قیمت طلا امروز




 روزنامه تعادل / ۱۴۰۵/۰۵/۰۶

راه‌اندازی دالان سبز گمرکی برای تجار ایرانی در بندر کراچی

سفیر پاکستان در تهران از برنامه این کشور برای راه‌اندازی دالان سبز گمرکی و ایجاد سازوکار مشترک گمرکی با ایران به منظور رفع مشکل رسوب کانتینرهای ایرانی در بند...
 راه‌اندازی دالان سبز گمرکی برای تجار ایرانی در بندر کراچی



۲۰ دقیقه قبل / سایت تجارت نیوز

رشد بورس در 6 ماهه دوم سال کندتر از نیمه اول خواهد بود / صنایع غذایی، زراعتی و دارویی در صدر صنایع سودآور

به گزارش تجارت نیوز، بازار سرمایه در حالی به استقبال نیمه دوم سال می‌رود که پس از رشد قابل توجه ماه‌های اخیر، اکنون نشانه‌هایی از تغییر رویه در آن دیده می‌شود. شاخص‌ها در سطوحی قرار گرفته‌اند که ادامه مسیر صعودی را با تردید مواجه کرده است. فضای سیاسی، گزارش‌های فصلی شرکت‌ها، نرخ ارز و متغیرهای کلان اقتصادی، همگی دست به دست هم داده‌اند تا پیش‌بینی بازار در ماه‌های پیش رو بیش از گذشته پیچیده شود.

در چنین شرایطی، سرمایه‌گذاران برای دستیابی به بازدهی مناسب، بیش از هر زمان دیگری به یک استراتژی دقیق و حساب‌شده نیاز دارند؛ استراتژی که پیش از هر چیز، به انتخاب دارایی و سپس انتخاب صنعت و سهام توجه داشته باشد. مهدی دلبری، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز بر این باور است که پیش از هر اقدامی برای خرید سهام، سرمایه‌گذاران باید تکلیف خود را با دارایی‌های مختلف روشن کنند. اولین و مهم‌ترین تصمیم در مسیر سرمایه‌گذاری، انتخاب دارایی است

دلبری گفت: «در مسیر سرمایه‌گذاری، اولین و مهم‌ترین تصمیم، انتخاب دارایی است. سرمایه‌گذار باید مشخص کند چه نسبتی از سرمایه خود را به ارز و طلا، چه سهمی را به ابزارهای درآمد ثابت و چه بخشی را به سهام اختصاص دهد. پس از این مرحله، نوبت به انتخاب صنعت و در نهایت انتخاب سهام می‌رسد. این چارچوب، به سرمایه‌گذار کمک می‌کند تا به بازدهی نزدیک به میانگین بازار دست یابد.»

او ادامه داد: «حتی در شرایطی که بازار در مسیر رشد قرار دارد، برخی سهام عملکرد مناسبی ندارند و برخی دیگر حتی زیان‌ده هستند. به همین دلیل، رعایت این اولویت‌بندی، از تصمیم‌گیری‌های اشتباه جلوگیری می‌کند.» صنایعی که توانسته‌اند فروش خود را افزایش دهند و همزمان حاشیه سود خود را بهبود ببخشند، عملکرد قابل قبولی داشته‌اند

دلبری در خصوص صنایع موفق گفت: «صنایعی که توانسته‌اند فروش خود را افزایش دهند و همزمان حاشیه سود خود را بهبود ببخشند، عملکرد قابل قبولی داشته‌اند.» او افزود: «در این میان، صنایع غذایی، زراعتی، دامپروری، کشاورزی، پالایشگاهی و دارویی از جمله گروه‌هایی بودند که گزارش‌های فصلی مطلوبی منتشر کرده و موفق به حفظ و ارتقای سودآوری خود شده‌اند.» رشد چشمگیر بورس در ۵ ماه ابتدای سال، طی نیمه دوم قابل تکرار نیست

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص آینده شاخص کل گفت: «شاخص کل به شدت از اخبار سیاسی تاثیر می‌پذیرد. رشد چشمگیر پنج ماه ابتدای سال، در نیمه دوم قابل تکرار نخواهد بود.»

دلبری در پایان بیان کرد: «با توجه به فضای سیاسی و گزارش‌های پیش‌ روی شرکت‌ها در فصل تابستان، عملکرد صنایع مختلف می‌تواند تعیین‌کننده باشد. در شرایط فعلی و با فرض ثبات متغیرها، رشد ۶ ماه دوم، کندتر از نیمه اول سال خواهد بود. تنها شرکت‌هایی که گزارش‌های بهتری ارائه دهند، می‌توانند از این فضا استفاده کنند و احتمالا رشد همگانی بازار تکرار نخواهد شد.»

گزارش‌های بیشتر را در صفحه بورس بخوانید.


۴ ساعت قبل / سایت خبرفوری

آفریقا؛ فرصتی برای توسعه تجارت ایران در دوران تحریم

بابک هدایتی در گفتگو با خبرفوری اظهار کرد: تحریم‌ها تجارت ایران با آفریقا را متوقف نکرده‌اند، اما هزینه و ریسک مبادلات را افزایش داده‌اند. با وجود مشکلات بانکی، حمل‌ونقل و انتقال پول، این قاره همچنان ظرفیت بالایی برای توسعه تجارت ایران دارد و باید به عنوان بازار هدف و شریک اقتصادی دیده شود.

وی تصریح کرد: استفاده از ظرفیت آفریقا برای کاهش آثار تحریم‌ها نباید صرفا از مسیر واسطه‌گری دنبال شود، بلکه باید بر توسعه تجارت واقعی، تهاتر کالا، استفاده از سازوکارهای مالی جایگزین، سرمایه‌گذاری مشترک، ایجاد شرکت‌های ایرانی–آفریقایی و صادرات خدمات فنی و مهندسی تمرکز کرد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و آفریقا افزود: کشورهایی مانند آفریقای جنوبی، موزامبیک، سودان، غنا، کنیا و تانزانیا از بازارهای مهم صادراتی ایران در آفریقا بوده‌اند. با این حال، حضور فعال چین، ترکیه، هند، امارات و اروپا در این بازار رقابتی، ضرورت حفظ ارتباط مستمر با مشتریان و جلوگیری از از دست رفتن سهم بازار ایران را افزایش داده است.

هدایتی  گفت: قاره آفریقا با جمعیتی حدود یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون نفر، ۵۴ کشور و ظرفیت اقتصادی گسترده، می‌تواند یکی از مسیرهای مهم توسعه تجارت خارجی ایران باشد. بهره‌گیری از این فرصت نیازمند نقشه راه بلندمدت، حضور جدی بخش خصوصی و تبدیل روابط مقطعی به همکاری‌های پایدار اقتصادی است.


۸ ساعت قبل / سایت بورس 24

سود خالص علی‌بابا بیش از ۷۵ درصد سقوط کرد | علی‌بابا میان توسعه هوش مصنوعی و افت سود گرفتار شد

بورس24 : سود خالص علی‌بابا، غول تجارت الکترونیک چین، در پی افزایش چشمگیر سرمایه‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی و کاهش مصرف در بازار داخلی، بیش از ۷۵ درصد کاهش یافت؛ این افت در شرایطی رخ داده که تقاضا برای خدمات ابری این شرکت همچنان در حال رشد است.

به گزارش خبرآنلاین، به نقل از زومیت، درآمد علی‌بابا در سه‌ماهه منتهی به ژوئن با رشد ۹ درصدی همراه شد که مطابق با پیش‌بینی‌ها بود. با این حال، سود خالص این گروه با افت شدید به ۱۰.۵ میلیارد یوان، معادل ۱.۶ میلیارد دلار، رسید و خروج جریان نقدینگی آزاد نیز از ۶.۶ میلیارد دلار فراتر رفت.افت شدید سود در سایه سرمایه‌گذاری سنگین روی هوش مصنوعی

این ارقام نشان‌دهنده افزایش هزینه‌های پروژه‌های هوش مصنوعی و زیرساخت‌های محاسباتی است. در پی انتشار نتایج مالی، ارزش سهام علی‌بابا در معاملات پیش از بازار آمریکا ۴ درصد کاهش یافت.

علی‌بابا با معرفی مدل‌های هوش مصنوعی Qwen جایگاه خود را به‌عنوان یکی از بازیگران جهانی این حوزه تقویت کرده است. این شرکت میلیاردها دلار برای خرید تراشه، راه‌اندازی دیتاسنترها و توسعه هوش مصنوعی عامل‌محور هزینه می‌کند.

تلاش‌های این گروه مستقر در هانگژو برای رقابت با شرکت‌هایی مانند آنتروپیک و OpenAI نیز حاشیه سود آن را تحت فشار قرار داده است. هم‌زمان، کاهش تقاضا در بازار مصرف چین بر کسب‌وکار اصلی خرده‌فروشی آنلاین علی‌بابا اثر گذاشته است.تمرکز علی‌بابا بر Qwen و توسعه خدمات ابری

تحت مدیریت ادی وو، مدیرعامل علی‌بابا، تمرکز اصلی این گروه بر بخش‌های هوش مصنوعی و خدمات ابری قرار گرفته است. علی‌بابا بخش عمده تیم‌های پژوهشی و محصول خود را در واحد تجاری جدیدی به نام «مرکز توکن علی‌بابا» ادغام کرده که مستقیماً زیر نظر مدیرعامل فعالیت می‌کند.

وو می‌گوید «رشد هوش مصنوعی بر ملاحظات سودآوری کوتاه‌مدت اولویت دارد.» او قصد دارد سرمایه‌گذاری در این حوزه را فراتر از بودجه ۳۸۰ میلیارد یوانی مصوب برای سه سال آینده افزایش دهد.

هدف علی‌بابا، پنج برابر کردن درآمد بخش ابری و هوش مصنوعی و رساندن آن به ۱۰۰ میلیارد دلار طی پنج سال آینده عنوان شده است.

شرکت‌های هوش مصنوعی چین در شرایطی با فشار فزاینده سرمایه‌گذاران برای تبدیل هزینه‌ها به سود مواجه هستند که بسیاری از مدل‌های خود را به‌صورت رایگان یا با هزینه بسیار پایین ارائه می‌کنند.

علی‌بابا نیز با متن‌باز کردن بزرگ‌ترین مدل خود، یعنی Qwen 3.8 Max، بار دیگر رقابت برای جذب کاربر را بر کسب سود کوتاه‌مدت ترجیح داده است.




 وام ۲ میلیاردی مسکن چقدر قدرت خرید ایجاد می‌کند؟
۲۰ ساعت قبل / سایت هم میهن

وام ۲ میلیاردی مسکن چقدر قدرت خرید ایجاد می‌کند؟

یک پژوهشگر حوزه معماری و شهرسازی می‌گوید: افزایش سقف فعلیِ دو میلیاردی هنوز فاصله زیادی با قیمت مسکن در تهران دارد؛ چرا که اگر هزینه خرید اوراق را از آن کم بکنیم، آنچه باقی می‌ماند یک میلیارد و ۶۰۰ یا ۶۵۰ میلیون خواهد بود.

 بنزین در نقطه تصمیم؛ از اصلاح قیمت تا بازطراحی نظام انرژی
۱۳ ساعت قبل / سایت اکوایران

بنزین در نقطه تصمیم؛ از اصلاح قیمت تا بازطراحی نظام انرژی

اکوایران: بحران بنزین در ایران حاصل سال‌ها انباشت تصمیم‌های ناتمام است؛ راه حل پایدار در این بازار صرفا از مجرای ایجاد شوک قیمتی نمی‌گذرد.

 نتایج مثبت واکسن سرطان پوست سهام شرکت مدرنا را سه برابر کرد
۱۸ ساعت قبل / سایت اکوایران

نتایج مثبت واکسن سرطان پوست سهام شرکت مدرنا را سه برابر کرد

سهام مدرنا پس از اعلام نتایج موفقیت‌آمیز واکسن سرطان پوست، در معاملات روز چهارشنبه ۱۷۷ درصد جهش کرد و حدود ۴۴ میلیارد دلار به ارزش بازار این شرکت افزود؛ اتفاقی که نگاه سرمایه‌گذاران را دوباره به آینده مدرنا و ظرفیت رشد آن در صنعت داروسازی جلب کرده است.

 آخرین قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵/ طلا به قله رسید، سکه گران شد + جدول
۱۸ ساعت قبل / روزنامه شرق

آخرین قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵/ طلا به قله رسید، سکه گران شد + جدول

قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ با جهش قابل توجهی همراه شده است. طلای جهانی در آستانه ورود به محدوده ۴۵۰۰ دلاری قرار گرفته و همزمانی این روند صعودی با ثبات قیمت دلار و سیگنال‌های سیاسی، موج تازه‌ای از التهاب را در بازار داخلی طلا رقم زده است.

 افزایش قیمت بنزین، نقدینگی را از بازار سهام به سمت طلا و دلار می‌برد؟ | گلوانی: افزایش محدود قیمت بنزین عایدی چندانی ندارد
۵۳ دقیقه قبل / سایت اقتصادنیوز

افزایش قیمت بنزین، نقدینگی را از بازار سهام به سمت طلا و دلار می‌برد؟ | گلوانی: افزایش محدود قیمت بنزین عایدی چندانی ندارد

اقتصادنیوز: یک کارشناس اقتصادی می‌گوید: درست است که افزایش قیمت بنزین در کوتاه‌مدت یک شوک تورمی محسوب می‌شود، اما همه بازارها تا حدودی می‌توانند این شوک تورمی را جذب کنند.

 درس بزرگ جنگ علیه ایران برای اعراب خلیج‌فارس | الجزیره: نبرد پهپاد‌ها و موشک‌های ارزان با پدافند‌های میلیارد دلاری؛ معادلات را تغییر داد
۶ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

درس بزرگ جنگ علیه ایران برای اعراب خلیج‌فارس | الجزیره: نبرد پهپاد‌ها و موشک‌های ارزان با پدافند‌های میلیارد دلاری؛ معادلات را تغییر داد

اقتصادنیوز: پس از گذشت پنج ماه از آغاز جنگ میان آمریکا و ایران، نشانه‌های آینده امنیت خلیج فارس در حال آشکار شدن است. رفت‌وآمد کشتی‌های تجاری بر اساس ترتیباتی که هم‌اکنون میان عمان و ایران در حال مذاکره است، از سر گرفته شده؛ ترتیباتی که بر اساس قواعد جدید، نقش مستمر تهران در تنگه هرمز را به رسمیت می‌شناسد.