قیمت طلا امروز




 خبرگزاری دانشجو / ۱۴۰۵/۰۴/۲۶

شهادت هفت هم‌وطن اهل سنت در حمله شب گذشته دشمن آمریکایی به بندرعباس + فیلم

بر اساس گزارش‌های منتشرشده از معراج شهدای بندرعباس، هر هفت شهید حمله شب گذشته از هم‌وطنان اهل سنت بوده‌اند.
 شهادت هفت هم‌وطن اهل سنت در حمله شب گذشته دشمن آمریکایی به بندرعباس + فیلم



1
 تصاویر ماهواره‌ای جدید از حضور یک ناوهواپیمابر آمریکا در منطقه
۹ دقیقه قبل / سایت خبرفوری

تصاویر ماهواره‌ای جدید از حضور یک ناوهواپیمابر آمریکا در منطقه

تصاویر ماهواره‌ای Sentinel-2 مربوط به دیروز، یک ناو هواپیمابر آمریکایی کلاس نیمیتز را در حال حرکت در خلیج عمان نشان می‌دهد.

هویت دقیق این ناو مشخص نیست و احتمال داده شده که «آبراهام لینکلن» یا «جورج واشنگتن» باشد.

بر اساس این تصاویر، این ناو هواپیمابر توسط حداقل یک ناوشکن موشک‌انداز کلاس «آرلی برک» همراهی می‌شود.


1
 تکرار لفاظی‌های یوسف رجی علیه تهران و حمله به قالیباف/ بیانیه وزیر خارجه لبنان درباره ادامه حضور سفیر ایران در بیروت
۱۲ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

تکرار لفاظی‌های یوسف رجی علیه تهران و حمله به قالیباف/ بیانیه وزیر خارجه لبنان درباره ادامه حضور سفیر ایران در بیروت

کد خبر: 787334 | ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ ۱۸:۰۸:۴۸ اعتمادآنلاین |

یوسف رجی، وزیر خارجه لبنان گفت که استمرار حضور سفیر ایران در بیروت مغایر با یک تصمیم حاکمیتی، قطعی و لازم‌الاجراست؛ تصمیمی که به گفته این وزارتخانه هیچ‌گونه استثناء، تفسیر به رأی یا معامله سیاسی را برنمی‌تابد.

به گزارش خبرآنلاین، دولت لبنان پس از آنکه استوارنامه محمدرضا رئوف شیبانی، سفیر جدید ایران در لبنان را پذیرفت در یک اقدام خلاف عرف و عجیب پس از مدتی اعلام کرد که پذیرش سفیر ایران را پس گرفته‌است. با این حال تهران اعلام کرد که این تصمیم بیروت را به رسمیت نمی‌شناسد و سفیر جمهوری اسلامی ایران همچنان در محل ماموریت خود حضور خواهد داشت.

در این بیانیه تاکید شده است که بازگشت روابط با نمایندگی دیپلماتیک ایران به ریل طبیعی، تنها با تمکین تهران از تصمیم دولت لبنان و رعایت اصول و قواعد دیپلماتیک آغاز می‌شود.

بیروت همچنین بدون اشاره به تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران برای توقف حملات جنایتکارانه اسرائیل به جنوب لبنان در اظهارنظری زننده و خلاف واقع از مقام‌های ایرانی خواست تا از مداخله در امور داخلی لبنان دست بردارند و به عنوان نمونه به مواضع اخیر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران اشاره کرد.

محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی جمهوری اسلامی ایران به تازگی گفته‌بود: «از سال ۱۳۶۴ درگیر مباحث لبنان هستم. من با تک‌تک شهدای لبنان دوستی و رفاقت داشتم و اکنون نیز با رزمندگان خط مقدم لبنان ارتباط دارم.» وی تاکید کرد: «ما جبهه مقاومت و لبنان را در بند اول تفاهم‌نامه آوردیم. در حالی که در متن ۱۵ ماده‌ای اولیه، آمریکا می‌گفت ایران باید موشکی، هسته‌ای، جبهه مقاومت و تنگه هرمز را کنار بگذارد، ترامپ به رسمیت شناختن جبهه مقاومت را به زبان فارسی امضا کرده است.» اخبار مرتبط قالیباف در دیدار با عضو ارشد حزب‌الله: لبنان و جبهه مقاومت از خطوط قرمز ایران در مذاکرات هستند دیدار عضو ارشد جنبش امل لبنان با قالیباف


1
 نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است
۳۳ دقیقه قبل / سایت تجارت نیوز

نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است

به گزارش تجارت نیوز، روزنامه «نیویورک‌تایمز» در گزارشی درباره وضعیت روابط ایران و آمریکا نوشت: ۲ کشور نه در حال مذاکره جدی هستند و نه در جنگ تمام عیار، بلکه در وضعیتی ناپایدار و بینابینی قرار گرفته‌اند که می‌تواند یا به بازگشت درگیری نظامی منجر شود یا به یک بن‌بست طولانی تبدیل شود.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، مقام‌های ایرانی معتقدند مقاومت در برابر فشار اقتصادی آمریکا و حفظ کنترل بر تنگه هرمز، بیش از دادن امتیازات بزرگ در یک توافق مذاکره‌شده برای تهران منفعت دارد. در مقابل، واشنگتن ظاهراً شرط بسته است که تشدید فشار اقتصادی بتواند کاری را انجام دهد که حملات نظامی از انجام آن عاجز مانده‌اند.

آتش‌بسی که ۲ ماه پیش میان طرفین برقرار شد، قرار بود مسیر دستیابی به توافقی گسترده‌تر ظرف ۶۰ روز را باز کند؛ توافقی که برنامه هسته‌ای ایران و رفع تحریم‌های آمریکا را در بر بگیرد. اما این مهلت در هفته جاری به پایان رسید و ترامپ روز سه‌شنبه اعلام کرد هیچ «مذاکره یا گفت‌وگویی» در جریان نیست و برنامه‌ای نیز برای آن وجود ندارد.

نیکول گراجوسکی استادیار مرکز مطالعات بین‌المللی ساینس‌پو در پاریس وضعیت موجود را «برزخی دائمی» توصیف کرد و گفت در چند ماه گذشته، جز «تثبیت بیشتر موضع ایران و تلاش‌های مکرر و تاکنون ناموفق آمریکا برای یافتن نوعی راه خروج»، تغییر بنیادین چندانی رخ نداده است. شروط ایران برای تنگه هرمز

نیویورک‌تایمز نوشت تهران در ماه جاری فهرستی از مطالبات خود از واشنگتن برای بازگشایی تنگه هرمز ارائه کرده است؛ از جمله لغو تحریم‌ها، آزادسازی دارایی‌های مسدودشده ایران و پرداخت غرامت جنگی.

شرایط مشابهی پیش از این نیز به‌عنوان بخشی از یک توافق احتمالی میان طرفین مطرح شده بود و در تفاهم‌نامه‌ای که ماه ژوئن مورد توافق قرار گرفت اما خیلی زود از هم پاشید، به آنها اشاره شده بود.

طبق این گزارش، ایران طی هفته‌های گذشته با عمان نیز درباره نحوه مدیریت آینده تنگه هرمز مذاکره کرده است.

مهرزاد بروجردی رئیس کالج هنر، علوم و آموزش دانشگاه علوم و فناوری میزوری گفت: «تهران پس از عبور از شوک اولیه جنگ، اکنون مصمم است قدرت خود را نشان دهد. استفاده ایران از تنگه هرمز به‌عنوان یک سلاح و چانه‌زنی سخت آن در مذاکرات موازی با آمریکا و عمان را باید در همین چارچوب درک کرد.» تهدیدهای ترامپ نتیجه معکوس داد

نیویورک‌تایمز در بخش دیگری از گزارش خود نوشت لحن ترامپ طی چند ماه گذشته میان «تهدید به نابودی» ایران و وعده نزدیک بودن یک توافق دیپلماتیک در نوسان بوده است.

این روزنامه سپس به نتیجه این راهبرد پرداخت و نوشت اگر هدف چنین رویکردی ترساندن مقام‌های ایرانی و وادار کردن آنها به امتیازدهی بوده، ظاهراً نتیجه‌ای معکوس داشته است.

به گزارش نیویورک‌تایمز، فشار نظامی نتوانسته واشنگتن را به اهداف خود برساند و آمریکا اکنون بر تشدید فشار اقتصادی علیه ایران تأکید دارد.

«جرد کوشنر» داماد و فرستاده ترامپ روز دوشنبه به فاکس نیوز گفت مقام‌های ایرانی تمایلی به پذیرش شرایط مطلوب آمریکا ندارند. او در پاسخ به سوالی درباره وضعیت مذاکرات، به محاصره دریایی با هدف وارد کردن ضربه بیشتر به اقتصاد ایران اشاره کرد و آن را محور فعلی تمرکز ترامپ دانست.

ترامپ نیز روز سه‌شنبه اعلام کرد این محاصره همچنان به‌طور کامل برقرار است.

اسکات بسنت وزیر خزانه‌داری آمریکا نیز اخیراً در گفت‌وگو با نیوزمکس گفت وزارتخانه تحت مدیریت او قصد دارد اقداماتی علیه ایران اعمال کند که به ادعای او «در تاریخ انزوای اقتصادی» یک کشور سابقه نداشته است.

در عین حال، نیویورک‌تایمز یادآوری کرد که ایران پیش از این نیز فشارهای اقتصادی بین‌المللی را پشت سر گذاشته است. بسیاری از کارشناسان بین‌المللی نیز یادآور شده‌اند که دولت آمریکا در سال‌های گذشته تمام ابزارهای اقتصادی و دیپلماتیک خود را برای اعمال فشار بر تهران به کار گرفته و گزینه جدیدی روی میز ندارد.

نیویورک‌تایمز در ادامه نوشت در صورت آغاز دوباره یک درگیری گسترده، پیامدهای آن به ایران محدود نخواهد ماند.

به گزارش این روزنامه، ازسرگیری جنگ احتمالاً زیرساخت‌های انرژی منطقه، پایگاه‌های آمریکا در غرب آسیا و کشتیرانی تجاری را نیز وارد درگیری خواهد کرد.

با این حال، در شرایط فعلی ادامه بن‌بست نیز به همان اندازه محتمل است و مسائل اصلی اختلاف، از جمله برنامه هسته‌ای ایران و سرنوشت تنگه هرمز، همچنان بدون راه‌حل باقی مانده‌اند.

گراجوسکی با اشاره به شکست تلاش‌های واشنگتن برای یافتن راه خروج هشدار داد هرچه این وضعیت طولانی‌تر شود، مواضع طرفین نیز سخت‌تر خواهد شد.

او گفت: «هرچه این وضعیت برزخی بیشتر ادامه پیدا کند، بیشتر تثبیت می‌شود و ساختن یک راه خروج که هیچ‌یک از طرفین مجبور نباشد آن را به‌عنوان امتیازدهی معرفی کند، دشوارتر خواهد شد.»

منبع: ایسنا


1
 حمله پهپادی یمن به فرودگاه نجران و تأسیسات آرامکو
۴۱ دقیقه قبل / سایت خبرفوری

حمله پهپادی یمن به فرودگاه نجران و تأسیسات آرامکو

 

نیروهای مسلح یمن با استفاده از پهپادهای تهاجمی، فرودگاه نجران و تأسیسات نفتی آرامکو را هدف قرار دادند که بنا بر گزارش‌ها، این عملیات با موفقیت کامل همراه بوده است.

این حملات در واکنش مستقیم به نقض حریم هوایی یمن در استان صعده توسط پهپادهای سعودی صورت گرفته است.

 


1
 مذاکرات ایران و عمان شکست خورد؟
۱ ساعت قبل / سایت روزنو

مذاکرات ایران و عمان شکست خورد؟

جدیدترین اقدام دونالد ترامپ برای پرهیز از تشدید تنش‌های نظامی با ایران، در حالی صورت می‌گیرد که طرف آمریکایی معتقد است مذاکرات میان ایران و عمان که به نظر می‌رسید مسیری نادر و ثمربخش برای گفت‌و‌گو باشد طی روز‌های اخیر متوقف شده است.

به گزارش روز نو به نقل از semafor، یک مقام آمریکایی و یک مقام کاخ سفید به وب‌سایت «سمافور» (Semafor) مدعی شدند که دولت آمریکا بر این باور است که گفت‌و‌گو‌های ایران و عمان هفته‌ها پیش به بن‌بست رسیده است. این مذاکرات با مطرح کردن احتمال نوعی توافق یا سازوکار مربوط به عوارض عبور و مرور در تنگه هرمز، موجب ناخشنودی ترامپ شده بود.

سفارت عمان به درخواست اظهار نظر درباره دیدگاه آمریکا نسبت به این مذاکرات، پاسخی نداد.

با این حال، ترامپ فعلاً وضعیت در قبال ایران را «بسیار خوب» توصیف می‌کند و همچنان خوش‌بین است که فشار اقتصادی می‌تواند تهران را به میز مذاکره بازگرداند؛ هرچند او انجام هرگونه گفتگوی آتی را برای آینده‌ای قابل پیش‌بینی منتفی دانسته است.

ترامپ دیشب در پستی در شبکه اجتماعی «تروث سوشال»، ایران را به «جنگ اقتصادی» تهدید کرد و گفت که ایالات متحده علیه هر کشوری که با تهران تجارت کند، مجازات‌هایی اعمال خواهد کرد.