قیمت طلا امروز




 سایت فراز / ۱۴۰۵/۰۵/۰۶

آیا کارت برنده نتانیاهو در اسرائیل دارد قدرتش را از دست می‌دهد؟

بنیامین نتانیاهو که سال‌ها نزدیکی‌اش به آمریکا را یکی از مهم‌ترین دارایی‌های سیاسی خود معرفی می‌کرد، اکنون در شرایطی به واشنگتن می‌رود که جنگ ایران متوقف مان...
 آیا کارت برنده نتانیاهو در اسرائیل دارد قدرتش را از دست می‌دهد؟

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر، مدت‌هاست نزدیکی‌اش به ایالات متحده ــ چه از نظر سیاسی و چه از نظر شخصی ــ را به‌عنوان نشانه‌ای از غیرقابل‌جایگزین‌بودن خود برای اسرائیل ارائه کرده است.

نتانیاهو که با لحنی شبیه آمریکایی‌ها و پس از گذراندن بخش بزرگی از جوانی‌اش در آن کشور، وارد صحنه سیاست شد، بنا بر روایت‌ها از درک منحصر‌به‌فرد خود از سیاست آمریکا استفاده کرده تا روسای‌جمهور متعدد را مجاب و تشویق کند که حمایت بی‌وقفه خود از اسرائیل و پروژه‌های سیاسی شخصی او را ادامه دهند.

برای مدتی چنین به‌نظر می‌رسید که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از همه روسای‌جمهور پیشین، نسبت به اسرائیل و نتانیاهو انعطاف‌پذیرتر است؛ به‌ویژه پس از آنکه او نخستین رهبر آمریکا شد که با مشارکت در یک جنگ مشترک با اسرائیل علیه ایران موافقت کرد.

با این حال، اکنون که این جنگ متوقف مانده، ترامپ ظاهراً مایل‌تر شده که در خاورمیانه بدون درنظرگرفتن اسرائیل معامله کند و همزمان انتقاد از اسرائیل در آمریکا افزایش یافته است؛ و در اسرائیل این احساس شکل گرفته که کارت برنده نتانیاهو شاید دیگر مانند گذشته کارآمد نباشد.

این وضعیت در زمانی بسیار نامناسب برای نتانیاهو رخ داده است؛ او در آستانه انتخابات داخلی در اواخر اکتبر قرار دارد، همچنان با محاکمه فساد روبه‌رو است و چندین درگیری حل‌نشده دیگر نیز در منطقه باقی مانده‌اند.

ازاین‌رو، سفر نتانیاهو به واشنگتن در روز سه‌شنبه برای دیدار با ترامپ ــ نخستین دیدار او از زمان آغاز جنگ علیه ایران ــ فرصتی برای نوسازی چهره سیاسی او و نیز فرصتی تبلیغاتی است تا بار دیگر پیوندش با رئیس‌جمهور آمریکا را به افکار عمومی اسرائیل یادآوری کند.

**ظاهر ماجرا**

تنش‌ها در رابطه نتانیاهو با ترامپ از آغاز جنگ علیه ایران رو به افزایش گذاشته است؛ پس از آنکه گزارش‌ها نشان دادند این نخست‌وزیر اسرائیل بود که رئیس‌جمهور آمریکا را به امکان‌پذیر بودن این مأموریت و نیز احتمال سرنگونی دولت ایران متقاعد کرده است.

همزمان، در کنگره آمریکا نیز نگرانی درباره همراهی آشکار نتانیاهو با جنبش شهرک‌نشینی اسرائیل ــ که شامل بازداشت فراقضایی یک سناتور آمریکایی به دست شهرک‌نشینان هم شد ــ افزایش یافته است؛ در کنار آن، تنش‌هایی هم بر سر تصمیم واشنگتن برای بررسی فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به رقیب منطقه‌ای اسرائیل، ترکیه، و نیز توافق همکاری هسته‌ای با عربستان سعودی شکل گرفته است.

آلون پینکاس، سفیر پیشین اسرائیل و کنسول کل پیشین این کشور در نیویورک، به الجزیره گفت: «دلیل واقعی این سفر [به واشنگتن]کاملاً فرصت‌طلبانه است. او ادعا کرده که تمام این مسیر را می‌پیماید تا در مراسم یادبود دوست ظاهراً بسیار خوبش [سناتور جمهوری‌خواه درگذشته]لیندزی گراهام شرکت کند.»

او افزود: «ظاهراً یک دستور کار وجود دارد، ظاهراً قرار است درباره ایران، اف-۳۵ و توافق هسته‌ای احتمالی عربستان صحبت کنند. اما در واقع، این ماجرا درباره دو چیز است: اول، امید به اینکه به متحدان و منتقدان داخل اسرائیل اطمینان دهد که رابطه‌اش با ترامپ همچنان برقرار است؛ و دوم، امید به اینکه ترامپ بار دیگر برای او در پرونده فسادش درخواست عفو کند.» او به دخالت غیرمعمول ترامپ در نوامبر ۲۰۲۵ به نفع نتانیاهو در اسرائیل اشاره داشت.

با این حال، هرچند نتانیاهو ممکن است امید داشته باشد یک دیدار خوب با ترامپ به او در نظرسنجی‌ها کمک کند، اما او در زمانی وارد واشنگتن می‌شود که جایگاهش در آمریکا احتمالاً در پایین‌ترین سطح خود قرار دارد.

نتانیاهو از سوی چهره‌هایی در جناح راست آمریکا، از جمله تاکر کارلسن، مجری پادکست، و مارجوری تیلور گرین، نماینده پیشین جمهوری‌خواه کنگره، به‌طور گسترده مورد انتقاد قرار گرفته است. جی. دی. ونس، معاون رئیس‌جمهور نیز «برخی» اسرائیلی‌ها را مورد انتقاد قرار داده و در گفت‌وگویی با جوی روگان، پادکستر آمریکایی، چنین القا کرده است که چهره‌هایی در درون دولت اسرائیل می‌کوشند توافقی را که او برای پایان‌دادن به جنگ و میانجیگری میان ایران و اسرائیل دنبال می‌کرد، به شکست بکشانند.

تحلیلگران گفته‌اند دیدار ترامپ و نتانیاهو ترکیبی از چاپلوسی علنی و بدبینی پنهان از سوی رئیس‌جمهور آمریکا خواهد بود. وقتی روز دوشنبه از ترامپ، در هواپیمای ایر فورس وان، درباره مقاومت علنی نتانیاهو در برابر فروش اف-۳۵ به ترکیه پرسیده شد، او به خبرنگاران گفت: «هیچ‌کس به من نمی‌گوید چه چیزی باید بفروشیم.»

**پل‌های سوخته**

آهرون برگمن، تحلیلگر امنیتی اسرائیلی و پژوهشگر ارشد آموزشی در دپارتمان مطالعات جنگ در کینگز کالج لندن، گفت: «نتانیاهو در زمانی به واشنگتن می‌رسد که حتی بسیاری از اطرافیان [ترامپ]هم به او مشکوک هستند. او در آمریکا سمی شده است. در آمریکا ــ درست یا غلط ــ او را کسی می‌دانند که ترامپ را به جنگی اختیاری کشاند که به یک فاجعه راهبردی تبدیل شده است. هیچ‌کس، حتی ترامپ، به او اجازه نخواهد داد وانمود کند باهوش‌ترین فرد اتاق است. آن روز‌ها تمام شده‌اند.»

هرچند کمتر کسی انتظار دارد در این سفر، نشانه‌ای آشکار از ناهماهنگی در انظار عمومی دیده شود، اما توانایی نتانیاهو برای ارائه خود به‌عنوان فردی که به‌طور منحصر‌به‌فرد می‌تواند رابطه کشور با آمریکا را مدیریت کند ــ عامل کلیدی در انتخابات پیش‌رو ــ ممکن است محدود شده باشد.

میتچل باراک، نظرسنجی‌سنج اسرائیلی و از دستیاران پیشین نتانیاهو در دهه ۱۹۹۰، به الجزیره گفت: «نتانیاهو سابقه بسیار خوبی در رابطه با آمریکا داشته، اما پل‌های زیادی را سوزانده است.» او افزود انتقاد‌ها از نتانیاهو فقط به چهره‌های جناح ملی‌گرای حزب جمهوری‌خواه محدود نیست و شامل متحدان سنتی اسرائیل در جناح میانه‌راست حزب هم می‌شود.

باراک گفت: «ما تنش‌هایی را در پی اظهارات ترامپ درباره فروش‌های مختلف اف-۳۵، از جمله تازه‌ترین مورد درباره ترکیه، و همچنین انتقاد آمریکا از نتانیاهو در آغاز جنگ ایران دیده‌ایم؛ بنابراین مطمئن نیستم ترامپ بتواند برای مدت زیادی از نتانیاهو حمایت تبلیغاتی کند. ممکن است به‌راحتی این‌طور شود که ترامپ نتانیاهو را یک رهبر بزرگ در زمان جنگ اعلام کند، اما بگوید وقت آن رسیده اسرائیل به جلو حرکت کند، پیش از آنکه با [سایر سیاستمداران اسرائیلی]دیدار کند و از نخست‌وزیر جدید اسرائیل حمایت کند.»



۳۸ دقیقه قبل / سایت مشرق

سناتور وارن: جنگ ترامپ علیه ایران هزینه‌های آمریکایی‌ها را افزایش داد

به گزارش مشرق ، این سناتور دموکرات ایالت ماساچوست جمعه شب در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ترامپ قول داده بود که زندگی را مقرون به صرفه‌تر کند. اما دستور کار اقتصادی او، خانواده‌های کارگر را در اولویت آخر قرار می‌دهد.

روزنامه فایننشال تایمز اخیرا گزارش داد، تبعات اقتصادی تشدید تنش‌ها و تجاوز علیه ایران با افزایش بهای نفت و انرژی، به بازارهای مالی آمریکا و اروپا سرایت کرده و نرخ بهره وام‌های مسکن را در برخی از بزرگ‌ترین اقتصادهای غربی افزایش داده است؛ روندی که به افزایش هزینه استقراض و سنگین‌تر شدن اقساط خانوارها منجر شده است.

همچنین روزنامه تلگراف هفتم مرداد در گزارشی هزینه جنگ علیه ایران را که از سوی دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، آغاز شد را حدود ۱۵۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار برآورد کرد؛ رقمی که اختلاف قابل توجهی با برآورد رسمی وزارت جنگ آمریکا (پنتاگون) دارد.

بر اساس این گزارش، پنتاگون هزینه این جنگ را ۳۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار اعلام کرده است، اما لیندا جی. بیلمز، استاد دانشگاه هاروارد و از برجسته‌ترین کارشناسان اقتصاد جنگ در آمریکا، این برآورد را تنها «نوک کوه یخ» توصیف کرده و معتقد است که این رقم هزینه‌های میان‌مدت و بلندمدت جنگ را در بر نمی‌گیرد.

آمریکا ۹ اسفند سال گذشته با حمله نظامی به ایران، روند دیپلماسی را نقض و دور جدیدی از تنش را آغاز کرد. در نخستین روز این تجاوز، رهبر معظم انقلاب اسلامی و ۱۶۸ دانش‌آموز دبستان «شجره طیبه» میناب به شهادت رسیدند.

با وجود برقراری آتش‌بس در خردادماه، ایالات متحده بار دیگر با طرح ادعاهایی درباره تحولات تنگه هرمز، این توافق را نقض و حملات خود را از سر گرفت.

جمهوری اسلامی ایران نیز در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع و بر اساس حقوق بین‌الملل، پاسخ قاطع و متناسبی به تجاوز آمریکا داده و تأکید دارد هرگونه اقدام متجاوزانه با واکنش مقتدرانه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران روبه‌رو خواهد شد.


۴۲ دقیقه قبل / خبرگزاری دانشجو

دست‌وپا زدن‌های انتخاباتی ترامپ در سایه بحران جنگ ایران

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از نووستی، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در یک تجمع انتخاباتی در کارولینای جنوبی گفت: ببینید، قرار است برای خلاص شدن از شر اسلحه هایتان رأی گیری شود؛ و من فقط در مورد لذت داشتن اسلحه صحبت نمی‌کنم، این مهم است، اما شما باید بتوانید از خودتان در برابر افراد دیوانه دفاع کنید.

وی اضافه کرد که همواره از متمم دوم قانون اساسی آمریکا در مورد حق شهروندان برای حمل سلاح حمایت کرده است، اما مخالفان در حزب دموکرات آن را به چالش خواهند کشید، بنابراین نمی‌توان به آنها اجازه داد که در نبرد برای کنترل کنگره پیروز شوند.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در حال حاضر نزدیک به ۵۰۰ میلیون سلاح در آمریکا وجود دارد و نزدیک به نیمی از خانواده‌های این کشور به سلاح‌های گرم دسترسی دارند.

پیشتر نیز ترامپ در تلاش برای کاستن از نارضایتی آمریکایی‌ها به ویژه درآستانه انتخابات آتی کنگره وعده داده بود که گوشت چرخ کرده را ۲۵ درصد کمتر از رقم فعلی به بازار عرضه کند!

نظرسنجی‌ها نشان داده که مردم آمریکا به دلیل افزایش قیمت‌ها ناشی از جنگ ایران به سمت دموکرات‌ها تمایل پیدا کرده‌اند.


۴۴ دقیقه قبل / سایت آفتاب نیوز

ترامپ: اکنون تنگه هرمز را قلمرو آمریکا می‌دانم

به گزارش آفتاب نیوز،

ترامپ جمعه شب به وقت محلی در یک تجمع انتخاباتی در کارولینای جنوبی ادعا کرد: «ما نمی‌توانیم اجازه دهیم آنها به سلاح هسته‌ای دست پیدا کنند؛ نمی‌توانیم اجازه دهیم ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند، وگرنه شاهد اتفاقات بسیار بدی خواهید بود.»

ترامپ همچنین هشدار داد که اگر جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای سال ۲۰۲۶ شکست بخورند، دموکرات‌ها دلیلی برای استیضاح او پیدا خواهند کرد.

او خطاب به حاضران گفت: «باید در انتخابات میان‌دوره‌ای پیروز شوید، چون اگر در انتخابات میان‌دوره‌ای پیروز نشویم، آنها دلیلی برای استیضاح من پیدا خواهند کرد. من استیضاح خواهم شد.»

رئیس جمهوری آمریکا درباره ایران مدعی شد: «ما وارد عمل شدیم و آنها را متوقف کردیم. آنها هرگز سلاح هسته‌ای نخواهند داشت.»

ترامپ گفت: آنها خواهان توافق هستند که حتی نمی‌دانیم آیا خودمان توافقی می‌خواهیم یا نه، چون من در حال حاضر تنگه هرمز را قلمرو آمریکا می‌دانم.»

رئیس جمهوری آمریکا ادعا کرد که قیمت انرژی پس از پایان جنگ علیه ایران کاهش خواهد یافت.

وی مدعی شد: به محض اینکه کارمان تمام شود، قیمت نفت پایین‌تر از همین مدت کوتاه قبل خواهد آمد. ما قیمت آن را برای خودروی شما پایین آورده بودیم.»

رئیس جمهوری آمریکا در ادامه اظهارات خود در کارولینای جنوبی خطاب به حاضران مدعی شد: «جمعه شب است و کلی وقت داریم! چه غلطی باید کنم؟... برگردم ایران را کمی بیشتر بمباران کنم؟»

ترامپ درباره ایران مدعی شد: نمی‌دانم با چه کسی باید مذاکره کنم و این یک مشکل است.

رئیس جمهوری آمریکا ادعا کرد: این تنها کشور دنیاست که هیچ‌کس نمی‌خواهد رئیس‌جمهوری آن باشد. می‌گویند «چه کسی می‌خواهد رییس‌جمهور باشد؟» و بعد می‌گویند «نه، نه، من نمی‌خواهم رئیس‌جمهویر باشم. بنابراین، این کمی مشکل‌ساز است.»

ترامپ در ادامه مدعی شد: اگر ایران روزی به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند، از آن استفاده خواهد کرد. آنها بلافاصله اسرائیل و خاورمیانه را نابود خواهند کرد، و فکر می‌کنید سراغ ما نخواهند آمد؟ آن وقت می‌گویید "شهر بعدی کدام است؟ " ما اجازه نخواهیم داد چنین اتفاقی بیفتد. ما یک سال پیش، بمب‌افکن‌های بی-۲ را داشتیم که به کل این ماجرا پایان دادند.

وی با بیان این ادعا که در باره ایران خوب پیش می‌رویم، مدعی شد: رسانه‌های جعلی فقط نمی‌خواهند این موضوع را این‌طور گزارش کنند، اما حالا کم‌کم در حال نزدیک شدن به این واقعیت هستند، چون حرف زیادی برای گفتن ندارند.

ترامپ درباره ونزوئلا نیز گفت: من ونزوئلا را دوست دارم و روابط بسیار خوبی داریم. ما میلیارد‌ها دلار از این کشور درآمد داریم.

وی با تمجید از حمله آمریکا به ونزوئلا افزود: این را در نظر داشته باشید که هیچ‌کس دوست ندارد درباره آن صحبت کند. این ماجرا یک روز طول کشید. همه می‌گفتند «اوه، این ماجرا طولانی خواهد شد.»، اما فقط یک روز طول کشید.

ترامپ درباره مسائل داخلی آمریکا همچنان به دولت جو بایدن انتقاد کرد و گفت: بایدن بدترین تورم در ۴۸ سال گذشته و بدترین کسری تجاری در تاریخ جهان را ایجاد کرد.

وی به اقداماتی که در دوران ریاست‌جمهوری خود در پایتخت آمریکا انجام داده است، اشاره و ادعا کرد: واشنگتن تمیز، امن و زیبا شده است. رستوران‌ها پر شده‌اند و جرائم ۷۸ درصد کاهش یافته است.

رئیس جمهوری آمریکا مدعی شد: بنا‌های یادبود دیگر از دیوارنویسی پاک شده‌اند و چادر‌های بی‌خانمان‌ها جمع شده است. واشنگتن «جذاب‌ترین» شهر آمریکا است.

ترامپ در آستانه انتخابات میاندوره‌ای آمریکا تعدادی از کاندیدا‌های دموکرات‌ها را کمونیست و کمونیسم را بزرگترین خطر برای آمریکا خواند.




 فاکتور جنگ ایران در جیب اروپایی‌ها
۱۰ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

فاکتور جنگ ایران در جیب اروپایی‌ها

فاکتور جنگ آمریکا علیه ایران در جیب اروپایی‌ها بسیار پرهزینه و زیاد بوده است.

 چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است - تسنیم
۱۷ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است - تسنیم

وزارت خارجه چین اعلام کرد که هرگونه اقدام یک‌جانبه واشنگتن علیه کشورهای حامی ایران غیرقانونی است.

 قنادباشی: قطع روابط با ایران بیش از تهران به امارات زیان می‌زند
۱۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

قنادباشی: قطع روابط با ایران بیش از تهران به امارات زیان می‌زند

یک کارشناس مسائل منطقه با اشاره به قطع تمام فعالیت‌ها و مبادلات تجاری و مالی امارات با ایران تا اطلاع ثانوی گفت: قطع روابط با ایران بیش از تهران به امارات زیان می‌زند.

 انتقال عمران‌خان از بیمارستان به زندان
۱۵ ساعت قبل / سایت هم میهن

انتقال عمران‌خان از بیمارستان به زندان

سخنگوی حزب عمران خان امروز (جمعه) اعلام کرد که نخست وزیر سابق پاکستان پس از سپری کردن چند ساعت در بیمارستان و دریافت مراقبت‌های پزشکی، بار دیگر به زندان بازگردانده شده است.

 آیا جنگ تاج‌وتخت انرژی خاورمیانه را به قاره آمریکا منتقل کرد؟
۲۰ ساعت قبل / سایت هم میهن

آیا جنگ تاج‌وتخت انرژی خاورمیانه را به قاره آمریکا منتقل کرد؟

چالش آمریکا برای نفت خاورمیانه پایان نخواهد یافت

 اینترسپت: برکناری‌ها در موساد نشانه شکست از ایران است
۱۳ ساعت قبل / سایت تابناک

اینترسپت: برکناری‌ها در موساد نشانه شکست از ایران است

وب‌سایت آمریکایی «اینترسپت» نوشت: برکناری روسای اداره اطلاعات و بخشِ ایرانِ موساد اقدامی بی‌سابقه و آخرین مورد از این نوع برکناری‌ها به دلیل بی‌کفایتی، حدود...