای سرخ بپیوندند.

اتحادیه اروپا هم‌اکنون مأموریت حفاظت دریایی «آسپیدس» را در دریای سرخ انجام می‌دهد، اما هنوز مشخص نیست که آیا حوثی‌ها در حال اجرای یک محاصره عمومی علیه تمام کشتی‌ها هستند یا اینکه این اقدام صرفاً عربستان سعودی را هدف قرار داده است.

نیروهای حوثی روز ۲۵ جولای اعلام کردند که تأسیسات مهم انتقال نفت در داخل عربستان را که میدان‌های نفتی استان شرقی این کشور را به یک پایانه صادراتی در دریای سرخ متصل می‌کند، هدف قرار داده‌اند.

اگر علاوه بر بسته بودن تنگه هرمز در سوی دیگر شبه‌جزیره عربستان، مسیر دریای سرخ نیز به روی کشتی‌های سعودی بسته شود، صادرات نفت ریاض به شدت محدود خواهد شد.

پیش از آغاز جنگ آمریکا علیه ایران، تا ۸۰ درصد صادرات نفت خام عربستان از طریق تنگه هرمز انجام می‌شد. از همین رو، دریای سرخ اهمیت بیشتری یافته و اکنون بیش از نیمی از نفت عربستان از طریق خطوط لوله زمینی به پایانه‌های بارگیری در بندر ینبع منتقل می‌شود.

شاهزاده خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان، روز چهارشنبه در نشستی فوری با رئیس‌جمهور آمریکا دونالد ترامپ و معاون وی جی‌دی ونس درباره گام‌های بعدی گفت‌وگو کرد. مقام‌های سعودی مایل‌اند نشان دهند که از خود و صنعت نفت‌شان دفاع خواهند کرد، اما در عین حال تمایلی به تشدید جنگ با ایران ندارند و معتقدند اختلافات میان آمریکا و ایران همچنان می‌تواند از طریق دیپلماسی حل‌وفصل شود.

به گفته منابع یمنی، جابه‌جایی نیروها در داخل یمن شامل تمرکز نیروها برای عملیاتی احتمالی علیه استان البیضاء در مرکز جنوب این کشور است؛ استانی که حوثی‌ها در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ آن را تحت کنترل خود درآوردند.

طی دو هفته گذشته، درگیری‌ها میان حوثی‌ها و عربستان سعودی بار دیگر شدت گرفته و حوثی‌ها حملاتی را علیه تأسیسات شرکت آرامکوی عربستان انجام داده‌اند. این حملات در داخل عربستان تنها چند ساعت پس از آن صورت گرفت که جنگنده‌های سعودی مواضع تحت کنترل حوثی‌ها در بندر الحدیده را هدف قرار دادند و هم‌زمان سومین کشتی تجاری عربستان نیز در دریای سرخ مورد حمله قرار گرفت. کد خبر 1057097



 ایران، پیش از دستیابی به سلاح هسته‌ای باید فروبپاشد! | فروپاشی بدون بمب هم ممکن است

ایران، پیش از دستیابی به سلاح هسته‌ای باید فروبپاشد! | فروپاشی بدون بمب هم ممکن است

نفتالی بنت، نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی، در اظهاراتی تند علیه ایران مدعی شد تل‌آویو باید علاوه بر جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، با استفاده از تمام ابزارهای موجود برای تسریع فروپاشی ایران تلاش کند.

 ادعای ترور فرماندهان مقاومت «دروغ» است

ادعای ترور فرماندهان مقاومت «دروغ» است

حماس ادعای ارتش اسرائیل در هدف قرار دادن فرماندهان مقاومت را بی‌اساس و پوششی برای جنایت علیه پلیس دانست.

 دیپلماسی در میدان بغداد

دیپلماسی در میدان بغداد

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: محمدباقر قالیباف روز چهارشنبه(۲۸ مرداد ۱۴۰۵) در جریان نخستین روز سفر خود به عراق در دیدار با نزار آمیدی رئیس جمهور عراق گفت: وظیفه خود می‌دانم از طرف رئیس جمهور کشورمان و مردم ایران و به ویژه بیت معظم و شخص رهبر انقلاب برای حضورتان در ایران جهت شرکت در مراسم تشییع [ ]

 امارات چه چیزی را قربانی بازی تازه خود با ایران کرد؟

امارات چه چیزی را قربانی بازی تازه خود با ایران کرد؟

دعای شلیک موشک از سوی ایران و توقف مناسبات با تهران، در حالی از سوی امارات مطرح شده که مقام‌های ایرانی آن را رد کرده‌اند؛ همزمانی این ادعا با تحرکات تازه آمریکا، درباره انگیزه ابوظبی پرسش‌هایی جدی برمی‌انگیزد.

 ایران می‌خواهد بن بست تنگه هرمز را تا انتخابات کنگره آمریکا بکشاند

ایران می‌خواهد بن بست تنگه هرمز را تا انتخابات کنگره آمریکا بکشاند

با جنگ‌های ویرانگرشان، نتانیاهو و ترامپ، حاشیه خلیج فارس را تا آستانه نابودی کشانده‌اند - پیمان مکه نشان دهنده واکنش در برابر بی‌پروایی آنهاست.

 انتقاد آلمان و فرانسه از اظهارات وحشیانه بن‌گویر

انتقاد آلمان و فرانسه از اظهارات وحشیانه بن‌گویر

وزیر امنیت داخلی اسرائیل پیش‌تر در گفت‌وگویی تأکید کرده بود که ارتش اسرائیل «باید ترور‌های هدفمند در غزه انجام دهد و هر شب ۳۰ تا ۴۰ نفر را از پا درآورد».

 پنتاگون در جستجوی معمای دقت مرگبار موشک های ایرانی | گاف تاریخی ارتش آمریکا و دستور سنتکام |‌ راز حملات نقطه‌زن فاش شد؟

پنتاگون در جستجوی معمای دقت مرگبار موشک های ایرانی | گاف تاریخی ارتش آمریکا و دستور سنتکام |‌ راز حملات نقطه‌زن فاش شد؟

در حالی که پنتاگون ماه‌هاست به دنبال راز دقت خیره‌کننده حملات اخیر ایران به پایگاه‌هایش در خاورمیانه می‌گردد، گزارش‌های جدید از یک رسوایی اطلاعاتی بزرگ پرده برمی‌دارند.

 آسوشیتدپرس: آمریکا می‌گوید عمان امتیازات زیادی به ایران داده است

آسوشیتدپرس: آمریکا می‌گوید عمان امتیازات زیادی به ایران داده است

آسوشیتدپرس: آمریکا معتقد است عمان در مذاکرات با ایران امتیازات زیادی داده است.