قیمت طلا امروز




 سایت جوان آنلاین / ۱۴۰۵/۰۴/۱۷

واکنش اسپانیا به انتقادات ترامپ

پس از اینکه رئیس جمهور آمریکا در جریان شرکت در اجلاس ناتو در ترکیه، اسپانیا را به دلیل عدم مشارکت کافی در ناتو مورد انتقاد قرار داد، اسپانیا به این اظهارات واکنش نشان داد.
 واکنش اسپانیا به انتقادات ترامپ



۸ دقیقه قبل / سایت اقتصاد ۲۴

علی شعث؛ مرد جدید غزه کیست؟/ پروژه‌ای که ممکن است به کرانه باختری برسد

اقتصاد۲۴- علی عبدالحمید شعث، مدیر جدید غزه در چارچوب طرح ۲۰ ماده‌ای صلح دولت ترامپ برای منطقه، قصد دارد آوار‌های پراکنده در سراسر غزه را به داخل دریای مدیترانه منتقل کند. به این ترتیب، فضای بیشتری برای ساکنان غزه ایجاد خواهد شد؛ مردمی که حتی پیش از آغاز جنگ نیز در نوار باریکی از زمین، در شرایطی فشرده زندگی می‌کردند.

فارن پالیسی در گزارشی نوشت: شعث پیش‌تر درباره این ایده گفته بود: «اگر بولدوزر‌ها را بیاورم و آوار‌ها را به داخل دریا بریزم، هم می‌توانم زمین جدیدی برای غزه به دست بیاورم و هم آوار‌ها را پاک کنم. این کار بیشتر از سه سال طول نمی‌کشد.»

بنا بر ادعای نویسنده، در بسیاری از جهات، شعث گزینه‌ای مناسب برای ریاست کمیته ملی اداره غزه (NCAG) است؛ نهادی که با حمایت آمریکا برای اداره موقت این منطقه تشکیل شده است. علی شعث کیست؟

شعث در سال ۱۹۵۸ در خان‌یونس غزه به دنیا آمده است. او مهندس عمران است و تحصیلات مهندسی خود را در قاهره و بلفاست گذرانده و بعد‌ها در دولت تشکیلات خودگردان فلسطین، سمت معاون وزیر برنامه‌ریزی و سپس وزیر حمل‌ونقل و ارتباطات را بر عهده داشته است.

او با ساختار اداری فلسطین و شبکه کمک‌کنندگان بین‌المللی آن آشنایی دارد و تجربه خود را به‌عنوان یک مدیر اجرایی و شهری به دست آورده است.

شعث همچنین با سازوکار‌های تأمین مالی بین‌المللی آشناست. در وب‌سایت کمیته ملی اداره غزه از او به‌عنوان فردی یاد شده که توانایی مدیریت بودجه‌های پیچیده چندمیلیون‌دلاری و ایجاد شراکت‌های سطح بالا با دولت‌ها، بانک‌های توسعه‌ای و سرمایه‌گذاران خصوصی را دارد.

او تاکنون با نماینده بزرگ‌ترین جامعه کمک‌کنندگان بین‌المللی، یعنی اتحادیه اروپا، نیز دیدار کرده است.

یک مقام سابق امنیتی اسرائیل که با فارن پالیسی گفت‌و‌گو کرده، گفته است نام شعث پیش از معرفی رسمی او به‌عنوان رئیس کمیته ملی اداره غزه، از سوی طرف اسرائیلی بررسی و تایید شده بود.

شعث در ماه ژانویه، درباره تیمی متشکل از حدود ۱۲ عضو کمیته که مأمور اداره موقت غزه شده‌اند، گفت: ما ذهن‌های فلسطینی هستیم، نه سلاح.

کسانی که او را فردی مناسب می‌دانند می‌گویند: شعث می‌تواند زمینه‌ساز بازسازی زیرساخت‌ها و توسعه اقتصادی غزه به نفع فلسطینی‌ها باشد؛ اما در عین حال برای اسرائیل هم چهره‌ای قابل قبول است و به‌عنوان مدیری کارآمد در حوزه اقتصاد، با چشم‌انداز دونالد ترامپ برای برقراری صلح اقتصادی در منطقه همخوانی دارد.

بیشتر بخوانید:فیلم / نتانیاهو طرح ترامپ را رد کرد

ترامپ رفاه اقتصادی را مسیری برای آشتی میان اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها می‌داند؛ هرچند طرح موسوم به ریویرای غزه او به دلیل بی‌توجهی به حساسیت‌های فلسطینی‌ها با انتقاد‌های گسترده‌ای روبه‌رو شد. آیا بازسازی غزه به قیمت آرمان فلسطین تمام می‌شود؟

فلسطینی‌ها به‌شدت خواهان بازسازی غزه هستند. حتی حماس اعلام کرده که آماده است اداره این منطقه را به یک تکنوکرات واگذار کند.

با این حال، در میان فلسطینی‌ها این نگرانی وجود دارد که پشت سر شعث و کمیته ملی اداره غزه، راهبردی بزرگ‌تر در جریان باشد؛ راهبردی که هدفش ایجاد رفاه اقتصادی است، اما در نهایت می‌تواند مبارزه ملی فلسطینی‌ها را به حاشیه براند و شکاف‌های داخلی میان آنها را عمیق‌تر کند.

محمد شهاده، پژوهشگر شورای روابط خارجی اروپا، می‌گوید: شعث اکنون وظایفی را انجام خواهد داد که پیش‌تر تشکیلات خودگردان فلسطین در غزه انجام می‌داد؛ از مدیریت گذرگاه رفح گرفته تا تامین کتاب‌های درسی دانش‌آموزان و موارد دیگر.

به گفته او، این وضعیت می‌تواند هماهنگی موجود میان غزه و کرانه باختری را از بین ببرد.

شعث باید با احتیاط حرکت کند تا برچسب «دست‌نشانده» به او زده نشود و اعتبارش نزد فلسطینی‌ها را از دست ندهد.

اگر کمیته ملی اداره غزه به بخشی دائمی از ساختار حکمرانی این منطقه تبدیل شود، ممکن است شکاف جغرافیایی میان کرانه باختری و غزه عمیق‌تر شود و به جنبش ملی فلسطین آسیب بزند.

اران لِرمن، سرهنگ بازنشسته اطلاعاتی و معاون سابق مشاور امنیت ملی اسرائیل که اکنون معاون رئیس مؤسسه راهبرد و امنیت اورشلیم است، می‌گوید: هیچ جدول زمانی برای پایان کار کمیته ملی اداره غزه در این منطقه وجود ندارد. وظیفه کمیته ملی اداره غزه چیست؟

بر اساس متن طرح ۲۰ ماده‌ای صلح ترامپ، مأموریت اصلی کمیته ملی اداره غزه این است که خدمات عمومی روزمره را تا زمانی ارائه کند که تشکیلات خودگردان فلسطین برنامه اصلاحات خود را تکمیل کرده و برای به‌دست گرفتن اداره غزه آماده شود.

در ظاهر، این طرح ساده به نظر می‌رسد، اما مملو از موانع و چالش‌های سیاسی است. شعث تنها با مشکلات ناشی از سیاست اسرائیل روبه‌رو نیست؛ بلکه باید با یک مسئله اساسی‌تر در درون جنبش فلسطینی نیز دست‌وپنجه نرم کند. اولین مشکل شعث: آغاز کار

نخستین چالش شعث این است که اساسا بتواند کار خود را آغاز کند.

بیش از هفت ماه از انتصاب او به‌عنوان رئیس کمیته ملی اداره غزه گذشته، اما شعث و اعضای تیمش همچنان در هتلی در قاهره منتظر مانده‌اند. بازسازی غزه حتی آغاز نشده است.

حماس با کنار گذاشتن سلاح‌های خود موافقت کرده، اما اسرائیل این اقدام را معادل خلع سلاح نمی‌داند و در آستانه انتخابات پارلمانی اسرائیل در ماه اکتبر نیز حاضر نشده است متعهد شود که توافق موجود را اجرا و حفظ خواهد کرد.

اسرائیل گمان می‌کند حماس هرگز کنترل خود بر غزه را به‌طور کامل کنار نخواهد گذاشت و خلع سلاح نخواهد شد. از سوی دیگر، اسرائیل نمی‌خواهد اهرم فشاری را که با اشغال مجدد غزه به دست آورده، از دست بدهد.

فلسطینی‌ها تردید دارند که اسرائیل اساسا از ابتدا قصد خروج از غزه را داشته باشد. آیا مدل غزه قرار است در کرانه باختری اجرا شود؟

برخی نگران‌اند که اسرائیل قصد داشته باشد از شعث و کمیته ملی اداره غزه به‌عنوان الگویی برای حکمرانی استفاده کند که در نهایت بتوان آن را در کرانه باختری نیز اجرا کرد؛ مدلی که در آن رفاه اقتصادی به جای آزادی و استقلال ملی فلسطین در مرکز توجه قرار می‌گیرد.

محمد شهاده می‌گوید: بر اساس طرح ۲۰ ماده‌ای صلح ترامپ، کمیته ملی اداره غزه قرار است پس از انجام اصلاحات ضروری، هرچند هنوز مشخص نشده دقیقاً چه اصلاحاتی، غزه را به تشکیلات خودگردان تحویل دهد.

اما به گفته او، این نگرانی وجود دارد که چنین اتفاقی هرگز رخ ندهد. شهاده اضافه می‌کند: این احتمال وجود دارد که کمیته ملی اداره غزه در نهایت اداره کرانه باختری را نیز در دست بگیرد.

لرمن می‌گوید اسرائیل درباره گسترش نقش تشکیلات خودگردان به غزه ملاحظاتی دارد. او می‌گوید: هنوز مشخص نیست که تشکیلات خودگردان در نهایت در غزه نقشی ایفا کند.

به گفته او، کمیته ملی اداره غزه می‌تواند در آینده به الگویی برای کرانه باختری تبدیل شود؛ هرچند فعلاً برنامه‌ای برای جایگزین‌کردن تشکیلات خودگردان وجود ندارد.

لرمن درباره این موضوع می‌گوید: کمیته ملی اداره غزه می‌تواند نشان دهد که حکمرانی بهتر در دوره پس از محمود عباس چگونه می‌تواند باشد.

او به محمود عباس، رئیس ۹۰ ساله تشکیلات خودگردان فلسطین اشاره دارد که حدود دو دهه است این نهاد را رهبری می‌کند.

لرمن اضافه می‌کند: موضوع لزوما سرنگونی تشکیلات خودگردان و آوردن کمیته ملی اداره غزه نیست؛ بلکه قطعا می‌تواند ایجاد قواعد و هنجار‌هایی باشد که شیوه اداره امور در رام‌الله را نیز تغییر دهد. منبع: اقتصاد نیوز


۲۱ دقیقه قبل / سایت اقتصاد ۲۴

ترامپ درباره ایران چه گفت؟ ادعای جدید درباره تنگه هرمز و مذاکرات

اقتصاد۲۴- دونالد ترامپ، جمعه شب به وقت محلی در یک تجمع انتخاباتی در کارولینای جنوبی با تکرار تناقض گویی هایش ادعا کرد: «ما نمی‌توانیم اجازه دهیم آنها به سلاح هسته‌ای دست پیدا کنند؛ نمی‌توانیم اجازه دهیم ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند، وگرنه شاهد اتفاقات بسیار بدی خواهید بود.»

ترامپ همچنین هشدار داد که اگر جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای سال ۲۰۲۶ شکست بخورند، دموکرات‌ها دلیلی برای استیضاح او پیدا خواهند کرد.

او خطاب به حاضران گفت: «باید در انتخابات میان‌دوره‌ای پیروز شوید، چون اگر در انتخابات میان‌دوره‌ای پیروز نشویم، آنها دلیلی برای استیضاح من پیدا خواهند کرد. من استیضاح خواهم شد.»

رئیس جمهوری آمریکا با ادعا‌های بی اساس درباره ایران مدعی شد: «ما وارد عمل شدیم و آنها را متوقف کردیم. آنها هرگز سلاح هسته‌ای نخواهند داشت.»

ترامپ گفت: آنها خواهان توافق هستند که حتی نمی‌دانیم آیا خودمان توافقی می‌خواهیم یا نه، چون من در حال حاضر تنگه هرمز را قلمرو آمریکا می‌دانم.»

رئیس جمهوری آمریکا که با پیامد‌های اقتصادی جنگ و افزایش قیمت انرژی دست و پنجه نرم می‌کند، ادعا کرد که قیمت انرژی پس از پایان جنگ علیه ایران کاهش خواهد یافت.

وی مدعی شد: به محض اینکه کارمان تمام شود، قیمت نفت پایین‌تر از همین مدت کوتاه قبل خواهد آمد. ما قیمت آن را برای خودروی شما پایین آورده بودیم.»

رئیس جمهوری آمریکا خطاب به حاضران مدعی شد: «جمعه شب است و کلی وقت داریم! چه غلطی باید کنم؟... برگردم ایران را کمی بیشتر بمباران کنم؟»

بیشتر بخوانید:ادعای تازه ترامپ درباره گزینه نظامی علیه ایران

ترامپ با تکرار ادعاهایش درباره حملات تجاوزکارانه به ایران مدعی شد: نمی‌دانم با چه کسی باید مذاکره کنم و این یک مشکل است.

رئیس جمهوری آمریکا ادعا کرد: این تنها کشور دنیاست که هیچ‌کس نمی‌خواهد رئیس‌جمهوری آن باشد. می‌گویند «چه کسی می‌خواهد رییس‌جمهور باشد؟» و بعد می‌گویند «نه، نه، من نمی‌خواهم رئیس‌جمهویر باشم. بنابراین، این کمی مشکل‌ساز است.»

ترامپ در ادامه اظهارات ضد و نقیض خود و در توجیه حملات به ایران مدعی شد: اگر ایران روزی به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند، از آن استفاده خواهد کرد. آنها بلافاصله اسرائیل و خاورمیانه را نابود خواهند کرد، و فکر می‌کنید سراغ ما نخواهند آمد؟ آن وقت می‌گویید "شهر بعدی کدام است؟ " ما اجازه نخواهیم داد چنین اتفاقی بیفتد. ما یک سال پیش، بمب‌افکن‌های بی-۲ را داشتیم که به کل این ماجرا پایان دادند.

وی با بیان این ادعا که درباره ایران خوب پیش می‌رویم، مدعی شد: رسانه‌های جعلی فقط نمی‌خواهند این موضوع را این‌طور گزارش کنند، اما حالا کم‌کم در حال نزدیک شدن به این واقعیت هستند، چون حرف زیادی برای گفتن ندارند.

ترامپ درباره ونزوئلا نیز گفت: من ونزوئلا را دوست دارم و روابط بسیار خوبی داریم. ما میلیارد‌ها دلار از این کشور درآمد داریم.

وی با تمجید از حمله آمریکا به ونزوئلا افزود: این را در نظر داشته باشید که هیچ‌کس دوست ندارد درباره آن صحبت کند. این ماجرا یک روز طول کشید. همه می‌گفتند «اوه، این ماجرا طولانی خواهد شد.»، اما فقط یک روز طول کشید.

ترامپ درباره مسائل داخلی آمریکا همچنان به دولت جو بایدن انتقاد کرد و گفت: بایدن بدترین تورم در ۴۸ سال گذشته و بدترین کسری تجاری در تاریخ جهان را ایجاد کرد.

وی به اقداماتی که در دوران ریاست‌جمهوری خود در پایتخت آمریکا انجام داده است، اشاره و ادعا کرد: واشنگتن تمیز، امن و زیبا شده است. رستوران‌ها پر شده‌اند و جرائم ۷۸ درصد کاهش یافته است.

رئیس جمهوری آمریکا مدعی شد: بنا‌های یادبود دیگر از دیوارنویسی پاک شده‌اند و چادر‌های بی‌خانمان‌ها جمع شده است. واشنگتن «جذاب‌ترین» شهر آمریکا است.

ترامپ در آستانه انتخابات میاندوره‌ای آمریکا تعدادی از کاندیدا‌های دموکرات‌ها را کمونیست و کمونیسم را بزرگترین خطر برای آمریکا خواند. منبع: ایرنا


۲۳ دقیقه قبل / سایت هم میهن

ترامپ: اگر در انتخابات میان‌دوره‌ای شکست بخوریم، من استیضاح خواهم شد

به گزارش هم‌میهن آنلاین، دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا گفت: «اگر در انتخابات میان‌دوره‌ای شکست بخوریم، من استیضاح خواهم شد.»

به گزارش «انتخاب»، ترامپ افزود: «آنها من را استیضاح خواهند کرد. اصلاً نمی‌دانند چرا.» 

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید




 قیمت سکه پارسیان امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ / سکه ۱۰۰ سوت چند؟
۳۹ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

قیمت سکه پارسیان امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ / سکه ۱۰۰ سوت چند؟

قیمت سکه پارسیان امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ اعلام شد.

 هشدار برای فرونشست متروی پرند
۲ دقیقه قبل / سایت تابناک

هشدار برای فرونشست متروی پرند

تصاویر جدید از محدوده ایستگاه متروی پرند نشان می‌دهد که علی‌رغم گزارش‌های مکرر از اسفندماه ۱۴۰۳، فرونشست زمین در این منطقه شدت یافته و ایمنی زیرساختی شهر بار...

 نرخ‌های‌ جدید حواله ارز در مرکز مبادله ایران
۱۰ دقیقه قبل / سایت تابناک

نرخ‌های‌ جدید حواله ارز در مرکز مبادله ایران

بر اساس اعلام مرکز مبادله ارز و طلای ایران، نرخ حواله دلار آمریکا امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ به ۱۵۶ هزار و ۷۳۷ تومان رسید؛ همزمان نرخ حواله یورو ۱۸۳ هزار و ۱۲۸...

 امارت به سمت ایران تمایل دارد یا رفیق شفیق آمریکا است؟
۱۶ دقیقه قبل / سایت روزنو

امارت به سمت ایران تمایل دارد یا رفیق شفیق آمریکا است؟

امارات متحده عربی روز چهارشنبه تمام معاملات تجاری و مالی با ایران را تا اطلاع ثانوی متوقف کرد. به گزارش فارن‌پالیسی، تصمیم ابوظبی که مدت‌ها روابط اقتصادی نزد...

 تهدید آزادی‌های شهروندی به‌جای حل مشکلات معیشتی
۳۷ دقیقه قبل / سایت آفتاب نیوز

تهدید آزادی‌های شهروندی به‌جای حل مشکلات معیشتی

کمتر از یک‌هفته پس از تصویب کلیات طرح جنجالی «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها یا نهاد‌های بیگانه» در مجلس و درحالی‌که انتهای هفته گذشته، حتی دولت...

 از سر‌گیری جنگ میان ایران و آمریکا منتفی است؟
۲۲ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

از سر‌گیری جنگ میان ایران و آمریکا منتفی است؟

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری امریکا نیز مدعی شده اعمال فشار اقتصادی حداکثری می‌تواند ازسرگیری گسترده جنگ را منتفی کند. این ادعا در ظاهر بر بازدارندگی اقتصادی استوار است، اما در عمل می‌تواند به تشدید تنش منجر شود، زیرا هر چه فشارها گسترده‌تر شود، احتمال واکنش متقابل و افزایش هزینه‌های امنیتی برای مسیرهای انرژی نیز بیشتر خواهد شد.