قیمت طلا امروز




 خبرگزاری همشهری‌آنلاین / ۱۴۰۵/۰۴/۱۶

بازدید مکرون از مسجد جامع اموی دمشق؛ ببینید

تصاویری از بازدید احمد الشرع، رئیس‌جمهور سوریه و امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه از مسجد جامع اموی دمشق را ببینید.
 بازدید مکرون از مسجد جامع اموی دمشق؛ ببینید



۴ ساعت قبل / سایت صفحه اقتصاد

غول‌های هوش مصنوعی جهان چند می‌ارزند؟ / آنتروپیک و اوپن‌اِی‌آی در صدر رقابت میلیارددلاری

صفحه اقتصاد -

بر اساس فهرستی که توسط گروه تحقیقاتی رند آمریکا منتشر شده، شرکت‌های پیشرو در حوزه هوش مصنوعی به یکی از ارزشمندترین دارایی‌های اقتصاد دیجیتال جهان تبدیل شده‌اند. این رتبه‌بندی که بر مبنای آخرین ارزش‌گذاری‌های بازار خصوصی تا ژوئیه ۲۰۲۶ تهیه شده، نشان می‌دهد فاصله میان شرکت‌های پیشتاز با سایر فعالان این صنعت بسیار قابل توجه است.

در صدر این فهرست، شرکت آنتروپیک (Anthropic) با ارزش‌گذاری حدود ۹۶۵ میلیارد دلار قرار دارد. این شرکت که توسعه‌دهنده مدل‌های هوش مصنوعی مولد و رقیب جدی دیگر بازیگران بزرگ این حوزه محسوب می‌شود، توانسته جایگاه نخست بازار خصوصی هوش مصنوعی را به دست آورد.

پس از آن، اوپن‌اِی‌آی (OpenAI) با ارزش تقریبی ۸۵۲ میلیارد دلار در رتبه دوم قرار گرفته است. رشد سریع تقاضا برای ابزارهای هوش مصنوعی مولد، استفاده گسترده از مدل‌های زبانی بزرگ و سرمایه‌گذاری سنگین شرکت‌های فناوری از مهم‌ترین عوامل افزایش ارزش این شرکت‌ها عنوان می‌شود.

در رتبه سوم، شرکت دیتابریکس (Databricks) با ارزش حدود ۱۸۸ میلیارد دلار قرار دارد؛ شرکتی که در حوزه تحلیل داده، زیرساخت‌های هوش مصنوعی و پردازش اطلاعات فعالیت می‌کند و نقش مهمی در اتصال داده‌های سازمانی به سامانه‌های هوشمند دارد.

در ادامه این فهرست، شرکت چینی دیپ‌سیک (DeepSeek) با ارزش‌گذاری حدود ۵۰ میلیارد دلار قرار گرفته و پس از آن شرکت‌های دیگری مانند Moonshot AI با ۳۰ میلیارد دلار، Scale AI با ۳۰ میلیارد دلار، Reflection AI با ۲۸ میلیارد دلار، Cognition AI با ۲۶ میلیارد دلار، Mistral AI فرانسه با ۲۳ میلیارد دلار و Perplexity با ۲۰ میلیارد دلار جای گرفته‌اند.

بررسی این رتبه‌بندی نشان می‌دهد آمریکا با حضور چندین شرکت بزرگ، همچنان مرکز اصلی توسعه و سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی جهان است؛ با این حال، ظهور شرکت‌های چینی مانند DeepSeek و Moonshot AI نشان می‌دهد رقابت فناوری میان واشنگتن و پکن در حوزه هوش مصنوعی وارد مرحله تازه‌ای شده است.

رشد ارزش این شرکت‌ها تنها به دلیل فناوری نیست؛ سرمایه‌گذاران جهانی هوش مصنوعی را زیرساخت نسل آینده اقتصاد می‌دانند؛ حوزه‌ای که می‌تواند صنایع مختلف از خدمات مالی و پزشکی گرفته تا تولید، آموزش و حمل‌ونقل را متحول کند. به همین دلیل، رقابت برای ساخت مدل‌های قدرتمندتر و جذب سرمایه بیشتر، به یکی از مهم‌ترین نبردهای اقتصادی قرن بیست‌ویکم تبدیل شده است. مطالعه بیشتر: جزئیات اختلال گسترده جهانی در چت‌جی‌پی‌تی اعلام شد اخبار مرتبط circle ساعت بازی فرانسه و مراکش امروز پنجشنبه ۱۸ تیر (جام جهانی ۲۰۲۶) circle ادعای دانمارک درباره مشارکت در ماموریت اروپایی در تنگه هرمز circle زمان پخش زنده والیبال ایران و آمریکا در مرحله مقدماتی لیگ ملت های ۲۰۲۶ امروز پنجشنبه ۴ تیر ۱۴۰۵ circle رقابت‌های عجیب هفته دوم لیگ ملت‌های والیبال 2026 پیشنهاد سردبیر circle تغییر محاسبات دشمنان در برابر توان دفاعی ملت ایران circle تحلیل بازار ارز امروز ۳۰ مرداد و پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه ۳۱ مرداد circle پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا شنبه ۳۱ مرداد / گرانی بیشتر طلا در راه است؟ circle پیش بینی بورس فردا شنبه ۳۱ مرداد / بورس طوفانی صعود می کند؟


۴ ساعت قبل / سایت جماران

اتهام زنی وزیر خارجه رژیم حاکم بر سوریه علیه ایران/ الشیبانی: تهران پیش از هرچیزی باید به آنچه در جریان «انقلاب مردم سوریه علیه نظام بشار اسد» انجام داده است، اذعان کند!

به گزارش جماران، وزیر خارجه سوریه در خصوص هرگونه ارتباط احتمالی با ایران با کشاندن پای ایران به مسائل داخلی سوریه بدون هیچ دلیل و مدرکی اظهاراتی علیه ایران مطرح کرد.

اسعد الشیبانی وزیر خارجه سوریه در جریان سفر به اسلام آباد در گفت‌وگو با رسانه‌های محلی پاکستان، ترکیه را «شریک اصلی» دمشق در روند بازسازی سوریه توصیف کرد.

طبق گزارش آناتولی، الشیبانی درخصوص توافق مکه که میان ترکیه، پاکستان و عربستان به امضا رسید گفت که سوریه در حال بررسی این موضوع است و هنوز درباره پیوستن یا نپیوستن به این ائتلاف تصمیمی نگرفته است.

وی در ادامه در خصوص هرگونه ارتباط احتمالی با ایران در گزافه‌گویی علیه ایران مدعی شد که تهران پیش از هرچیزی باید به آنچه در جریان «انقلاب مردم سوریه علیه نظام بشار اسد» انجام داده است، اذعان کند.

وی در ادامه نقشی که پاکستان در روند گفت‌وگو میان آمریکا و ایران ایفا می‌کند را تمجید کرد و توضیح داد که اسلام آباد تاکنون هیچ پیشنهادی برای میانجگیری میان سوریه و ایران ارائه نکرده است.

در خصوص روابط سوریه و اسرائیل، وزیر خارجه سوریه گفت که همچنان بحث درباره هرگونه توافق استراتژیک «خیلی زود» است.

وی تاکید کرد که اولویت اول سوریه توقف حملات اسرائیل است.

الشیبانی خاطر نشان کرد که «سوریه کشوری دارای حاکمیت» است و اسرائیل نباید برای دمشق درباره ائتلاف‌ها یا شراکت‌هایش تعیین تکلیف کند.

همچنین عاصم منیر، رئیس ستاد ارتش پاکستان، با اسعد الشیبانی، دیدار و در خصوص فضای امنیتی منطقه‌ای و راه‌های تقویت همکاری‌های دفاعی و امنیتی بین دو کشور گفت‌وگو کرد.

 

 

طبق گزارش روزنامه پاکستانی داون، در این بیانیه منتشر شده توضیح داده شده است که دو طرف در مورد مسائل مورد علاقه مشترک، چشم‌انداز امنیتی منطقه و راه‌های تقویت همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های دفاعی و امنیتی گفت‌وگو کردند.

منیر بر روابط تاریخی عمیق و ریشه‌دار برادری بین پاکستان و سوریه و بر اهمیت تلاش‌های هماهنگ و اقدام مشترک برای مقابله با چالش‌های امنیتی مشترک تأکید کرد.

از سوی دیگر، الشیبانی از نقش ارتش پاکستان در ارتقای صلح و ثبات منطقه‌ای تقدیر کرد.

هر دو طرف بر تعهد خود برای تقویت روابط دوجانبه و گسترش همکاری در بخش‌های دفاعی و امنیتی تأکید کردند.

پیشتر روز پنجشنبه، اسعد حسن الشیبانی در مورد روابط دوجانبه و راه‌های تقویت آنها در زمینه‌های مختلف با شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، گفت‌وگو کرده بود. طبق بیانیه وزارت امور خارجه و مهاجران سوریه، این امر در جریان دیدار الشیبانی و شریف در اسلام آباد، پایتخت پاکستان، به عنوان بخشی از سفر رسمی وزیر سوریه به پاکستان، صورت گرفت.

 

 

در این بیانیه آمده است که دو طرف در مورد «روابط دوجانبه و راه‌های تقویت آنها بین دو کشور دوست در زمینه‌های مختلف برای خدمت به منافع مشترکشان» گفت‌وگو کردند.

در طول این دیدار، الشیبانی از «نقش سازنده پاکستان در ارتقای صلح و ثبات منطقه‌ای» تمجید کرد. همچنین الشیبانی با همتای پاکستانی خود، محمد اسحاق دار، در مورد راه‌های تقویت همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مورد علاقه متقابل، علاوه بر تحولات منطقه‌ای، گفت‌وگو کرد. در این دیدار، طبق بیانیه وزارت امور خارجه پاکستان، دو وزیر بر استحکام «روابط برادرانه ریشه‌دار» بین سوریه و پاکستان تأکید کردند.

روز چهارشنبه، الشیبانی در رأس یک هیئت عالی‌رتبه وارد پاکستان شد و این اولین سفر وزیر امور خارجه سوریه به این کشور در ۱۹ سال گذشته بود.




 شریعتی: دولت می.خواهد بلای خصوصی‌سازی ایران‌خودرو را بر سر سایپا هم بیاورد | جهان نیوز
۳ ساعت قبل / سایت جهان نیوز

شریعتی: دولت می.خواهد بلای خصوصی‌سازی ایران‌خودرو را بر سر سایپا هم بیاورد | جهان نیوز

اختصاص سهمیه بنزین به خودرو، یارانه انرژی را ناعادلانه کرده است، زیرا ۴۷ درصد خانوارها خودرو ندارند.

 صلح 20 ماده‌ای ترامپ در دست «علی شعث»
۴ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

صلح 20 ماده‌ای ترامپ در دست «علی شعث»

دنیای‌اقتصاد: دولت ترامپ در طرح صلح جدید خود برای منطقه، آینده غزه را به دست چهره‌ای کمتر شناخته‌شده به نام «علی شعث» سپرده است. او که بر اساس این طرح 20ماده‌ای به‌عنوان مدیر جدید غزه تعیین شده، برنامه جسورانه‌ای دارد. شعث می‌خواهد آوارهای به‌جامانده از جنگ را به دریای مدیترانه بریزد تا برای ساکنان این باریکه که حتی پیش از جنگ هم با بحران تراکم جمعیت روبه‌رو بودند، فضای جدیدی ایجاد کند. او وعده داده که با این کار علاوه بر پاک‌سازی آوارها ظرف سه سال، زمین‌های جدیدی به غزه اضافه خواهد کرد.

 تعیین‌تکلیف مرخصی پلاک‌های منطقه آزاد تا پایان شهریور
۴ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

تعیین‌تکلیف مرخصی پلاک‌های منطقه آزاد تا پایان شهریور

دنیای اقتصاد: معاون فنی و مهندسی پلیس راهور فراجا با اعلام اینکه مشکل مرخصی پلاک‌های موقت منطقه آزاد انزلی تا پایان شهریورماه حل خواهد شد، گفت: واردات خودرو به مناطق آزاد باعث افزایش رضایتمندی عمومی، اشتغال‌زایی و ارتقای امنیت عبور و مرور جاده‌ها شده‌ است‌. به گزارش ایرنا، سرهنگ محمدحسن ابراهیم‌پور در همایش توجیهی شرکت‌های واردکننده خودرو با موضوع فرآیند اخذ کاردکس و ترخیص خودروهای پلاک منطقه، بیان کرد: به دنبال شماره‌گذاری خودروهای مناطق آزاد، سرمایه خودرویی نیز جذب شد. معاون فنی و مهندسی پلیس راهور فراجا با اعلام اینکه برای خودروهای عمرانی و کشاورزی در مناطق آزاد، پلاک جدیدی طراحی شده، عنوان کرد: با طراحی این پلاک فعالان این حوزه نیز می‌توانند از ظرفیت موجود بهره‌مند شوند.

 عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: دشمن از هیچ‌چیز به‌اندازه «ثبات داخلی ایران» هراس ندارد
۲ ساعت قبل / خبرگزاری ایرنا

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: دشمن از هیچ‌چیز به‌اندازه «ثبات داخلی ایران» هراس ندارد

سمنان - ایرنا - عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت حفظ وحدت ملی و انسجام اجتماعی گفت: دشمن با فشار اقتصادی، ایجاد شکاف اجتماعی و طراحی عملیات امنیتی، انسجام داخلی ایران را هدف قرار دهد و در چنین شرایطی باید از هر اقدامی که به تجزیه اجتماعی منجر شود، پرهیز کرد.

 بمب عمل‌نکرده تعهدات پنهان
۴ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

بمب عمل‌نکرده تعهدات پنهان

هر سه ماه، شرکت‌های بزرگ فناوری، هزینه‌های سرمایه‌ای خود را در زیرساخت‌های هوش مصنوعی، از مراکز داده گرفته تا تراشه‌ها، فاش می‌کنند. اما این ارقام به هیچ وجه میزان کامل هزینه‌های آینده‌ای را که شرکت‌های مادر گوگل، آلفابت، متا پلتفرمز، اوراکل و بسیاری دیگر متعهد به انجام آن شده‌اند نشان نمی‌دهد. دلیل این امر آن است که بخش بزرگی از تعهدات مالی آتی آنها در ترازنامه‌هایشان منعکس نشده است. بر اساس تحلیل وال‌استریت ژورنال از پاورقی‌های جدیدترین پرونده‌های اوراق بهادار، 9 شرکت برتر فناوری، 3تریلیون دلار تعهدات خارج از ترازنامه داشتند که عمدتا مربوط به هوش مصنوعی بود. این تعهدات سریع‌تر از «هزینه‌های سرمایه‌ای» سنتی در حال رشد هستند که طبق گزارش آنها در سال گذشته حدود ۶۰۰‌میلیارد دلار بوده و حدود سه برابر بدهی شرکت‌ها تحت اجاره‌های معوقه و وام‌های بلندمدت آنها بوده است.

 چرا ترقی‌خواهان، دموکرات‌های سنتی را شکست می‌دهند؟
۴ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

چرا ترقی‌خواهان، دموکرات‌های سنتی را شکست می‌دهند؟

دنیای‌اقتصاد: تحلیلگران رسانه‌ای بارها با سردرگمی تلاش کرده‌اند بفهمند چرا نامزدهای مترقی در آمریکا با وجود بودجه‌های انتخاباتی بسیار کمتری که دارند، دموکرات‌های سنتی را در انتخابات مقدماتی شکست می‌دهند. پاسخ این معما چندان پیچیده نیست. مترقی‌ها برخلاف دموکرات‌های تشکیلات‌گرا درباره مشکلات واقعی خانواده‌های طبقه کارگر صحبت می‌کنند و برای آنها راه‌حل‌های عملی دارند. این مشکلات طیف گسترده‌ای را شامل می‌شود که از فساد در نظام مالی انتخابات و نابرابری بی‌سابقه ثروت تا بحران سیستم درمان، تهدیدهای هوش مصنوعی و سیاست خارجی مخرب را دربرمی‌گیرد.