قیمت طلا امروز




 خبرگزاری دانشجو / ۱۴۰۵/۰۵/۰۷

ریزش بیش از ۳۳ هزار واحدی شاخص کل بورس

درجریان معاملات امروز شاخص کل بورس بیش از ۳۳ هزار واحد ریزش داشت.
 ریزش بیش از ۳۳ هزار واحدی شاخص کل بورس

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، درجریان معاملات امروز شاخص کل بورس با ریزش ۳۳ هزار و ۹۱۲ واحد در سطح ۵ میلیون و ۷۵ هزار واحدی قرار گرفت.




رشد ۴۹ هزار واحدی شاخص بورس

 رشد ۴۹ هزار واحدی شاخص بورس
 روزنامه آرمان امروز / ۲ ساعت قبل
آرمان امروز : شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات با رشد ۴۹ هزار واحدی به سطح ۵ میلیون و ۹۴۷ هزار واحد رسید. شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز (سه‌شنبه، ۲۷ مرداد) با رشد ۴۹ هزار واحدی به سطح ۵ میلیون و ۹۴۷ هزار واحد رسید. شاخص هم‌وزن نیز ۹۱۲۳ واحد مثبت [ ]

آرمان امروز : شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات با رشد ۴۹ هزار واحدی به سطح ۵ میلیون و ۹۴۷ هزار واحد رسید.

شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز (سه‌شنبه، ۲۷ مرداد) با رشد ۴۹ هزار واحدی به سطح ۵ میلیون و ۹۴۷ هزار واحد رسید. شاخص هم‌وزن نیز ۹۱۲۳ واحد مثبت شد و به تراز یک میلیون و ۶۷۳ هزار واحد صعود کرد. فارس ۵۳ هزار واحد در رشد شاخص و فملی ۱۸ هزار واحد در افت شاخص مؤثر بودند.

اگرچه خودرو امروز اندکی افت ارزش سهام داشت، اما انتشار اخباری مبنی بر واگذاری سایپا، دومین روز متوالی رشد ۳ درصدی ارزش سهام خساپا را در معاملات رقم زد.

۱۳۵۶ میلیارد تومان پول حقیقی‌ها از سهام، حق تقدم سهام و صندوق‌های سهامی و ۳۵۳۱ میلیارد تومان از صندوق‌های درآمد ثابت خارج شد. در حالی که صندوق‌های طلا حدود ۲۹۸ میلیارد تومان تا کنون ورود سرمایه حقیقیa داشته‌اند، اما ۱۶ میلیارد تومان خروج پول از نقره‌ای‌ها رقم خورد. بازار امروز متوازن و ۵۲ درصد نمادها در محدوده سبز بودند. ارزش معاملات امروز ۳۰۳.۱ همت و ارزش معاملات خُرد ۳۵.۳ همت بود. بیشترین رقابت بر سر جذب پول حقیقی‌ها در خانواده صنعت نفت بود؛ پالایشی‌ها ۶۷۷ میلیارد تومان پول حقیقی‌ها را از دست دادند، اما پتروشیمی‌ها ۴۴۵ میلیارد تومان جذب منابع سهامداران حقیقی داشتند.




بانک مرکزی: تخلف واقعی در بازگشت ارز صادراتی ۸۱ میلیارد دلار بوده است

 بانک مرکزی: تخلف واقعی در بازگشت ارز صادراتی ۸۱ میلیارد دلار بوده است
 سایت بورس 24 / ۳ ساعت قبل
دستیار رئیس‌کل بانک مرکزی در امور ارزی اعلام کرد مجموع تخلف واقعی در بازگشت ارز صادراتی از سال ۱۳۹۷ تاکنون ۸۱ میلیارد دلار بوده است و این ارزها متعلق به صادرکنن...

بورس24 : دستیار رئیس‌کل بانک مرکزی در امور ارزی اعلام کرد مجموع تخلف واقعی در بازگشت ارز صادراتی از سال ۱۳۹۷ تاکنون ۸۱ میلیارد دلار بوده است و این ارزها متعلق به صادرکنندگان بوده، نه منابع بانک مرکزی یا بیت‌المال.

به گزارش ایرنا، مهدی دارابی با رد رقم ۱۳۰ میلیارد دلاری که در روزهای اخیر درباره تخلف در بازگشت ارز صادراتی مطرح شده است، گفت: این رقم حاصل تفاضل کل صادرات کشور از سال ۱۳۹۷ منهای ارز بازگشتی است و نمی‌توان آن را معادل تخلف دانست.

وی افزود: مجموع تخلف واقعی در بازگشت ارز صادراتی از سال ۱۳۹۷ تاکنون ۸۱ میلیارد دلار بوده است.ارزهای بازنگشته متعلق به صادرکنندگان است

دارابی با اشاره به برخی برداشت‌ها درباره منشأ این ارزها گفت: ارز حاصل از صادرات را خریدار خارجی کالا به صادرکننده پرداخت می‌کند و مالکیت آن از ابتدا متعلق به صادرکننده است.

به گفته وی، تخلف زمانی رخ می‌دهد که صادرکننده ارز حاصل از صادرات را از مسیرهای قانونی تعیین‌شده به چرخه اقتصادی کشور بازنگرداند؛ نه اینکه این منابع متعلق به دولت، مردم یا بانک مرکزی باشد.افزایش بازگشت ارز پس از اصلاح سیاست‌های ارزی

دستیار ارزی رئیس‌کل بانک مرکزی گفت پس از اصلاح سیاست‌های ارزی، روند بازگشت ارز صادراتی به شکل محسوسی افزایش یافته است.

وی اظهار کرد: درصد بازگشت ارز به صادرات که در سال ۱۴۰۴ معادل ۶۸ درصد بود، در پنج ماه نخست سال ۱۴۰۵ به ۱۱۷ درصد رسیده است.

دارابی افزود: کاهش نرخ بازگشت ارز در سال‌های گذشته به عواملی مانند اعمال نرخ‌های دستوری ارز، دشواری بازگشت ارز از مسیرهای تعیین‌شده و افزایش تقاضا برای خروج سرمایه به دلیل افزایش نااطمینانی‌های سیاسی و اجتماعی مرتبط بوده است.الزام بازگشت ارز صادراتی از سال ۱۳۹۷

وی با اشاره به سابقه اجرای سیاست بازگشت ارز صادراتی گفت: این الزام پس از شوک ارزی سال ۱۳۹۷ و با مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا اجرایی شد و از سال ۱۴۰۱ نیز پشتوانه قانونی پیدا کرد.

به گفته دارابی، تا سال ۱۴۰۰ به دلیل بالا بودن نرخ بازگشت ارز، موضوع تخلف در این حوزه چندان مطرح نبود، اما از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۴ این نرخ کاهش یافت.چارچوب قانونی بازگشت ارز

دارابی با اشاره به قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار کرد: صادرکنندگان موظف‌اند ارز حاصل از صادرات خود را طبق آیین‌نامه‌های مصوب دولت به چرخه اقتصادی کشور بازگردانند.

وی افزود: بر اساس مقررات، صادرکنندگان گروه نخست باید ۱۰۰ درصد ارز صادراتی خود را از مسیرهای مشخص‌شده بازگردانند و سایر صادرکنندگان نیز بسته به نوع کالا، حداقل ۶۰ درصد ارز صادراتی را باید از مسیرهای رسمی عرضه کنند.

او تأکید کرد حتی اگر صادرکننده ارز را وارد کشور کند اما از مسیرهای تعیین‌شده در آیین‌نامه استفاده نکند، این اقدام تخلف محسوب می‌شود.بخشی از ارزهای بازنگشته از مسیرهای غیررسمی وارد اقتصاد شده است

دارابی گفت بخش قابل‌توجهی از ۸۱ میلیارد دلار تخلف، عملاً از کشور خارج نشده و به روش‌های غیررسمی وارد چرخه اقتصادی شده است.

وی از واردات بدون انتقال ارز، ترخیص درصدی کالاها و واردات موسوم به «ته‌لنجی» به‌عنوان بخشی از این مسیرها نام برد.

به گفته او، در برخی سال‌ها حجم ترخیص درصدی کالاها به ۱۰ تا ۲۰ میلیارد دلار رسیده و حجم واردات ته‌لنجی نیز نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار در سال برآورد شده است.بخشی از ارزها به خروج سرمایه تبدیل شده است

دستیار رئیس‌کل بانک مرکزی تأکید کرد بخشی از ۸۱ میلیارد دلار تخلف، صرف خرید ملک، طلا و دارایی‌های ارزی در خارج از کشور شده که این بخش از منظر اقتصادی مصداق خروج سرمایه محسوب می‌شود.

وی افزود ورود اسکناس ارز و طلا به کشور در چارچوب مقررات اظهار امکان‌پذیر است و همین موضوع می‌تواند مسیر بازگشت بخشی از این دارایی‌ها را فراهم کند.تجربه روسیه در بازگشت ارز صادراتی

دارابی با اشاره به تجربه سایر کشورها گفت روسیه پس از آغاز جنگ، الزام بازگشت ۸۰ درصد ارز صادراتی را اعمال کرد و بانک مرکزی ایران نیز در حال تعیین الزامات مشابهی برای صادرات کشور است.

وی همچنین گفت اصلاح سیاست‌های ارزی باعث شده روند بازگشت ارز صادراتی بهبود پیدا کند و درصد تعهدات ایفا شده که در سال ۱۴۰۰ به ۹۱ درصد رسیده بود، پس از یک روند کاهشی، در سال ۱۴۰۵ با تغییر سیاست‌ها افزایش یافته است.




۷ خوراکی سرشار از پروبیوتیک برای سلامت روده

 ۷ خوراکی سرشار از پروبیوتیک برای سلامت روده
 سایت بورس 24 / ۳ ساعت قبل
ماست، کفیر، برخی پنیرها و خوراکی‌های تخمیری می‌توانند منبع پروبیوتیک باشند و به حفظ تعادل باکتری‌های مفید روده کمک کنند.

بورس24 : ماست، کفیر، برخی پنیرها و خوراکی‌های تخمیری می‌توانند منبع پروبیوتیک باشند و به حفظ تعادل باکتری‌های مفید روده کمک کنند.

 روده انسان میزبان انواع مختلفی از باکتری‌هاست که بسیاری از آنها نقش مفیدی در عملکرد دستگاه گوارش دارند. گروهی از این باکتری‌ها با عنوان پروبیوتیک شناخته می‌شوند و افزایش آنها می‌تواند به بهبود وضعیت روده و گوارش کمک کند.

مصرف برخی مواد غذایی می‌تواند مقدار بیشتری پروبیوتیک وارد بدن کند و به تقویت باکتری‌های مفید روده کمک کند.ماست

ماست یکی از شناخته‌شده‌ترین منابع پروبیوتیک است. پروبیوتیک‌های موجود در ماست می‌توانند تحمل لاکتوز را آسان‌تر کرده و برخی مشکلات گوارشی مانند نفخ و اسهال را کاهش دهند.پنیر نرم

برخی گونه‌های پروبیوتیک در برابر شرایط دستگاه گوارش مقاوم هستند. این باکتری‌ها در بعضی پنیرهای نرم مانند گودا که از شیر گاو تهیه می‌شود، می‌توانند تا حدی در بدن باقی بمانند.کفیر

کفیر یک نوشیدنی تخمیری تهیه‌شده از شیر و دانه‌های کفیر است که سرشار از پروبیوتیک محسوب می‌شود. این نوشیدنی می‌تواند به حرکت بهتر روده، سهولت هضم، تقویت سیستم ایمنی و کاهش شدت برخی مشکلات گوارشی کمک کند.نان خمیر ترش

نان خمیر ترش با تخمیر طولانی‌مدت خمیر تهیه می‌شود و در مقایسه با نان‌های تولیدشده با مخمرهای کشت‌شده، طعم ترش ملایمی دارد. این نوع نان می‌تواند به فرایند هضم غذا کمک کند.شیر حاوی پروبیوتیک

مصرف شیرهای پروبیوتیک یکی از راه‌های ساده برای افزودن پروبیوتیک به رژیم غذایی است. آب دوغ حاصل از گرفتن کره از شیر یا خامه نیز به‌عنوان یک گزینه حاوی پروبیوتیک معرفی شده است.تمپه

تمپه یکی از فرآورده‌های سنتی سویاست که از تخمیر کنترل‌شده دانه‌های سویا به دست می‌آید. این ماده غذایی می‌تواند به افزایش باکتری‌های مفید روده کمک کند.مکمل‌های پروبیوتیک

علاوه بر مواد غذایی، مکمل‌های پروبیوتیک نیز در داروخانه‌ها عرضه می‌شوند. با این حال، افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند یا به بیماری خاصی مبتلا هستند، بهتر است پیش از مصرف این مکمل‌ها با پزشک مشورت کنند.




احتیاط در ارتفاعات بورس

 احتیاط در ارتفاعات بورس
 روزنامه دنیای اقتصاد / ۳ ساعت قبل
بورس تهران در حالی به کانال ۶‌میلیون واحد نزدیک شده که رفتار معاملات در روزهای اخیر سیگنال‌هایی از افزایش احتیاط میان سرمایه‌گذاران را مخابره کرده است. شاخص کل پس از طی یک مسیر صعودی پرشتاب، اکنون در فاصله کمی از یک مرز روانی مهم قرار گرفته و همین موضوع باعث شده تقابل میان خریداران و فروشندگان در جریان معاملات افزایش پیدا کند. معاملات بازار سهام دیروز نیز در شرایطی دنبال شد که نوسان در روند معاملات کاملا محسوس بود. اگرچه تقاضا همچنان در بخش‌هایی از بازار حضور داشت، اما قدرت خرید به اندازه‌ای نبود که بتواند مسیر معاملات را بدون نوسان نگه دارد.

در دو روز گذشته شاخص کل بورس در آستانه کانال ۶‌میلیون واحدی، بسیار نوسانی ظاهر شده است. معامله‌گران از یک سو چشم به عبور شاخص از مرز ۶‌میلیون واحد دوخته‌اند و از سویی، رشد اخیر قیمت‌ها آنها را نسبت به شناسایی سود و کاهش ریسک محتاط کرده است.

 این وضعیت در شرایطی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که جریان ورود پول که یکی از مهم‌ترین پشتوانه‌های رشد اخیر بورس بوده، در دو روز گذشته قدرت سابق را نشان نداده است. شاخص بورس در حالی به یک مقاومت روانی مهم نزدیک شده که همزمان از شدت ورود پول کاسته شده است. 

بسیاری از کارشناسان معتقدند این اتفاق به معنای تغییر روند نیست، اما می‌تواند نشان دهد بورس برای عبور از سطح جدید به محرک قوی‌تری نیاز دارد. در هفته‌های اخیر، ورود سرمایه‌های خرد، نقش مهمی در تقویت تقاضا ایفا کرده و در برخی روزها حجم بالای معاملات و ورود سنگین پول، عبور شاخص از سطوح مقاومتی را تسهیل کرده است. 

برای نمونه، در ۲۶مرداد بیش از ۵همت پول حقیقی‌ها وارد بازار شد و شاخص کل با رشد ۲.۲۸درصدی به محدوده ۵.۹‌میلیون واحد رسید. اما اکنون بازار در نقطه‌ای قرار گرفته که تداوم صعود بیش از گذشته به کیفیت تقاضا و استمرار جریان سرمایه‌های خرد وابسته است.  تغییر رفتار معامله‌گران

برخی از کارشناسان می‌گویند نزدیک شدن شاخص کل به کانال ۶‌میلیون واحد می‌تواند رفتار معامله‌گران را نیز تغییر دهد. حجت سرهنگی، کارشناس بازارهای مالی، در همین رابطه اظهار کرد: بخشی از سرمایه‌گذارانی که در سطوح پایین‌تر وارد بازار شده‌اند، ممکن است این محدوده را فرصتی برای ذخیره سود بدانند. اما از طرفی، خریدارانی که همچنان به ارزندگی سهام و ادامه روند صعودی امیدوارند، احتمالا در انتظار نشانه‌ای روشن از توان بازار برای عبور از این سطح خواهند بود. از‌این‌رو، هرچه فاصله شاخص با مرز ۶‌میلیون واحد کمتر شود، اهمیت رفتار عرضه و تقاضا بیشتر خواهد شد.

به گفته این کارشناس، نوسان شاخص‌ها سیگنالی از ضعف بازار نیست و می‌تواند بخشی از فرآیند مواجهه با یک مقاومت مهم باشد. مساله اصلی این است که آیا بازار می‌تواند در روزهای آینده در کنار حفظ ارزش معاملات، جریان ورود پول را نیز دوباره تقویت کند؟ در صورتی که ورود پول از سر گرفته شود، نوسانات فعلی می‌تواند در نهایت به سکوی عبور از مرز ۶‌میلیون واحد تبدیل شود. اما اگر خروج پول ادامه یابد، احتمال آنکه بازار برای مدتی در محدوده فعلی درگیر نوسان و جابه‌جایی سهام میان صنایع شود، افزایش خواهد یافت. حجت سرهنگی اظهار کرد: شاخص کل بورس برای فتح ابرکانال ۶‌میلیون‌واحدی باید از سد احتیاط معامله‌گران نیز عبور کند. معاملات روزهای آینده می‌تواند مشخص کند که بازار در آستانه یک موج جدید صعودی قرار دارد یا پس از رشدهای اخیر، مدتی درگیر استراحت و نوسان خواهد شد. سناریوی محتمل

ابراهیم سماوی، کارشناس بازارهای مالی، نیز در همین رابطه اظهار کرد: بازار سهام در شرایطی به مرز ۶‌میلیون‌واحدی شاخص کل رسیده که به نظر می‌رسد در این مقطع، خود عدد شاخص اهمیت کمتری از کیفیت حرکت بازار دارد. شاخص طی هفته‌های اخیر مسیر نسبتا پرشتابی را پشت سر گذاشته و طبیعی است که در چنین محدوده‌ای بخشی از معامله‌گران به شناسایی سود تمایل پیدا کنند. بنابراین افزایش عرضه در نزدیکی ۶‌میلیون واحد را لزوما نمی‌توان نشانه پایان روند دانست؛ آنچه اهمیت بیشتری دارد، توان بازار در جذب این عرضه‌ها و حفظ جریان نقدینگی است. او افزود: محدوده ۶میلیون واحد را بیش از آنکه یک مقاومت بنیادی بدانم، باید یک مقاومت روانی تلقی کرد. اعداد رُند معمولا در ذهن معامله‌گران وزن بیشتری پیدا می‌کنند و همین موضوع می‌تواند رفتار عرضه و تقاضا را تغییر دهد. از این منظر، لمس یا حتی عبور مقطعی شاخص از ۶‌میلیون اهمیت چندانی ندارد و شکست این سطح زمانی معتبر خواهد بود که بازار بتواند برای چند جلسه در سطوح بالاتر تثبیت شود و این حرکت نیز با ارزش معاملات مناسب و مشارکت طیف وسیع‌تری از نمادها همراه باشد.

او گفت: یکی از نکات قابل‌توجه در معاملات اخیر، تفاوت رفتار شاخص کل و شاخص هموزن است. در شرایطی که فشار عرضه در بخشی از نمادهای بزرگ افزایش یافته، تقاضا در سهام کوچک و متوسط همچنان فعال باقی مانده است. این رفتار می‌تواند نشانه‌ای از چرخش نقدینگی در داخل بازار باشد؛ به این معنا که پول لزوما از بورس خارج نشده، بلکه پس از رشد گروه‌های بزرگ، به دنبال فرصت‌های جدید در سایر بخش‌های بازار است. البته تداوم این وضعیت بدون بازگشت تقاضا به لیدرهای بازار می‌تواند عبور پایدار شاخص کل از محدوده ۶‌میلیون واحد را دشوار کند.

سماوی ادامه داد: از منظر جریان نقدینگی نیز در این مرحله باید میان خروج پول و دست‌به‌دست شدن سهام تفاوت قائل شد. پس از یک دوره رشد، افزایش عرضه کاملا طبیعی است، اما تا زمانی که این عرضه‌ها در ارزش معاملات بالا جذب شوند، نمی‌توان نتیجه گرفت که روند بازار تغییر کرده است. اتفاقا یکی از نشانه‌های سلامت روند این است که بازار بتواند در روزهای منفی یا متعادل نیز خریدار واقعی داشته باشد. در مقابل، افت ارزش معاملات همزمان با افزایش عرضه می‌تواند هشدار مهم‌تری نسبت به چند روز کاهش شاخص باشد.

این کارشناس افزود: از منظر رفتاری نیز بازار احتمالا وارد مرحله متفاوتی شده است. در ابتدای یک موج صعودی، بخش بزرگی از سهام می‌توانند همزمان بازدهی ایجاد کنند، زیرا بازار در حال جبران بخشی از عقب‌ماندگی عمومی قیمت‌هاست. اما هرچه قیمت‌ها بالاتر می‌روند، وزن متغیرهای بنیادی در انتخاب سهام افزایش پیدا می‌کند. بنابراین انتظار می‌رود در ادامه مسیر، فاصله بازدهی میان صنایع و حتی شرکت‌های یک صنعت بیشتر شود. به بیان دیگر، اگر در بخش قبلی حرکت، خرید کلی بازار می‌توانست استراتژی مناسبی باشد، در محدوده فعلی انتخاب سهم اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

او گفت: بازار پس از رشد اخیر الزاما به اصلاح قیمتی عمیق نیاز ندارد و یکی از سناریوهای محتمل، اصلاح زمانی است. در این حالت، شاخص برای مدتی در محدوده فعلی نوسان می‌کند، بخشی از سهام میان خریداران قدیمی و جدید دست‌به‌دست می‌شود و نسبت قیمت‌ها با متغیرهای بنیادی دوباره مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. چنین الگویی حتی می‌تواند در ادامه، روند مناسب‌تری از عبور سریع و هیجانی از سطح ۶میلیون باشد، زیرا پایه‌های حرکت بعدی بازار را مستحکم‌تر می‌کند.

سماوی ادامه داد: بنابراین در معاملات پیش‌ رو، بیش از آنکه صرف عبور شاخص از ۶میلیون واحد اهمیت داشته باشد، باید سه متغیر را دنبال کرد؛ ارزش معاملات، نحوه واکنش بازار به عرضه‌ها و میزان مشارکت گروه‌های مختلف در رشد. اگر بازار بتواند در نزدیکی این سطح، عرضه ناشی از شناسایی سود را بدون افت محسوس ارزش معاملات جذب کند و همزمان تقاضا به تدریج به صنایع بزرگ نیز بازگردد، احتمال تبدیل محدوده ۶میلیون واحد از یک مقاومت روانی به سطح تعادلی جدید افزایش پیدا خواهد کرد.

او تاکید کرد: بورس در مرز ۶میلیون واحد لزوما در نقطه پایان یک روند قرار ندارد، بلکه در مرحله‌ای است که باید قیمت‌های جدید خود را اثبات کند. از اینجا به بعد، کیفیت رشد مهم‌تر از سرعت آن خواهد بود. مهم‌ترین سیگنال بازار نیز شاید روزی نباشد که شاخص برای نخستین‌بار عدد ۶‌میلیون را روی تابلو می‌بیند، بلکه روزهایی است که پس از عبور از این سطح، فروشندگان وارد می‌شوند و بازار نشان می‌دهد آیا توان جذب آنها و ماندن در ارتفاع جدید را دارد یا خیر. این کارشناس افزود: بورس اکنون در نقطه‌ای قرار گرفته که ادامه صعود نیازمند محرک‌های جدید است. بازار برای عبور از سطوح فعلی باید نشان دهد که همچنان تقاضای کافی در آن وجود دارد. بنابراین نمی‌توان صرفا با مشاهده یک یا دو روز نوسانی، روند کلی بازار را تغییر‌یافته دانست؛ اما همزمان نباید کاهش قدرت نقدینگی را نیز نادیده گرفت.

او ادامه داد: بخشی از رفتار نوسانی بازار را می‌توان ناشی از بلاتکلیفی و سرگردانی سرمایه‌گذاران نیز دانست. سرمایه‌گذار در شرایط فعلی با چند متغیر همزمان مواجه است؛ از یک سو رشد اخیر بورس و افزایش قیمت سهام، احتمال شناسایی سود را بالا برده و از سوی دیگر، هنوز برخی سهام از نظر ارزش‌گذاری و چشم‌انداز سودآوری جذابیت خود را حفظ کرده‌اند. درنتیجه، تصمیم‌گیری برای خروج کامل از بازار برای بسیاری از سرمایه‌گذاران آسان نیست، اما ورود با قدرت بالا نیز بدون مشاهده محرک‌های جدید با احتیاط همراه است.

سماوی افزود: این سرگردانی تنها به انتخاب میان ماندن یا خروج از بورس محدود نمی‌شود و در داخل بازار نیز قابل مشاهده است. بخشی از سرمایه‌گذاران در حال جابه‌جایی منابع خود میان صنایع مختلف هستند و ترجیح می‌دهند به جای خروج کامل، ترکیب سبد خود را تغییر دهند. در چنین شرایطی ممکن است یک گروه صنعتی با افزایش تقاضا مواجه شود و همزمان گروه دیگری که در روزهای قبل مورد توجه بوده، شاهد افزایش عرضه باشد. بنابراین نوسانات شاخص‌ها و تغییرات روزانه قیمت‌ها تاحدی بازتاب همین جست‌وجوی سرمایه‌گذاران برای یافتن نقطه مناسب ورود و خروج است. او گفت: از طرف دیگر، بازار همچنان از نظر بنیادی ظرفیت رشد دارد و نمی‌توان صرفا بر اساس نوسانات کوتاه‌مدت درباره پایان روند صعودی قضاوت کرد. وضعیت سودآوری شرکت‌ها، نرخ ارز، گزارش‌های عملکرد و ارزش‌گذاری سهام همچنان از متغیرهای مهم هستند. اگر این عوامل در کنار جریان نقدینگی از بازار حمایت کنند، نوسانات فعلی می‌تواند بیشتر به معنای استراحت بازار پس از رشد اخیر باشد. این مطلب برایم مفید است 0 نفر این مطلب را پسندیده اند کپی شد



 مدیرعامل طلاسی: پلتفرم‌های طلا تحت نظارت ۱۲ نهاد قرار دارد

مدیرعامل طلاسی: پلتفرم‌های طلا تحت نظارت ۱۲ نهاد قرار دارد

به گزارش اقتصادآنلاین؛ مهدی فدایی، مدیرعامل پلتفرم طلاسی، امروز چهارشنبه در همایش پلتفرم‌های آنلاین طلا «زرآتی» که با میزبانی اقتصادآنلاین در سالن همایش‌های...

 رشد عجیب ارزش بیت‌کوین در ۵۰ دقیه! + نمودار

رشد عجیب ارزش بیت‌کوین در ۵۰ دقیه! + نمودار

بازار رمزارزها امروز چهارشنبه با موجی از خرید مواجه شد؛ ارزش بازار به ۲.۳۱ تریلیون دلار رسید، بیت‌کوین از محدوده ۶۴ هزار دلار تا آستانه ۶۹ هزار دلار جهش کرد...

 صعود نفت با بن‌بست هرمز

صعود نفت با بن‌بست هرمز

دنیای اقتصاد: قیمت نفت برنت روز چهارشنبه 19 ماه اوت برای چهارمین روز متوالی افزایش و به آستانه ۹۲ دلار در هر بشکه نزدیک شد، در شرایطی که هیچ نشانه‌ای از دستیابی آمریکا و ایران به توافقی برای پایان درگیری و بازگشایی کامل تنگه هرمز دیده نمی‌شود و نگرانی‌ها درباره عرضه نفت همچنان ادامه دارد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، گفت در حال حاضر هیچ مذاکره‌ای با تهران در جریان نیست و ادعا کرد که محاصره دریایی آمریکا همچنان برقرار است. با وجود ادعای ترامپ مبنی بر باز بودن این آبراه و پاک‌سازی مین‌ها از آن، ریسک‌های کشتیرانی در تنگه هرمز همچنان پابرجاست و تردد کشتی‌ها از این مسیر راهبردی محدود باقی مانده است. طی هفته گذشته، شدت درگیری‌های نیروهای ایرانی افزایش یافته و از ابتدای این ماه تاکنون، هشت حمله به کشتی‌های در حال عبور از تنگه هرمز -از جمله شناورهای مرتبط با امارات و عربستان - گزارش شده است. این …

 نفت ونزوئلا در پالایشگاه‌های آمریکا

نفت ونزوئلا در پالایشگاه‌های آمریکا

دنیای اقتصاد: معاون وزارت انرژی آمریکا اعلام کرد اکنون نزدیک به نیمی از تولید نفت ونزوئلا به پالایشگاه‌های آمریکایی صادر می‌شود؛ پالایشگاه‌هایی که به‌طور خاص برای پردازش همین نوع نفت خام سنگین طراحی شده‌اند.

 اینفوگرافیک | طول خطوط مترو کلان‌شهرهای جهان

اینفوگرافیک | طول خطوط مترو کلان‌شهرهای جهان

در اینفوگرافیک زیر طول خطوط مترو کشورهای مختلف بررسی شده است.

 همتی از وعده عراق برای پرداخت مطالبات ایران خبر داد؛ ۱۲ میلیارد دلار ما در قطر هنوز آزاد نشده است

همتی از وعده عراق برای پرداخت مطالبات ایران خبر داد؛ ۱۲ میلیارد دلار ما در قطر هنوز آزاد نشده است

رئیس کل بانک مرکزی در گفت‌وگوی ویژه خبری از پیشنهاد ایران برای ایجاد «کریدور مالی» میان کشورهای عضو بریکس خبر داد و گفت این سازوکار می‌تواند با استفاده از رم...

 تفریح میلیاردی یا بازسازی بنادر؛ وزارت راه کدام را انتخاب کرد؟ / بندر شهید رجایی قربانی صندلی‌های لوکس شد!

تفریح میلیاردی یا بازسازی بنادر؛ وزارت راه کدام را انتخاب کرد؟ / بندر شهید رجایی قربانی صندلی‌های لوکس شد!

در حالی که اولین زن وزیر راه سعی دارد با شعارهای اعداد واقعی و حمایت از دهک‌های پایین چهره‌ای مصلحی از خود ترسیم کند، واقعیت‌های میدانی از ده‌ها تغییر مدیریت...

 ببیننپید| همتی: عظمت ایران را در آینده نزدیک خواهید دید

ببیننپید| همتی: عظمت ایران را در آینده نزدیک خواهید دید

همتی رئیس کل بانک مرکزی گفت: یکی از مسئولین بالا که نمی توانم اسمش را ببرم، چون ممکن است ناراحت شود در سفر خارجی به من گفت که آمریکایی ها فکر کردند ایران هم مثل ونزوئلا یا کشورهای آمریکای لاتین یا جاهای دیگر است. ایشان به من گفت که شما در آینده نزدیک نقش جمهوری اسلامی را در منطقه خواهید دید، خواهیم دید که در واقع آن چیزی که آنها فکر می‌کردند نشد و یک چیز خلاف آن، عظمت ایران را خواهند دید