قیمت طلا امروز




 سایت فراز / ۱۴۰۵/۰۵/۰۸

تضعیف ابزار تحریم‌های آمریکا در دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ

گزارش نشریه فارن پالیسی به بررسی رویکرد متفاوت دونالد ترامپ در به‌کارگیری ابزار تحریم‌ها در دوره دوم ریاست‌جمهوری خود و پیامد‌های آن بر کارایی حقوقی و بین‌ال...
 تضعیف ابزار تحریم‌های آمریکا در دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، مدت‌هاست که رابطه‌ای منحصر‌به‌فرد با استفاده از تحریم‌ها به عنوان محبوب‌ترین ابزار ژئواکونومیک واشنگتن داشته است. موضوعی که کمتر درک شده این است که رویکرد ترامپ در دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش نیز تفاوت شدیدی با دوره اول او داشته است. نتیجه این رویکرد، تضعیف تحریم‌ها به عنوان ابزاری برای سیاست خارجی ایالات متحده در آینده بوده است.

کمپین انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۲۴ شاهد انتقاد‌های مکرر او از تحریم‌ها بود؛ او به بلومبرگ گفت که تحریم‌ها «همه را از ما دور می‌کند». ترامپ در سخنرانی سپتامبر ۲۰۲۴ خود در کلوب اقتصادی نیویورک اعلام کرد که تحریم‌ها باید «عاقلانه» و «تا حد امکان کمتر» استفاده شوند. او اذعان کرد با وجود اینکه «من مصرف‌کننده تحریم‌ها بودم... آنها را وضع می‌کنم و در سریع‌ترین زمان ممکن برمی‌دارم» و هشدار داد که گسترش مداوم آنها در نهایت «دلار را می‌کشد».

در واقع، ترامپ در دوره دوم خود تمایل به لغو تحریم‌ها نشان داده است، اگرچه تنها پس از آنکه احساس کند منافع ژئوپلیتیک و اقتصادی ایالات متحده تأمین شده است. به‌رغم شکست یادداشت تفاهم ایالات متحده با ایران، نباید جای تعجب کمی می‌داشت که ترامپ حاضر شد در قبال توافق با تهران سریعاً در مورد تحریم‌ها کوتاه بیاید—حتی با وجود اینکه انجام این کار سرزنش سرسخت‌ترین متحدان و گروه‌های حامی او را برانگیخت؛ برای نمونه، بنیاد دفاع از دمکراسی‌ها (FDD) تصمیم به انجام این کار را اعطای «توانایی به ایران برای تأمین مالی تسلیح مجدد خود بدون هیچ‌گونه نظارت ایالات متحده» نامید.

ترامپ در جریان نخستین سفر خارجی دولت دوم خود در ماه مه گذشته در ریاض اعلام کرد که تحریم‌های سوریه را لغو خواهد کرد و مرجع اصلی تحریم‌های ایالات متحده—دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (OFAC) —پیرو آن مجوزی فراگیر صادر کرد که بسیاری از آنها را به حالت تعلیق درآورد. در پایان ژوئن گذشته، ترامپ فرامینی اجرایی را امضا کرد که شش فرمان اجرایی قبلیِ پشتیبانِ رژیم تحریم‌های سوریه را لغو کرد و صد‌ها فرد و نهاد سوری را از فهرست سیاه خود خارج ساخت. او کنگره را فشار داد تا آخرین قانون باقی‌مانده تحریم‌های اصلی—قانون حمایت از غیرنظامیان سوریه (سزار) که خود او در سال ۲۰۱۹ امضا کرده بود—را لغو کند، که کنگره نیز طبعاً …



 راهبرد ترامپ برای ترساندن ایران نتیجه معکوس داده است/ هزینه فوری تشدید تحریم‌ها احتمالاً پیش از هر گروه دیگری بر دوش مردم ایران خواهد افتاد/ احتمال ادامه بن‌بست میان تهران و واشنگتن، به اندازه احتمال از سرگیری جنگ جدی است
۴ دقیقه قبل / سایت جماران

راهبرد ترامپ برای ترساندن ایران نتیجه معکوس داده است/ هزینه فوری تشدید تحریم‌ها احتمالاً پیش از هر گروه دیگری بر دوش مردم ایران خواهد افتاد/ احتمال ادامه بن‌بست میان تهران و واشنگتن، به اندازه احتمال از سرگیری جنگ جدی است

به گزارش سرویس بین‌الملل جماران، روزنامه «نیویورک‌تایمز» در گزارشی از وضعیت مبهم و پرتنش روابط ایران و آمریکا نوشت: دو کشور در شرایطی قرار گرفته‌اند که نه مذاکرات جدی میان آنها جریان دارد و نه درگیری نظامی به‌طور کامل از سر گرفته شده است؛ وضعیتی که می‌تواند به یک بن‌بست طولانی‌مدت یا آغاز دور تازه‌ای از جنگ منجر شود.

نیویورک‌تایمز با اشاره به ارزیابی تحلیلگران نوشت، مقام‌های ایرانی ظاهراً به این جمع‌بندی رسیده‌اند که مقاومت در برابر فشار اقتصادی آمریکا و حفظ اهرم تنگه هرمز، بیش از دادن امتیازات عمده در یک توافق احتمالی برای تهران دستاورد خواهد داشت. در مقابل، واشنگتن امیدوار است تشدید فشار اقتصادی بتواند نتیجه‌ای را رقم بزند که عملیات نظامی نتوانسته به آن دست یابد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز چهارشنبه بار دیگر تهدید کرد کشورهایی که به تجارت با ایران ادامه دهند، با «پیامدهای اقتصادی بسیار سنگین» روبه‌رو خواهند شد.

«نیکول گراژفسکی»، استادیار مرکز مطالعات بین‌المللی دانشگاه ساینس‌پو در پاریس، وضعیت کنونی را «بلاتکلیفی دائمی» توصیف کرد و گفت طی ماه‌های گذشته تغییر اساسی چندانی رخ نداده، جز اینکه موضع ایران تثبیت‌تر شده و تلاش‌های مکرر آمریکا برای یافتن راه خروج از وضعیت فعلی نیز تاکنون به نتیجه نرسیده است.

بر اساس این گزارش، تهران در ماه جاری مجموعه‌ای از خواسته‌های خود را برای بازگشایی تنگه هرمز به واشنگتن ارائه کرده است. لغو تحریم‌ها، آزادسازی دارایی‌های بلوکه‌شده و پرداخت غرامت جنگی از جمله خواسته‌هایی است که در این چارچوب مطرح شده است.

«مهرزاد بروجردی»، رئیس دانشکده هنر، علوم و آموزش دانشگاه علم و فناوری میسوری، نیز گفت تهران پس از عبور از شوک اولیه جنگ، اکنون تلاش دارد قدرت و توان بازدارندگی خود را به نمایش بگذارد. به گفته او، استفاده از تنگه هرمز به‌عنوان یک اهرم راهبردی و اتخاذ مواضع سخت‌گیرانه در مذاکرات موازی با آمریکا و عمان را باید در همین چارچوب ارزیابی کرد.

نیویورک‌تایمز در ادامه نوشت، اظهارات ترامپ طی ماه‌های گذشته میان تهدید به تشدید حملات علیه ایران و وعده نزدیک بودن یک توافق دیپلماتیک در نوسان بوده است. با این حال، اگر هدف از این رویکرد ایجاد ترس در تهران و وادار کردن مقام‌های ایرانی به امتیازدهی بوده باشد، نشانه‌ها حاکی از آن است که این سیاست نتیجه‌ای معکوس داشته است.

به نوشته این روزنامه، مقام‌های ایرانی ظاهراً به این ارزیابی رسیده‌اند که ترامپ تمایلی به ورود دوباره به یک جنگ تمام‌عیار ندارد؛ جنگی که می‌تواند قیمت جهانی نفت را افزایش دهد و در داخل آمریکا نیز از حمایت افکار عمومی برخوردار نباشد.

«الکس واتانکا»، پژوهشگر ارشد مؤسسه خاورمیانه در واشنگتن، در همین زمینه گفت به نظر می‌رسد محاسبه تهران این است که آمریکا در نهایت از یک رویارویی پرهزینه و بدون چشم‌انداز روشن خسته خواهد شد.

در همین حال، دولت آمریکا بخش عمده تمرکز خود را بر تشدید فشار اقتصادی علیه ایران قرار داده است. «جرد کوشنر»، داماد و فرستاده ترامپ، روز دوشنبه در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز مدعی شد مقام‌های ایرانی «هیچ علاقه‌ای به انجام کاری که برای ما منطقی باشد، نشان نمی‌دهند».

کوشنر، داماد و مشاور ترامپ در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت مذاکرات، به محاصره دریایی اشاره کرد و گفت افزایش فشار بر اقتصاد ایران در حال حاضر یکی از محورهای اصلی سیاست ترامپ است.

ترامپ نیز روز سه‌شنبه اعلام کرد این محاصره همچنان «به‌طور کامل» برقرار است. او در عین حال مدعی شد تنگه هرمز کاملاً باز است؛ ادعایی که در شرایطی مطرح می‌شود که مقام‌های دریانوردی از وقوع حملات اخیر به برخی کشتی‌ها خبر داده‌اند.

«اسکات بسنت»، وزیر خزانه‌داری آمریکا، نیز اخیراً در گفت‌وگو با نیوزمکس اعلام کرد واشنگتن در حال طراحی اقداماتی است که به ادعای او در تاریخ انزوای اقتصادی یک کشور بی‌سابقه خواهد بود.

نیویورک‌تایمز یادآور شد: ایران پیش از این نیز دوره‌های سنگین فشار و تحریم اقتصادی را تجربه کرده است. تهران در سال ۲۰۱۵، پس از سال‌ها تشدید تحریم‌های بین‌المللی، با توافق هسته‌ای موافقت کرد و محدودیت‌هایی را در برنامه هسته‌ای خود پذیرفت.

با این حال، این روزنامه تأکید کرد که هزینه فوری تشدید تحریم‌ها احتمالاً پیش از هر گروه دیگری بر دوش مردم ایران خواهد افتاد؛ مردمی که هم‌اکنون نیز با تورم بالا و فشارهای اقتصادی گسترده مواجه‌اند.

واتانکا همچنین هشدار داد که از سرگیری جنگ می‌تواند دامنه درگیری را به زیرساخت‌های انرژی منطقه، پایگاه‌های آمریکا در خاورمیانه و مسیرهای کشتیرانی تجاری گسترش دهد.

نیویورک‌تایمز در پایان نوشت: در شرایط فعلی، احتمال ادامه بن‌بست میان تهران و واشنگتن، بدون دستیابی به راه‌حلی برای اختلافات اصلی از جمله برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز، دست‌کم به اندازه احتمال از سرگیری جنگ جدی است.

گراژفسکی در جمع‌بندی این وضعیت هشدار داد هرچه این دوره بلاتکلیفی طولانی‌تر شود، تثبیت آن بیشتر خواهد شد و یافتن راه خروجی که هیچ‌یک از طرفین آن را به‌منزله عقب‌نشینی یا امتیازدهی تلقی نکند، دشوارتر می‌شود.

 


 نیویورک‌تایمز: تهدید‌های ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است
۲۳ دقیقه قبل / سایت جوان آنلاین

نیویورک‌تایمز: تهدید‌های ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است

روزنامه «نیویورک‌تایمز» در گزارشی درباره وضعیت روابط ایران و آمریکا نوشت: ۲ کشور نه در حال مذاکره جدی هستند و نه در جنگ تمام عیار، بلکه در وضعیتی ناپایدار و بینابینی قرار گرفته‌اند که می‌تواند یا به بازگشت درگیری نظامی منجر شود یا به یک بن‌بست طولانی تبدیل شود.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، مقام‌های ایرانی معتقدند مقاومت در برابر فشار اقتصادی آمریکا و حفظ کنترل بر تنگه هرمز، بیش از دادن امتیازات بزرگ در یک توافق مذاکره‌شده برای تهران منفعت دارد. در مقابل، واشنگتن ظاهراً شرط بسته است که تشدید فشار اقتصادی بتواند کاری را انجام دهد که حملات نظامی از انجام آن عاجز مانده‌اند.

آتش‌بسی که ۲ ماه پیش میان طرفین برقرار شد، قرار بود مسیر دستیابی به توافقی گسترده‌تر ظرف ۶۰ روز را باز کند؛ توافقی که برنامه هسته‌ای ایران و رفع تحریم‌های آمریکا را در بر بگیرد. اما این مهلت در هفته جاری به پایان رسید و ترامپ روز سه‌شنبه اعلام کرد هیچ «مذاکره یا گفت‌وگویی» در جریان نیست و برنامه‌ای نیز برای آن وجود ندارد.

نیکول گراجوسکی استادیار مرکز مطالعات بین‌المللی ساینس‌پو در پاریس وضعیت موجود را «برزخی دائمی» توصیف کرد و گفت در چند ماه گذشته، جز «تثبیت بیشتر موضع ایران و تلاش‌های مکرر و تاکنون ناموفق آمریکا برای یافتن نوعی راه خروج»، تغییر بنیادین چندانی رخ نداده است.
شروط ایران برای تنگه هرمز

نیویورک‌تایمز نوشت تهران در ماه جاری فهرستی از مطالبات خود از واشنگتن برای بازگشایی تنگه هرمز ارائه کرده است؛ از جمله لغو تحریم‌ها، آزادسازی دارایی‌های مسدودشده ایران و پرداخت غرامت جنگی.

شرایط مشابهی پیش از این نیز به‌عنوان بخشی از یک توافق احتمالی میان طرفین مطرح شده بود و در تفاهم‌نامه‌ای که ماه ژوئن مورد توافق قرار گرفت، اما خیلی زود از هم پاشید، به آنها اشاره شده بود.

طبق این گزارش، ایران طی هفته‌های گذشته با عمان نیز درباره نحوه مدیریت آینده تنگه هرمز مذاکره کرده است.

جوان آنلاین: مهرزاد بروجردی رئیس کالج هنر، علوم و آموزش دانشگاه علوم و فناوری میزوری گفت: «تهران پس از عبور از شوک اولیه جنگ، اکنون مصمم است قدرت خود را نشان دهد. استفاده ایران از تنگه هرمز به‌عنوان یک سلاح و چانه‌زنی سخت آن در مذاکرات موازی با آمریکا و عمان را باید در همین چارچوب درک کرد.»

تهدید‌های ترامپ نتیجه معکوس داد

نیویورک‌تایمز در بخش دیگری از گزارش خود نوشت لحن ترامپ طی چند ماه گذشته میان «تهدید به نابودی» ایران و وعده نزدیک بودن یک توافق دیپلماتیک در نوسان بوده است.

این روزنامه سپس به نتیجه این راهبرد پرداخت و نوشت اگر هدف چنین رویکردی ترساندن مقام‌های ایرانی و وادار کردن آنها به امتیازدهی بوده، ظاهراً نتیجه‌ای معکوس داشته است.

به گزارش نیویورک‌تایمز، فشار نظامی نتوانسته واشنگتن را به اهداف خود برساند و آمریکا اکنون بر تشدید فشار اقتصادی علیه ایران تأکید دارد.

«جرد کوشنر» داماد و فرستاده ترامپ روز دوشنبه به فاکس نیوز گفت مقام‌های ایرانی تمایلی به پذیرش شرایط مطلوب آمریکا ندارند. او در پاسخ به سوالی درباره وضعیت مذاکرات، به محاصره دریایی با هدف وارد کردن ضربه بیشتر به اقتصاد ایران اشاره کرد و آن را محور فعلی تمرکز ترامپ دانست.

ترامپ نیز روز سه‌شنبه اعلام کرد این محاصره همچنان به‌طور کامل برقرار است.

اسکات بسنت وزیر خزانه‌داری آمریکا نیز اخیراً در گفت‌و‌گو با نیوزمکس گفت وزارتخانه تحت مدیریت او قصد دارد اقداماتی علیه ایران اعمال کند که به ادعای او «در تاریخ انزوای اقتصادی» یک کشور سابقه نداشته است.

در عین حال، نیویورک‌تایمز یادآوری کرد که ایران پیش از این نیز فشار‌های اقتصادی بین‌المللی را پشت سر گذاشته است. بسیاری از کارشناسان بین‌المللی نیز یادآور شده‌اند که دولت آمریکا در سال‌های گذشته تمام ابزار‌های اقتصادی و دیپلماتیک خود را برای اعمال فشار بر تهران به کار گرفته و گزینه جدیدی روی میز ندارد.

نیویورک‌تایمز در ادامه نوشت در صورت آغاز دوباره یک درگیری گسترده، پیامد‌های آن به ایران محدود نخواهد ماند.

به گزارش این روزنامه، ازسرگیری جنگ احتمالاً زیرساخت‌های انرژی منطقه، پایگاه‌های آمریکا در غرب آسیا و کشتیرانی تجاری را نیز وارد درگیری خواهد کرد.

با این حال، در شرایط فعلی ادامه بن‌بست نیز به همان اندازه محتمل است و مسائل اصلی اختلاف، از جمله برنامه هسته‌ای ایران و سرنوشت تنگه هرمز، همچنان بدون راه‌حل باقی مانده‌اند.

گراجوسکی با اشاره به شکست تلاش‌های واشنگتن برای یافتن راه خروج هشدار داد هرچه این وضعیت طولانی‌تر شود، مواضع طرفین نیز سخت‌تر خواهد شد.

او گفت: «هرچه این وضعیت برزخی بیشتر ادامه پیدا کند، بیشتر تثبیت می‌شود و ساختن یک راه خروج که هیچ‌یک از طرفین مجبور نباشد آن را به‌عنوان امتیازدهی معرفی کند، دشوارتر خواهد شد.»


 قرارگیری ترامپ در برزخ دائمی
۴۰ دقیقه قبل / سایت نورنیوز

قرارگیری ترامپ در برزخ دائمی

نورنیوز-گروه بین‌الملل : روزنامه «نیویورک‌تایمز» در گزارشی درباره وضعیت روابط ایران و آمریکا نوشت: ۲ کشور نه در حال مذاکره جدی هستند و نه در جنگ تمام عیار، بلکه در وضعیتی ناپایدار و بینابینی قرار گرفته‌اند که می‌تواند یا به بازگشت درگیری نظامی منجر شود یا به یک بن‌بست طولانی تبدیل شود.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، مقام‌های ایرانی معتقدند، مقاومت در برابر فشار اقتصادی آمریکا و حفظ کنترل بر تنگه هرمز، بیش از دادن امتیازات بزرگ در یک توافق مذاکره‌شده برای تهران منفعت دارد. در مقابل، واشنگتن ظاهراً شرط بسته است که تشدید فشار اقتصادی بتواند کاری را انجام دهد که حملات نظامی از انجام آن عاجز مانده‌اند.

آتش‌بسی که ۲ ماه پیش میان طرفین برقرار شد، قرار بود مسیر دستیابی به توافقی گسترده‌تر ظرف ۶۰ روز را باز کند؛ توافقی که برنامه هسته‌ای ایران و رفع تحریم‌های آمریکا را در بر بگیرد. اما این مهلت در هفته جاری به پایان رسید و ترامپ روز سه‌شنبه اعلام کرد، هیچ «مذاکره یا گفت‌وگویی» در جریان نیست و برنامه‌ای نیز برای آن وجود ندارد.

نیکول گراجوسکی، استادیار مرکز مطالعات بین‌المللی ساینس‌پو در پاریس وضعیت موجود را «برزخی دائمی» توصیف کرد و گفت: در چند ماه گذشته، جز «تثبیت بیشتر موضع ایران و تلاش‌های مکرر و تاکنون ناموفق آمریکا برای یافتن نوعی راه خروج»، تغییر بنیادین چندانی رخ نداده است. شروط ایران برای تنگه هرمز

نیویورک‌تایمز نوشت: تهران در ماه جاری فهرستی از مطالبات خود از واشنگتن برای بازگشایی تنگه هرمز ارائه کرده است؛ از جمله لغو تحریم‌ها، آزادسازی دارایی‌های مسدودشده ایران و پرداخت غرامت جنگی.

شرایط مشابهی پیش از این نیز به‌عنوان بخشی از یک توافق احتمالی میان طرفین مطرح شده بود و در تفاهم‌نامه‌ای که ماه ژوئن مورد توافق قرار گرفت اما خیلی زود از هم پاشید، به آنها اشاره شده بود.

طبق این گزارش، ایران طی هفته‌های گذشته با عمان نیز درباره نحوه مدیریت آینده تنگه هرمز مذاکره کرده است.

مهرزاد بروجردی، رئیس کالج هنر، علوم و آموزش دانشگاه علوم و فناوری میزوری گفت: «تهران پس از عبور از شوک اولیه جنگ، اکنون مصمم است قدرت خود را نشان دهد. استفاده ایران از تنگه هرمز به‌عنوان یک سلاح و چانه‌زنی سخت آن در مذاکرات موازی با آمریکا و عمان را باید در همین چارچوب درک کرد.» تهدیدهای ترامپ نتیجه معکوس داد

نیویورک‌تایمز در بخش دیگری از گزارش خود نوشت: لحن ترامپ طی چند ماه گذشته میان «تهدید به نابودی» ایران و وعده نزدیک بودن یک توافق دیپلماتیک در نوسان بوده است.

این روزنامه سپس به نتیجه این راهبرد پرداخت و نوشت: اگر هدف چنین رویکردی ترساندن مقام‌های ایرانی و وادار کردن آنها به امتیازدهی بوده، ظاهراً نتیجه‌ای معکوس داشته است.

به گزارش نیویورک‌تایمز، فشار نظامی نتوانسته واشنگتن را به اهداف خود برساند و آمریکا اکنون بر تشدید فشار اقتصادی علیه ایران تأکید دارد.

«جرد کوشنر»، داماد و فرستاده ترامپ روز دوشنبه به فاکس نیوز گفت: مقام‌های ایرانی تمایلی به پذیرش شرایط مطلوب آمریکا ندارند. او در پاسخ به سوالی درباره وضعیت مذاکرات، به محاصره دریایی با هدف وارد کردن ضربه بیشتر به اقتصاد ایران اشاره کرد و آن را محور فعلی تمرکز ترامپ دانست.

ترامپ نیز روز سه‌شنبه اعلام کرد: این محاصره همچنان به‌طور کامل برقرار است.

اسکات بسنت وزیر خزانه‌داری آمریکا نیز اخیراً در گفت‌وگو با نیوزمکس گفت: وزارتخانه تحت مدیریت او قصد دارد اقداماتی علیه ایران اعمال کند که به ادعای او «در تاریخ انزوای اقتصادی» یک کشور سابقه نداشته است.

در عین حال، نیویورک‌تایمز یادآوری کرد که ایران پیش از این نیز فشارهای اقتصادی بین‌المللی را پشت سر گذاشته است. بسیاری از کارشناسان بین‌المللی نیز یادآور شده‌اند که دولت آمریکا در سال‌های گذشته تمام ابزارهای اقتصادی و دیپلماتیک خود را برای اعمال فشار بر تهران به کار گرفته و گزینه جدیدی روی میز ندارد.

نیویورک‌تایمز در ادامه نوشت: در صورت آغاز دوباره یک درگیری گسترده، پیامدهای آن به ایران محدود نخواهد ماند.

به گزارش این روزنامه، ازسرگیری جنگ احتمالاً زیرساخت‌های انرژی منطقه، پایگاه‌های آمریکا در غرب آسیا و کشتیرانی تجاری را نیز وارد درگیری خواهد کرد.

با این حال، در شرایط فعلی ادامه بن‌بست نیز به همان اندازه محتمل است و مسائل اصلی اختلاف، از جمله برنامه هسته‌ای ایران و سرنوشت تنگه هرمز، همچنان بدون راه‌حل باقی مانده‌اند.

گراجوسکی با اشاره به شکست تلاش‌های واشنگتن برای یافتن راه خروج هشدار داد: هرچه این وضعیت طولانی‌تر شود، مواضع طرفین نیز سخت‌تر خواهد شد.

او گفت: «هرچه این وضعیت برزخی بیشتر ادامه پیدا کند، بیشتر تثبیت می‌شود و ساختن یک راه خروج که هیچ‌یک از طرفین مجبور نباشد آن را به‌عنوان امتیازدهی معرفی کند، دشوارتر خواهد شد.»


 بعید است فشار اقتصادی، ایران را وادار به پذیرش شرایط آمریکا کند
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

بعید است فشار اقتصادی، ایران را وادار به پذیرش شرایط آمریکا کند

به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از انتخاب، دنیس سیترونوویچ رئیس سابق میز ایران در اطلاعات نظامی اسرائیل گفت: یک تناقض اساسی در قلب رویکرد کنونی آمریکا در قبال ایران وجود دارد: واشنگتن می‌خواهد از آغاز یک کارزار نظامی بزرگ دیگر اجتناب کند، اما همین راهبردی که برای دستیابی به این هدف دنبال می‌کند، ممکن است جلوگیری از تشدید مجدد نظامی را روزبه‌روز دشوارتر کند.

وی افزود: به نظر می‌رسد دولت آمریکا بر این باور است که می‌تواند فشار اقتصادی را به‌طور چشمگیری تشدید کند، از جمله از طریق اجرای تهاجمی تحریم‌های ثانویه، و در عین حال رویارویی را عمدتاً در حوزه اقتصادی نگه دارد. اما این فرض، هم موقعیت ایران و هم انگیزه‌هایی را که حاکمیت این کشور با آن مواجه است، به‌درستی درک نمی‌کند.

او گفت: بعید است تهران اجازه دهد تردد عادی تجاری از تنگه هرمز و منطقه گسترده‌تر خلیج فارس از سر گرفته شود، در حالی که همزمان یک خفگی اقتصادی فزاینده را بپذیرد. از دید ایران، هرمز از رویارویی تحریمی جدا نیست؛ بلکه یکی از مهم‌ترین اهرم‌های فشار باقی‌مانده برای تهران است.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید
به کانال بله هم میهن بپیوندید
به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید


 فشار اقتصادی بر ایران کمکی به حل مسائل نمی‌کند
۱ ساعت قبل / خبرگزاری ایلنا

فشار اقتصادی بر ایران کمکی به حل مسائل نمی‌کند

به گزارش ایلنا به نقل از بلومبرگ، «لین جیان»، سخنگوی وزارت خارجه چین، امروز -پنج شنبه- در یک نشست خبری در پکن گفت که فشار اقتصادی بر ایران و شرکایش به حل‌وفصل بحران کمک نمی‌کند.

وی به خبرنگاران گفت: «تحریم‌ها و فشارها کمکی به حل این مشکل نخواهد کرد. چین از طرف‌های مربوطه می‌خواهد که با اتخاذ تدابیر مسئولانه به دنبال حل این مشکل از طریق ابزارهای دیپلماتیک و سیاسی باشند».

واکنش وی به ادعاهای «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا بود که در پستی در شبکه‌های اجتماعی از برنامه‌هایی برای منزوی کردن ایران و شرکای تجاری‌اش خبر داد.

  انتهای پیام/




پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
 ثروتمندترین مرد آسیا به حبس ابد محکوم شد
سایت هم میهن

ثروتمندترین مرد آسیا به حبس ابد محکوم شد

بنیان‌گذار گروه «اورگرند» چین که زمانی ثروتمندترین مرد آسیا بود، روز پنجشنبه از سوی دادگاهی در چین به حبس ابد محکوم شد؛ پنج سال پس از آنکه فروپاشی این شرکت، اقتصاد و بازارهای مالی چین را تحت تاثیر قرار داد.
 روسیه «سوریه اسد» را از دست داد ولی همه چیز را نباخت/ پایگاه‌های کلیدی از کنترل کامل مسکو خارج شد
سایت تابناک

روسیه «سوریه اسد» را از دست داد ولی همه چیز را نباخت/ پایگاه‌های کلیدی از کنترل کامل مسکو خارج شد

توافق دمشق-مسکو موقعیت ممتاز روسیه در سوریه تحت اسد را پایان می‌دهد، اما دسترسی مورد نیاز برای باقی ماندن به عنوان یک بازیگر منطقه‌ای را حفظ می‌کند.
 انفجار کنترل‌شده در محدوده جنوب اصفهان/ اخراج نیلوفر شادمهری، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی از فرانسه/ ادعای تکراری ترامپ درباره تنگه هرمز/ آمار جدید تلفات ارتش آمریکا
سایت دیدارنیوز

انفجار کنترل‌شده در محدوده جنوب اصفهان/ اخراج نیلوفر شادمهری، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی از فرانسه/ ادعای تکراری ترامپ درباره …

در پی آغاز تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا در تنگه هرمز همچنان اد...
 واکنش فوری چین به تازه‌ترین اقدام ترامپ علیه ایران
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

واکنش فوری چین به تازه‌ترین اقدام ترامپ علیه ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به تصمیم آمریکا برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران اعلام کرد که تشدید تحریم‌ها و فشار کمکی به حل مسئله نخواهد کرد.
 تلاش قطر بر ادامه میانجیگری بین ایران و آمریکا
سایت تابناک

تلاش قطر بر ادامه میانجیگری بین ایران و آمریکا

وزیر امور خارجه قطر از تداوم تلاش‌های میانجیگرانه این کشور بین ایران و آمریکا خبر داد.
 فرمان جدید ترامپ علیه ایران!
سایت تابناک

فرمان جدید ترامپ علیه ایران!

رئیس جمهوری آمریکا که نتوانسته در زمینه نظامی و اقتصادی در برابر ایران کاری از پیش ببرد، مدعی شد که ویرانگرترین اقدام اقتصادی علیه ایران را کلید زده است.
 کاتس: اردوغان ترکیه را به سمت ماجراجویی‌های خطرناک پیش می‌برد
سایت هم میهن

کاتس: اردوغان ترکیه را به سمت ماجراجویی‌های خطرناک پیش می‌برد

وزیر اسرائیل با طرح این ادعا که رئیس‌جمهور ترکیه این کشور را به سوی ماجراجویی‌های خطرناک سوق می‌دهد، گفت: بهتر است اردوغان عزم و اراده ما را برای دفاع از خود امتحان نکند.
 روسیه دو شهر دیگر را تصرف کرد
سایت هم میهن

روسیه دو شهر دیگر را تصرف کرد

روسیه از تصرف دو شهرک نیکولایپولیه و ماتیاشِوو خبر داد.