قیمت طلا امروز




 سایت جوان آنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۰۳

کوششی در توقف چرخه بازتولید کودکان کار

والدین کودکان کار در دوران کودکی سر کار فرستاده شده‌اند و حالا خود آنها هم مجدد فرزندانشان را در کودکی سرکار می‌فرستند و این چرخه بار‌ها و بار‌ها تکرار می‌شود
 کوششی در توقف چرخه بازتولید کودکان کار

جوان آنلاین: کودکی‌هایشان پشت چراغ قرمز چهارراه‌ها جا مانده‌است! همچنان که آسیب‌ها و گرفتاری در چرخه تکرار کودک کاری بودن به زندگی آنها چراغ سبز نشان داده‌است. شاید تنها راهکار برای نجات این بچه‌ها و ورود آنها به جریان زندگی طبیعی و طی کردن مسیری همچون دیگر کودکان هم سن و سالشان این باشد که چرخه آسیب و دور باطلی را که در آن گرفتار شده‌اند، شکسته شود و تنها راه برای توقف این چرخه، کمک کردن به این کودکان برای آموزش و آگاهی است. این درست همان مسیری است که مجموعه صبح رویش تلاش می‌کند برای این بچه‌ها فراهم کند و مدرسه و مرکز رشد و کارگاه‌های مهارت آموزی این مجموعه همه تلاشی است برای توقف چرخه تولید کودکان کاری که والدینشان هم دوران کودکی خود را سر چهارراه‌ها یا در کارگاه‌های زیر‌زمینی گذرانده‌اند. 

وقتی صحبت از کودکان کار و خیابانی می‌شود تصویری که در ذهنمان مرور می‌شود کودکانی با لباس‌ها و سر و وضع ژولیده است که سر چهارراه‌ها یا در مترو و مکان‌های عمومی دیگر مشغول فروختن فال و گل هستند و گاهی هم گدایی می‌کنند، اما در مجموعه رشد صبح رویش نمای متفاوتی از کودکان کار را شاهد هستیم؛ بچه‌هایی با سر و لباس مرتب و مدرسه‌ای که اگرچه آموزش در آن برقرار است، اما با مدارس معمولی که ما در آنها تحصیل کرده‌ایم، فرق می‌کند. 

 آموزش و آگاهی برای شکستن چرخه بازتولید کودک کار

دکتر مهسا ایمانی، عضو هیئت‌مدیره مجموعه و مدیر ارشد اجرایی صبح رویش، درباره فعالیت‌های مجموعه صبح رویش این گونه توضیح می‌دهد: «در آستانه یازدهمین سال صبح رویش در ۱۱ مرکز پذیرای بیش از هزار کودک کار و در معرض آسیب و خدمات آموزشی، مددکار، توانمند‌سازی و اشتغال‌زایی. مرکز یازدهم سه سال پیش به همت بهزیستی به صبح رویش داده شده‌است. این مرکز مدرسه صبح رویش است که نامش را دانستان گذاشته‌اند. در این مرکز ۱۱ سال تجربه آموزشی و تعامل با کودکان کار و در معرض آسیب و بررسی مدارس برتر دنیا طراحی منحصر به فردی دارد.»

ایمانی درباره اهداف این مجموعه می‌گوید: «ما هدفمان حل مسئله عمومی و شکستن چرخه بازتولید کودک کار بوده‌است. وقتی به خانواده‌های کودکان کار نگاه می‌کنیم، می‌بینیم در دوران کودکی به دلیل بیماری یا شرایط اقتصادی والدین سر کار فرستاده شده‌اند و حالاکه خود آنها بزرگ شده‌اند، آنها هم مجدد فرزندانشان را در کودکی سرکار می‌فرستند و این چرخه مدام تکرار می‌شود.» به گفته وی، یکی از پژوهش‌هایی که سال ۹۴ در مدرسه صبح رویش انجام شده نشان می‌دهد یکی از نقاط مؤثر در چرخه بازتولید کودکان کار بحث آموزش است و پژوهش‌ها نشان می‌دهد اگر این کودکان از سنین کودکی تحت آموزش اثربخش و تخصصی قرار بگیرند، احتمال اینکه در بزرگسالی کودکانشان را سر کار بفرستند، به مراتب کمتر می‌شود. 

ایمانی ادامه می‌دهد: «بنابراین صبح رویش هدفش را آموزش قرار داد. البته منظور از آموزش، آموزش‌های معمول مدارس عادی نیست، بلکه آموزش‌هایی است که هر کدام از دل یک نیاز احصا شده در مخاطب ما برآمده و متناسب با شرایط ما و موقعیت مخاطب بومی سازی و ارائه شده‌است.»

 روایت‌هایی از واقعیت 

اینجا مدرسه، مرکز نگهداری شبانه‌روزی، ورزشگاه و کارگاه مهارت آموزی دارد. بچه‌هایی که در این ۱۱ سال به صبح رویش وارد شده‌اند، روایت‌هایی شنیدنی و آموزنده دارند. بهرام یکی از نوجوانان کار که در مرکز مهارت آموزی معلوم شد استعداد ویژه نجاری دارد و به حدی پیشرفت کرد که توانست به صورت مستقل سفارش بگیرد؛ روزی که بهرام کارگاه خودش را افتتاح کرد برای مدیران صبح رویش روزی به یاد ماندنی بود، اما یک هفته بعد بهرام تمام ابزار‌هایی را که با کمک خیران برای کارگاه نجاری‌اش خریده‌بودند، فروخت و به جایش یک موتور‌سیکلت خرید؛ حادثه‌ای که نشان داد آموزش‌های کودکان کار یک حلقه مفقوده دارد و آن نگاهی است که بچه‌ها به موضوع کارکردن دارند. به همین‌خاطر هم مرکز رشد طراحی شد تا حامی بحث اشتغال بچه‌ها باشد و تا زمانی که مطمئن نشده بچه‌ها می‌توانند از مهارتی که یاد گرفته‌اند درآمد‌زایی کنند همراهی‌شان می‌کند و حامی‌شان است. 

 مهارت برای توانمندسازی 

کارگاه مهارت آموزی یکی از بخش‌های مرکز رشد رویش است که بچه‌ها در آن مهارت‌هایی همچون ساخت لوازم چوبی، گلدوزی و دوختن کیف‌های پارچه‌ای و مهارت‌هایی از این دست را یاد می‌گیرند. به گفته ایمانی فروش محصولات کودکان نقض قانون کار کودک است، بچه‌ها کار‌هایی را که در این کارگاه درست می‌کنند یا با خود می‌برند یا همین جا می‌ماند و فروخته نمی‌شود. 

وی تأکید می‌کند: «متقاعد کردن خانواده‌ها برای اینکه بچه‌ها به جای کار کردن زمانی را در کارگاه‌های مهارت آموزی بگذرانند با یک پروسه پیچیده مددکاری همراه بوده‌است. بچه‌هایی که در این مدرسه هستند اغلب در کنار درس خواندن در این مدرسه کار هم می‌کنند، اما برخی از آنها هم در معرض آسیب هستند و در این کارگاه‌ها مهارتی یاد می‌گیرند تا بعد از ۱۸ سالگی بتوانند شاغل شوند و درآمدی داشته‌باشند. در ساعاتی که بچه‌ها نیستند یا در برون سپاری‌ها کار‌هایی توسط اساتید تولید و به نفع بچه‌ها فروخته شود.»

 کلاس‌هایی حلقه‌ای 

در مرکز رشد رویش کلاس‌ها با تصوری که ما از کلاس درس و مدرسه داریم خیلی متفاوت است. چینش کلاس‌های اینجا به صورت گرد و دایره‌وار است تا بچه‌ها همه در کنار هم در یک ردیف قرار بگیرند. اعظم قاسمی، مدیر ارشد واحد رشد کودک درباره دلایل این چینش، اینگونه توضیح می‌دهد: «بچه‌ها در حلقه‌های مختلفی قرار می‌گیرند و همراه با معلمشان، یادگیری را در عمل تجربه می‌کنند.»

وی تأکید می‌کند: «ما معتقدیم یادگیری نباید به نشستن پشت میز محدود شود، بلکه باید با توجه به تفاوت‌های فردی، هر کودک بتواند در جایگاه خودش فعالیت کند. به همین خاطر هم باور ما این است که یادگیری واقعی زمانی رخ می‌دهد که بچه‌ها بتوانند کاربرد مفاهیم را در زندگی ببینند و خودشان آنها را اجرا کنند؛ نه اینکه صرفاً مطلبی را حفظ کنند که به کار روزمره‌شان نمی‌آید.»

 یادگیری کلاس اول همراه با خرگوش بازیگوش 

«دشت هویج» یکی از بخش‌های مرکز رشد رویش و مخصوص کلاس اولی‌هاست. این کلاس برای کودکانی طراحی شده که تازه پا به دنیای آموزش گذاشته‌اند. داستان این کلاس درس متفاوت درباره خرگوشی است که برای نخستین‌بار از لانه‌اش بیرون می‌آید و دنیای اطراف را کشف می‌کند؛ به همین دلیل این فضا «دشت هویج» نامیده شده‌است. 

به گفته خانم قاسمی در این کلاس نیز مبنا بر حفظ کردن نیست. بچه‌ها الفبا را از طریق تجربه، داستان، شخصیت‌پردازی، نمایش و فعالیت‌های عملی یاد می‌گیرند؛ نه لزوماً با نوشتن صرف. وی می‌افزاید: «نکته دیگری که دوست دارم روشن‌تر بگویم، مواجهه با مسائل واقعی است. در زندگی روزمره با مسائل گوناگونی روبه‌رو هستیم و سعی می‌کنیم آنها را حل کنیم. در مدرسه ما نیز اولین قدم، طرح یک مسئله واقعی است و بچه‌ها پیرامون آن شروع به فعالیت می‌کنند.»

 معلم به عنوان تسهیل‌گر تجارب تازه 

یکی از کلاس‌های اصلی این مدرسه هم کلاس کار است که ترکیبی از ریاضی، فارسی، فناوری و هنر را در بر می‌گیرد. این چهار مهارت در کنار هم، بستر مناسبی برای طراحی یادگیری‌های قوی فراهم می‌کنند تا دختران و پسران عزیزمان که در قالب‌های مختلف در این فضا حضور دارند، به کشف و شهود برسند. 

در این رویکرد، معلم نقش تسهیل‌گر را ایفا می‌کند و در کنار بچه‌هاست تا مفاهیم مورد نیازشان را در عمل تجربه کنند. 

قصه‌ها، شخصیت‌ها و داستان‌ها، همه ابزار‌های ما برای ایجاد آن لحظه یادگیری ماندگار هستند. قاسمی تأکید می‌کند: ما بر این باوریم که اگر قرار است یادگیری، پایدار و مؤثر باشد، باید از ساختار‌های سنتی فاصله گرفت. تمام کلاس‌هایی که معرفی کردم، بر اساس این پرسش بنیادین طراحی شده‌اند که: کودک چگونه یاد می‌گیرد؟ و بر همین اساس، تلاش می‌کنیم فعالیت‌های خلاقانه‌ای پیرامون این یادگیری طراحی کنیم.»

 فرصتی برای هزار کودک کار

قاسمی در خصوص تعداد بچه‌هایی که در این مرکز رشد حضور دارند و نحوه ورود آنها اینگونه توضیح می‌دهد: «در حال حاضر، ما بیش از هزار کودک و نوجوان را تحت پوشش داریم؛ از مقطع پیش‌دبستان تا متوسطه دوره دوم. همچنین کودکانی بالای ۱۸ سال داریم که مسیر رشد را کامل طی کرده‌اند و اکنون در مرکز رشد مشغول شکوفایی استعداد‌های خود هستند. خروجی‌های این مرکز تا امروز بسیار جذاب و امیدبخش بوده‌اند؛ به‌گونه‌ای که گاهی خود من که در اینجا کار می‌کنم، هنگام بازدید از مرکز رشد شگفت‌زده می‌شوم.»

به گفته وی نحوه ورود کودکان به مرکز هم از چند مسیر امکان‌پذیر است؛ برخی خانواده‌ها مثلاً در مترو یا مکان‌های عمومی با ما آشنا می‌شوند و ارتباط برقرار می‌کنند. 

برخی کودکان خودشان مراجعه می‌کنند؛ و بخش دیگری از کودکان توسط مددکاران ما در چهارراه‌ها، متروها، کارگاه‌ها و محل‌های مختلف شناسایی می‌شوند و با خانواده‌شان ارتباط گرفته می‌شود. 

این مدیر ارشد مرکز رشد درباره چالش‌های راضی کردن خانواده کودکان کار برای حضور بچه‌ها در مرکز هم اینگونه توضیح می‌دهد: «قطعاً ارتباط با خانواده‌ها شرایط ویژه‌ای دارد و باید با حساسیت و ملاحظات خاصی پیش رفت. از آنجا که ۱۲ سال است فعالیت می‌کنیم، بسیاری از خانواده‌ها ما را می‌شناسند و همراهی خوبی دارند. با این حال، گاهی با خانواده‌هایی مواجه می‌شویم که تمایل ندارند یا حتی مانع حضور کودک می‌شوند. این مسئله را داشته‌ایم و مطمئناً خواهیم داشت، اما ما برای این موارد برنامه داریم:

نقش یاور (مشابه مشاور یا مددکار در مدارس دیگر) که وظیفه‌اش یاری‌رسانی به کودکان است، ابتدا اقدام به برقراری ارتباط با خانواده می‌کند. در صورت عدم موفقیت، مددکار وارد عمل می‌شود و با حضور در منزل، جلسات گفت‌و‌گو و پیگیری‌های مستمر، سعی در جلب اعتماد خانواده دارد.»

 حق همه کودکان برای حرکت در مسیر رشد 

قاسمی ادامه می‌دهد: «البته کیس‌های ناموفقی هم داشته‌ایم؛ خانواده‌هایی که به‌رغم تمام تلاش‌ها، امکان همراهی پیدا نشده‌است. گاهی این خانواده‌ها خودشان درگیر مسائل عمیق‌تری هستند که نیاز به حمایت‌های بیشتر (حتی از سوی نهاد‌هایی مانند دولت) دارد تا بتوانند شرایط را برای حضور کودک فراهم کنند.»

وی در پایان تصریح می‌کند: «باور ما این است که هر کودکی حق حضور در این مسیر را دارد، حتی اگر ما نتوانیم او را پیدا کنیم. به همین دلیل، از هرگونه معرفی از سوی دیگران استقبال می‌کنیم و تا جایی که ظرفیت فیزیکی مرکز اجازه دهد، پذیرای کودکان جدید خواهیم بود.»

یقیناً آمار کودکان کار و در معرض آسیب بسیار بیشتر از ظرفیت این مرکز رشد است؛ آماری که ضرورت توسعه چنین ساز و کار و مراکزی را جدی‌تر می‌کند؛ مراکزی که شاید بتوانند چرخه آسیب‌های اجتماعی و کودکان کار را متوقف کند و آینده‌ای روشن‌تر را برای این کودکان رقم بزند.



۵ ساعت قبل / سایت صفحه سیاست

برنامه‌ محوری در فعالیت‌های رسانه‌ای ضروری است

صفحه سیاست-

حجت‌ الاسلام‌ سید علی عماد روز پنجشنبه در دیدار با فعالان فرهنگی و مذهبی استان زنجان با تأکید بر ضرورت شناسایی و ساماندهی فعالان رسانه‌ای و فضای مجازی حوزه، افزود: اگر جلسات فعالان فرهنگی و مذهبی ادامه یابد، باید دبیر یا دبیرانی آشنا با رسانه و حکمرانی رسانه از میان طلاب برای فعال‌سازی این شبکه تعیین شوند.

عماد با اشاره به ضرورت تقویت فعالیت‌های رسانه‌ای و فضای مجازی اظهار داشت: برای ادامه این جلسات باید یک یا دو نفر از میان طلاب به‌ ویژه طلاب زنجانی مقیم قم که با قلمرو رسانه و حکمرانی رسانه آشنا هستند، به‌ عنوان دبیر انتخاب شوند تا شبکه فعالان رسانه‌ای را سامان دهند.

وی اظهار داشت: در قم دو کار مهم در زمینه شناسایی اصحاب رسانه و فعالان فضای مجازی انجام شده و اکنون مشخص است که حدود ۵۰ تا ۶۰ نفر از فعالان در چه سکوهایی فعالیت می‌کنند، حوزه فعالیت آنها چیست، چه تعداد دنبال‌کننده دارند و به چه موضوعاتی بیشتر اهتمام می‌ورزند.

مشاور رئیس‌جمهور در امور روحانیت ادامه داد: اگر بناست در این حوزه کار مؤثری انجام شود، باید نقشه و فونداسیون درستی برای آن طراحی کنیم، چراکه زیرساخت مناسب، زمینه فعالیت‌های بعدی را فراهم می‌کند و همه امور نیز نباید بر عهده مسئولان باشد، بلکه بخشی از کار را خود فعالان می‌توانند سامان دهند.

وی با بیان اینکه شناسایی جامعه فعالان رسانه‌ای باید به صورت دقیق انجام شود، گفت: باید مشخص باشد چه کسانی در حوزه خبرنگاری و چه کسانی در فضای مجازی فعال هستند و هر فرد چه کاری انجام می‌دهد که این شناخت می‌تواند زمینه‌ ساز برنامه‌ریزی و فعالیت مؤثرتر باشد.

عماد با اشاره به ظرفیت رسانه در معرفی چهره‌ای واقعی از روحانیت، افزود: یکی از بهترین تصاویری که می‌توان از روحانیت ارائه کرد، تصویر انسانی دین دار و در عین حال ارتباط‌گرفته با جامعه است، ما می‌توانیم با ادبیات و شیوه تعامل مناسب با جامعه، چنین تصویری را تولید و تقویت کنیم، حتی یک پادکست خوب می‌تواند اثرگذاری قابل توجهی داشته باشد.

وی رسانه را ابزار مهم انتقال پیام عنوان کرد و گفت: رسانه هنر هفتم است و پیامبران نیز به نوعی پیام‌ رسان حقیقت بوده‌اند، بنابراین باید فرصت‌های موجود را شناسایی کنیم و ببینیم چگونه می‌توان از ظرفیت رسانه برای پیشبرد اهداف استفاده کرد و فعالان حاضر در این عرصه نیز متخصصان این حوزه هستند و باید از تجربه و توان آنها بهره گرفت.

عماد با اشاره به تحولات سکوهای اجتماعی در سال‌های اخیر افزود: باید بررسی کنیم از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۵، همزمان با شکل‌گیری و توسعه این سکوها، میزان رشد آنها چقدر بوده و آیا این رشد صرفا حاصل عملکرد ما بوده یا عوامل دیگری از جمله محدودیت‌های ایجاد شده نیز در آن مؤثر بوده است؟همچنین باید کاستی‌ها و ظرفیت‌های موجود را به صورت دقیق شناسایی کنیم.

وی بر مستندسازی فعالیت‌های رسانه‌ای تأکید کرد و گفت: کسانی که این دایره را طراحی کرده‌اند و فعالان رسانه‌ای حاضر هستند، می‌توانند در ادامه مسیر کمک کنند و به راهبردهای عملیاتی مناسبی برسیم؛ اما این کار باید مستند باشد و تا حد امکان از گزارش‌های شفاهی فاصله بگیریم.

عماد ادامه داد: در سکوهایی مانند «ایتا» کانال‌ها و گروه‌هایی وجود دارند که هم از نظر اعضا و هم از نظر فرهیختگی و تأثیرگذاری ظرفیت بالایی دارند و باید آنها را به صورت دقیق شناسایی و مستند کرد.

وی با بیان اینکه نقد مسئولان نیز باید مبتنی بر مستندات و در چارچوب درست انجام شود، تاکید کرد: اگر بخواهیم عملکرد یک مسئول را نقد کنیم، دو راه وجود دارد، می‌توانیم کلی صحبت کنیم یا اینکه با مستندات دقیق، او را با عملکرد خودش مواجه کنیم.

عماد افزود: اگر می‌خواهیم به مسئولی بگوییم این کار موجب ناامیدی شده یا این سخن درست نبوده است، باید مستند و بدون تقطیع و برش سخنان و عملکرد او را بررسی کنیم.

مشاور رئیس‌جمهور در امور روحانیت با تأکید بر اینکه هدف از نقد باید اصلاح و کمک به حل مسائل باشد، افزود: اگر ظرفیتی برای اصلاح وجود دارد، باید دلسوزانه آن را در قالب یک بسته مستند و قابل بررسی ارائه کرد تا مسئول مربوطه بتواند آن را ببیند و درباره آن تصمیم بگیرد.

در پایان فعالان فرهنگی و مذهبی دیدگاههای خود را درباره موضوعات مختلف مطرح کردند.

 


۱۱ دقیقه قبل / سایت مشرق

پولیتیکو: جنگ اقتصادی کارساز نیست/ ایران پرچم تسلیم را بالا نمی‌برد

به گزارش مشرق، در حالی که با پایان به‌اصطلاح مهلت ۶۰ روزه تعیین‌شده در مذاکرات اسلام‌آباد، تحلیل‌های متعددی در رسانه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و نیز منابع صهیونیستی در مورد سناریوهای مرحله جدید و محدودیت‌های گزینه‌های آمریکا ارائه می‌شود، محافل آمریکایی تاکید دارند که استراتژی دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور، برای خفه کردن اقتصاد ایران از طریق تحریم‌ها و محاصره دریایی با آزمون دشواری روبرو است، زیرا تهران همچنان در موضع خود ثابت قدم است و حاضر است به جای پذیرش شرایط آمریکا، بارهای اقتصادی قابل توجهی را تحمل کند.

در این زمینه مجله آمریکایی پولیتیکو، در گزارشی با استناد به مقامات سابق دولت ترامپ، سفرای آمریکا و کارشناسان منطقه اعلام کرد که تردیدهای زیادی درباره جنگ اقتصادی وعده داده شده توسط آمریکا علیه ایران وجود دارد و اسکات بیسنت، وزیر خزانه داری، مدعی بود که این جنگ با جنگ‌های قبلی متفاوت خواهد بود، اما به نظر می‌رسد که اینگونه نیست.

ایران پرچم سفید را بالا نخواهد برد

پولیتیکو در این مقاله به بررسی مخمصه ترامپ در جنگ با ایران و دلایل عدم تسلیم کشورمان در برابر فشارهای آمریکا پرداخته و نوشت: دونالد ترامپ منتظر است تا ایران در نتیجه جنگ اقتصادی پرچم سفید را بالا ببرد، اما به نظر می‌رسد تهران آماده است تا بیشتر منتظر بماند و از خواسته‌های او برای لغو هزینه‌های اعمال شده بر کشتی‌هایی که از تنگه هرمز عبور می‌کنند یا سایر خواسته‌هایی که ترامپ می‌خواهد برای پایان دادن به درگیری به آنها دست یابد، پیروی نخواهد کرد.

بر اساس این گزارش، جیمز جفری، سفیر سابق آمریکا که در سه دولت، از جمله دولت اول ترامپ، خدمت کرده است، در این زمینه گفت: این یک جنگ فرسایشی است و من مطمئنم که وزارت خزانه‌داری در حال انجام اصلاحات جزئی در اینجا و آنجا برای بستن روزنه‌ها یا گسترش تحریم‌ها است. اما باور اینکه پس از ۲۰ سال تحریم‌های ایالات متحده و تجربه ایران در دور زدن آنها، اتفاق قاطعی رخ دهد، دشوار است.

این رسانه آمریکایی تصریح کرد: در این میان دولت ترامپ در بحبوحه یک جنگ نامحبوب که قیمت نفت را به نزدیک ۹۰ دلار در هر بشکه رسانده و به افزایش هزینه‌های استقراض بلندمدت به بالاترین سطح خود در تقریباً دو دهه گذشته کمک کرده است، با انتخابات میان‌دوره‌ای مهمی روبرو است، آن هم در زمانی که امیدها برای توافق صلح در حال کمرنگ شدن است.

پولیتیکو افزود که در مقابل، رهبران ایران این درگیری را حیاتی می‌دانند، که به تهران توجیهی برای تحمل سختی‌های اقتصادی عظیم به جای تسلیم شدن می‌دهد، به ویژه با توجه به تورم بالای مداوم در ایالات متحده و قیمت پایین اوراق قرضه خزانه‌داری. بازده اوراق قرضه ۳۰ ساله خزانه‌داری ایالات متحده، شاخصی که ترامپ مدت‌هاست به آن علاقه زیادی دارد، روز سه‌شنبه به بالاترین سطح خود از قبل از بحران مالی جهانی رسید.

در ادامه این گزارش آمده است که افزایش بازده به بالاترین حد خود در تقریباً دو دهه گذشته صرفاً به جنگ شش ماهه مربوط نمی‌شود. کمبود سوخت جهانی و بی‌ثباتی عمومی نیز در بالا نگه داشتن قیمت انرژی برای مدت طولانی نقش داشته و خطر تورم پایدار را افزایش داده است. این امر، خطرات بازارهای اوراق قرضه جهانی را که مدت‌هاست تحت تأثیر منفی شوک‌های مربوط به موضع‌گیری‌های متناقض ترامپ قرار گرفته‌اند، افزایش داده است.

مقاومت ایران، آمریکایی‌ها را درباره اثربخشی جنگ اقتصادی دچار تردید کرده است

پولیتیکو خاطرنشان کرد که در این زمینه، مقاومت عجیب ایران یکی از دلایلی است که موجب شده برخی از مقامات سابق دولت آمریکا تردید داشته باشند که محاصره دریایی هر اندازه هم بزرگ باشد یا هر استراتژی جدیدی که آمریکا در سطح تحریم‌ها رونمایی کند، برای تغییر محاسبات ایران کافی باشد.

بر اساس این یادداشت، یک مقام سابق دولت ترامپ که نخواست نامش فاش شود، گفت: «من فکر می‌کنم فشار اقتصادی باید به روش‌های جدیدی اعمال شود که هنوز ندیده‌ایم و تاکنون هیچ یک از روش‌ها برای تسلیم کردن ایران کارساز نبوده است». دولت آمریکا هنوز اقدامات اضافی که قصد انجام آن را دارد اعلام نکرده است، اما گزینه‌های موجود شامل هدف قرار دادن بانک‌های بزرگ چینی که تجارت نفت ایران را تسهیل می‌کنند، گسترش تحریم‌های ثانویه بر کشورهایی که با ایران تجارت می‌کنند و مصادره دارایی‌های ایران به جای صرفا مسدود کردن آنها است.

رسانه مذکور آمریکایی ادامه داد: در این راستا مقامات ایرانی علناً تلاش‌های ایالات متحده برای مطیع کردن آنها با تحریم‌ها را به سخره گرفته‌اند. محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس ایران، روز سه‌شنبه در پلتفرم X نوشت: «آمریکایی‌ها فکر می‌کنند که اعمال فشار بر ایران به امتیازاتی منجر می‌شود که هرگز بخشی از توافق نبوده‌اند. بسنت و پیت هگست برای این کار مناسب نیستند و منتظر این نباشید که این دلقک‌ها گندی را که شما به پا کرده‌اید، درست کنند».

در ادامه این گزارش آمده است که در شش ماه پس از آغاز جنگ علیه ایران، ترامپ مجموعه‌ای از تاکتیک‌های فشار را برای خفه کردن اقتصاد ایران به کار گرفته است، از جمله جلوگیری از فروش مهمترین صادرات ایران، یعنی نفت، از طریق محاصره دریایی مداوم بنادر ایران. دولت ایالات متحده همچنین تحریم‌هایی را علیه خریداران خارجی نفت ایران اعمال کرده، ناوگان کشتیرانی غیررسمی که نفت را حمل می‌کند را هدف قرار داده و تلاش کرده است تا ایران را از شبکه‌های مالی که برای انتقال وجوه استفاده می‌کند، قطع کند.

مجله پولیتیکو در ادامه تاکید کرد که با این حال، افرادی که در مذاکرات قبلی با ایران کار کرده‌اند، می‌گویند این میزان فشار برای وادار کردن این کشور به تسلیم به خصوص ۶ ماه بعد از حملات گسترده علیه آن به هیچ وجه کافی نیست و هیچ نقطه شکستی برای ایران وجود ندارد.


۳۱ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

هواپیمایی رژیم صهیونیستی غافلگیر شد

به گزارش برنا، شکنندگی این سیستم به ویژه روز پنجشنبه آشکار شد که یک اعتصاب خودسرانه، عملیات فرودگاه بن گوریون در نزدیکی تل‌آویو را در یکی از شلوغ‌ترین روز‌های سفر سال، برای چند ساعت متوقف کرد.

کارمندان در اعتراض به کمبود کارکنان و حجم کاری سنگین، کار خود را متوقف کردند که به بسته شدن باجه‌های پذیرش و تعلیق مراحل ورود مسافران منجر شد.

پرواز‌های متعددی به تاخیر افتاد یا لغو شد و هزاران مسافر سرگردان شدند و صف‌های طولانی در داخل ترمینال‌ها ایجاد شد.

اتحادیه کارگران اعلام رسمی اعتصاب را تکذیب کرد، در حالی که مدیریت فرودگاه، اقدامات کارگری را عامل این اختلال دانست.

پس از مذاکرات میان نمایندگان اتحادیه و مقامات اداره فرودگاه‌های رژیم صهیونیستی، کارکنان به سر کار بازگشتند و پرواز‌ها به تدریج از سر گرفته شد.

اداره فرودگاه‌ها اعلام کرد که تلاش‌های قابل توجهی برای افزایش سطح کارکنان برای برآورده کردن خواسته‌های عملیاتی انجام خواهد شد. با این حال، این سازمان هشدار داد که رفع عقب‌ماندگی ناشی از توقف چند ساعته، زمان‌بر خواهد بود.

نتانیاهو خواستار اخراج کارگران شد

این اعتصاب واکنش شدید بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم را در پی داشت و او خواستار اخراج کارمندانی شد که مسئول اختلال در عملیات فرودگاه بوده‌اند.

طبق گزارش رسانه‌های اسرائیلی، نتانیاهو گفت: «هر کسی که در عملیات فرودگاه مانع ایجاد کند، به خانه فرستاده خواهد شد.»

میری رگو، وزیر حمل و نقل نیز تهدید به اقدامات تنبیهی کرد و گفت کسانی که این اختلال را رهبری کرده‌اند، بهای سنگینی خواهند پرداخت.

این رویارویی، تنش‌های فزاینده میان رژیم صهیونیستی و کارکنان فرودگاه را برجسته کرد که می‌گویند سطح فعلی کارکنان برای رسیدگی به حجم کاری ناشی از ازدحام سفر‌های تابستانی کافی نیست.

پیش‌بینی می‌شود حدود ۲.۶ میلیون مسافر در ماه اوت از فرودگاه بن گوریون عبور کنند. طبق آمار منتشر شده توسط روزنامه تجاری گلوبز، پیش‌بینی می‌شود که ترافیک روزانه در روز‌های هفته بین ۹۰ تا ۹۵ هزار مسافر و در روز‌های خاص از ۱۰۰ هزار نفر فراتر رود.

این فرودگاه همچنین با فشار عملیاتی اضافی از سوی هواپیما‌های نظامی آمریکا رو‌به‌رو شده است. اداره فرودگاه‌های رژیم صهیونیستی در اواخر ژوئیه هشدار داد که هواپیما‌های سوخت‌رسان نیروی هوایی آمریکا مستقر در بن گوریون می‌توانند در طول فصل اوج تابستان، به تاخیر پرواز‌ها دامن بزنند.

شرکت‌های هواپیمایی خارجی به کندی باز می‌گردند

شبکه پرواز‌های بین‌المللی رژیم صهیونیستی هنوز به طور کامل از تعلیق‌های مکرر ناشی از درگیری منطقه‌ای بهبود نیافته است.

چندین شرکت هواپیمایی بزرگ خارجی پس از تجاوز آمریکایی صهیونی به ایران در ماه مارس، خدمات تل‌آویو را متوقف کردند و شرکت‌های هواپیمایی اسرائیلی مجبور شدند به سهم بیشتری از تقاضای بین‌المللی پاسخگو باشند.

شرکت‌های هواپیمایی آمریکایی که قصد داشتند پرواز‌های خود را به اراضی اشغالی فلسطین را در ژانویه ۲۰۲۷ از سر بگیرند، بازگشت خود را تا ماه مارس به تعویق انداختند. انتظار می‌رود شرکت‌های هواپیمایی دلتا و یونایتد ایرلاینز خدمات تل‌آویو خود را در سپتامبر از سر بگیرند.

کاهش حضور شرکت‌های هواپیمایی خارجی، رقابت را محدود کرده و به قیمت‌های بالای بلیت، به ویژه در مسیر‌های طولانی، کمک کرده است.

با وجود افزایش صندلی‌های موجود در مسیر تل‌آویو-نیویورک، کرایه‌ها همچنان بی‌ثبات هستند و بسته به شرکت هواپیمایی و تاریخ سفر، به شدت متفاوت هستند.

بر اساس گزارش خبرگزاری آناتولی، داده‌های صنعت گردشگری رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد که قیمت بلیت رفت و برگشت کلاس اقتصادی برای دوره تعطیلات سپتامبر از حدود ۱۴۶۰ دلار تا بیش از ۳۰۰۰ دلار متغیر بوده است، در حالی که قیمت بلیت کلاس تجاری از تقریبا ۵۷۰۰ دلار تا نزدیک به ۱۰۰۰۰ دلار متغیر بوده است.

انتهای پیام/




 حجت الاسلام قمی: «مسجد» محور جامعه مبعوث است
۵ ساعت قبل / خبرگزاری مهر

حجت الاسلام قمی: «مسجد» محور جامعه مبعوث است

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: امروز بعثت مردمی را شاهد هستیم که اراده‌ای جمعی و فولادین برای تحقق فرمان الهی و مواجهه با قلدرها و زورگوهای عالم را رقم زده‌اند.

 غیررسمی؛ پل پوگبا به فورتونا سیتارد هلند پیوست
۵ ساعت قبل / سایت فوتبالی

غیررسمی؛ پل پوگبا به فورتونا سیتارد هلند پیوست

پایگاه خبری فوتبالی- پل پوگبا در آستانه آغاز فصل جدید، مقصد جدید خود را پیدا کرده است. به گزارش فوتبالی، طبق گزارش‌های منتشرشده، هافبک فرانسوی پس از جدایی از موناکو به صورت بازیکن آزاد، با فورتونا سیتارد به توافق شفاهی رسیده و انتقال او وارد مراحل نهایی شده است.این انتقال در شرایطی رقم می‌خورد که موناکو و پوگبا روز گذشته رسما به همکاری خود پایان دادند. دو طرف قراردادشان را با توافقی دوجانبه فسخ کردند؛ قراردادی که قرار بود تا ژوئن ۲۰۲۷ ادامه داشته باشد. پل پوگبا در دوران حضورش در موناکو با مشکلات ...,فورتونا سیتارد,لیگ هلند,پل پوگبا,موناکو,پیشنهاد سردبیر,نقل و انتقالات

 مگر هالند یا امباپه می‌خواستید؟ دبی در تب طارمی!
۸ ساعت قبل / سایت ورزش ۳

مگر هالند یا امباپه می‌خواستید؟ دبی در تب طارمی!

خبر انتقال مهدی طارمی به الوصل، بحث داغ هواداران این تیم در شبکه اجتماعی ایکس شده و کاربران اماراتی دیدگاه‌های متفاوتی درباره سن، کیفیت فنی و توانایی‌های رهبری مهاجم ایرانی مطرح کرده‌اند.

 تغییر تاکتیک ایران در جنگ با آمریکا؛  ترامپ دیگر برنمی گردد  |  ترامپ در تله افتاده و  چاره‌ای جز پذیرش شروط تهران  ندارد!
۹ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تغییر تاکتیک ایران در جنگ با آمریکا؛ ترامپ دیگر برنمی گردد | ترامپ در تله افتاده و چاره‌ای جز پذیرش شروط تهران ندارد!

جان مرشایمر، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه شیکاگو، با اشاره به تغییر رویکرد ایران در برابر آمریکا و افزایش توانمندی‌های نظامی تهران، تأکید کرد که واشنگتن دیگر نمی‌تواند با اتکا به تهدید و حملات نظامی، ایران را وادار به تسلیم کند.

 وقوع انفجار در شهر جسرالشغور در غرب ادلب سوریه
۲ ساعت قبل / خبرگزاری ایرنا

وقوع انفجار در شهر جسرالشغور در غرب ادلب سوریه

تهران - ایرنا - منابع خبری سوریه از شنیده شدن صدای انفجار در شهر جسر الشغور در غرب ادلب در شمال غرب سوریه خبر دادند.

 نقد فیلم The Last House؛ اجرای متقاعدکننده واگنر مورا و گرتا لی در تریلری خفقان‌آور
۳ ساعت قبل / سایت سلام سینما

نقد فیلم The Last House؛ اجرای متقاعدکننده واگنر مورا و گرتا لی در تریلری خفقان‌آور

خاطرات شما از قرنطینه دوران همه‌گیری کرونا در برابر سناریوی آخرالزمانی «آخرین خانه» رنگ می‌بازد؛ فیلمی از لویی لتریه که به لطف فضای سنگین و نمور خود تا حد زیادی موفق است، هرچند اتفاقاتش همیشه منطقی به نظر نمی‌رسند.