قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسکانیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۰۸

ادعای اوکراین درباره حمله پهپادی به ۵ نفتکش روسیه

در حالی که ارتش اوکراین مدعی حمله پهپادی به پنج نفتکش روسیه در دریای سیاه شده است، زلنسکی گفت که در تازه‌ترین دور حملات روسیه به اوکراین، ۸ نفر کشته و ده‌ها تن زخمی شدند.
 ادعای اوکراین درباره حمله پهپادی به ۵ نفتکش روسیه
به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، فرمانده نیروهای پهپادی ارتش اوکراین مدعی شد که پنج نفتکش روسیه را در دریای سیاه هدف قرار داده اند.

این مقام اوکراینی همچنی مدعی شد: ما یک پایگاه نگهداری شهپادهای روسیه را در جزیره کریمه هدف قرار دادیم.

ستاد کل ارتش اوکراین نیز از حملات دوربرد به پالایشگاه اصلی نفت در منطقه «پرم» روسیه خبر داد.

خبرگزاری تاس هم اعلام کرد که حمله پهپادی اوکراین به زیرساخت‌های بندری در منطقه کوبان در جنوب روسیه آسیب رسانده است.

این تحولات در حالی است که ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد: در حمله موشکی گسترده روسیه به چندین استان این کشور، هشت نفر کشته و ده‌ها نفر زخمی شدند.

زلنسکی همچنین گفت که روسیه در تازه ترین دور حملات به اوکراین از ۷۴ موشک، که اکثراً بالستیک بودند، و حدود ۳۰۰ پهپاد از انواع مختلف استفاده کرد.

از سوی دیگر، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که سامانه‌های پدافند هوایی این کشور طی شب گذشته ۲۵۸ فروند پهپاد اوکراینی را بر فراز مناطق بلگورود، بریانسک، ورونژ، ولگوگراد، پنزا، روستوف و تامبوف، کراسنودار، کریمه، جمهوری آدیغیه و آب‌های دریای آزوف و سیاه رهگیری و منهدم کردند.




افشای شبکه فساد در دولت زلنسکی

 افشای شبکه فساد در دولت زلنسکی
 سایت جوان آنلاین / ۱۸ دقیقه قبل
زمزمه برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری قوت گرفت

جوان آنلاین: افشاگری درباره ابعاد گسترده فساد در دولت اوکراین، آن‌هم پس از برکناری وزیر دفاع این کشور، کار را به جایی رسانده که مقام یادشده، موضوع برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری و برکناری ولودیمیر زلنسکی در شرایط کنونی را مطرح کرده است. 

تارنمای خبری کی‌یف ایندیپندنت به نقل از اداره ملی مبارزه با فساد خبر داد که اجرای یک عملیات ویژه برای افشای یک سازمان جنایی را در دست اجرا دارد که گفته می‌شود یک نماینده فعلی و یک نماینده سابق مجلس اوکراین آن را هدایت کرده و مقام‌های ارشد دفتر ریاست‌جمهوری نیز در آن نقش دارند.

 به نوشته این رسانه اوکراینی، اداره مبارزه با فساد اواخر پاییز پارسال پنج قانونگذار از جناح «خدمتگزار مردم» را به رأی‌فروشی متهم کرد. بنابر اعلام یک منبع انتظامی، در همان زمان، این اداره محل کار یکی از دستیاران دیوید آراخامیا، رئیس این جناح را مورد بازرسی قرار داد. رسانه پروادای اوکراین نیز چندی پیش و با استناد به منابع خود گزارش داد که اداره مبارزه با فساد، احکامی از دادگاه دریافت کرده که به این تشکیلات اجازه می‌دهد نمونه‌های بیولوژیکی از دستیار آراخامیا را در پرونده ارتشای قانونگذاران جمع‌آوری کند. به موازات این تحولات، میخائیلو فدوروف، وزیر دفاع برکنارشده اوکراین، با اعلام اینکه دموکراسی نباید گروگان روسیه شود، خواستار برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری، آن‌هم در بحبوحه جنگ شد.

 وی در این سخنرانی که در یوتیوب پخش شد، افزود: «ما باید یک سازوکار قانونی، ایمن و واقع‌بینانه پیدا کنیم که به اوکراین اجازه دهد حتی در شرایط یک جنگ طولانی، روند دموکراتیک کامل خود را از سر بگیرد.» فدوروف گفت که اوکراین با «بحران سیستماتیک حکومتداری» مواجه است و تصریح کرد: «سیستم قدیمی اغلب با قوانین خودش زندگی می‌کند. از خودش محافظت می‌کند و از تغییر می‌ترسد.» فدوروف بدون ذکر نام افراد، به فساد دولتی که به گفته او به تلاش‌های جنگی اوکراین آسیب رسانده، حمله کرد. 

 زمستان سخت در انتظار اروپا 

این تحولات در شرایط شدت گرفتن کارزار روسیه و اوکراین رخ داده است و همزمان، پل کریگ رابرتس، تحلیلگر سیاسی و اقتصادی امریکا با اشاره به کاهش منابع سوختی اروپا و روبه‌رو شدن کشور‌های این قاره با یک زمستان سخت، معتقد است: «اروپایی‌ها می‌دانند که تابستان رو به اتمام است و بعد از پاییز با یک زمستان سخت روبه‌رو خواهند شد. این در حالی است که ذخایر کافی از سوخت برای مقابله با این مرحله در اختیار ندارند. به همین دلیل به دنبال لغو تحریم‌های امریکا علیه نفت روسیه هستند.» رابرتس تصریح کرد: «این بحران تنها به بخش انرژی محدود نمی‌شود، بلکه صنایع آلمان را نیز در بر می‌گیرد. بخش صنعتی آلمان ماهانه ۳۰هزار شغل را از دست می‌دهد که نگران‌کننده است. این بخش به مثابه ستون فقرات اقتصاد اروپا به شمار می‌رود و فروپاشی آن به معنی نابودی تمام اروپا است.» وزارت دفاع روسیه، پستی با یک تصویر از جدیدترین پهپاد‌های «گران- ۴» به همراه عبارت «غیرمنتظره» و کپشن تهدیدآمیز «در زمستان منجمد خواهی شد» منتشر کرد که نشان‌دهنده تهدید مستقیم اوکراین به حملات گسترده زیرساختی در فصل زمستان است. رژیم کی‌یف پیش‌تر آمادگی برای زمستان را «اولویت مطلق» خود خوانده بود، اما این پیام وزارت دفاع روسیه، دقیقاً به این نقطه آسیب‌پذیر پرداخته و وانمود می‌کند که ارتش روسیه کارزار زمستانی خود را از پیش برنامه‌ریزی کرده است.




اکونومیست: ذخایر پاتریوت آمریکا کاهش یافت؛ اوکراین نگران شد

 اکونومیست: ذخایر پاتریوت آمریکا کاهش یافت؛ اوکراین نگران شد
 روزنامه دنیای اقتصاد / ۲۳ دقیقه قبل
اکونومیست از کمبود فزاینده موشک‌های رهگیر پاتریوت خبر داده و نوشته این وضعیت اوکراین و دیگر متحدان آمریکا را نگران کرده است. به‌گفته این گزارش، مصرف بالای پاتریوت در جنگ ایران و اسرائیل و کاهش ذخایر، تحویل و تأمین این سامانه‌ها را با مشکل روبه‌رو کرده است.

نشریه اکونومیست در گزارشی با اشاره به کمبود فزاینده موشک‌های رهگیر برای سامانه‌های دفاع هوایی پاتریوت، نوشت: این موضوع باعث ایجاد وحشت در اوکراین و نگرانی سایر کشورهایی شده است که به این سلاح متکی هستند.

 در گزارش اکونومیست آمده است که متحدان آمریکا نگران هستند که ذخایر موشک‌های پاتریوت ایالات متحده به دلیل حملات تجاوزکارانه این کشور علیه ایران، به میزان قابل توجهی کاهش یافته باشد.

بر اساس این گزارش، تحویل سامانه‌های پاتریوت به سوئیس هفت سال به تعویق افتاده است و شرکت لاکهید مارتین به مشتریان خارجی خود هشدار داده است که نمی‌تواند برنامه‌های تحویل موشک‌های رهگیر این سامانه‌ها را تضمین کند.

این گزارش می‌افزاید: با نزدیک شدن به زمستان، اوکراین حداقل ۳۰۰ موشک رهگیر برای سامانه‌های پاتریوت خود درخواست کرده است اما برخی از کشورها از جمله آلمان، یونان، لهستان و اسپانیا که هنوز ذخایر قابل توجهی دارند، تمایلی به انتقال این موشک‌ها به اوکراین ندارند.

در ادامه گزارش اکونومیست آمده است: بر اساس گزارش موسسه تحقیقات سیاست خارجی آمریکا، ایالات متحده و (رژیم) اسرائیل در چهار روز اول جنگ علیه ایران به طور متوسط روزانه ۲۲۵ موشک رهگیر پاتریوت استفاده کرده‌اند در حالی که شرکت لاکهید مارتین در کل سال ۲۰۲۵ فقط حدود ۶۲۰ فروند از این نوع موشک را تولید کرده بود.

به گزارش ایرنا، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین پیش‌تر از دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درخواست کرده بود تا یک محموله کمک‌های پدافندی فوری شامل ۳۰۰ موشک پدافند هوایی پاتریوت برای کی‌یف ارسال کند.

زلنسکی در مصاحبه با آکسیوس اعلام کرد که از ترامپ درخواست کرده است یک «بسته اضطراری زمستانی» شامل موشک‌های رهگیر سامانه پدافند هوایی پاتریوت در اختیار اوکراین قرار دهد تا این کشور بتواند از حملات روسیه به زیرساخت‌های انرژی خود جلوگیری کند.

آکسیوس درباره دلیل این درخواست زلنسکی نوشت: ذخایر موشک‌های رهگیر پاتریوت اوکراین تقریبا به پایان رسیده است و بدون این موشک‌ها، این کشور قادر به مقابله با موشک‌های بالستیک نیست. همین مساله باعث شد اوکراین نتواند حملات اخیر روسیه به کی‌یف را دفع کند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است. این مطلب برایم مفید است 0 نفر این مطلب را پسندیده اند کپی شد




حملات سنگین موشکی و هوایی روسیه به پایتخت اوکراین + فیلم

 حملات سنگین موشکی و هوایی روسیه به پایتخت اوکراین + فیلم
 روزنامه دنیای اقتصاد / ۵۲ دقیقه قبل
منابع خبری از ادامه حملات گسترده موشکی و هوایی روسیه به کی‌یف خبر داده‌اند؛ حملاتی که در چند موج و با استفاده از موشک‌های بالستیک و هایپرسونیک در حال انجام است.

به گزارش راشا تودی، در جریان این حملات دست‌کم ۱۵ تا ۲۰ انفجار طی ۳۰ دقیقه در کی‌یف شنیده شده و از وقوع آتش‌سوزی در بخش‌هایی از شهر و قطعی برق در برخی مناطق پایتخت اوکراین خبر داده شده است.

بر اساس این گزارش، در ۲۰ دقیقه نخست حملات امشب به کی‌یف، بیش از ۲۵ موشک بالستیک به این شهر اصابت کرده‌اند.

در همین ارتباط، هفت فروند بمب‌افکن راهبردی توپولف-۹۵ام‌اس از پایگاه اولنیا به پرواز درآمده‌اند و دو فروند توپولف-۱۶۰ پیش‌تر به سمت کی‌یف به پرواز درآمده‌اند.

گزارش‌ها این حملات را در شرایطی توصیف می‌کنند که اوکراین با کاهش ذخایر موشک‌های رهگیر سامانه‌های پاتریوت مواجه است و حملات روسیه همچنان ادامه دارد.

بر اساس این گزارش، در پی این حملات، ساکنان کی‌یف برای دومین شب متوالی به ایستگاه‌های مترو این شهر پناه برده‌اند.

به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است. این مطلب برایم مفید است 0 نفر این مطلب را پسندیده اند کپی شد




قدرت عجیب پهپاد‌های جدید اوکراینی با قابلیت پرواز ۲۴ ساعته

 قدرت عجیب پهپاد‌های جدید اوکراینی با قابلیت پرواز ۲۴ ساعته
 سایت اقتصاد ۲۴ / ۱ ساعت قبل
پهپاد Dovbush T۴۰ اوکراین با قابلیت پرواز ۲۴ ساعته و برد خیره‌کننده ۲۰۰۰ کیلومتر، گام بزرگی در افزایش توانایی‌های نظامی این کشور به شمار می‌رود.

اقتصاد۲۴- پهپاد Dovbush T۴۰ اوکراین با قابلیت پرواز ۲۴ ساعته و برد خیره‌کننده ۲۰۰۰ کیلومتر، گام بزرگی در افزایش توانایی‌های نظامی این کشور به شمار می‌رود.

وزارت دفاع اوکراین از سامانه هوایی بدون سرنشین راهبردی Dovbush T۴۰، محصول سازندگان داخلی، رونمایی کرد. این پهپاد با برد ۲۰۰۰ کیلومتر و استقامت ۲۴ ساعته پروازی، قابلیت‌هایی بی‌سابقه برای شناسایی عمیق و حملات دقیق در عمق خاک روسیه، از جمله سیبری، فراهم می‌آورد.

بیشتر بخوانید: حیرت جهان از طراحی جنگنده J-۳۶ با سه موتور و طراحی الماس‌شکل قابلیت‌های استراتژیک پهپاد Dovbush T۴۰ اوکراین

پهپاد Dovbush T۴۰ قادر است بیش از ۲ هزار کیلومتر مسافت را طی کرده و تا ۲۴ ساعت به طور مداوم پرواز کند و مناطق دوردست روسیه را هدف قرار دهد. این سامانه برای شناسایی عمیق، تصحیح آتش و حملات دقیق علیه اهداف نظامی طراحی شده است. Dovbush T۴۰ از موتور قدرتمند، پنهان‌کاری راداری و مقاومت بالا در برابر جنگ الکترونیک برخوردار است. توسعه داخلی و چالش‌ها

توسعه این پهپاد بخشی از راهبرد اوکراین برای افزایش توانایی‌های تهاجمی دوربرد با اتکا به تولیدات داخلی است. تجربیات پهپاد‌های قبلی Dovbush T۲۰ و Kotyhoroshko در ساخت آن به کار رفته است. جزئیات تولید، تعداد واحد‌ها یا ظرفیت حمل بار Dovbush T۴۰ هنوز اعلام نشده‌اند. تأیید ادعا‌های عملکردی مانند مقاومت در برابر جنگ الکترونیک نیازمند ارزیابی مستقل خواهد بود. منبع: گجت نیوز



 ورد به مرحله «پساسوادی»؛ آیا گوشی‌های هوشمند قاتل کتابخوانی هستند؟

ورد به مرحله «پساسوادی»؛ آیا گوشی‌های هوشمند قاتل کتابخوانی هستند؟

رز هوروویچ در نشریه «اتلانتیک» با ابراز تأسف می‌گوید که «عصر کتابخوانی به پایان رسیده است.» او یادآور می‌شود که ما هنوز هم با واژگان زیادی برخورد می‌کنیم، اما بیشتر آنها را به جای کتاب‌ها، در ایمیل‌ها، پیامک‌ها و دیگر پاره‌های دیجیتال می‌یابیم.

 زندگی زیر گنبد‌های فیروزه‌ای

زندگی زیر گنبد‌های فیروزه‌ای

مسجد برای بسیاری از ما فقط یک ساختمان با گنبد فیروزه‌ای و محراب نیست؛ بخشی از خاطرات محله است. جایی که آدم‌ها یکدیگر را می‌دیدند، از حال هم باخبر می‌شدند

 همتی: بسیاری از همسایگان ما حتی جرات عکس و فیلم گرفتن با ایران را ندارند/ ویدئو

همتی: بسیاری از همسایگان ما حتی جرات عکس و فیلم گرفتن با ایران را ندارند/ ویدئو

رئیس بانک مرکزی گفت: همسایگان از آمریکا می‌ترسند و می‌گویند به ما فشار می‌آورند.

 تغییر ساختار جنسیتی در کنکور سراسری

تغییر ساختار جنسیتی در کنکور سراسری

آرمان امروز : آمار تازه منتشر شده از سوی سازمان سنجش آموزش کشور، فراتر از یک گزارش ساده از تعداد داوطلبان، گویای یک تحول ساختاری در چشم‌انداز آموزشی ایران است. در حالی که روایت‌های سنتی، ورود به عرصه‌های علمی و دانشگاهی را حوزه‌ای با غلبه مردان می‌دانستند، آمارهای نوبت دوم آزمون سراسری، نشان‌دهنده یک «انقلاب [ ]

 افشای راز ۳۰ ساله قتل خواننده معروف

افشای راز ۳۰ ساله قتل خواننده معروف

آرمان امروز : محاکمه قتل توپاک شکور، اسطوره موسیقی هیپ‌هاپ سرانجام سه دهه پس از مرگ این خواننده در یک تیراندازی در هنگام حرکت در لاس‌وگاس آغاز شد و دوین دیویس به طراحی این قتل متهم شده است. دادستان و وکیل مدافع دیویس، اظهارات آغازین خود را ارائه کردند. به گزارش سی‌بی‌اس نیوز، بینو پالال، معاون [ ]

 گفتگوی رئیس جدید موساد با وزیر خارجه سوریه

گفتگوی رئیس جدید موساد با وزیر خارجه سوریه

رویترز اعلام کرد که رئیس جدید موساد و وزیر خارجه دولت خودخوانده سوریه درباره حضور نظامی ترکیه در سوریه گفتگو کرده‌اند.

 اوراق درآمدی؛ ابزار جدید برای شهرداری‌ها

اوراق درآمدی؛ ابزار جدید برای شهرداری‌ها

فشارهای مالی ناشی از توسعه شهری، بازسازی زیرساخت‌ها و محدودیت منابع درآمدی، شهرداری‌ها را به سمت استفاده از ابزارهای نوین تامین مالی سوق داده است. درحالی‌که اوراق مشارکت شهری طی سال‌های گذشته به‌عنوان ابزار اصلی تامین مالی پروژه‌ها مورد استفاده قرار گرفته، وابستگی بازپرداخت آن به اعتبار عمومی شهرداری‌ها، محدودیت‌هایی ایجاد کرده است.

 انتصابات و تغییرات مدیریتی در قوه قضائیه

انتصابات و تغییرات مدیریتی در قوه قضائیه

آرمان امروز : معاون اول قوه قضائیه از اعمال تغییرات مدیریتی در این قوه خبر داد و جزئیات انتصابات و جابه‌جایی‌های جدید در مجموعه دستگاه قضایی را اعلام کرد. حجت‌الاسلام والمسلمین حمزه خلیلی معاون اول قوه قضائیه، تغییرات و انتصابات جدید در این قوه را اعلام کرد. معاون اول قوه قصاییه همچنین گفت: تغییر رئیس [ ]