قیمت طلا امروز




 خبرگزاری دانشجو / ۱۴۰۵/۰۵/۰۶

ایران نه واگذاری کنترل تنگه بلکه متعهد به عبور ایمن و رایگان ۶۰ روزه بود/آمریکایی‌ها بودند که از ۱۰ روز پیش پیام‌های التماس‌آمیز برای توقف درگیری فرستادند+فیلم

معاون حقوقی وزیر امور خارجه گفت: ایران طبق بند ۵ تفاهم اسلام‌آباد، متعهد به اتخاذ ترتیبات برای عبور ایمن و رایگان ۶۰ روزه بود، نه اینکه کنترل تنگه هرمز را وا...
 ایران نه واگذاری کنترل تنگه بلکه متعهد به عبور ایمن و رایگان ۶۰ روزه بود/آمریکایی‌ها بودند که از ۱۰ روز پیش پیام‌های التماس‌آمیز برای توقف درگیری فرستادند+فیلم

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، کاظم غریب آبادی معاون حقوقی وزیر امور خارجه در ویژه برنامه تلویزیونی به وقت ایران افزود: وقتی متنی مذاکره و تفاهم می‌شود، تمامی ابعاد آن باید با دقت و دقیقاً به همان شیوه‌ای که بر سر آن توافق شده اجرا شود. پشت هر بند از این متن، بده‌بستان‌های سیاسی و حقوقی وجود دارد و هیچ‌یک از طرفین نمی‌توانند به بهانه منطقی به نظر نرسیدن ظاهر یک روند، از اجرای دقیق متن شانه خالی کنند.

وی یادآور شد: بند ۵ یادداشت تفاهم ناظر بر مسائل تنگه هرمز است. در بخش اول این بند، نص صریح آمده که جمهوری اسلامی ایران با حداکثر تلاش خود، ترتیباتی را صرفاً برای عبور ایمن و بدون هزینهٔ کشتی‌های تجاری به مدت ۶۰ روز اتخاذ می‌کند. این متن به هیچ وجه اختلاف‌تفسیر یا تفسیربردار نیست که طرف آمریکایی بخواهد روند دیگری را خارج از ترتیبات ایران جایگزین کند.

  اگر بند ۵ تفاهم نمی‌شد، اصل یادداشت تفاهم اسلام‌آباد اصلاً شکل نمی‌گرفت

معاون حقوقی وزیر امور خارجه افزود: تنگه هرمز دیگر به ترتیبات پیش از جنگ بازنخواهد گشت؛ این سیاست قطعی نظام است.

وی تصریح کرد: مسئولیت مین‌زدایی بر عهده ایران است، اما نحوه مدیریت آینده تنگه هرمز کاملاً تغییر کرده است.

 

ادامه دارد...



۲۲ دقیقه قبل / سایت آفتاب نیوز

هشدار روسیه درباره وخامت اوضاع و تشدید تنش‌ها در منطقه

به گزارش آفتاب نیوز،

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه با توجه به تبادل منظم حملات، اعمال مجدد محاصره دریایی و افزایش تعداد طرف‌های درگیر در بحران، به دشواری توصیف وضعیت فعلی در منطقه خلیج فارس به عنوان یک «آتش‌بس» اشاره کرد.

او در مصاحبه‌ای با وبگاه خبری News.ru، یکی از عوامل اصلی بی‌ثباتی را عدم اعتماد طرف‌ها به دوام توافقات حاصل شده، با توجه به اختلالات مکرری که روند مذاکرات را مختل کرده است، دانست.

آماده گفت‌وگو با واشنگتن درباره اوکراین بدون مصالحه در مواضع خود هستیم

معاون وزیر امور خارجه روسیه تأیید کرد که روسیه همچنان آماده گفت‌وگو با ایالات متحده در مورد اوکراین است و تأکید کرد که این به معنای عقب‌نشینی مسکو از مواضع اساسی خود نیست.

ریابکوف آمادگی مسکو را برای گوش دادن به ایده‌های جدید مطرح شده توسط مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا در خصوص دستیابی به یک توافق صلح‌آمیز اعلام کرد.

وی افزود: «ما همچنان آماده گفت‌وگو با واشنگتن هستیم، اما این به معنای عقب‌نشینی ما از مواضع اصولی خود نیست، با توجه به اینکه زمان به نفع کی‌یف و اتحادیه اروپا نیست.»

او ادامه داد: «ما آماده‌ایم تا به پیشنهادهایی که با واقعیت‌های میدانی مطابقت دارند، گوش فرا دهیم.»

به گزارش اسپوتنیک، ریابکوف آمادگی روسیه را برای شنیدن هرگونه پیشنهاد و ایده‌ای که او «معقول» توصیف کرد، مشروط بر اینکه با اهداف تعیین‌شده توسط ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، همسو باشند و واقعیت‌های میدانی را منعکس کنند، تأیید کرد. 

او تلاش‌ها برای تحمیل آنچه «خواسته‌های افراطی اروپا و اوکراین» نامید یا خرید زمان برای مسلح کردن مجدد نیروهای اوکراینی را رد و استدلال کرد که چنین اقداماتی نمی‌تواند به یک توافق پایدار کمک کند.

او خاطرنشان کرد که دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا تمایل خود را برای شرکت در گفت‌وگوی سازنده و درک موضع روسیه نشان می‌دهد.

او مهم‌ترین عامل در این مرحله را توانایی واشنگتن برای تأثیرگذاری بر تصمیمات کی‌یف و حامیان اروپایی آن دانست، «که هنوز رویای تحمیل یک شکست استراتژیک به روسیه را در سر می‌پرورانند».

اظهارات ریابکوف در بحبوحه بن‌بست مداوم در روند سیاسی برای پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین، به موازات عملیات نظامی جاری در کی‌یف و شکاف فزاینده بین مواضع دو طرف در خصوص شرایط هرگونه توافق بالقوه مطرح می‌شود.


۳۵ دقیقه قبل / سایت جوان آنلاین

کپلر: تنها ۷ شناور از تنگه هرمز عبور کرده‌اند

جوان آنلاین: داده های شرکت کپلر (Kpler) که در زمینه ردیابی حرکت کشتی ها فعالیت می کند نشان می دهد حرکت آنها در تنگه هرمز به شدت کاهش پیدا کرده است.

بر اساس این گزارش، طی روز شنبه گذشته تنها ۷ شناور از تنگه هرمز عبور کرده اند.

پولیتیکو پیشتر در گزارشی نوشته بود که دولت ترامپ مدعی است که تنگه هرمز برای تجارت باز است و عبور و مرور نفتکش‌ها در جریان است. این در حالی است که ردیاب‌های بازار تصویر نه چندان خوش‌بینانه‌ای را نشان می‌دهند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بارها مدعی شده است که نفت آزادانه از طریق تنگه هرمز جریان دارد. اما کارشناسان می‌گویند که نمی‌توان به ارقام دولت ترامپ اعتماد کرد زیرا هیچ داده‌ای وجود ندارد که نشان دهد واقعاً حجم نفت از طریق تنگه هرمز در حال حرکت است.


۵۷ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

دیپلمات روس: نگران تهدیدات ترامپ نیستیم - تسنیم

بین الملل

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد شب گذشته در جمع خبرنگاران اعلام کرد که تصور نمی‌کند آمریکا بتواند مطابق با حقوق بین‌الملل، تنگه هرمز را قلمرو خود اعلام کند.

از این دیپلمات روس خواسته شد درباره اظهارات دونالد ترامپ مبنی بر تمایلش برای اعلام تنگه هرمز به‌عنوان قلمروی ایالات متحده آمریکا اظهارنظر کند. نبنزیا پاسخ داد: «او درباره ونزوئلا و دیگر نقاط جهان نیز سخنانی گفته است. من واقعاً  تردید دارم که آمریکا چگونه می‌تواند چنین کاری را مطابق با حقوق بین‌الملل انجام داد. البته ترامپ چنین سخنی را به زبان آورده و خواهیم دید قصد دارد چگونه این موضوع را عملی کند.» سناتور روس: ترامپ با ادامه جنگ علیه ایران به اهداف خود نخواهد رسید دیپلمات روس: مسکو هرگز با اولتیماتوم و باج‌خواهی کنار نخواهد آمد ایران‌شناس روس: ایران در حال تبدیل به یک ابرقدرت جهانی است

نبنزیا: ایران عامل تشدید تنش در خاورمیانه نبود

 نماینده دائم روسیه در سازمان ملل تأکید کرد که نه جمهوری اسلامی، بلکه آمریکا باید مسئول تشدید تنش در خاورمیانه دانسته شود. واسیلی نبنزیا در پاسخ به سئوالی در این باره گفت: «ما درک می‌کنیم که ریشه‌های  تشدید وخامت اوضاع در منطقه نه در کاری است که ایران انجام داده یا انجام نداده، بلکه در تجاوز بی‌پروا و تحریک‌ نشده آمریکا علیه ایران نهفته است.»

این دیپلمات افزود: « من فکر نمی‌کنم که این ایران بود که از اجرای توافق‌هایی که با میانجی‌گری بین آمریکا و ایران حاصل شده بود، خودداری کرد.»

روسیه در موضوع مذاکره با آمریکا به ایران فشار وارد نمی‌کند

نماینده دائم روسیه در نیویورک اعلام کرد که ایران کشوری مستقل است و مقامات مسکو در ارتباط با ازسرگیری مذاکرات با واشنگتن هیچ فشاری بر تهران وارد نمی‌کنند. او در پاسخ به سئوال خبرنگاران درباره اینکه آیا مسکو برای ترغیب جمهوری اسلامی به ازسرگیری مذاکرات با واشنگتن بر تهران تأثیری می‌گذارد، گفت: «روسیه بنا بر ملاحظات اصولی بر هیچ‌کس فشاری وارد نمی‌کند، چه ایران باشد و چه کشور دیگری. ایران یک کشور مستقل است و خود تصمیم‌گیری می‌کند.»

تهدید ترامپ برای اعمال فشار اقتصادی برای روسیه نگران کننده نیست

واسیلی نبنزیا در پاسخ به یکی از سئوالات، تأکید کرد روسیه توانایی آن را دارد که خود را با تحریم‌ها سازگار کند و با تهدیدها مقابله کند، بنابراین مسکو اهمیت زیادی برای تهدیدهای کشورهای غربی درباره اعمال فشار اقتصادی قائل نیست.

از این دیپلمات روس خواسته شد درباره اعلام اعمال فشار اقتصادی بی‌سابقه‌ علیه ایران از سوی دونالد ترامپ اظهارنظر کند، اقدامی که به ادعای رئیس‌جمهور آمریکا، در چارچوب آن کشورهایی که به هر شکلی از تهران حمایت کنند، با پیامدهای اقتصادی از سوی واشنگتن مواجه خواهند شد. نبنزیا پاسخ داد: «ما آن‌قدر تحریم و وعده برای منزوی کردن اقتصاد روسیه دیده‌ایم که دیگر توجه زیادی به این موضوع نمی‌کنیم. ما با موفقیت توانسته‌ایم خود را با هر تحریمی سازگار کنیم و با هر تهدیدی مقابله کنیم. و من فکر می‌کنم از عهده مشکلات احتمالی در آینده هم بر خواهیم آمد، بنابراین نگران اقتصاد روسیه نباشید.»

روسیه به اعلام بسیج گسترده در کشور نیازی ندارد

 نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در بخش دیگری از این نشست خبری، اعلام کرد که این کشور به بسیج گسترده نیاز ندارد. واسیلی نبنزیا به خبرنگاران گفت: «در حال حاضر ما به اعلام بسیج گسترده در کشور هیچ نیازی نداریم و تا آنجا که من اطلاع دارم، چنین اقدامی برنامه‌ ریزی نشده و انتظار آن نیز نمی‌رود.»

این دیپلمات روس  یادآور شد که مقامات مسکو پیش از این  نیز بارها به‌طور رسمی اعلام کرده‌اند که نیازی به بسیج وجود ندارد. دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه اخیراً  اعلام کرد که شایعات منتشره درباره احتمال بسیج در روسیه اقدامی تحریک‌آمیز و بخشی از کارزار اطلاعاتی علیه روسیه است.

نبنزیا توضیح داد روسیه از دبیرکل جدید سازمان ملل چه انتظاری دارد

نماینده دائم روسیه در نیویورک در پاسخ به سئوال خبرنگار تاس، اعلام کرد که مسکو مایل است دبیرکل بعدی سازمان ملل مشارکت بیشتری در حل‌وفصل مناقشات داشته باشد.

این دیپلمات در پاسخ به پرسشی درباره امکان استفاده از بستر سازمان ملل برای حل‌وفصل درگیری در اوکراین با دبیرکل جدید، در صورت بی‌طرف بودن او گفت: «ما می‌خواهیم او، چه مرد باشد و چه زن، مشارکت بیشتری در حل‌وفصل بحران‌ها داشته باشد. برای این کار، دبیرکل تازه‌ منتخب باید خودش خواهان مشارکت باشد، حتی اگر گاهی این خطر وجود داشته باشد که در این کار موفق نشود. اما باید وارد میدان عمل شده و تلاش کرد مفید بود همان‌طور که کوفی عنان آن‌قدر جسور بود که بدون تضمین برای حل‌وفصل یک مناقشه، در آن مداخله می‌کرد. این دقیقاً همان چیزی است که ما از دبیرکل جدید انتظار داریم.»

انتهای پیام/  




 ثروتمندترین مرد آسیا به حبس ابد محکوم شد
۲۰ ساعت قبل / سایت هم میهن

ثروتمندترین مرد آسیا به حبس ابد محکوم شد

بنیان‌گذار گروه «اورگرند» چین که زمانی ثروتمندترین مرد آسیا بود، روز پنجشنبه از سوی دادگاهی در چین به حبس ابد محکوم شد؛ پنج سال پس از آنکه فروپاشی این شرکت، اقتصاد و بازارهای مالی چین را تحت تاثیر قرار داد.

 الجزیره: برای ترامپ اجرای «پیامد‌های اقتصادی» علیه کشور‌هایی که با ایران تجارت می‌کنند، بسیار دشوار خواهد بود
۱۸ ساعت قبل / سایت هم میهن

الجزیره: برای ترامپ اجرای «پیامد‌های اقتصادی» علیه کشور‌هایی که با ایران تجارت می‌کنند، بسیار دشوار خواهد بود

ماسگریو، دانشیار علوم سیاسی در دانشگاه جورج‌تاون در قطر گفت که برای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اجرای «پیامدهای اقتصادی» علیه کشورهایی که با ایران تجارت می‌کنند، «بسیار دشوار خواهد بود».

 روس‌اتم: به ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در ایران ادامه می‌دهیم
۱۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

روس‌اتم: به ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در ایران ادامه می‌دهیم

مدیرعامل شرکت روس‌اتم تأکید کرد این شرکت روسی با وجود محدودیت‌ها و تحریم‌های در حال گسترش علیه آن، به ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در ایران، مصر، مجارستان و هند ادامه می‌دهد.

 پاسخ قاطع چین به تحریم‌های ترامپ علیه ایران
۲۱ ساعت قبل / سایت تابناک

پاسخ قاطع چین به تحریم‌های ترامپ علیه ایران

چین بزرگترین واردکننده نفت ایران است و به گمان ناظران، سیاست فشار اقتصادی جدید ترامپ به طور مشخص ۳ کشور را که بیشترین مراودات تجاری با ایران را دارند هدف قرا...

 تغییر تاکتیک ایران در جنگ با آمریکا؛  ترامپ دیگر برنمی گردد  |  ترامپ در تله افتاده و  چاره‌ای جز پذیرش شروط تهران  ندارد!
۶ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تغییر تاکتیک ایران در جنگ با آمریکا؛ ترامپ دیگر برنمی گردد | ترامپ در تله افتاده و چاره‌ای جز پذیرش شروط تهران ندارد!

جان مرشایمر، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه شیکاگو، با اشاره به تغییر رویکرد ایران در برابر آمریکا و افزایش توانمندی‌های نظامی تهران، تأکید کرد که واشنگتن دیگر نمی‌تواند با اتکا به تهدید و حملات نظامی، ایران را وادار به تسلیم کند.

 آمریکا در تنگه هرمز یک مسیر مخفیانه باز کرد | کنترل بخش جنوبی تنگه هرمز با ادعای اکسویس
۲۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

آمریکا در تنگه هرمز یک مسیر مخفیانه باز کرد | کنترل بخش جنوبی تنگه هرمز با ادعای اکسویس

دو مقام آمریکایی به آکسیوس گفته‌اند ارتش آمریکا طی هفته‌های اخیر به‌طور مخفیانه یک مسیر کشتیرانی در بخش جنوبی تنگه هرمز ایجاد کرده است که به نفتکش‌ها اجازه می‌دهد هر شب از این مسیر وارد تنگه شوند یا از آن خارج شوند.