قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسکانیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۰۶

بیمه تکمیلی برای دانشجویان توانخواه رایگان می‌شود

رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم با اشاره به شناسایی حدود ۵ هزار دانشجوی توانخواه (کم‌بینا و نابینا) در دانشگاه‌های سراسر کشور، از تدوین و ارائه آیین‌نامه جامع حمایت همه جانبه از این دانشجویان به وزیر علوم خبر داد.
 بیمه تکمیلی برای دانشجویان توانخواه رایگان می‌شود



۳۶ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

توسعه فناوری‌های کنترل حرکت دقیق در دانشگاه تهران

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با طراحی و تولید سامانه‌های پیشرفته کنترل حرکت دقیق، گام مهمی در جهت کاهش وابستگی صنعتی و توسعه بازار‌های تخصصی در سطح ملی و منطقه‌ای برداشته است.

این شرکت که فعالیت خود را به عنوان یکی از شرکت‌های منشعب (Spin-off) از آزمایشگاه تحقیقاتی سیستم‌های تبدیل انرژی الکترومکانیکی هوشمند دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهران آغاز کرده، تمرکز اصلی خود را بر طراحی، توسعه و تولید سامانه‌های کنترل حرکت دقیق قرار داده است؛ حوزه‌ای راهبردی که نقش مهمی در ارتقای فناوری صنایع پیشرفته کشور ایفا می‌کند.

محصولات این شرکت شامل عملگر‌های خطی، کنترلربرد‌ها و راهکار‌های تخصصی کنترل حرکت است که در صنایع مختلف، از تجهیزات آزمایشگاهی و سامانه‌های تست پایان خط تولید (EOL) تا تجهیزات شبیه‌سازی شتاب و ضربه، کاربرد دارد.

از مهم‌ترین دستاورد‌های کاربردی این مجموعه، بومی‌سازی فناوری راهبردی؛ ارتقای توان رقابتی و مدیریت موفق در شرایط بحرانی است.

برنامه‌های راهبردی آینده این شرکت شامل توسعه بازار، افزایش صادرات به کشور‌های منطقه، گسترش سبد محصولات و جذب نیروی انسانی متخصص است.


۳۷ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

راهکار ویژه پژوهشگران دانشگاه تهران برای اندازه‌گیری آلاینده‌های خطرناک BTEX

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی تقوی، دانشجوی شیمی تجزیه به سرپرستی دکتر حسن سرشتی، استاد دانشکدگان علوم با ساخت یک غشای کامپوزیتی نانوفیبری دولایه نامتقارن (جانوس) مغناطیسی، موفق به ارائه روشی کارآمد و دوستدار محیط زیست برای اندازه‌گیری ترکیبات سمی بنزن، تولوئن، اتیل‌بنزن و ایزومر‌های زایلن (BTEX) در نمونه‌های شهری شده‌اند.

دکتر سرشتی با اعلام این خبر گفت: «این روش نوین که مبتنی بر میکرواستخراج فاز جامد با غشاء (M-SPME) است، با بهره‌گیری از شاخص‌های ارزیابی سبز (AGREEprep) و کاربردی (BAGI) تأیید کرده که می‌تواند جایگزین مناسبی برای روش‌های قبلی باشد».

وی افزود: «ترکیبات آروماتیک فرّار مانند BTEX از جمله آلاینده‌های مهم زیست‌محیطی به شمار می‌روند که به دلیل سمیت بالا و حضور گسترده در هوا، آب و خاک، همواره نگرانی‌های جدی برای سلامت عمومی ایجاد کرده‌اند».

استاد دانشکدگان علوم تاکید کرد: «در تازه‌ترین تلاش علمی برای مقابله با این چالش، آزمایشگاه تحقیقاتی شیمی تجزیه موفق به طراحی و ساخت یک غشای نانوفیبری هوشمند با ساختار نامتقارن «جانوس» شده که به طور ویژه برای استخراج و پیش تغلیظ این آلاینده‌ها پیش از آنالیز با دستگاه کروماتوگرافی گازی-طیف‌سنجی جرمی (GC- MS) بکار می‌رود. این غشای نوآورانه از یک لایه از جنس الیاف پلی‌آمید تقویت شده با سلولز میکروکریستالی و هیدروکسید دوگانه لایه‌ای نیکل-آلومینیوم تشکیل شده که بر روی بستری از نانوالیاف پلی‌اورتان تقویت شده با نانولوله‌های کربنی به وسیله تکنیک الکتروریسی (Electrospinning) نشانده شده است».

وی گفت: «ساختار این غشا با استفاده از تصاویر میکروسکوپ الکترونی (FE-SEM)، طیف‌سنجی مادون قرمز (FT-IR)، پراش اشعه ایکس (XRD) و آنالیز جذب-واجذب نیتروژن، تأیید شده است و نتایج آزمون‌های اعتبارسنجی نشان داد که این روش در محدوده غلظتی ۱۰ تا ۱۰۰۰۰ میکروگرم بر لیتر پاسخ خطی دارد و قادر است آلاینده‌ها را در سطوح غلظتی بسیار پایین (حد تشخیص بین ۰.۰۹ تا ۰.۴۵ میکروگرم بر لیتر) اندازه‌گیری کند».

تکرارپذیری روش (با انحراف استاندارد نسبی ۲.۵ تا ۷ درصد) و فاکتور‌های غنی‌سازی بین ۱۴.۸ تا ۲۳.۸، نشان از کارایی بالای این سامانه دارد.

از مهمترین دستاورد‌های این پژوهش، عملکرد موفق غشا در نمونه‌های حقیقی جمع‌آوری‌شده از هوای شهری، آب‌های سطحی و خاک است که بازیابی قابل‌قبول را برای تمامی ترکیبات هدف به همراه داشت. افزون بر این، غشا پس از ۷ چرخه استفاده متوالی، بیش از ۹۰٪ کارایی اولیه خود را حفظ کرد که گواهی بر پایداری مکانیکی و شیمیایی مناسب آن است.

به این ترتیب، غشای نانوفیبری جانوس مغناطیسی نه تنها از نظر تحلیلی برتر از بسیاری روش‌های سنتی عمل می‌کند، بلکه از منظر زیست‌محیطی و اقتصادی نیز گزینه‌ای پایدار و منطبق با نیاز‌های روز آزمایشگاهی محسوب می‌شود.

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S۰۰۳۹۹۱۴۰۲۶۰۱۰۱۴۳


۳۹ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

آغاز فراخوان حمایت از ایده‌های نوآورانه برنامه «نوآفرین صنعت‌ساز» در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با هدف توسعه زیست‌بوم نوآوری دانشگاهی، شناسایی و جذب ایده‌های نوآورانه؛ برنامه نوآفرین صنعت‌ساز را برگزار می‌کند.

از اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه تهران دعوت می‌شود با ارائه ایده و تشکیل تیم‌های مستعد، در این برنامه مشارکت کنند.

بازه زمانی فراخوان:

۳۱ مرداد تا ۱۳ شهریور ۱۴۰۵

مدارک موردنیاز:

• کاربرگ ثبت ایده

• تصویر کارت ملی اعضای تیم

• گواهی اشتغال به تحصیل برای دانشجویان عضو تیم

• مستندات ایده شامل عکس، فیلم، گواهی ثبت اختراع، کاتالوگ و سایر مستندات مرتبط

متقاضیان می‌توانند کاربرگ تکمیل‌شده و مستندات موردنیاز را صرفاً در بازه فراخوان به نشانی زیر ارسال کنند:

[ie.utstp@ut.ac.ir]

درخواست‌های خارج از بازه زمانی فراخوان یا پرونده‌های ناقص، وارد فرآیند ارزیابی نخواهند شد.

برای کسب اطلاعات بیشتر، در روزهای کاری با شماره ۰۲۱۸۸۲۰۰۷۰۰ الی ۴، داخلی ۱۹۲ تماس حاصل فرمایید.

جهت ثبت نام به لینک https://utstpark.ir/industry-innovators/ مراجعه نمایید.