قیمت طلا امروز




 خبرگزاری دانشجو / ۱۴۰۵/۰۴/۲۳

ترکیه حکم بازداشت نتانیاهو را صادر کرد

یک دادگاه در ترکیه روز سه‌شنبه برای «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل حکم بازداشت بین‌المللی صادر کرد.
 ترکیه حکم بازداشت نتانیاهو را صادر کرد



۱ ساعت قبل / سایت فراز

ترکیه خواستار صدور حکم بازداشت بین‌المللی برای نتانیاهو به اتهام «نسل‌کشی» شد

ترکیه خواستار صدور حکم بازداشت بین‌المللی برای بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل شده و او را به دلیل حمله ماه مه اسرائیل به فعالانِ سوار بر ناوگان «Global Sumud Flotilla» عازم غزه، به «نسل‌کشی» متهم کرده است.

آکین گورلک، وزیر دادگستری ترکیه، روز جمعه در پستی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که حکم بازداشت نتانیاهو و یک مظنون دیگر در تاریخ ۱۴ ژوئیه صادر شده است. اتهامات مطرح‌شده در پرونده‌ای علیه ۳۵ نفر به دلیل اقدام اسرائیل در رهگیری این کاروان در آب‌های بین‌المللی، شامل نسل‌کشی، جنایت علیه بشریت و شکنجه است.

گورلک گفت: «در راستای حکم بازداشت صادر شده علیه بنیامین نتانیاهو... وزارت دادگستری ما از وزارت کشور درخواست کرده است که اعلان‌های قرمز [اینترپل]را برای آنها صادر کند تا بتوان آنها را در سطح بین‌المللی تحت تعقیب قرار داد.»

وی افزود ترکیه از تمامی سازوکار‌های قانونی موجود استفاده خواهد کرد تا اطمینان حاصل کند اسرائیل در قبال جنایاتش در غزه پاسخگو خواهد بود.

ترکیه که عضو ناتو است، یکی از سرسخت‌ترین منتقدان جنگ نسل‌کشی اسرائیل علیه غزه بوده و پیش‌تر نیز حکم‌های بازداشت داخلی برای نتانیاهو به دلیل حملاتش صادر کرده است.

ترکیه همچنین بار‌ها خواستار اقدامات بین‌المللی علیه اسرائیل به دلیل آنچه آنکارا نقض حقوق بشر و قوانین بین‌المللی توسط اسرائیل می‌خواند، شده است. اسرائیل این اتهامات را رد می‌کند.

در ماه مه، نیرو‌های اسرائیلی به حداقل دو کشتی از کاروان «Global Sumud Flotilla» که به سمت غزه در حرکت بودند، شلیک کردند. این کاروان پس از آنکه ماموریت‌های قبلی توسط ارتش اسرائیل در آب‌های بین‌المللی رهگیری شده بودند، تلاش تازه‌ای برای رساندن کمک به این منطقه محاصره‌شده انجام می‌داد.

رهگیری این کاروان توسط اسرائیل خشم بین‌المللی را برانگیخت. فرانسه، ایتالیا و استرالیا نیز اقداماتی قضایی آغاز کرده‌اند.

حدود ۵۰ کشتی در کاروان «Global Sumud Flotilla» حضور داشتند که در ماه مه ترکیه را به مقصد سرزمین‌های اشغالی فلسطین ترک کردند. فعالان توسط ارتش اسرائیل در دریای مدیترانه بازداشت و سپس پیش از اخراج، به یک زندان در اسرائیل منتقل شدند.

ایتامار بن‌گویر، وزیر امنیت ملی راست‌افراطی اسرائیل، در آن زمان با انتشار ویدئویی از خود که در حال تحریک خشمگینانه فعالان کاروان بود که با دستان بسته در پشت سر روی زانو‌های خود نشسته بودند، باعث بروز خشم شد.

گورلک گفت: «ما اجازه نخواهیم داد جنایات ارتکابی در غزه سرپوش گذاشته شود یا مسئولان آن با سپر مصونیت محافظت شوند. ما قاطعانه از تمام ابزار‌های موجود در چارچوب قوانین ملی و بین‌المللی استفاده خواهیم کرد.»

دفتر نتانیاهو در واکنش به اظهارات گورلک گفت: «تلاش رقت‌انگیز [رجب طیب]اردوغان [رئیس‌جمهور ترکیه]برای ارعاب رهبران و سربازان اسرائیل، تنها دموکراسی واقعی در خاورمیانه، به جایی نخواهد رسید.»

دفتر او اردوغان را به «یهودستیزی» متهم کرد و متعهد شد که اسرائیل «همچنان با قدرت علیه تلاش‌های ترکیه برای بی‌ثبات کردن منطقه عمل خواهد کرد.»

کمی پس از آن، دفتر اردوغان در پستی در شبکه اجتماعی ایکس، «تاکتیک‌های سیاسی حقیرانه» نتانیاهو را محکوم کرد و آنچه را «تلاش دولت اسرائیل برای جلوه دادن ترکیه به عنوان یک تهدید جدید» نامید، مورد انتقاد قرار داد.


۷ ساعت قبل / سایت افکارنیوز

بیانه تند دفتر نتانیاهو علیه اردوغان

دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی بیانیه تندی را علیه رجب طیب اردوغان رئیس جمهور صادر کرد.

در بیانیه دفتر نتانیاهو آمده است: اردوغان به دنبال گسترش حملاتش به اسرائیل از سوریه است و اسرائیل آن را تحمل نخواهد کرد و آن را برنمی تابد. تحرکات اردوغان برای ترساندن سران اسرائیل و نظامیان آن راه به جایی نخواهد برد و نتیجه ای به دنبال نخواهد داشت.

در بیانیه دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی عنوان شد که این رژیم با تلاش‌های ترکیه برای ایجاد بی‌ثباتی در منطقه و همچنین هرگونه تهدیدی علیه امنیت خود، به طور قاطعانه مقابله خواهد کرد.

گفتنی است که پیش از این«آکین گورلک»، وزیر دادگستری ترکیه، اعلام کرد که آنکارا از وزارت کشور خواسته است برای «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، اعلان قرمز اینترپل صادر شود تا زمینه پیگرد بین‌المللی وی فراهم شود.

وزیر دادگستری ترکیه تاکید کرد :درخواست مربوط به صدور اعلان قرمز برای نتانیاهو به وزارت کشور ارسال شده و روند قضایی در این زمینه ادامه دارد. این اقدام در چارچوب پرونده قضایی ترکیه درباره حمله به فعالان «ناوگان جهانی صمود» صورت گرفته و تحقیقات و روند قضایی علیه ۳۵ متهم در این پرونده ادامه دارد.

پرونده مذکور پس از اقدام نیروهای رژیم صهیونیستی علیه ناوگان جهانی صمود و بازداشت فعالان حاضر در این ناوگان تشکیل شد. این کاروان بین‌المللی با مشارکت فعالانی از کشورهای مختلف برای شکستن محاصره نوار غزه و رساندن کمک‌های انسانی به فلسطینیان حرکت کرده بود.

اقدام جدید ترکیه برای پیگرد نتانیاهو در حالی صورت می‌گیرد که نخست وزیر رژیم صهیونیستی پیش از این نیز با حکم بازداشت بین‌المللی مواجه شده است. دیوان کیفری بین‌المللی در نوامبر ۲۰۲۴ برای نتانیاهو و «یوآو گالانت»، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی، به اتهام ارتکاب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در نوار غزه حکم بازداشت صادر کرده بود.

درخواست تازه آنکارا برای صدور اعلان قرمز اینترپل در شرایطی مطرح می‌شود که روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی به دلیل ادامه حملات علیه فلسطینیان و سیاست‌های این رژیم در منطقه به شدت متشنج است. مقام‌های ترکیه بارها نتانیاهو را مسئول نسل‌کشی در نوار غزه دانسته و خواستار پاسخگو کردن وی در محاکم بین‌المللی شده‌اند.


۹ ساعت قبل / سایت نورنیوز

واکنش تند ترکیه به اظهارات دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی

نورنیوز-گروه بین الملل: به نوشته خبرگزاری آناتولی، مدیریت ارتباطات ریاست‌جمهوری ترکیه در بیانیه‌ای در شبکه اجتماعی ترکیه‌ای «NSosyal» اعلام کرد: «یاوه‌گویی‌های گستاخانه دفتر نخست‌وزیری اسرائیل علیه رئیس‌جمهورما، رجب طیب اردوغان - که فاقد حقایق تاریخی و جدیت سیاسی است - بار دیگر نشان‌دهنده درماندگی رژیمی است که می‌کوشد از پاسخگویی در قبال جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت فرار کند.»

این نهاد اعلام کرد «سیاست‌بازی‌های سطح پایین» نتانیاهو و نزدیکانش که بخشی از آن با هدف کسب امتیاز در انتخابات انجام می‌شود، در جامعه اسرائیل، منطقه، جامعه بین‌المللی یا ترکیه جایگاهی ندارد.

این نهاد افزود اظهارات رژیمی که در نهادهای قضایی بین‌المللی با اتهامات نسل‌کشی روبه‌روست نشان می‌دهد که صدای ترکیه و موضع قاطع اردوغان در مواجهه با حقیقت، «تا چه اندازه برخی محافل را آشفته کرده است.»

دفتر ارتباطات ریاست‌جمهوری ترکیه اعلالم کرد تحولات اخیر نشان می‌دهد که کارزار انتخاباتی اسرائیل بیش از پیش تحت تاثیر «پوپولیسم امنیتی غیرمسئولانه» و سیاست تهدیدآمیز فزاینده قرار گرفته است.

این نهاد افزود: «تلاش دولت نتانیاهو برای معرفی ترکیه به‌عنوان یک تهدید جدید نیز بخشی از همین سیاست‌بازی‌های سطح پایین است.»

این نهاد هشدار داد که تشدید تنش‌ها با هدف رقابت‌های سیاسی داخلی، «خطرات جدی» نه‌تنها برای جامعه اسرائیل بلکه برای صلح و ثبات منطقه‌ای و جهانی ایجاد می‌کند.

در این بیانیه آمده است: «ترکیه همانند گذشته بدون توجه به هزینه آن، همچنان در برابر ظالم و در کنار مظلوم خواهد ایستاد و قاطعانه از صلح، عدالت و ثبات در منطقه خود دفاع خواهد کرد.»

ترکیه پیشتر اعلام کرده بود که در چارچوب پرونده قضایی در حال رسیدگی درباره حمله اسرائیل به فعالان حاضر در ناوگان « جهانی صمود» که عازم غزه بود، درخواست صدور اعلان قرمز اینترپل برای نتانیاهو و یک متهم اسرائیلی دیگر را ارائه کرده است.




 واکنش به سخنان اخیر سیدمحمد خاتمی دربار تفاهم با آمریکا؛ خطابه آقای خاتمی فاقد حداقل عقلانیت بود
۲ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

واکنش به سخنان اخیر سیدمحمد خاتمی دربار تفاهم با آمریکا؛ خطابه آقای خاتمی فاقد حداقل عقلانیت بود

بسیار گفته‌اند که اصلاح‌طلبان دنبال «صلح به هر قیمتی، حتی تسلیم» هستند و اسم آن را هم «صلح شرافتمندانه» می‌گذارند. می‌توان چنین ادعایی نداشت ولی پرسید چرا در سخنان خاتمی روی اصلی سخن با مسئولان ایرانی است؟!

 ادامه نقض آتش بس در لبنان - تسنیم
۶ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

ادامه نقض آتش بس در لبنان - تسنیم

رژیم صهیونیستی مناطق مختلف جنوب لبنان را بمباران کرد.

 قنادباشی: قطع روابط با ایران بیش از تهران به امارات زیان می‌زند
۱۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

قنادباشی: قطع روابط با ایران بیش از تهران به امارات زیان می‌زند

یک کارشناس مسائل منطقه با اشاره به قطع تمام فعالیت‌ها و مبادلات تجاری و مالی امارات با ایران تا اطلاع ثانوی گفت: قطع روابط با ایران بیش از تهران به امارات زیان می‌زند.

 بازی متفاوت عمان در زمین تنگه هرمز
۸ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

بازی متفاوت عمان در زمین تنگه هرمز

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: زمانی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای نخستین بار عمان را به بمباران تهدید کرد، مقام‌های این کشور شوکه شدند و ابتدا با خود فکر کردند که شاید او حرفش را اشتباه زده است. اما تهدید دوباره ترامپ در این هفته، در کشوری که سال‌ها برای خود نقشی به‌عنوان قدرت میانجی و [ ]

 جزئیات صدور حکم جلب نتانیاهو توسط ترکیه
۱۶ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

جزئیات صدور حکم جلب نتانیاهو توسط ترکیه

وزیر دادگستری ترکیه اعلام کرد که آنکارا به دلیل پیگرد قضایی جاری علیه بنیامین نتانیاهو به اتهام نسل‌کشی، خواستار صدور «اعلان قرمز» اینترپل برای وی شده است.

 برنامه جدید ترامپ
۹ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

برنامه جدید ترامپ

صابر گل عنبری آرمان امروز : رئیس جمهور آمریکا بالاخره از اقدامات اقتصادی جدید خود علیه ایران رونمایی کرد و از آغاز آنچه «عملیات اقتصادی خردکننده بی‌سابقه» نامید، خبر داد. برای کشوری که تحت محاصره شدید دریایی و تحریم‌های همه جانبه اقتصادی از قبل است، احتمالا این پرسش مطرح می‌شود که اقدامات جدید آمریکا به [ ]