قیمت طلا امروز




 خبرگزاری دانشجو / ۱۴۰۵/۰۴/۳۰

عطوان: ترامپ ۶ ماه درگیر جنگ است؛ تنگه هرمز و باب المندب بسته شده و اردن جبهه اصلی شده است

عبدالباری عطوان، کارشناس مسائل سیاسی، با نقد ادعا‌های دونالد ترامپ مبنی بر پایان جنگ، تأکید کرد که ایالات متحده در عمل با افزایش تنش‌ها، خود را درگیر جنگی شش...
 عطوان: ترامپ ۶ ماه درگیر جنگ است؛ تنگه هرمز و باب المندب بسته شده و اردن جبهه اصلی شده است



۱ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

دیپلمات روس: نگران تهدیدات ترامپ نیستیم - تسنیم

بین الملل

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد شب گذشته در جمع خبرنگاران اعلام کرد که تصور نمی‌کند آمریکا بتواند مطابق با حقوق بین‌الملل، تنگه هرمز را قلمرو خود اعلام کند.

از این دیپلمات روس خواسته شد درباره اظهارات دونالد ترامپ مبنی بر تمایلش برای اعلام تنگه هرمز به‌عنوان قلمروی ایالات متحده آمریکا اظهارنظر کند. نبنزیا پاسخ داد: «او درباره ونزوئلا و دیگر نقاط جهان نیز سخنانی گفته است. من واقعاً  تردید دارم که آمریکا چگونه می‌تواند چنین کاری را مطابق با حقوق بین‌الملل انجام داد. البته ترامپ چنین سخنی را به زبان آورده و خواهیم دید قصد دارد چگونه این موضوع را عملی کند.» سناتور روس: ترامپ با ادامه جنگ علیه ایران به اهداف خود نخواهد رسید دیپلمات روس: مسکو هرگز با اولتیماتوم و باج‌خواهی کنار نخواهد آمد ایران‌شناس روس: ایران در حال تبدیل به یک ابرقدرت جهانی است

نبنزیا: ایران عامل تشدید تنش در خاورمیانه نبود

 نماینده دائم روسیه در سازمان ملل تأکید کرد که نه جمهوری اسلامی، بلکه آمریکا باید مسئول تشدید تنش در خاورمیانه دانسته شود. واسیلی نبنزیا در پاسخ به سئوالی در این باره گفت: «ما درک می‌کنیم که ریشه‌های  تشدید وخامت اوضاع در منطقه نه در کاری است که ایران انجام داده یا انجام نداده، بلکه در تجاوز بی‌پروا و تحریک‌ نشده آمریکا علیه ایران نهفته است.»

این دیپلمات افزود: « من فکر نمی‌کنم که این ایران بود که از اجرای توافق‌هایی که با میانجی‌گری بین آمریکا و ایران حاصل شده بود، خودداری کرد.»

روسیه در موضوع مذاکره با آمریکا به ایران فشار وارد نمی‌کند

نماینده دائم روسیه در نیویورک اعلام کرد که ایران کشوری مستقل است و مقامات مسکو در ارتباط با ازسرگیری مذاکرات با واشنگتن هیچ فشاری بر تهران وارد نمی‌کنند. او در پاسخ به سئوال خبرنگاران درباره اینکه آیا مسکو برای ترغیب جمهوری اسلامی به ازسرگیری مذاکرات با واشنگتن بر تهران تأثیری می‌گذارد، گفت: «روسیه بنا بر ملاحظات اصولی بر هیچ‌کس فشاری وارد نمی‌کند، چه ایران باشد و چه کشور دیگری. ایران یک کشور مستقل است و خود تصمیم‌گیری می‌کند.»

تهدید ترامپ برای اعمال فشار اقتصادی برای روسیه نگران کننده نیست

واسیلی نبنزیا در پاسخ به یکی از سئوالات، تأکید کرد روسیه توانایی آن را دارد که خود را با تحریم‌ها سازگار کند و با تهدیدها مقابله کند، بنابراین مسکو اهمیت زیادی برای تهدیدهای کشورهای غربی درباره اعمال فشار اقتصادی قائل نیست.

از این دیپلمات روس خواسته شد درباره اعلام اعمال فشار اقتصادی بی‌سابقه‌ علیه ایران از سوی دونالد ترامپ اظهارنظر کند، اقدامی که به ادعای رئیس‌جمهور آمریکا، در چارچوب آن کشورهایی که به هر شکلی از تهران حمایت کنند، با پیامدهای اقتصادی از سوی واشنگتن مواجه خواهند شد. نبنزیا پاسخ داد: «ما آن‌قدر تحریم و وعده برای منزوی کردن اقتصاد روسیه دیده‌ایم که دیگر توجه زیادی به این موضوع نمی‌کنیم. ما با موفقیت توانسته‌ایم خود را با هر تحریمی سازگار کنیم و با هر تهدیدی مقابله کنیم. و من فکر می‌کنم از عهده مشکلات احتمالی در آینده هم بر خواهیم آمد، بنابراین نگران اقتصاد روسیه نباشید.»

روسیه به اعلام بسیج گسترده در کشور نیازی ندارد

 نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در بخش دیگری از این نشست خبری، اعلام کرد که این کشور به بسیج گسترده نیاز ندارد. واسیلی نبنزیا به خبرنگاران گفت: «در حال حاضر ما به اعلام بسیج گسترده در کشور هیچ نیازی نداریم و تا آنجا که من اطلاع دارم، چنین اقدامی برنامه‌ ریزی نشده و انتظار آن نیز نمی‌رود.»

این دیپلمات روس  یادآور شد که مقامات مسکو پیش از این  نیز بارها به‌طور رسمی اعلام کرده‌اند که نیازی به بسیج وجود ندارد. دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه اخیراً  اعلام کرد که شایعات منتشره درباره احتمال بسیج در روسیه اقدامی تحریک‌آمیز و بخشی از کارزار اطلاعاتی علیه روسیه است.

نبنزیا توضیح داد روسیه از دبیرکل جدید سازمان ملل چه انتظاری دارد

نماینده دائم روسیه در نیویورک در پاسخ به سئوال خبرنگار تاس، اعلام کرد که مسکو مایل است دبیرکل بعدی سازمان ملل مشارکت بیشتری در حل‌وفصل مناقشات داشته باشد.

این دیپلمات در پاسخ به پرسشی درباره امکان استفاده از بستر سازمان ملل برای حل‌وفصل درگیری در اوکراین با دبیرکل جدید، در صورت بی‌طرف بودن او گفت: «ما می‌خواهیم او، چه مرد باشد و چه زن، مشارکت بیشتری در حل‌وفصل بحران‌ها داشته باشد. برای این کار، دبیرکل تازه‌ منتخب باید خودش خواهان مشارکت باشد، حتی اگر گاهی این خطر وجود داشته باشد که در این کار موفق نشود. اما باید وارد میدان عمل شده و تلاش کرد مفید بود همان‌طور که کوفی عنان آن‌قدر جسور بود که بدون تضمین برای حل‌وفصل یک مناقشه، در آن مداخله می‌کرد. این دقیقاً همان چیزی است که ما از دبیرکل جدید انتظار داریم.»

انتهای پیام/  


۱ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

۸ کشته در سقوط هواپیما در آلاسکا/ امارات فشار بر ایران را مرحله‌ای افزایش می‌دهد/ ادعای ترامپ: اگر لازم بود صد بار دیگر هم به ایران حمله می‌کردم

دیدارنیوز _ سرویس بین‌الملل: در پی تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا به ایران در روز شنبه ۹ اسفند ۱۴۰۴ و ترور آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب، درگیری میان طرف‌ها آغاز شد و در روز چهلم، موقتا جنگ متوقف و آتش‌بس به مدت دو هفته برقرار شد.

به گزارش دیدارنیوز، روز شنبه (۲۲ فروردین)، مذاکرات طولانی میان ایران و آمریکا در اسلام‌آباد پاکستان برگزار شد اما طرفین با وجود مذاکره تا بامداد یکشنبه در اسلام آباد به توافقی نرسیدند. بنابر گزارش رسانه‌های داخلی، گفته می‌شود درخواست‌های آمریکا به ویژه درباره تنگه هرمز و اورانیوم غنی‌شده مانع از دستیابی به توافق شده است.

روز یکشنبه ۱۳ اردیبهشت، ترامپ اعلام کرد که پیشنهاد ایران قابل قبول نیست و مذاکرات در بن‌بست قرار دارد. روز دوشنبه ۱۴ اردیبهشت، حملات موشکی و پهپادی به امارات صورت گرفت، اما ایران این حملات را تایید نکرد. امارات مدعی شده که این حملات از سوی ایران انجام شده است.

پنجشنبه ۱۷ اردیبهشت حملاتی از سوی آمریکا به بندرعباس و قشم صورت گرفت و نیروی دریایی ایران با ناوشکن‌های آمریکایی درگیر شد. همچنین صدای شدید پدافند هوایی در غرب تهران شنیده شد.

دوشنبه شب ۲۸ اردیبهشت، ترامپ مدعی شد که به دلیل درخواست چند کشور عربی، حمله دوباره به ایران را به تعویق انداخته است. بامداد یکشنبه ۳ خرداد، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا ادعا کرد که به توافق با ایران نزدیک شده‌ایم.

ساعت ۲۲:۳۰ یکشنبه ۱۷ خرداد، جمهوری اسلامی ایران حملات موشکی خود را به اسرائیل، در پاسخ به حملات تل‌آویو به ضاحیه جنوبی بیروت آغاز کرد و تنش‌ها بار دیگر بالا گرفت. بامداد روز دوشنبه ۱۸ خرداد، اسرائیل به مناطقی در ایران حمله کرد. پس از یک روز درگیری نظامی، دو طرف پایان حملات را اعلام کردند.

بامداد روز چهارشنبه ۲۰ خرداد، آمریکا به بهانه سرنگون شدن یک هلی‌کوپتر در تنگه هرمز، انگشت اتهام را به سمت ایران نشانه گرفت و حملاتی را به جنوب کشورمان انجام داد که با پاسخ ارتش و سپاه مواجه شد. روز جمعه ۲۲ خرداد دو طرف از نزدیک شدن به توافق خبر دادند.

بامداد دوشنبه ۲۵ خرداد، ایران و آمریکا از توافق برای پایان جنگ گفتند و بامداد روز پنجشنبه ۲۸ خردادماه مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ایران و دونالد ترامپ رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا در فاصله زمانی کوتاهی متن یادداشت تفاهم اسلام‌آباد را به‌صورت دیجیتال و غیرحضوری امضا کردند.

روز جمعه ۲۹ خرداد، مذاکرات ایران و آمریکا که قرار بود در سوئیس برگزار شود، لغو شد. روز شنبه ۳۰ خرداد، هیات مذاکره‌کننده ایرانی به سرپرستی محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس راهی سوئیس شد.

روز یکشنبه ۳۱ خرداد، مذاکرات سوئیس با حضور هیات‌های ایرانی و آمریکایی و میانجیگری دو کشور پاکستان و قطر برگزار شد. در پی تهدیدهای ترامپ در شروع مذاکرات، هیات ایرانی اعتراض خود را اعلام کرد و طبق گفته برخی رسانه‌ها مقامات سیاسی ایران از محل مذاکرات خارج شدند.

روز دوشنبه اول تیرماه، آمریکا تحریم نفت و پتروشیمی ایران را تا آخر مرداد لغو کرد.

روز دوشنبه ۸ تیرماه، آمریکا از نشست با ایران در دوحه خبر داد، اما تهران این موضوع را رد کرد.

بامداد ۱۷ تیرماه، آمریکا به بهانه حمله به چند کشتی در تنگه هرمز که ایران را مسوول آن دانسته، به چند شهر جنوبی کشورمان حمله کرد و ترامپ از پایان آتش‌بس با ایران خبر داد. در واکنش به این تجاوز نظامی، ارتش و سپاه مواضع آمریکا را در کشور‌های عربی هدف قرار دادند.

بامداد روز جمعه ۱۹ تیرماه، پیکر رهبر شهید انقلاب اسلامی و خانواده ایشان در حرم امام رضا (ع) به خاک سپرده شد.

روز شنبه ۳ مرداد و پس از حدود ۲ هفته، حملات آمریکا به جنوب ایران متوقف شد. بامداد روز پنجشنبه ۸ مرداد، آمریکا به بهانه حملات سپاه به پایگاه این کشور در اردن، بار دیگر به جنوب ایران حملات هوایی انجام داد.

ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا روز ۲۹ مرداد از آغاز عملیات اقتصادی خردکننده بی‌سابقه علیه جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

لازم به ذکر است، اینترنت بین‌الملل در کشورمان که از زمان حمله هوایی روز شنبه (۹ اسفندماه ۱۴۰۴) به ایران قطع شده بود، سرانجام بعدازظهر روز سه‌شنبه ۵ خرداد ۱۴۰۵ پس از ۸۸ روز وصل شد هرچند که محدودیت‌ها و فیلترینگ شدید همچنان برقرار است.

 

پوشش زنده خبر‌های جنگ، مذاکرات، تحولات منطقه و جهان در روز جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵:

 

ساعت: ۱۰:۴۶/ ۸ کشته در سقوط هواپیما در آلاسکا 

به نقل از تسنیم، مقام‌های آمریکایی اعلام کردند هر ۸ سرنشین یک فروند هواپیمای چارتر که روز پنجشنبه در منطقه‌ای دورافتاده در غرب آلاسکا سقوط کرد، جان باخته‌اند.

این هواپیما هنگام نزدیک‌شدن به فرودگاه سایت راداری کیپ نیوِنهم سقوط کرد. بر اساس اعلام مقام‌های نظامی آلاسکا، عملیات جست‌و‌جو و امداد تأیید کرد که هیچ بازمانده‌ای وجود ندارد.

هواپیما از نوع Cessna ۴۴۱ بود و ۲ خلبان و ۶ مسافر داشت.

ساعت: ۱۰:۰۰/ وال‌استریت‌ژورنال: امارات فشار بر ایران را مرحله‌ای افزایش می‌دهد

وال‌استریت‌ژورنال به نقل از منابع آگاه گزارش داد محدود کردن مبادلات با ایران از سوی امارات بخشی از برنامه‌ای از پیش طراحی‌شده برای افزایش فشار و بازدارندگی بوده است.

بر اساس این گزارش، ابوظبی قصد قطع کامل روابط با تهران را ندارد و رویکرد خود را بر تشدید تدریجی محدودیت‌ها قرار داده است.

این منابع می‌گویند امارات ابتدا محدودیت‌های حمل‌ونقل کالا را افزایش خواهد داد و در صورت ادامه تنش‌ها، ممکن است اقدامات گسترده‌تری علیه نهاد‌های مرتبط با ایران در نظر بگیرد.

ساعت: ۰۹:۴۴/ گزارش اسپوتنیک از احتمال حمله اسرائیل به ترکیه

به گزارش رسانه اسرائیلی، برنامه‌ریزان استراتژیک اسرائیل به این نتیجه رسیده‌اند که ضمانت‌های دفاع جمعی از دارایی‌های نظامی ترکیه که در خارج از مرز‌های ترکیه فعالیت می‌کنند، محافظت نمی‌کند.

در این گزارش آمده است که محاسبه این است که نیرو‌های ترکیه مستقر در سوریه به طور خودکار تحت پوشش ماده ۵ قرار نمی‌گیرند.

فرض اسرائیل بر این است که در صورت تشدید اوضاع، ناتو دخالت نخواهد کرد.

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، اعلام کرد که سوریه ظاهراً با اجازه دادن به استقرار نیرو‌های ترکیه در پایگاه هوایی ابوالظهور، در آستانه نقض توافق‌های امنیتی با اسرائیل است.

ساعت: ۰۸:۰۴/ آمریکا به چین و متحدانش برای تشدید فشار اقتصادی و انزوای ایران هشدار داد

ایالات متحده به متحدان خود و چین هشدار داد که به کارزار جدید دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای منزوی کردن اقتصاد ایران بپیوندند.

قرار است شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، در تاریخ ۲۴ سپتامبر (دوم مهرماه) به آمریکا سفر کند. 

ایران تهدید‌های آمریکا را «تروریسم اقتصادی» خواند و گفت این تهدید‌ها شکست خواهند خورد. ترامپ وعده داده است که «کوبنده‌ترین» عملیات اقتصادی تاریخ را علیه ایران اجرا کند.

اسکات بسنت، وزیر دارایی آمریکا، هم اظهارات رئیس‌جمهور را تکرار کرد و بر فشار اقتصادی بر تهران تأکید کرده است.

ترامپ و وزیر دارایی هنوز جزئیات اقداماتی را که قرار است علیه ایران انجام دهند، اعلام نکرده‌اند.

بسنت گفت که روز دوشنبه آینده در یک نشست خبری جزئیات بیشتری در این مورد ارائه خواهد کرد.

ساعت: ۰۵:۴۱/ کپلر: روز پنجشنبه تنها هفت شناور در تنگه هرمز تردد کردند

به نقل از بی بی سی، داده‌های اولیه کشتیرانی نشان می‌دهد که عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز در روز پنجشنبه نسبت به روز قبل کاهش یافته است.

تردد کشتی‌ها در این تنگه، در بحبوحه نگرانی‌های فزاینده و در حالی که مذاکرات صلح ایران و آمریکا همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، تحت تاثیر قرار گرفته است.

به گزارش رویترز، داده‌های شرکت دریابی دریایی کپلر نشان می‌دهد که تنها هفت کشتی باری در روز پنجشنبه از تنگه هرمز عبور کرده‌اند.

بنا به آمار کپلر، این تعداد معادل نصف کشتی‌هایی است که روز چهارشنبه از این منطقه عبور کردند. از این هفت شناور، چهار کشتی وارد تنگه هرمز شده و سه کشتی از آن خارج شدند.

به گزارش کپلر هیچ یک از این شناورها، نفتکش یا تانکر گاز طبیعی مایع نبوده است. با این حال، داده‌ها نشان می‌دهد که یک کشتی بسیار بزرگ حامل گاز پروپان و بوتان، از طریق مسیر ایران از تنگه هرمز خارج شده است.

در روز‌های اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بار‌ها تاکید کرده که آمریکا کنترل این تنگه را در اختیار دارد.

ساعت: ۰۳:۳۷/ گزارش‌ها از توقیف یک نفتکش در خلیج عدن به دست افراد مسلح

گزارش‌های امنیت دریایی حاکی است که یک نفتکش در آب‌های نزدیک سواحل یمن به دست شش فرد مسلح توقیف و به سوی سومالی هدایت شده است.

سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا گفته که این کشتی هنگام حرکت به سمت غرب در خلیج عدن با یک قایق غیرمجاز روبه‌رو شد و پیام اضطراری ارسال کرد.

در ماه‌های اخیر حملات دزدان دریایی سومالی پس از بیش از یک دهه بار دیگر افزایش یافته است.

این حمله همزمان با تهدید‌های ایران درباره استفاده از حوثی‌های یمن برای مختل کردن کشتیرانی در دریای سرخ اتفاق افتاده است.

ساعت: ۰۲:۲۵/ تحریم‌های تازه آمریکا علیه حزب‌الله؛ تاکید بر ارتباط این گروه با ایران

آمریکا تحریم‌های تازه‌ای علیه حزب‌الله لبنان اعلام خواهد کرد و همزمان این گروه را بار دیگر در چارچوب تحریم‌های مربوط به تروریسم طبقه‌بندی می‌کند؛ اقدامی که هدف آن برجسته کردن ارتباط حزب‌الله با حکومت ایران عنوان شده است.

براساس بیانیه‌ای که رویترز مشاهده کرده، وزارت دارایی آمریکا حزب‌الله را بار دیگر به عنوان «تروریست جهانی به‌طور ویژه تعیین‌شده» معرفی می‌کند و می‌گوید که این گروه «در خدمت حکومت ایران و تحت فرمان نیروی قدس سپاه پاسداران» فعالیت می‌کند.

یک مقام آمریکایی به رویترز گفت که هدف از این اقدام، تاکید بر این است که حزب‌الله به نمایندگی از حکومت ایران عمل می‌کند و همچنین به‌روزرسانی مستندات رسمی درباره ارتباط این گروه با نیروی قدس سپاه پاسداران است.

حزب‌الله نخستین بار در سال ۲۰۰۱ در این چارچوب تحریمی قرار گرفت و آمریکا این گروه را همچنین در فهرست «سازمان‌های تروریستی خارجی» قرار داده است.

وزارت دارایی آمریکا روز پنجشنبه همچنین ۱۰ نفر را به اتهام انتقال مخفیانه پول برای حزب‌الله تحریم کرده است.

مقام آمریکایی گفت که این اقدامات جدا از تحریم‌های گسترده‌تری است که واشنگتن قصد دارد علیه ایران اعمال کند. اسکات بسنت، وزیر دارایی آمریکا، پیشتر گفته بود روز دوشنبه درباره «سخت‌ترین تحریم‌های تاریخ» علیه ایران توضیح خواهد داد.

ساعت: ۰۱:۵۵/ ادعای ترامپ: اگر لازم بود صد بار دیگر هم به ایران حمله می‌کردم

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در مصاحبه‌ای با شبکه رادیویی "دبلیو‌ای‌بی‌سی۷۷" با قاطعیت از تصمیم خود برای حمله به ایران دفاع کرده و گفت: «اگر لازم بود، صد بار دیگر هم همین کار را می‌کردم. آنها نمی‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشند و نخواهند داشت.»

او بار دیگر با تکرار این که ایران از نظر نظامی و رهبری کاملا تضعیف شده، مدعی شد: «آن‌ها البته هنوز تعدادی موشک و پهپاد دارند، اما توانایی‌شان برای ساخت این تجهیزات در حال حاضر در مقایسه با پنج ماه پیش بسیار پایین است. آنها پنج ماه پیش حملات مؤثری انجام می‌دادند، اما حالا برایشان دشوار است که هر هدفی را مورد حمله قرار دهند.»

ترامپ در ادامه افزود: «آن‌ها در وضعیت بدی قرار دارند. نرخ تورم‌شان به ۳۰۰ درصد رسیده است. پول ملی‌شان بی‌ارزش شده، نیرو‌های نظامی‌شان حقوق دریافت نمی‌کنند. برای همین در شرایط بسیار بدی قرار دارند.»

ادامه دارد ..


۲ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

اسپوتنیک: احتمال حمله اسرائیل به ترکیه/ ادعای ترامپ: اگر لازم بود صد بار دیگر هم به ایران حمله می‌کردم!/ تحریم‌های تازه آمریکا علیه حزب‌الله/ آمریکا به چین و متحدانش درباره ایران هشدار داد

دیدارنیوز _ سرویس بین‌الملل: در پی تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا به ایران در روز شنبه ۹ اسفند ۱۴۰۴ و ترور آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب، درگیری میان طرف‌ها آغاز شد و در روز چهلم، موقتا جنگ متوقف و آتش‌بس به مدت دو هفته برقرار شد.

به گزارش دیدارنیوز، روز شنبه (۲۲ فروردین)، مذاکرات طولانی میان ایران و آمریکا در اسلام‌آباد پاکستان برگزار شد اما طرفین با وجود مذاکره تا بامداد یکشنبه در اسلام آباد به توافقی نرسیدند. بنابر گزارش رسانه‌های داخلی، گفته می‌شود درخواست‌های آمریکا به ویژه درباره تنگه هرمز و اورانیوم غنی‌شده مانع از دستیابی به توافق شده است.

روز یکشنبه ۱۳ اردیبهشت، ترامپ اعلام کرد که پیشنهاد ایران قابل قبول نیست و مذاکرات در بن‌بست قرار دارد. روز دوشنبه ۱۴ اردیبهشت، حملات موشکی و پهپادی به امارات صورت گرفت، اما ایران این حملات را تایید نکرد. امارات مدعی شده که این حملات از سوی ایران انجام شده است.

پنجشنبه ۱۷ اردیبهشت حملاتی از سوی آمریکا به بندرعباس و قشم صورت گرفت و نیروی دریایی ایران با ناوشکن‌های آمریکایی درگیر شد. همچنین صدای شدید پدافند هوایی در غرب تهران شنیده شد.

دوشنبه شب ۲۸ اردیبهشت، ترامپ مدعی شد که به دلیل درخواست چند کشور عربی، حمله دوباره به ایران را به تعویق انداخته است. بامداد یکشنبه ۳ خرداد، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا ادعا کرد که به توافق با ایران نزدیک شده‌ایم.

ساعت ۲۲:۳۰ یکشنبه ۱۷ خرداد، جمهوری اسلامی ایران حملات موشکی خود را به اسرائیل، در پاسخ به حملات تل‌آویو به ضاحیه جنوبی بیروت آغاز کرد و تنش‌ها بار دیگر بالا گرفت. بامداد روز دوشنبه ۱۸ خرداد، اسرائیل به مناطقی در ایران حمله کرد. پس از یک روز درگیری نظامی، دو طرف پایان حملات را اعلام کردند.

بامداد روز چهارشنبه ۲۰ خرداد، آمریکا به بهانه سرنگون شدن یک هلی‌کوپتر در تنگه هرمز، انگشت اتهام را به سمت ایران نشانه گرفت و حملاتی را به جنوب کشورمان انجام داد که با پاسخ ارتش و سپاه مواجه شد. روز جمعه ۲۲ خرداد دو طرف از نزدیک شدن به توافق خبر دادند.

بامداد دوشنبه ۲۵ خرداد، ایران و آمریکا از توافق برای پایان جنگ گفتند و بامداد روز پنجشنبه ۲۸ خردادماه مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ایران و دونالد ترامپ رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا در فاصله زمانی کوتاهی متن یادداشت تفاهم اسلام‌آباد را به‌صورت دیجیتال و غیرحضوری امضا کردند.

روز جمعه ۲۹ خرداد، مذاکرات ایران و آمریکا که قرار بود در سوئیس برگزار شود، لغو شد. روز شنبه ۳۰ خرداد، هیات مذاکره‌کننده ایرانی به سرپرستی محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس راهی سوئیس شد.

روز یکشنبه ۳۱ خرداد، مذاکرات سوئیس با حضور هیات‌های ایرانی و آمریکایی و میانجیگری دو کشور پاکستان و قطر برگزار شد. در پی تهدیدهای ترامپ در شروع مذاکرات، هیات ایرانی اعتراض خود را اعلام کرد و طبق گفته برخی رسانه‌ها مقامات سیاسی ایران از محل مذاکرات خارج شدند.

روز دوشنبه اول تیرماه، آمریکا تحریم نفت و پتروشیمی ایران را تا آخر مرداد لغو کرد.

روز دوشنبه ۸ تیرماه، آمریکا از نشست با ایران در دوحه خبر داد، اما تهران این موضوع را رد کرد.

بامداد ۱۷ تیرماه، آمریکا به بهانه حمله به چند کشتی در تنگه هرمز که ایران را مسوول آن دانسته، به چند شهر جنوبی کشورمان حمله کرد و ترامپ از پایان آتش‌بس با ایران خبر داد. در واکنش به این تجاوز نظامی، ارتش و سپاه مواضع آمریکا را در کشور‌های عربی هدف قرار دادند.

بامداد روز جمعه ۱۹ تیرماه، پیکر رهبر شهید انقلاب اسلامی و خانواده ایشان در حرم امام رضا (ع) به خاک سپرده شد.

روز شنبه ۳ مرداد و پس از حدود ۲ هفته، حملات آمریکا به جنوب ایران متوقف شد. بامداد روز پنجشنبه ۸ مرداد، آمریکا به بهانه حملات سپاه به پایگاه این کشور در اردن، بار دیگر به جنوب ایران حملات هوایی انجام داد.

ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا روز ۲۹ مرداد از آغاز عملیات اقتصادی خردکننده بی‌سابقه علیه جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

لازم به ذکر است، اینترنت بین‌الملل در کشورمان که از زمان حمله هوایی روز شنبه (۹ اسفندماه ۱۴۰۴) به ایران قطع شده بود، سرانجام بعدازظهر روز سه‌شنبه ۵ خرداد ۱۴۰۵ پس از ۸۸ روز وصل شد هرچند که محدودیت‌ها و فیلترینگ شدید همچنان برقرار است.

 

پوشش زنده خبر‌های جنگ، مذاکرات، تحولات منطقه و جهان در روز جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵:

 

ساعت: ۰۹:۴۴/ گزارش اسپوتنیک از احتمال حمله اسرائیل به ترکیه

به گزارش رسانه اسرائیلی، برنامه‌ریزان استراتژیک اسرائیل به این نتیجه رسیده‌اند که ضمانت‌های دفاع جمعی از دارایی‌های نظامی ترکیه که در خارج از مرز‌های ترکیه فعالیت می‌کنند، محافظت نمی‌کند.

در این گزارش آمده است که محاسبه این است که نیرو‌های ترکیه مستقر در سوریه به طور خودکار تحت پوشش ماده ۵ قرار نمی‌گیرند.

فرض اسرائیل بر این است که در صورت تشدید اوضاع، ناتو دخالت نخواهد کرد.

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، اعلام کرد که سوریه ظاهراً با اجازه دادن به استقرار نیرو‌های ترکیه در پایگاه هوایی ابوالظهور، در آستانه نقض توافق‌های امنیتی با اسرائیل است.

ساعت: ۰۸:۰۴/ آمریکا به چین و متحدانش برای تشدید فشار اقتصادی و انزوای ایران هشدار داد

ایالات متحده به متحدان خود و چین هشدار داد که به کارزار جدید دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای منزوی کردن اقتصاد ایران بپیوندند.

قرار است شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، در تاریخ ۲۴ سپتامبر (دوم مهرماه) به آمریکا سفر کند. 

ایران تهدید‌های آمریکا را «تروریسم اقتصادی» خواند و گفت این تهدید‌ها شکست خواهند خورد. ترامپ وعده داده است که «کوبنده‌ترین» عملیات اقتصادی تاریخ را علیه ایران اجرا کند.

اسکات بسنت، وزیر دارایی آمریکا، هم اظهارات رئیس‌جمهور را تکرار کرد و بر فشار اقتصادی بر تهران تأکید کرده است.

ترامپ و وزیر دارایی هنوز جزئیات اقداماتی را که قرار است علیه ایران انجام دهند، اعلام نکرده‌اند.

بسنت گفت که روز دوشنبه آینده در یک نشست خبری جزئیات بیشتری در این مورد ارائه خواهد کرد.

ساعت: ۰۵:۴۱/ کپلر: روز پنجشنبه تنها هفت شناور در تنگه هرمز تردد کردند

به نقل از بی بی سی، داده‌های اولیه کشتیرانی نشان می‌دهد که عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز در روز پنجشنبه نسبت به روز قبل کاهش یافته است.

تردد کشتی‌ها در این تنگه، در بحبوحه نگرانی‌های فزاینده و در حالی که مذاکرات صلح ایران و آمریکا همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، تحت تاثیر قرار گرفته است.

به گزارش رویترز، داده‌های شرکت دریابی دریایی کپلر نشان می‌دهد که تنها هفت کشتی باری در روز پنجشنبه از تنگه هرمز عبور کرده‌اند.

بنا به آمار کپلر، این تعداد معادل نصف کشتی‌هایی است که روز چهارشنبه از این منطقه عبور کردند. از این هفت شناور، چهار کشتی وارد تنگه هرمز شده و سه کشتی از آن خارج شدند.

به گزارش کپلر هیچ یک از این شناورها، نفتکش یا تانکر گاز طبیعی مایع نبوده است. با این حال، داده‌ها نشان می‌دهد که یک کشتی بسیار بزرگ حامل گاز پروپان و بوتان، از طریق مسیر ایران از تنگه هرمز خارج شده است.

در روز‌های اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بار‌ها تاکید کرده که آمریکا کنترل این تنگه را در اختیار دارد.

ساعت: ۰۳:۳۷/ گزارش‌ها از توقیف یک نفتکش در خلیج عدن به دست افراد مسلح

گزارش‌های امنیت دریایی حاکی است که یک نفتکش در آب‌های نزدیک سواحل یمن به دست شش فرد مسلح توقیف و به سوی سومالی هدایت شده است.

سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا گفته که این کشتی هنگام حرکت به سمت غرب در خلیج عدن با یک قایق غیرمجاز روبه‌رو شد و پیام اضطراری ارسال کرد.

در ماه‌های اخیر حملات دزدان دریایی سومالی پس از بیش از یک دهه بار دیگر افزایش یافته است.

این حمله همزمان با تهدید‌های ایران درباره استفاده از حوثی‌های یمن برای مختل کردن کشتیرانی در دریای سرخ اتفاق افتاده است.

ساعت: ۰۲:۲۵/ تحریم‌های تازه آمریکا علیه حزب‌الله؛ تاکید بر ارتباط این گروه با ایران

آمریکا تحریم‌های تازه‌ای علیه حزب‌الله لبنان اعلام خواهد کرد و همزمان این گروه را بار دیگر در چارچوب تحریم‌های مربوط به تروریسم طبقه‌بندی می‌کند؛ اقدامی که هدف آن برجسته کردن ارتباط حزب‌الله با حکومت ایران عنوان شده است.

براساس بیانیه‌ای که رویترز مشاهده کرده، وزارت دارایی آمریکا حزب‌الله را بار دیگر به عنوان «تروریست جهانی به‌طور ویژه تعیین‌شده» معرفی می‌کند و می‌گوید که این گروه «در خدمت حکومت ایران و تحت فرمان نیروی قدس سپاه پاسداران» فعالیت می‌کند.

یک مقام آمریکایی به رویترز گفت که هدف از این اقدام، تاکید بر این است که حزب‌الله به نمایندگی از حکومت ایران عمل می‌کند و همچنین به‌روزرسانی مستندات رسمی درباره ارتباط این گروه با نیروی قدس سپاه پاسداران است.

حزب‌الله نخستین بار در سال ۲۰۰۱ در این چارچوب تحریمی قرار گرفت و آمریکا این گروه را همچنین در فهرست «سازمان‌های تروریستی خارجی» قرار داده است.

وزارت دارایی آمریکا روز پنجشنبه همچنین ۱۰ نفر را به اتهام انتقال مخفیانه پول برای حزب‌الله تحریم کرده است.

مقام آمریکایی گفت که این اقدامات جدا از تحریم‌های گسترده‌تری است که واشنگتن قصد دارد علیه ایران اعمال کند. اسکات بسنت، وزیر دارایی آمریکا، پیشتر گفته بود روز دوشنبه درباره «سخت‌ترین تحریم‌های تاریخ» علیه ایران توضیح خواهد داد.

ساعت: ۰۱:۵۵/ ادعای ترامپ: اگر لازم بود صد بار دیگر هم به ایران حمله می‌کردم

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در مصاحبه‌ای با شبکه رادیویی "دبلیو‌ای‌بی‌سی۷۷" با قاطعیت از تصمیم خود برای حمله به ایران دفاع کرده و گفت: «اگر لازم بود، صد بار دیگر هم همین کار را می‌کردم. آنها نمی‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشند و نخواهند داشت.»

او بار دیگر با تکرار این که ایران از نظر نظامی و رهبری کاملا تضعیف شده، مدعی شد: «آن‌ها البته هنوز تعدادی موشک و پهپاد دارند، اما توانایی‌شان برای ساخت این تجهیزات در حال حاضر در مقایسه با پنج ماه پیش بسیار پایین است. آنها پنج ماه پیش حملات مؤثری انجام می‌دادند، اما حالا برایشان دشوار است که هر هدفی را مورد حمله قرار دهند.»

ترامپ در ادامه افزود: «آن‌ها در وضعیت بدی قرار دارند. نرخ تورم‌شان به ۳۰۰ درصد رسیده است. پول ملی‌شان بی‌ارزش شده، نیرو‌های نظامی‌شان حقوق دریافت نمی‌کنند. برای همین در شرایط بسیار بدی قرار دارند.»

ادامه دارد ..




 کپلر: تنها ۷ کشتی روز پنجشنبه از تنگه هرمز عبور کردند
۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

کپلر: تنها ۷ کشتی روز پنجشنبه از تنگه هرمز عبور کردند

رویترز خبر داد که تنها ۷ کشتی روز پنجشنبه از تنگه هرمز عبور کردند.

 حمایت صندوق اعتباری هنر از مسکن خبرنگاران با ارائه تسهیلات جداگانه
۲۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

حمایت صندوق اعتباری هنر از مسکن خبرنگاران با ارائه تسهیلات جداگانه

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر گفت: به طرح‌های مسکن خبرنگاران که فرایند اختصاص زمین به آن‌ها تکمیل شده باشد تسهیلات حمایتی از سوی این صندوق اعطا می شود.

 فوری؛ فرودگاه بن‌گوریون تل‌آویو تعطیل شد | ۱۰۰ هزار مسافر سرگردان شدند
۱۹ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

فوری؛ فرودگاه بن‌گوریون تل‌آویو تعطیل شد | ۱۰۰ هزار مسافر سرگردان شدند

اعتصاب کارکنان، فرودگاه بن‌گوریون را تعطیل و ۱۰۰ هزار مسافر را سرگردان کرد. وزیر رژیم صهیونیستی کارگران را به گروگان‌گیری متهم کرد و خواستار مجازات آن‌ها شد.

 در پاسخ به اعلام جنگ اقتصادی ترامپ
۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

در پاسخ به اعلام جنگ اقتصادی ترامپ

یک دولت می‌تواند اتباع و قلمرو خود را اداره کند. اما نمی‌تواند به یک شرکت خارجی که در خارج از قلمرو آن دولت و مطابق قوانین دولت متبوع خود فعالیت می‌کند، دستور دهد تجارت قانونی خود با کشور ثالث را قطع کند.

 «نبرد هرمز» روز چهل و دوم | گزارش در حال به روز رسانی
۱ ساعت قبل / سایت فراز

«نبرد هرمز» روز چهل و دوم | گزارش در حال به روز رسانی

در حالی که مذاکرات تهران و واشنگتن متوقف مانده و اختلاف‌ها بر سر تنگه هرمز همچنان حل نشده است، آمریکا تلاش می‌کند فشار بر اقتصاد ایران را از مسیر محدود کردن...

 کوشنر با چراغ صلح آمد، اما سایه جنگ ماند
۲۲ ساعت قبل / سایت نورنیوز

کوشنر با چراغ صلح آمد، اما سایه جنگ ماند

سفر جرد کوشنر به مصر و سرزمین‌های اشغالی، در ظاهر برای احیای طرح صلح غزه انجام شد؛ اما همزمانی گفت‌وگو با حماس و حمایت از شروط تل‌آویو، دوگانگی راهبرد آمریکا و نیاز ترامپ به دستاوردسازی سیاسی را آشکارتر هم کرد.